×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Останете си вкъщи!
Накратко
  • Близо 400 машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж, съобщиха от АПИ
  • Германия е приела над 100 пациенти с коронавирус от други държави от ЕС
  • Заради силния снеговалеж движението на тежкотоварни автомобили по прохода Предела е забранено
  • 4 700 безработни са се регистрирали в бюрата по труда само за ден
  • Международният ден на детската книга отбелязваме на 2 април
  • Застраховат безплатно лекари в София, работещи в болници, където се извършва лечение на COVID-19
  • От 4 до 10 дни ще бъдат преместени дните за Националното външно оценяване, съобщи просветният министър Красимир Вълчев
  • ВИЖТЕ ТУК всички нови горещи телефони на едно място
НА ЖИВО

Може ли да се направи наказателен паркинг в ж.к.”Меден рудник”, за да не струва репатрирането 86 лева


Може ли да се направи наказателен паркинг в ж.к.”Меден рудник”, за да не струва репатрирането 86 лева
Директорът на ОП Транспорт Андрей Рунчев отчете, че намалява броя на нарушителите и "паякът" е върши основната си дейност - да дисциплинира
Тема в развитие
виж още
скрий
28 Януари 2020, Вторник, 10:11 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимки: Иван КОЛЕВ

„Поддръжката на един подобен обект ще оскъпи услугата, нерентабилно е”, подчерта Андрей Рунчев, директор на ОП „Транспорт”

Може ли да се обособи наказателен паркинг в ж.к.”Меден рудник”, за да не струва репатрирането на автомобил от комплекса 86 лева? Това попитаха съветници от Средна европейска класа на днешната общинска сесия, на която се разглежда поскъпването на глобата за „паяка”.

Припомняме, че от март цените трябва да скочат средно с около 10-ина лева. Средствата са целеви и санкцията трябва да покрива единствено разхода за услугата, заради което Бургас е разделен на три зони.

В т.нар. „Зона 1“ (Център, ж.к.“Възраждане“, ж.к.“Братя Миладинови“, ж.к.“Лазур“ и ж.к.“Зорница“) репатрирането ще струва 46 лева без ДДС, вместо досегашните 36 лева. „Зона 2“ (ж.к.Изгрев“, ж.к.“Славейков“, кв.“Акациите“ и кв.“Победа“) се покачва от 43 лева на 52 лева, а в „Зона 3“ (ж.к.“Меден рудник“, кв.“Сарафово“ и кв.“Долно Езерово“) от 60 на 72 лева, без ДДС.

От администрацията се мотивираха, че глобата не е променяна от 8 години, а по това време заплатите и осигуровките са се повишили максимално.

Съветници от СЕК от своя страна предложиха да се направи наказателен паркинг в ж.к.”Меден рудник”, за да не се оскъпява толкова много услугата за най-големия жилищен комплекс в Бургас.

„За съжаление не е възможно. Обмисляли сме го, правили сме изчисления, но те показват, че това ще доведе до увеличаване на разходите, а не до намаляване, защото един наказателен паркинг изисква средства за неговата поддръжка. Това е паркинг със специален режим. Относно твърденията, че това е репресивна дейност, не смятам, че е така, а по-скоро насочена към контрола на неправилно паркиралите автомобили. Санкционираме гражданите, които са нарушили правилата за движение. Санкцията се заплаща от нарушителите, а не от всички граждани. Добрата новина е, че тенденцията е за намаляване на броя на нарушителите”, отговори Андрей Рунчев, директор на ОП „Транспорт”.

Председателят на групата на СЕК Константин Бачийски попита колко души работят в дружеството, защото за заплати имало предвидени 420 хил.лева. След като разбра, че на щат са 27 души той призова да се оптимизира перото, за да не се налага поскъпване на паяка.

Живко Господинов от БСП пък направи контрапредложение – да се увеличи таксата за скоба от 15 на 25 лева, за да не поскъпва репатрирането. Идеята му обаче не бе възприета от мнозинството.

 „Не одобрявам мотивите, че разходите са се повишили и трябва да се вдигне цената. Смятам, че може да се оптимизират разходите. Ще отправя призив към администрацията да има по-голяма публичност, защото темата дори да е чувствителна, хората не се дразнят на цената за нарушението, а от разходването на средствата. Гражданите искат да знаят къде отиват тези пари. Призовавам общинското предприятие да даде ясен отчет за разходването на тези средства, за да е сигурно, че тези пари се харчат в Бургас, за което съм сигурен”, каза от своя страна Живко Табаков, председател на групата на „Обединена десница”.

В крайна сметка докладната се прие с 34 гласа „За”, 13 „против” и 2 „въздържал се” и от март санкциите за нарушителите в Бургас ще скочат.


В категории: Меден Рудник


16
Коментара по темата
16.
Do 7
28.01.2020 17:41:25
0
1
Ами да дойдем, ама ни обясни и кой издаде разрешителни те за строеж там при положение, че не се направиха парко-места и всички нехаят. Изконно право на всеки данъкоплатец в този и град, освен да плаща данъци,такси,глоби,налози и др.е да му бъдат предоставени елементарните удобства касаещи неговия социален бит. Това ако не знаем - значи можем само да молим и блеем.
15.
14 съм
28.01.2020 17:32:40
1
1
Нека мнението ми да се чете до към 12,а не 10.
14.
До 10
28.01.2020 17:30:24
1
1
Що, ти да не си един от умниците изходили тази идея. Аз прочетох какво е написал 10 и има, много резон в това. Дано не са много подлогите като теб.
13.
antipolitik
28.01.2020 16:05:02
0
4
Паяците, сините и зелените зони са НЕЗАКОННИ! Това е мафиотски начин на изнудване, от мафията на общината! Те ни отнемат жизнена среда, чрез презастрояване и после, заради невъзможноста да спазваме тъпите им мафиотски правила и да живеем нормално ни наказват! Време е да се изпразним мафията на общината от съдържание!
12.
до 10
28.01.2020 15:54:22
1
1
От прочетеното става видно определено си много неграмотен и бръщолевиш на хаос,дано няма много такива като теб!
11.
Пп
28.01.2020 15:17:13
1
7
Пътната помощ от единия край на града до другия е 50лв (с включено гориво и печалба). Защо паяка да е 72лв.
10.
az
28.01.2020 14:56:03
1
4
Бабун, реприсираш нарушител, спрямо нарушител в крайна сметка. мислете с кратуните си, не за друго, ами ако един малко по-грамотен юридически човек реши да ви осъди, ще ви осъди като стой та гледай. В тази Държава си има правила и глоби описани в администратино-наказателните разпоредби на всеки закон, а стойността им е ясно обозначена. Че по тази логика, утре от КАТ, намиращ се в Славейков, ако спрат автомобил на нарушител в Славейков не трябва да му взимат пари и обратно, ако го спрат в Меден Рудник, ще трябва да го карат да им плати и горивото до комплекса ? Вий у ред ли сте ? Ами аз ще попитам, дайте разчет, че наказателния паркинг намиращ се в центъра ви е по-насметка, ако дислоцирате в Меден Рудник или Изгрев на 5-ти километър да речем, където има свободни терени. Ако един се хване, ще ви осъди по тези и по още Н на брой параграфи, като стой та гледай, ама вас тази работа не ви притеснява, щот за съдебни и разходи от личните си джбове не вадите пари, вадите ги от ония които ни ги взимате като данъци, такси и налози. Мислете с картуните си, вместо да ги имате само за равновесие и за мисли от къде да вземате повече и още.
9.
Гениални са в тая община
28.01.2020 13:54:00
1
4
Те затова ли надуха цените, щото им е далече паркинга ли? Като са толкова хитри да оборудват автобусите на Бургас бус с по един носач и да ги карат където си искат за по 1,50лв хахахаха то бива малоумници, ама нимой пойчи
8.
зурла
28.01.2020 12:59:29
2
5
Може, но ще го направят в Айтос, и да струва 200.

Мълчанието на бургаските агнета /по късно офтсе/ няма да доведе до нищо добро.
7.
.
28.01.2020 12:07:50
3
8
Елате да видите колко дисциплинира паяка в М.Рудник-зад Била и Райфайзен тротоарите винаги са с коли-няма къде да се мине.Никога не е минавал паяк
6.
3
28.01.2020 11:58:51
0
10
Страшна логика, заплатите на хората се вдигнаха, трябва да им ги оберем.
5.
3333
28.01.2020 11:56:09
0
27
Общината явно много се е охарчила за боя, и поддръжката на паркинг е скъпа, на всеки 20 години нов асфалт, и служителите на синята зона с тия минимални заплати.
Оядоха се и им хареса, егати бизнеса с кофа боя безотчетни милиони да въртиш.
4.
marvin gay
28.01.2020 11:55:32
0
4
ne e losho da si gei
3.
XX
28.01.2020 11:23:12
3
4
Напълно нормално е подобен паркинг да е в кварталите, а не в центъра.
2.
наблюдателен
28.01.2020 11:12:21
0
9
Отново необосновано вдигане на таксите. При положение че разходите и заплатите не са се повишили с 25% с колкото вдигат таксата за репатриране. Оправдението, че това се плаща от нарушителите и не е от всички граждани отново засяга гражданите, които по-някога нарушават поради липса на паркоместа. Явно средствата от репатрирането намаля и с вдигането на таксата компенсират намалелите приходи от тази дейност за да се достигне нужните средства за харчене, който някой е ришил да събира. Администрацията не казва публично как и за какво се харчат тези средства и оптимизирани ли са разходите на дейността за синята зона.
1.
Иларион
28.01.2020 10:39:29
2
21
"От администрацията се мотивираха, че глобата не е променяна от 8 години, а по това време заплатите и осигуровките са се повишили максимално."

В Общината може и да е максимално ама в реалността сме на същите заплати от 8 години. Слезте на земята, моля !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пак свикват депутатите – чисти са от COVID-19 Пак свикват депутатите – чисти са от COVID-19 Не, 5G мрежата няма да ви зарази с COVID-19 Не, 5G мрежата няма да ви зарази с COVID-19

С криза или без - конспирациите не спират

Община Камено зове: Използвайте е-услугите на администрацията Община Камено зове: Използвайте е-услугите на администрацията

Жителите на Камено могат да подават различни заявления онлайн и не е нужно физическо присъствие в Общината

Как да останете в безопасност онлайн по време на физическото дистанциране Как да останете в безопасност онлайн по време на физическото дистанциране

Kaspersky споделя съвети за киберсигурност по време на кризата Covid-19

УМБАЛ „Дева Мария“ откри отделение по Covid-19 УМБАЛ „Дева Мария“ откри отделение по Covid-19

В следващите дни екипите, които ще се грижат за пациенти с коронавирус, ще симулират най-сложните за организация приеми като част от подготовката си

Драма! 26-годишният Денис се обеси на дърво заради любовницата си Драма! 26-годишният Денис се обеси на дърво заради любовницата си

 Местни хора разказват, че мъжът е имал труден живот. Майка му била с леки психични отклонения, а той се е грижел за нея

Отварачката нашари дупарата, ето новия й татус Отварачката нашари дупарата, ето новия й татус

Певицата веднага се похвали в мрежата

Басейнова дирекция с допълнителни мерки за обслужване по електронен път Басейнова дирекция с допълнителни мерки за обслужване по електронен път

Услугата e достъпна за потребители в Системата за сигурно електронно връчване

Прокурори, следователи и служители от Апелативния район-Бургас дариха 33 хил. лв. на болници Прокурори, следователи и служители от Апелативния район-Бургас дариха 33 хил. лв. на болници

Сумата ще бъда дарена на три лечебни заведения, които са на първа линия в борбата срещу COVID-19

4 храни, които подсилват имунната система 4 храни, които подсилват имунната система

Ето кои са те

Затвориха и Гранд Каньон за посетители Затвориха и Гранд Каньон за посетители

Заключиха и Джошуа Трий в щата Калифорния

Град в Китай забрани да се ядат диви животни, кучета и котки Град в Китай забрани да се ядат диви животни, кучета и котки

Консумацията им е много популярна в южната част на страната

Антирекорд в САЩ: За 24 часа са починали 884 души с коронавирус Антирекорд в САЩ: За 24 часа са починали 884 души с коронавирус

Броят на смъртните случаи заради COVID-19 в САЩ достигна 5000 души

6-седмично бебе почина от COVID-19 в САЩ 6-седмично бебе почина от COVID-19 в САЩ

Информацията потвърди губернаторът на Кънектикът Нед Ламонт

884 починали от коронавирус в САЩ за едно денонощие 884 починали от коронавирус в САЩ за едно денонощие

 Броят на смъртните случаи заради COVID-19 в Щатите достигна 5 116 души

Коронавирусът НА ЖИВО: Вижте броя на заразените в света в реално време Коронавирусът НА ЖИВО: Вижте броя на заразените в света в реално време

Видео потокът, публикуван от Royal Stats, не е спирал от 26 януари, представя официалните данни за пандемията

Боян Чуков: "Дълбоката държава" използва пандемията, за да свали от власт Путин, Тръмп и Си Дзинпин Боян Чуков: "Дълбоката държава" използва пандемията, за да свали от власт Путин, Тръмп и Си Дзинпин

Предстои да се активизират атаките срещу Путин и Тръмп с цел дестабилизиране на тяхното управление и обвинения, че те са виновни за неспособността здравните системи, смята Боян Чуков

Китай казва истината за заразата, разкрива колко са безсимптомните случаи Китай казва истината за заразата, разкрива колко са безсимптомните случаи

Местните инфектирани постепенно намаляха, но в същото време се появяват нови случаи на Covid-19 сред пътуващите, които се връщат у дома 

Д-р Таблов: Битката ми с коварния коронавирус е на живот и смърт Д-р Таблов: Битката ми с коварния коронавирус е на живот и смърт

Или ще победим, или ще паднем в тази битка, казва лекарят, който интубира болни в германска клиника

Превръщат паркинги на супермаркети в тестови центрове за коронавирус Превръщат паркинги на супермаркети в тестови центрове за коронавирус

Хората могат да минат с автомобилите си през пунктовете и да се изследват

Проф. Кантарджиев Проф. Кантарджиев Ако кажа къде този коронавирус не живее дълго, хората ще спрат да си мият ръцете Виц на деня Виц на деня - Тате, когато отвори магазинът за играчки, ще ме заведеш ли, за да ми купиш ново мече?
- Тогава, вече ще си голяма за мече...
Виц на деня Виц на деня У Враца:
- Таа маска Ви праи много стройна, госпожо! И... младолика - половината бръчки са не видат.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Важно! Ако имате затруднено дишане, първо се уверете, че отново не сте преяли.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори