×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Апелативният съд измени обвинението на Николай Филипов, убил бургазлиите Невен и Галин на писта "Бършен"


Апелативният съд измени обвинението на Николай Филипов, убил бургазлиите Невен и Галин на писта "Бършен"
Приятелите на бургазлиите искат по-високо наказание за виновника
Тема в развитие
Две години и половина след смъртта на Галин и Невен на писта „Бършен“, виновникът бе погален от съда и още е на свобода Две години след смъртта на бургазлиите Невен и Галин, убиецът им се размина със смешна присъда Николай може да получи от 3 до 15 години затвор за кървавата гонка в "Бършен", убила бургазлиите Невен и Галин Екшън в Сливен: Биячи отмъщават за смъртта на Невен и Галин от Бургас при кървава гонка Нечувано безразсъдство! Младежи броят по 500 лв. за участие в гонките на смъртта на летище "Бършен" Невен и Галин се запалили по високите скорости в XI клас Роднини и приятели изпращат загиналите в БМВ-ковчег Невен и Галин в последния им път След дъжд качулка! С огради и ровове обезопасяват летище "Бършен" срещу нелегалните гонки (ВИДЕО) Организирали незаконните гонки под носа на МВР, но те чакали сигнал (ВИДЕО) Оцелелият от размазаното БМВ: Искахме само да гледаме гонките, а загинаха най-добрите ми приятели Бургас плаче за две от децата си: Невен и Галин останаха завинаги на 20 години! Само във Флагман! 20-годишният Невен от Бургас шофирал БМВ-то, погребало двама край Сливен Само във Флагман! Двама бургазлии издъхнали в смазаното БМВ на Летище „Бършен”, трети бере душа в болница Първо във Флагман! Мерцедес размаза БМВ при незаконна гонка на Летище-Сливен, има загинали
виж още
скрий
22 Октомври 2018, Понеделник, 14:02 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА, снимки: Авторът

Обвиняемият получи 4 години ефективна присъда за причиняване на смърт при ПТП

Апелативният съд в Бургас измени обвинението на 29-годишния Николай Филипов, убил двамата бургазлии Невен Богоев и Галин Димов на писта „Бършен” край Сливен преди близо 3 години.

Съдебният състав, начело с председателя на Апелативния съд Деница Вълкова, постанови, че  престъплението трябва да бъде гледано като ПТП и съответно наложи ефективна присъда от 4 години при общ режим на Николай. Освен това той е признат за виновен и за нанасяне на средна телесна повреда на третия пътник в БМВ-то ковчег Драгомир Бинев. След като влезе в сила присъдата, Филипов ще бъде лишен и от шофьорската си книжка за 4 години. Апелативният съд в Бургас потвърди решението на Сливенския окръжен съд и остави без промяна мярката за неотклонение на убиеца на двамата бургазлии.

Припомняме, че Николай е признат за виновник за смъртта на Невен и Галин, след като експертиза доказа, че със скорост от 150 км/ч. е забил Мерцедеса си в БМВ-то на двамата бургазлии на територията на бившото летище край Сливен (ВИЖТЕ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ).

„Никога не съм вярвал или очаквал, че ще се случи такова нещо. Съжалявам много. Отидох с приятна идея на пистата. Моля за справедлива присъда предвид фактите”, заяви пред съдебния състав Филипов.


29-годишният Николай Филипов, забил Мерцедеса със 150 км/ч в БМВ-то на бургазлиите,
поиска допълнителна съдебна охрана, страхувал се от приятелите на Невен и Галин

На първоинстанционния съд в Сливен 29-годишният мъж беше признат за виновен, но и помилван от правосъдието, и получи едва 4 години ефективна присъда за кървавия инцидент. В продължение на години процесът се влачеше по съдилищата, като двете страни водеха спор какво точно е престъплението – деяние, нарушило Закона за движение по пътищата или причиняване на смърт по непредпазливост.

В съдебната зала днес защитници на двете потърпевши семейства в лицето на адв. Евгений Мосинов  и адв. Вихър Найденов от Софийска адвокатска колегия поискаха от Апелативния съд виновникът да получи 9 години затвор, като престъплението бъде гледано като нарушение на Закона за движение по пътищата (ЗДвП), тъй като според тях писта „Бършен” е част от републиканската пътна мрежа и дори част от пътя Сливен-Ямбол минава оттам.

Държавното обвинение подчерта, че трасето може да бъде гледано като път и за него да важи Законът за движение по пътищата, но с добавката, че е ограничено за обществено ползване.

В случая собственикът в лицето на сливенската администрация е таксувал участниците в дрифта, а не е предприел мерки и не е въвел ред, а пазачът е бездействал”, каза прокурор Йордан Дичев. Той осъди решението на магистратите в Сливен, че не са взели предвид телесната повреда на третия пътник в БМВ-то Драгомир Бинев , защото нямало жалба от пострадалия. Според държавното обвинение такава не била нужна.

Ако не е отворен за обществено ползване, то тогава важи ЗДвП, ако стопанинът не въведе други правила. Други правила има - само платен достъп”, обясни адвокат Мосинов.

Защитата на Николай обаче категорично отрича теренът да се разглежда като път, защото дори и да кацат и излитат самолети, докато има други автомобили, това не било достатъчно престъплението да е  в нарушение на ЗДвП.

На това място редовно се събират хора, които искат да покажат възможностите на автомобилите си . Там няма случайни хора или минувачи. Трасето е със особен статут, но това не го прави път. Мястото подлежи на специална регулация и собственикът е трябвало да наложи правила. Пистата има затворен характер на площадка. Всички присъстващи там са имали възможността да предвидят последиците от евентуални инциденти, което означава, че престъплението е по непредпазливост. ПТП-то категорично е било непредотвратимо. Водачите и на двете МПС-та имат вина и са били наясно с риска, присъствайки на пистата”, смята защитникът на 29-годишния сливналия Николай – адв. Явор Нотев.

В съдебната зала стана ясно, че Николай имал 5 наказателни постановления, но те били за действия, които нямат обществена значимост – карал без каска, неправилно паркирал, автомобилът му бил със затъмнени стъкла, шофирал без колан  и дори фиш за липса на технически преглед. Адвокатът на Филипов посочи обаче, че въпросните постановления били заради работата му – често се налагало да сменя автомобилите, тъй като бащата му е един от най-известните автоджамбази в областта.

"Доволни  сме дотолкова, доколкото съдът възприе исканата от нас квалификация, че инцидентът е като транспортно престъпление, но пък наказанието от 4 години, макар и запазено като лишаване от свобода, според нас е несправедливо занижено за такова престъпление с двама починали и една средна телесна повреда.  Ние ще обжалваме размера на наказанието при тази квалификация. Обезщетението остава същото, но то няма да компенсира болката на семействата. Делото е изключително интересно от правна гледна точка затова докъде се разпростират правилата за движение по пътищата извън стандартните улици и пътища", коментираха пред репортер на Флагман.бг адвокатите на почернените семейства - адв. Вихрен Найденов и адв. Евгений Мосинов. 




В категории: Темида


3
Коментара
Лихвите тръгнаха нагоре
Лихвите тръгнаха нагоре 26/04/2024, Петък 13:41 0
3
Коментара по темата
3.
до 3
22.10.2018 21:14:56
2
4
Е,човече колко си прав.Ако разираха от повечко неща ,присъдите щяха да са къде,къде по-справедливи.Аа ,те половината дори кола не могат да карат.
2.
до 2
22.10.2018 21:11:56
1
5
а трябваше ,за да се научат как се сервирва присъда с усмивка .
1.
Zent
22.10.2018 21:02:10
7
3
Хубавото на съдебната ни система е, че не всички са сервитьори(ки). Следва продължение....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Силви ще съди участничките в Ергенът Силви ще съди участничките в Ергенът Сплетните в любовното риалити обещават нестандартно продължение Симона показа защо е откритието на риалити форматите Симона показа защо е откритието на риалити форматите Хоби готвачката се самоиронизира по забавен начин Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Вижте каква е програмата Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Депресията не е настроение, не е просто умора или меланхолия, а опасно заболяване С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев Единият от тях беше в сектор „Земеделие”, а другият - с миньорите и енергетиците от Мини „Марица Изток” и Бобов дол, каза служебният премиер  Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Нямаше никакви индикации, че мястото е опасно, казва шофьорът Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Ако в тази кампания изнасянето на мръсно бельо не престане, това ще гарантира рекордно ниска избирателна активност 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас Няма пострадали, щетите са само материални  Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Всеки желаещ ще може да дари хранителни продукти С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на  водопровода в с. Русокастро С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на водопровода в с. Русокастро Днес бе направена символична първа копка, строителството ще продължи 360 дни
Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори