×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Може ли да се направи наказателен паркинг в ж.к.”Меден рудник”, за да не струва репатрирането 86 лева


Може ли да се направи наказателен паркинг в ж.к.”Меден рудник”, за да не струва репатрирането 86 лева
Директорът на ОП Транспорт Андрей Рунчев отчете, че намалява броя на нарушителите и "паякът" е върши основната си дейност - да дисциплинира
Тема в развитие
виж още
скрий
28 Януари 2020, Вторник, 10:11 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимки: Иван КОЛЕВ

„Поддръжката на един подобен обект ще оскъпи услугата, нерентабилно е”, подчерта Андрей Рунчев, директор на ОП „Транспорт”

Може ли да се обособи наказателен паркинг в ж.к.”Меден рудник”, за да не струва репатрирането на автомобил от комплекса 86 лева? Това попитаха съветници от Средна европейска класа на днешната общинска сесия, на която се разглежда поскъпването на глобата за „паяка”.

Припомняме, че от март цените трябва да скочат средно с около 10-ина лева. Средствата са целеви и санкцията трябва да покрива единствено разхода за услугата, заради което Бургас е разделен на три зони.

В т.нар. „Зона 1“ (Център, ж.к.“Възраждане“, ж.к.“Братя Миладинови“, ж.к.“Лазур“ и ж.к.“Зорница“) репатрирането ще струва 46 лева без ДДС, вместо досегашните 36 лева. „Зона 2“ (ж.к.Изгрев“, ж.к.“Славейков“, кв.“Акациите“ и кв.“Победа“) се покачва от 43 лева на 52 лева, а в „Зона 3“ (ж.к.“Меден рудник“, кв.“Сарафово“ и кв.“Долно Езерово“) от 60 на 72 лева, без ДДС.

От администрацията се мотивираха, че глобата не е променяна от 8 години, а по това време заплатите и осигуровките са се повишили максимално.

Съветници от СЕК от своя страна предложиха да се направи наказателен паркинг в ж.к.”Меден рудник”, за да не се оскъпява толкова много услугата за най-големия жилищен комплекс в Бургас.

„За съжаление не е възможно. Обмисляли сме го, правили сме изчисления, но те показват, че това ще доведе до увеличаване на разходите, а не до намаляване, защото един наказателен паркинг изисква средства за неговата поддръжка. Това е паркинг със специален режим. Относно твърденията, че това е репресивна дейност, не смятам, че е така, а по-скоро насочена към контрола на неправилно паркиралите автомобили. Санкционираме гражданите, които са нарушили правилата за движение. Санкцията се заплаща от нарушителите, а не от всички граждани. Добрата новина е, че тенденцията е за намаляване на броя на нарушителите”, отговори Андрей Рунчев, директор на ОП „Транспорт”.

Председателят на групата на СЕК Константин Бачийски попита колко души работят в дружеството, защото за заплати имало предвидени 420 хил.лева. След като разбра, че на щат са 27 души той призова да се оптимизира перото, за да не се налага поскъпване на паяка.

Живко Господинов от БСП пък направи контрапредложение – да се увеличи таксата за скоба от 15 на 25 лева, за да не поскъпва репатрирането. Идеята му обаче не бе възприета от мнозинството.

 „Не одобрявам мотивите, че разходите са се повишили и трябва да се вдигне цената. Смятам, че може да се оптимизират разходите. Ще отправя призив към администрацията да има по-голяма публичност, защото темата дори да е чувствителна, хората не се дразнят на цената за нарушението, а от разходването на средствата. Гражданите искат да знаят къде отиват тези пари. Призовавам общинското предприятие да даде ясен отчет за разходването на тези средства, за да е сигурно, че тези пари се харчат в Бургас, за което съм сигурен”, каза от своя страна Живко Табаков, председател на групата на „Обединена десница”.

В крайна сметка докладната се прие с 34 гласа „За”, 13 „против” и 2 „въздържал се” и от март санкциите за нарушителите в Бургас ще скочат.


В категории: Меден Рудник


16
Коментара по темата
16.
Do 7
28.01.2020 17:41:25
0
1
Ами да дойдем, ама ни обясни и кой издаде разрешителни те за строеж там при положение, че не се направиха парко-места и всички нехаят. Изконно право на всеки данъкоплатец в този и град, освен да плаща данъци,такси,глоби,налози и др.е да му бъдат предоставени елементарните удобства касаещи неговия социален бит. Това ако не знаем - значи можем само да молим и блеем.
15.
14 съм
28.01.2020 17:32:40
1
1
Нека мнението ми да се чете до към 12,а не 10.
14.
До 10
28.01.2020 17:30:24
1
1
Що, ти да не си един от умниците изходили тази идея. Аз прочетох какво е написал 10 и има, много резон в това. Дано не са много подлогите като теб.
13.
antipolitik
28.01.2020 16:05:02
0
4
Паяците, сините и зелените зони са НЕЗАКОННИ! Това е мафиотски начин на изнудване, от мафията на общината! Те ни отнемат жизнена среда, чрез презастрояване и после, заради невъзможноста да спазваме тъпите им мафиотски правила и да живеем нормално ни наказват! Време е да се изпразним мафията на общината от съдържание!
12.
до 10
28.01.2020 15:54:22
1
1
От прочетеното става видно определено си много неграмотен и бръщолевиш на хаос,дано няма много такива като теб!
11.
Пп
28.01.2020 15:17:13
1
7
Пътната помощ от единия край на града до другия е 50лв (с включено гориво и печалба). Защо паяка да е 72лв.
10.
az
28.01.2020 14:56:03
1
4
Бабун, реприсираш нарушител, спрямо нарушител в крайна сметка. мислете с кратуните си, не за друго, ами ако един малко по-грамотен юридически човек реши да ви осъди, ще ви осъди като стой та гледай. В тази Държава си има правила и глоби описани в администратино-наказателните разпоредби на всеки закон, а стойността им е ясно обозначена. Че по тази логика, утре от КАТ, намиращ се в Славейков, ако спрат автомобил на нарушител в Славейков не трябва да му взимат пари и обратно, ако го спрат в Меден Рудник, ще трябва да го карат да им плати и горивото до комплекса ? Вий у ред ли сте ? Ами аз ще попитам, дайте разчет, че наказателния паркинг намиращ се в центъра ви е по-насметка, ако дислоцирате в Меден Рудник или Изгрев на 5-ти километър да речем, където има свободни терени. Ако един се хване, ще ви осъди по тези и по още Н на брой параграфи, като стой та гледай, ама вас тази работа не ви притеснява, щот за съдебни и разходи от личните си джбове не вадите пари, вадите ги от ония които ни ги взимате като данъци, такси и налози. Мислете с картуните си, вместо да ги имате само за равновесие и за мисли от къде да вземате повече и още.
9.
Гениални са в тая община
28.01.2020 13:54:00
1
4
Те затова ли надуха цените, щото им е далече паркинга ли? Като са толкова хитри да оборудват автобусите на Бургас бус с по един носач и да ги карат където си искат за по 1,50лв хахахаха то бива малоумници, ама нимой пойчи
8.
зурла
28.01.2020 12:59:29
2
5
Може, но ще го направят в Айтос, и да струва 200.

Мълчанието на бургаските агнета /по късно офтсе/ няма да доведе до нищо добро.
7.
.
28.01.2020 12:07:50
3
8
Елате да видите колко дисциплинира паяка в М.Рудник-зад Била и Райфайзен тротоарите винаги са с коли-няма къде да се мине.Никога не е минавал паяк
6.
3
28.01.2020 11:58:51
0
10
Страшна логика, заплатите на хората се вдигнаха, трябва да им ги оберем.
5.
3333
28.01.2020 11:56:09
0
27
Общината явно много се е охарчила за боя, и поддръжката на паркинг е скъпа, на всеки 20 години нов асфалт, и служителите на синята зона с тия минимални заплати.
Оядоха се и им хареса, егати бизнеса с кофа боя безотчетни милиони да въртиш.
4.
marvin gay
28.01.2020 11:55:32
0
4
ne e losho da si gei
3.
XX
28.01.2020 11:23:12
3
4
Напълно нормално е подобен паркинг да е в кварталите, а не в центъра.
2.
наблюдателен
28.01.2020 11:12:21
0
9
Отново необосновано вдигане на таксите. При положение че разходите и заплатите не са се повишили с 25% с колкото вдигат таксата за репатриране. Оправдението, че това се плаща от нарушителите и не е от всички граждани отново засяга гражданите, които по-някога нарушават поради липса на паркоместа. Явно средствата от репатрирането намаля и с вдигането на таксата компенсират намалелите приходи от тази дейност за да се достигне нужните средства за харчене, който някой е ришил да събира. Администрацията не казва публично как и за какво се харчат тези средства и оптимизирани ли са разходите на дейността за синята зона.
1.
Иларион
28.01.2020 10:39:29
2
21
"От администрацията се мотивираха, че глобата не е променяна от 8 години, а по това време заплатите и осигуровките са се повишили максимално."

В Общината може и да е максимално ама в реалността сме на същите заплати от 8 години. Слезте на земята, моля !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
4 думи, след които ще е готов за горещ секс 4 думи, след които ще е готов за горещ секс

Развинтете въображението му докато се видите

1150 киоски на „Лафка” ще бъдат запечатани утре, издатели на вестници са в паника 1150 киоски на „Лафка” ще бъдат запечатани утре, издатели на вестници са в паника

Проблемът е, че Държавната комисия по хазарта все още не е дала картбланш на тези обекти да разиграват игри от държавната лотария и спортния тотализатор

3 зодии, които предпочитат да бъдат „приятели с облаги“, отколкото да имат връзка 3 зодии, които предпочитат да бъдат „приятели с облаги“, отколкото да имат връзка

Ако можете да бъдете наясно с границите и да не се привързвате емоционално, значи имате всичко необходимо да се справите

Бягайте далеч от жените с тези имена Бягайте далеч от жените с тези имена

Те са нетърпими, имат много тежък характер

17 признака, според които шефът ти е з*дник 17 признака, според които шефът ти е з*дник

А нерядко се случва мениджърът да отблъсне служителите си

Георги Калудов от Ахтопол, който обезглави баща си с кухненски нож, почина в Психото Георги Калудов от Ахтопол, който обезглави баща си с кухненски нож, почина в Психото

Калудов бе настанен в здравното заведение в Ловеч в края на милата година по искане на Окръжната прокуратура в Бургас

Малкото Коте на Божинов без гадже в Тайланд Малкото Коте на Божинов без гадже в Тайланд

Бояна Генова заряза годеника си?

Парализирано дете 5 часа обикаля 4 болници в София Парализирано дете 5 часа обикаля 4 болници в София

14-годишното момиче подмятано като парцал от чакалня в чакалня

Диона копира Галена в клип Диона копира Галена в клип

Силно промотираното чалга видео само показа липса на креативност от страна на бившата рапърка

Аня Пенчева сърдита на снаха си Ива Русинова Аня Пенчева сърдита на снаха си Ива Русинова

Вижте какво вбеси актрисата

Нападнаха с камъни автобуси, превозващи евакуирани от Китай Нападнаха с камъни автобуси, превозващи евакуирани от Китай

Демонстранти хвърляха камъни и палиха огньове

Ситуацията с коронавируса - преекспонирана, имало повече страх Ситуацията с коронавируса - преекспонирана, имало повече страх

Вирусът рано или късно ще бъде овладян, заяви Евгений Кандиларов

Заловиха човешки мозък в буркан на граничен пункт Заловиха човешки мозък в буркан на граничен пункт

Пратката идвала от Торонто и е била на път за Кеноша, Уисконсин

Лидерите на ЕС не могат да се разберат заради дупката от 75 милиарда евро в бюджета след Брекзит Лидерите на ЕС не могат да се разберат заради дупката от 75 милиарда евро в бюджета след Брекзит

Втори ден продължават тежките разговори и извънредното заседание на Европейския съюз

Берлинале започна с минута мълчание заради терора в Ханау Берлинале започна с минута мълчание заради терора в Ханау

Самуел Финци откри фестивала с реч, в която обърна внимание на свободата, с която хората на стария континент разполагат

Десетки хиляди на бдение за жертвите на крайнодесния екстремист в Ханау Десетки хиляди на бдение за жертвите на крайнодесния екстремист в Ханау

Нападението е определено от разследващите като терористичен акт

Смях! Българин опитал да подкупи полицаи в Италия с ракия и суджук Смях! Българин опитал да подкупи полицаи в Италия с ракия и суджук

Карабинерите го задържали веднага с обвинение за подбуждане към корупция

Германия бере горчивите плодове на Меркел - крайнодесен застреля 9 души в наргиле барове Германия бере горчивите плодове на Меркел - крайнодесен застреля 9 души в наргиле барове

Когато насаждаш крайнолява политика, ще жънеш крайнодесни плодове

Година без Лагерфелд: Как са осиротелите Chanel, Fendi и KL Година без Лагерфелд: Как са осиротелите Chanel, Fendi и KL

Как го помнят приятелите и колегите му...

Европейските лидери влизат в борба за бюджета Европейските лидери влизат в борба за бюджета

Те се събират този четвъртък в Брюксел

Емил Димитров-Ревизоро Емил Димитров-Ревизоро Президентът какво прави – общо взето, грижи се за първата дама Виц на деня Виц на деня Пешо, съседи сме с теб откакто се помним... мислиш ли, че ще ти крада wifi?!? - Не! - Ами... тогава защо непрекъснато сменяш паролата?! Виц на деня Виц на деня Когато ви е скучно, отидете в най-близката до вас банка и изкрещете:
- Никой да не мърда!
И точно преди да извадят пистолети, добавете:
- Падна ми контактната леща.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако мъжете можеха да четат женски мисли...пак нищо нямаше да разберат
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори