×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Нинова поиска промени в ръководството на БСП и в предизборния щаб (допълнена)


Нинова поиска промени в ръководството на БСП и в предизборния щаб (допълнена)
Жаблянов (долу вляво) вероятно ще излезе, а Гагаузов и Лечева ще влязат в ИБ. Кирил Добрев се очаква да оглави предизборния щаб на мястото на Свиленски
30 Юни 2019, Неделя, 12:34 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Предлага се на пленума да одобри и актуализация на бюджета, свързана със съкращения на разходи

Корнелия Нинова готви промени в ръководството на БСП. Днес се провежда заседание на Националния съвет (т.нар. пленум) на партията.

По информация на „Флагман“ предварителният дневен ред е в три точки. Първата е „Промени в състава на Изпълнителното бюро“ (тясното ръководство на БСП).

Втората е актуализиране на структурата, щата и бюджета на Националния съвет за 2019 г.

Трета точка е избор на Национален предизборен щаб на БСП за местните избори наесен.

Припомняме, че за евроизборите шеф на щаба бе Георги Свиленски, но той подаде оставка.

Според източник на „Флагман“ сега се очаква да бъде предложен Кирил Добрев – зам.-председател на БСП.

От Изпълнителното бюро (ИБ) Нинова щяла да предложи изваждането на Валери Жаблянов, известен с прокомунистическите си възгледи. Жаблянов бе неофициален претендент за лидерския пост на БСП през последните седмици, след като председателката бе заявила, че подава оставка.

Корнелия Нинова обаче обяви изненадващо на Конгреса, че оставка няма да има.

Очаква се тя да предложи за нови членове на ИБ Весела Лечева и „ветерана“ Асен Гагаузов.

Преди пленума днес някои от „вътрешната опозиция“ обявиха, че не подкрепят изваждане на Валери Жаблянов от Бюрото.

Самият Жаблянов обясни, че очаква това да се случи, от което изрази неудовлетворение. Той каза, че постепенно в партията се налагал авторитарен режим на управление, като се отстранявали инакомислещите от ръководни постове.

Актуализацията в бюджета на партията се налага заради промените, свързани със субсидиите. Очаква се съкращаване на разходи.

Антон Кутев пък днес каза, че Предизборният щаб следва да се ръководи от самия председател Корнелия Нинова. Това важало особено за местните избори заради разнопосочните интереси на структурите по регионите.

По информация на "Флагман" в началото на пленума Нинова е предложила за членове на ИБ още няколко души освен предварително очакваните Гагаузов и Лечева. Това са Милка Христова, Стоян Мирчев, Манол Генов, както и председателя на Младежката организация Николай Бериевски. 

Лидерката е поискала освобождаване на Валери Жаблянов с няколко аргумента. Единият е, че заради негови действия по изготвянето на политическия доклад за евроизборите за малко не останали без документи на Конгреса. Освен това Жаблянов от 2017 г. почти не събирал партийната Комисия по идеология, на която той бил председател. Най-важното обаче било, че отсъствал от заседание на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, на което се очаквало той да гласува против Истанбулската конвенция. 

Нинова е предложила и създаването на национален дискусионен клуб “Идеология и демокрация”, който да бъде оглавен от Янаки Стоилов. 




5
Коментара по темата
5.
не се знае, знае ли се
30.06.2019 18:52:49
0
3
На местните избори може и да успеят предвид че на всички им омръзна управлението на Герб и да слушат изцепките на Боко
4.
Ламбо
30.06.2019 18:31:01
0
3
Интересно ще е след местните избори. Дали пак ще направи този трик с оставката или ще си измие ръцете с Кирето Добрев.
3.
На някои им приключи кариерата
30.06.2019 16:43:38
0
4
Нищо ново и неочаквано... просто маха превратаджиите и като увеличи членовете на изпълнителното бюро си гарантира подкрепа. Всеки лидер трябва да се окопае, че иначе най-боли от "приятелски" огън.
Жабланяво може да го вземат в Герб сега, като настоящият правосъден министър(Данаилчо), който е бил член на БСП навремето (за какво са го наритали никой не казва)
2.
Все така
30.06.2019 15:01:17
3
3
Др0гарко Нинова,до пълната ликвидация на БСП,а после по схемата на Техноимпекс фалит и парите на Вирджините!
1.
Дернев
30.06.2019 13:47:03
4
4
Все повече затъват. А трябва една смяна само - на Нинова с К. Паскалев.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Най-засегнати от заболяването са децата Ученици от СУ „Епископ Константин Преславски“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Ученици от СУ „Епископ Константин Преславски“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Младежите разиграха импровизиран съдебен процес Силви ще съди участничките в Ергенът Силви ще съди участничките в Ергенът Сплетните в любовното риалити обещават нестандартно продължение Симона показа защо е откритието на риалити форматите Симона показа защо е откритието на риалити форматите Хоби готвачката се самоиронизира по забавен начин Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Вижте каква е програмата Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Депресията не е настроение, не е просто умора или меланхолия, а опасно заболяване С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев Единият от тях беше в сектор „Земеделие”, а другият - с миньорите и енергетиците от Мини „Марица Изток” и Бобов дол, каза служебният премиер  Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Нямаше никакви индикации, че мястото е опасно, казва шофьорът Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Ако в тази кампания изнасянето на мръсно бельо не престане, това ще гарантира рекордно ниска избирателна активност 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас Няма пострадали, щетите са само материални 
Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори