×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Отнеха с измама заведение на българин в Лондон, предлагащо безплатно кафе на бездомници


08 Януари 2019, Вторник, 19:00 ч.
Източник: Десант

Той смята да открие и у нас подобно бистро със социална кауза

Преди време българинът Илиян Кузманов отваря в Лондон EZO Bistro. Заведението е необикновено - то е със социална кауза.

В помещението на гарата на квартал Баркинг в английската столица Кузманов разполага библиотека, картинна галерия и кафене. Постижението му е оценено с първо място в класацията за най-добро кафене от сайта londonist.com.



Книгите в библиотеката са на български, руски, френски и английски.

Но по-важното е, че в бистрото на българина, хората, които нямат възможност, може да си сипят безплатно кафе, чай, както и да си хапнат бисквитки. Посетителите имат възможност и да поиграят шах, защото част от масите са декорирани като дъски за древната персийска игра.

По стената са наредени картини, които се продават. Но те не са рисувани от известни майстори на четката, а от бездомни художници. На тях Илиян Кузманов се натъква чрез връзка с неправителствена организация, която събира средства за препитанието им.



Водата, която се предлага в кафето също е част от кауза. От цената на всяка чаша се отделят средства, които постъпват във фонд, набиращ пари за създаването на водопроводи в Африка.

Освен това, пред вратата на заведението винаги има оставена и храна за домашни любимци, тъй като повечето от бездомниците идват в кафенето с куче, което споделя нерадостната им съдба.

Всичко върви добре, докато преди година и половина се появяват хора, които искат да купят бизнеса на нашенеца. В същото време му се налага да пътува. Когато се връща в Лондон, в навечерието на новогодишните празници, заварва една компания, която междувременно е сключила договор с човека, който Кузманов оставя да менажира кафенето.

Всичко това става чрез процесуален хаос, който по думите на българина, е възможен, тъй като очевидно англичаните смятат чужденците за втора ръка граждани, които трябва да са послушни и да си затварят устата, независимо какво им се случва.

В момента се води дело, провеждат се и срещи с посланика в Англия. Във "Фейсбук" е създадена и група "Аз подкрепям едно от най-добрите кафената в Лондон".

Ученикът от пазарджишката математическа гимназия Кирил Балдев, за чиято благотворителна дейност сме писали неведнъж, замисля заедно с Илиян Кузманов да отворят подобно кафене със социална кауза и в нашата страна, като най-вероятно това ще стане в Пазарджик.

Това е добрата новина. Остава да проследим и дали ще успее българинът да си върне и заведението в британската столица, та добрите новини да са повече.





В категории: Животът


5
Коментара
5
Коментара по темата
5.
Хаха
08.01.2019 20:14:15
0
1
Ами то и при нас идват и ти го взимат мутрите(държавата)
4.
Бай Ганьо
08.01.2019 17:33:03
3
3
Аве сладури. По ганьовски всичко се случва!!! Тиквата и бандата му открадна кораба на либийската държавна компания, рискувайки дипломатическа война с Либия и дескридитиране на България пред цял свят, а вие за кафенето на човека се чудите как можело да се свие. Всичко може. А и, запитахте ли се кой се опитва да му свие кафенето? Да е се окаже друг булгаристанец!
3.
До 1
08.01.2019 16:56:01
1
3
Измами ме стават толкова елементарно както в Бг и ако евентуално стане нещо, има към кого да се обърнеш. По това което прочетох той е дал правомощия на някой Ганьо , който му е скроил шапка. Измама няма. Предоверил се е на някой “приятел”. Такива много
2.
До 1ви типичният бг глупак
08.01.2019 16:50:47
4
10
Ганьо малоумен,прочети добре статията и се замисли колко абсурдно звучи тази драсканица жълтина. И много е важно следният пасаж : ”Появила се компания,която сключила договор с човека,който Кузманов оставил да менажира кафенето”
А сега лузър Тъпанчев помисли,дали оставения да менажира кафенето не е документално опълномощен. А дали мениджъра не е работещият съдружник фигуриращ на документите. Как си представяш глупако,че в Англия нещата стават ей така както в измисленият Булгаристан. Случайно да си чувал за ръста на търговията с имоти в Лондон,за постоянно растящото търсене и цени. Да си чувал че бигаташи от цял свят имат имоти в Лондон.Че Лондон е банковото сити на Европа. Дали всичко това жи било възможно,ако ей така всеки измамник може да отнема чрез договори и документи? А прочете ли че се води дело? Или ти е достатъчно ”световноизвестният” информационен сайт Флагман да препише нещо и готово?
Виж сега малоумнико,замисли се че в България самите българи станаха ”втора ръка” хора,и тогава гризкай евтина пропаганда. Защото Англия, Франция, Германия и САЩ, на колкото чужденци дадаха възможности за работа и образование,ехееееее.. От повече от век цялата имиграция и преселение е към тези държави,дори кмета на Лондон е от пакистанско имигрантско семейство. А че има долни ганьовци като тебе,да си мислят че все някой им е длъжен,е единствената причина да се пишат такива пропагандни жълтини. Всичките гадни номера и подлости на прецакани българи заминаващи на работа в Англия,са дело на други българи посредници. И това стана ясно при всички скандали. Питай майка ти,дали страда че сина и е толкова прост?
1.
Getsbi
08.01.2019 16:12:22
3
4
Как така? Нали на вън, всичко е топ! Топ е ама за лъжците, правещи се на успели емигранти. Истината е друга разбира се.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кога да си мием зъбите – преди или след закуска Кога да си мием зъбите – преди или след закуска оказва се, че отговорът не еднозначен ДАИ-джии отсвирват нарочно джипиеса, сами редят маршрута за книжка ДАИ-джии отсвирват нарочно джипиеса, сами редят маршрута за книжка 26 пъти изпитващ сменил посоката, въпреки инструкциите на таблета ГЕРБ готвят Фандъкова за премиер след изборите? ГЕРБ готвят Фандъкова за премиер след изборите? Тя е безспорен авторитет и може да застане на върха на държавата  Защо трябва да накисвате съдове с пакетчета чай: Резултатите са впечатляващи Защо трябва да накисвате съдове с пакетчета чай: Резултатите са впечатляващи Чаените торбички съдържат танин – това вещество ефективно се бори с плака и петна по съдовете 1,30 лв. за яйце, не е от златна кокошка, "органично" е 1,30 лв. за яйце, не е от златна кокошка, "органично" е За сравнение - простосмъртното обикновено яйце в момента се търгува по около 60 стотинки в магазините и на пазарите ГЕРБ внесоха доклада на временната комисия за "Боташ" в деловодството на НС ГЕРБ внесоха доклада на временната комисия за "Боташ" в деловодството на НС Станков посочи, че ГЕРБ винаги е искал да освети сделката с "Боташ", докато правителството на Денков е имало 10 месеца да го освети, но не го е направило и стотици милиони са изтекли Предлагат да падне тайната на възнаграждението и заплатите да са на светло Предлагат да падне тайната на възнаграждението и заплатите да са на светло В някои случаи служители, изпълняващи еднакви задължения, на една и съща позиция, получават различно заплащане Служебният кабинет смени областния управител на Бургас Служебният кабинет смени областния управител на Бургас Поста за трети път ще заеме Мария Нейкова БСП избира общински лидер на Бургас утре, реди листата за НС в неделя - вижте кои са кандидат-депутатите БСП избира общински лидер на Бургас утре, реди листата за НС в неделя - вижте кои са кандидат-депутатите Паруш Парушев е фаворит за нов общински председател, но има и други кандидати Щъркел атакува коли в Луковит: Кълве калници и сваля боята Щъркел атакува коли в Луковит: Кълве калници и сваля боята "Луковитският тенекеджия", както местните наричат птицата, е от защитен вид
Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия 34% от анкетираните избират Сърбия, а след нея най-важен съюзник са САЩ със 17%, следват Турция с 12%, Русия с 8% и Албания с 5% Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Изгони Теа, а остави Валерия, въпреки че узна истината за нея  Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Десислава вече е баба  Голямата измама "Денсинг старс" Голямата измама "Денсинг старс" Странното решение на журито да няма отпаднал от „Денсинг старс” възмути и зрители и публика
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори