×
Вкусно Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тръмп ще отбележи първите 100 дни от управлението си с митинг в Детройт
  • Ето какво ще е времето днес
  • Тръмп ще намали въздействието на автомобилните мита
  • След великденската ваканция, депутатите се събират за две заседания, започвайки с извънреден парламентарен контрол днес
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Хотелиер разказа как слагат повторно продукти на шведската маса


Хотелиер разказа как слагат повторно продукти на шведската маса
Правилото е, че могат да се слагат на шведската маса отново само такива храни, които имат по-дълъг срок на годност
13 Юли 2019, Събота, 22:00 ч.

Има желязно правило - от използваната чиния на госта не може да се взима абсолютно нищо, всички остатъци от храната се изхвърлят

Хотелиер разкри какви точно продукти се слагат на шведската маса. По думите му е строго забранено повторното използване на бързо развалящи се продукти.

Правилото е, че могат да се слагат на шведската маса отново само такива храни, които имат по-дълъг срок на годност, твърди шефът на Федерацията на турските хотелиери Осман Айък.

Какво се случва с храната, която остане от шведската маса?

"В системата "ал инклузив" има определени продукти, които могат да се използват повторно. Така се формира и асортиментът на шведската маса", твърди Айък.

"Има желязно правило - от използваната чиния на госта не може да се взима абсолютно нищо, всички остатъци от храната се изхвърлят. Ако на масата е имало продукти, които не биха издържали дълго съхранение, също се изхвърлят, дори и никой да не ги е докоснал", обяснява хотелиерът. 

Това, обаче, не касае продуктите, които могат да се използват няколко пъти в течение на времето. 

"Например това са пастьоризирани маслини, сирене, кашкавал, масло, мед, сладка и разни други. Ако те остават на шведската маса от сутринта, могат да бъдат подавани отново и по време на обеда или вечеря. Именно заради това маслините и други продукти, имащи продължителен срок на съхранение, са основната част от т. нар. "студен бюфет", обяснява Айък.

Той добавя, че в Турция съществуват много строги критерии за съхранението и използването на продуктите, които хотелиерите са длъжни да следят и спазват.

"Не може ние да искаме от хотелиерите да казват - ето, от това може да ядете, а от това - по-добре не. Това е неуместно. Никой в хотелите ни не се натравя, защото тези критерии за храните се спазват както трябва", признава Айък.

Източник: pochivka.blitz.bg


В категории: Бизнес


9
Коментара
Флагман.БГ Взе награда от 20 бона Взе награда от 20 бона 29/04/2025, Вторник 22:00 0
Флагман.БГ На десния си крак носи бижута за... На десния си крак носи бижута за... 29/04/2025, Вторник 21:03 1
Големи проблеми с водата в...
Големи проблеми с водата в... 29/04/2025, Вторник 20:40 0
Млада жена нападна полицаи
Млада жена нападна полицаи 29/04/2025, Вторник 20:00 0
Флагман.БГ Спечели чисто нова кола Спечели чисто нова кола 29/04/2025, Вторник 19:40 0
Флагман.БГ Каза за българския футбол Каза за българския футбол 29/04/2025, Вторник 19:24 0
9
Коментара по темата
9.
До 6
14.07.2019 12:40:57
1
8
Ама да не си представяте че това се прави само у нас???хахаха По немската kabel1 има едно предаване" Urlaub falle" репортер със скрита камера заснема и показва такива неща от Турция Испания Тунис Египет бедна ви е фантазията..А междудругото случей от БГ все още не съм видял ..Поздрави от Германия
8.
Свинар
14.07.2019 11:09:40
1
7
Те си мислят,че свини хранят.такива хотелиери трябва да бъдат затваряни в северно корейски свинарник и да му сипваш помиика да яде и да му повтаряш постоянно .че е на шведска маса.
7.
мислещ
14.07.2019 10:28:09
1
8
Малка поправка - всичко от ползвана чиния което не е нахапано СЕ ПОЛЗВА втори път :)
6.
Темида
14.07.2019 09:53:48
3
17
разбрал бай ганя от туризъм.нищо не става от тия селяци продали овцете на дядо и , нали хотел и за един сезон искат да станат патрони.чули че бай иван кирта ги дялкал тия тарикатлъци 90-те години и закъснелия паляк, имитиращ мутра от ретро ренесанса решил и той да ги врътка тия.да храни туристите с помия.д не плаща на персонала.абе с една дума с трици да лови маймуни.авеее ганяяяя селски, миризливец, потурко.тия останаха в историята бе.светът се променя,развива.гледай хората в съседните държави кво праят бе цървул!! прави го и ти!!!ама нали живеем изолирани в изкуствено създадена виртуална-медийна матрица, която е в полза на 240 дебелосереца с които само бъзлив ганя не може да се оправи, ще продължава така до века.икато затворят,фалират всички бегове отсело несебър и регион, че и пловдивскитеи тарозагорско,софийските тарикати.ще се напълнят заложните къщи с бентлита и мерцедеси.тогава може и на килограм да ги разподават.ей туй българин да си е някква болест,напаст.не народ.язък че големи приказки за нашата 1350г държава.самоприказки , като всичко останало.и какво сме дали на света, а?какво сме постигнали,а???я д си направим една равносметка бе гуньовци!!! нищо!една мизерна държавичка с един посран племенен народоподобен обор...и до там!!! крадци,помияри,мошенници,клошари и туй е.всичко е ала-бала простотии.нищо не сме едн мижитурки
5.
,
14.07.2019 09:53:10
20
15
Жива помярщина и е в голяма част от турските хотели със системата ол инклузив, това за строгият режим в Турция е жива пародия, ама като сме бедна нация и храната ни е важна пък и за малко пари, какво друго очаквате да е. На всичкото отгоре всяко година вдигат цените а качеството пада, последните две години се нагледах на боища и разправии с персонала, тънки номерца да ти извадят парите, но това е нормално след толкова години напъни да изградят хотелиерски бизнес и вече запознаха да се отпускат, като това не важи разбира се за скъпите вериги а по-скоро за среднобюджетни хотели.
4.
Зъл
14.07.2019 09:34:31
0
13
Отново страхотно тъпо заглавие. Имате голям потенциал от драскачи Флагман.
3.
Коментатор
14.07.2019 09:25:12
1
18
Предишната вечер- за десерт се сервира диня. На следващия ден на обяд-таратор с настъргани кори от дините от вечерята вместо краставици. Виждал съм го с очите си в един лагер в Обзор.
2.
Gordon Shumway
14.07.2019 00:52:00
3
27
Правилото на мутрохотелиера е, че всичко което може да се направи да изглежда свежо - всичко е на масата. Така ще има пари да.смени ремъка на бентлито си, щото нали всеки несебърия му отива да кара БЕНТЛИ, след като е продал нивите на баба.
1.
V
13.07.2019 23:28:20
3
21
Аз лично предпочитам шведска тройка а ”шведската маса” за която пишете не е никаква шведска маса, а някъв бюфет. В оригиналната шведска маса присъстват по четири вида храни. Четири вида риба, четири вида хляб, четири вида пастет, месо, десерт и т.н
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тоби се огъна пред напористия Владов, обеща му вечеря за двама Тоби се огъна пред напористия Владов, обеща му вечеря за двама Отстраненият от шоуто готвач се появи на вечерната резервация с цветя и любовно послание Добра новина за България! Беларуските туристи се завръщат в морските ни курорти Добра новина за България! Беларуските туристи се завръщат в морските ни курорти Вече са договорени първите групи и стартираха резервациите за организираните пътувания Взе награда от 20 бона Взе награда от 20 бона Добрин не завоюва колата от Турнирите, но получи награда за атрактивност Световен шампион пристига в Бургас Световен шампион пристига в Бургас Нафтата със силен трансфер Токът на Иберийския полуостров спрял заради фотоволтаици Токът на Иберийския полуостров спрял заради фотоволтаици 60% дял на ВЕИ в мощностния баланс е критичен, поясни енергийният експерт Иван Хиновски Жечо Станков: Енергийната ни система е добре защитена от удар като този в Испания Жечо Станков: Енергийната ни система е добре защитена от удар като този в Испания Той сподели, че се съмнява кибератака да е причината за аварията на Иберийския полуостров, заради която няколко държави останаха без ток Големи проблеми с водата в... Големи проблеми с водата в... Хората във врачанско село бедстват Заради полицейски чадър ли поевтинява кокаинът? Експерт тръби, че дрогата минава през Бургас и Варна Заради полицейски чадър ли поевтинява кокаинът? Експерт тръби, че дрогата минава през Бургас и Варна Европол казва, че влиза от двете пристанища, поясни бившият секретар на МВР проф. Николай Радулов Промяна в движението по "Тракия" утре Промяна в движението по "Тракия" утре Движението при 251-ви км, в посока Бургас, ще е в активната лента за няколко часа Бургаският ж.к. „Зорница“ ще има още един вход-изход Бургаският ж.к. „Зорница“ ще има още един вход-изход Гражданите настояват за реализацията й от години
Трима убити и много ранени при стрелба в Швеция, спряха и влаковете Трима убити и много ранени при стрелба в Швеция, спряха и влаковете Терористът е избягал със скутер Медведев отсече: Русия и САЩ са... Медведев отсече: Русия и САЩ са... Политикът счита, че няма да има крайно изостряне на отношенията между Москва и Вашингтон Драмата с тока не спря Григор Димитров Драмата с тока не спря Григор Димитров Българинът победи чисто великобританец Тръмп си призна: Управлявам САЩ и света Тръмп си призна: Управлявам САЩ и света Знаете ли, това, което правя, е изключително сериозно, заяви президентът на САЩ Енергиен експерт посочи как Испания можеше да избегне кризата с тока и намеси България Енергиен експерт посочи как Испания можеше да избегне кризата с тока и намеси България "Европа трябва да защитава физичната среда, но и мрежовата", каза пък специалистът по киберсигурност Ясен Такев Почина Ирина Мутафчиева Почина Ирина Мутафчиева Тя е автор на множество публикации в централния периодичен печат и в специализирани издания А ако токът спре в такъв момент? А ако токът спре в такъв момент? Хаосът в Испания можеше да е още по-голям Най-малко 26 души загинаха при експлозия Най-малко 26 души загинаха при експлозия Починали са и деца В Мадрид тече грандиозно изкупуване на... В Мадрид тече грандиозно изкупуване на... По неволя: Транзисторите се връщат на мода Защо на Пиренеите останаха без ток? От Лисабон казаха има ли кибератака Защо на Пиренеите останаха без ток? От Лисабон казаха има ли кибератака В Мадрид обаче не бързат с констатациите
Володимир Зеленски, президент на Украйна Володимир Зеленски, президент на Украйна Ние ценим живота на хората, а не парадите Виц на деня Виц на деня Тя разбра, че трябва да си обръсне краката, когато Той я погали и каза:
- Шаро, махай се!
Виц на деня Виц на деня - Като малък исках да стана гробар...
- Защо?
- Спокойна работа, клиентите не се оплакват.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Село - място, където кокошките ходят сурови по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори