×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Светът празнува 135 години от рождението на Чарли Чаплин
  • Петър Стойчев преплува Гибралтарския пролив
  • Политически игри във Вашингтон - Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел
  • Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни
  • Времето се променя, вижте какво ни очаква днес
  • Военно летище за F-16 в Хмелницка област е било атакувано от руснаци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Две години след смъртта на бургазлиите Невен и Галин, убиецът им се размина със смешна присъда


Две години след смъртта на бургазлиите Невен и Галин, убиецът им се размина със смешна присъда
Невен (вдясно) и Галин издъхнаха при нелепи обстоятелства на летище "Бършен" преди две години
Тема в развитие
Две години и половина след смъртта на Галин и Невен на писта „Бършен“, виновникът бе погален от съда и още е на свобода Две години след смъртта на бургазлиите Невен и Галин, убиецът им се размина със смешна присъда Николай може да получи от 3 до 15 години затвор за кървавата гонка в "Бършен", убила бургазлиите Невен и Галин Екшън в Сливен: Биячи отмъщават за смъртта на Невен и Галин от Бургас при кървава гонка Нечувано безразсъдство! Младежи броят по 500 лв. за участие в гонките на смъртта на летище "Бършен" Невен и Галин се запалили по високите скорости в XI клас Роднини и приятели изпращат загиналите в БМВ-ковчег Невен и Галин в последния им път След дъжд качулка! С огради и ровове обезопасяват летище "Бършен" срещу нелегалните гонки (ВИДЕО) Организирали незаконните гонки под носа на МВР, но те чакали сигнал (ВИДЕО) Оцелелият от размазаното БМВ: Искахме само да гледаме гонките, а загинаха най-добрите ми приятели Бургас плаче за две от децата си: Невен и Галин останаха завинаги на 20 години! Само във Флагман! 20-годишният Невен от Бургас шофирал БМВ-то, погребало двама край Сливен Само във Флагман! Двама бургазлии издъхнали в смазаното БМВ на Летище „Бършен”, трети бере душа в болница Първо във Флагман! Мерцедес размаза БМВ при незаконна гонка на Летище-Сливен, има загинали
виж още
скрий
03 Април 2018, Вторник, 09:24 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Съдът в Сливен призна Николай Филипов за виновен, но по възможно най-безопасния за него начин


Две години след смъртта на младите бургазлии Невен и Галин, загинали при нелеп инцидент на летище „Бършен” (ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ), убиецът им се размина с възможно най-леката присъда.

29-годишният Николай Насков Филипов бе признат за виновен от Окръжния съд в Сливен, но получи 4-годишна ефективна присъда, която на следващите инстанции най-вероятно ще бъде намалена, а нищо чудно и изменена в условна присъда.

Причината, поради която Николай, понастоящем е дилър на автомобили втора употреба в Сливен, да отнесе сравнително лекото наказание за това деяние, е отказът на прокуратурата в града на Стоте войводи да се съобрази със становището на Върховната касационна прокуратура(ВКП).


БМВ-то на Невен буквално бе разцепено от удара с Мерцедеса на Николай Насков Филипов

Върховните прокурори препоръчват на колегите си, предвид доказателствата в досъдебното производство да обвинят Николай за причиняване на смърт при нарушение на Закона за движение по пътищата(ЗДвП), по което можеше да получи от 3 до 15 години затвор, а не за „смърт по непредпазливост” – от 1 до 6 години.

Николай бе осъден да плати 200 хил.лева кръвнина на близките на жертвите, но реално парите ще бъдат поети от застрахователите.

Процесът в Сливен, който приключи с чететено на присъдата вчера, вдигна градуса на напрежението в Съдебната палата. На всички заседания присъстваха приятелите на Невен, а процесуалното обвинение на Николай Филипов бе изключително провокативно, твърдят свидетели.

Заради това се наложи буквално половината съд в Сливен да бъде отцепван, за да протичат нормално заседанията. Интересен факт е, че Николай бе наел за адвокат зам.-председателят на парламента Явор Нотев.

По делото станаха интересни любопитни подробности за фаталния инцидент от 21 февруари 2016 година.

Първо - гонка на летището не е имало, а само рискови маневри на млади шофьори с висок адреналин. В 13:30 часа на 21 февруари 2016 г„ БМВ-то с бургаска регистрация, управлявано 21-годишния Невен Богоев, се движи със 76 км/ч по пистата на летището. В колата са другият загинал Галин Димов, 20-годишен, както и Драгомир В. от Бургас, тогава 22-годишен.


Мерцедесът на Николай е летял със 150 км/ч, набива спирачки преди удара, но успява да намали само до 110 км/ч

Младежите правят рязък завой наляво, без да подозират, че на летището има друга кола – мощният Мерцедес Е 500 АМG, 380 коня, собственост на Николай Насков Филипов, който според експертизата е карал със 150 км/ч. Ударът е жесток, а бургаската кола буквално е разцепена на две.

Първото, което прави Николай е панически да избяга от автомобила си, защото има газова уредба. Измъква се от смачканите ламарини и отива на безопасно разстояние, едва след няколко минути, когато вижда, че няма опасност от пожар се опитва да помогне на приятел, който е бил в автомобила му.

Нито за секунда не прави опит да помогне на Галин и Невен, които издъхват в размазаното БМВ-то. Техният приятел Драгомир се разминава по чудо, тъй като е на задната седалка. Близките и на Невен, и на Галин са категорични, че присъдата е обидно ниска.

„Най-вероятно ще обжалваме. Престъплението е изключително тежко, поставя сериозни въпроси докъде се прилага Закона за движение по пътищата(ЗДвП) и как трябва да се третират подобни писти. Основният спор е дали летище Бършен има статут на път и дали се прилагат правилата за движение по пътищата”, каза пред Флагман.бг адвокат Евгений Мосинов, който заедно със Станко Кралев представляваха близките на загиналия Галин.

Мосинов припомни, че указанията на Върховната касационна прокуратура са, че това е път да се повдигне обвинение като за пътно-транспортно произшествие, но Сливенският окръжен съд го прие, че не е път и наказа Николай по по-лек текст.

„Община Сливен има огромна вина, защото години наред е допускала там да се влиза спокойно и да се провеждат гонки. Обмисляме вариант да търсим отговорност и на Общината”, каза пред Флагман.бг Евгений Мосинов.

По делото стана ясно, че летището, което е собственост на Община Сливен се охранява от бивш военен, служител на Общинска охрана, който получавал под минималната работна заплата. Той е призован като свидетел, но твърди, че не видял нищо – нито гонката, нито дори влизащите линейки и патрулки. Още по-абсурдното е, че минути след инцидента на пистата е кацнал малък самолет на руски бизнесмен, който е извършвал полет от Пловдив до Сливен.

Именно негови приятели направиха снимките, които изпратиха тогава на Флагман.бг. В съдебна фаза бизнесменът разкли, че редовно кацал на летище „Бършен”, където имал нает хангар. Винаги давал на пазача по бутилка ракия.



В категории: Темида


34
Коментара
34
Коментара по темата
34.
Stanislav
24.07.2019 00:12:10
0
0
Ne poznavam lichno Neven no , moga da vi kaja , che kompaniqta my izobshto ne sa loshi momcheta , da moje da sa tatyirani , da moje da sa napompani batki , moje da sa lydi glavi ili kakto iskaite gi narichaite , no ot opit i doseg s kompaniqta my moga da kaja , che sa edni ot malkoto "tatyirani" momcheta ,koito si darjat na dymata i kakvoto kajat tova stava. A tova che nqkoi ot vas sa si obirali shamarite qvno ste si go zaslyjili , zashtoto te ne biqt toky taka vseki ;) .... I sprete da heitite koi si go e polychil i koi ne , zashtoto koleloto se varti carvyli heitarski
33.
Mlqkoto i rusnaka
07.04.2018 11:43:35
0
0
Боклука на боклуците,жалко че Галин си замина с него.
32.
Елена
05.04.2018 08:26:58
0
0
Смешна присъда.Смешна държава.Смешни закони.Ще погубили два човешки живота и ще те осъдят на 4години затвор ще обжалва ще вземеш 2 ще работиш в затвора и ще излезеш след 1 год това ли струват 2 човешки живота.Мир на праха им липсват момчета.Невенски никой не те е забравил и знай че липсваш.Мъката остава за нас близки и познати.Не пожелавам на никой да загуби приятел или роднина по този нелеп начин и да му го съобщят по телефона.Това е шок за цял живот
31.
Братята
04.04.2018 19:17:38
0
11
Невенчо едно лапетата в махалата... Малко иронично, но първия ми досег с него беше по време на мач, докато бягах към топката той изведнъж се появи от някъде и ми пресече пътя с колело. Последваха кълбета и много рани по краката и ръцете ми, на него естествено му нямаше нищо и по добре, защото беше доста малък. След случката много се наплаши от мен и като ме видеше бягаше, викаше ми " ейй мутрааа" и палеше ските хаха. После след като вече си имахме приказка ми каза , че супер много иска да учи в морското щото там са "най-лудите маняци". Искаше да е лошо момче. След като възмъжа вече само ми подсвирваше залегнал в затъмненото Бмв. Нищо лошо към него, беше си избрал този път, а там рисковете са много.
30.
Do жжжжжжжж
04.04.2018 16:18:41
0
1
Amiii... Burkash sa toi e dolu. Kato e mnogo tiho vecher i se chuva kak kreshti.
29.
жжжжжж
04.04.2018 15:12:08
1
0
до 25
28.
жжжжжж
04.04.2018 15:09:57
1
0
ей предал 21 той те чака горе
27.
Нормален човек от Бургас
04.04.2018 14:02:13
1
3
И мен ме е тормозил тоя Невен ама с причина - да изгъзарее пред момичета. А колкото до тия въпросните му приятели пред които бил мн. добър човек - то остово и с приятелите си да се държи зле . Пък квот ги представяте тия групи приятели по центъра - все едно са някви кръстоносци на поход направили много добрини на града и жителите. Айде моля ви флагман не ни занимавайте повече с тоя глупак.
26.
....
04.04.2018 13:25:00
3
2
Ae ei shmatki za pochinal chovek ili dobro ili nishto sega ste mnogo otvoreni ama kato gi vidixte predi priqtelite my ili nego i gledaxte zemqta palqri shibanqri koito kakto si go napravi kato ste si praveli za boi ko da sedi i da vi gleda li .... dobro momche beshe svetla my pamet
25.
Do 19
04.04.2018 12:45:05
1
6
Uj bil dobro momche puk se nadqvash da go bil prebil ot boi ... Mi ne prebil go e ot celuvki ebati negramotnite izrecheniq . Toq neven si beshe gadno leke koeto ne vednuj se e naduhvalo na men i moi priqteli za nishto ei taka da si vdiga reitinga pred toxa . Golqm kef mi stana kat razbrah che si e poluchil zaslujenoto i che pove he nqma da go vidq na ulicata :) . Dobro momche moje da e bil pred mama kato e islal 5 leva za cigarki. Za masurche ne davashe pari a go gurbeshe ot horata :) Ako e bil sveteca za koito go predstavqte nqmashe da ima toq heit v komentarite . Peace bro . P.s. pisha na latinica ne zashtoto sum negramoten a zashtoto nqmam kirilica na telefona .
24.
$$$$$$
03.04.2018 19:37:28
6
4
ЕЙ МЪРШИ ДОЛНИ КАТО ВИДЕХТЕ НЕВЕН И ПРИЯТЕЛИТЕ МУ СЕ НАСИРАХТЕ......АМА ТЕ ЩЕ ВИ БАРНАТ.....МАЛКО БОЙ СТЕ ЯЛИ
23.
Дсдсс
03.04.2018 19:09:10
1
2
Много добри момчета лоша дума за тях да се каже е грях толкова пъти са ми помагали мир на праха им
22.
Poznat
03.04.2018 18:55:45
1
5
Strahotno momche mujko i vinagi na mqsto rqdko se vijdahme no vinagi imashe zabava i smqh
21.
nobody
03.04.2018 18:54:17
2
5
do 20. много си прав жалко че някои хора нямат достъчно мозък да разберат това и хвърлят само хейт щото са чували само някакви измислици по адрес на момчетата
20.
Priqtel
03.04.2018 18:49:15
2
5
Уникален човек прекрасна душа отличаваше с се . Викаги готов да помогне на приятел дори и на напълно непознат човек . На всеки .
19.
nobody
03.04.2018 18:34:05
2
5
losha batka нядяв се теб невен да те е пребил от бой мърша долна. и sadba ай затваряй си плювални е мишка тъй като ви гледам сте мн отворени по коментарите що не вземете да се покажите кои сте ве,, а да щот ви е страх че сте ви набият, у за пореден път казвам че те не бяха наркомани ясно ли ви е.. ай спирайте със шибания си хейт щот няма никаъв смисъл. тва показва само колко е е жалък живота ви че се месите в животите на другите. подбирайте си думите знаете ли какво им е на роднинините на момчета е.. Не аз съм потресена колко сте долни найстина нямам думи направо
18.
Do 9
03.04.2018 18:20:43
1
1
Сигурно си някой от бригадата някой гангстер пак лошшшш
17.
Loshata batka
03.04.2018 17:53:22
2
5
Голямата бригада мафиоти на Бургас ,вървят по центара в редица и трябва да ги заобикаляш без да ги гледаш в очите ,защото са много опасни гангстери ,то не са чупки стойки айдеее е...те си майката ш...тки ! Първо станете ХОРА после претендирайте за нещо!
16.
Do loshata batka
03.04.2018 17:33:47
1
1
Hahaha spri da komentirash kato cqlo .Fakt e che v diskotekite kogato gi poglednesh i idvat da ti se praqt na maje ama nishto vijdate kakvo stava s lapeta na po 18-20 godini koito se mislqt za golemi maje
15.
Какво
03.04.2018 17:32:23
1
1
Ами майка си ли са търсили на тази писта?
14.
Loshata batka
03.04.2018 17:32:01
3
4
Mnogo dobre go znam kakav chovek beshe ne e 1 ili 2 puti v koito sum imal problemi s nego i drugite *gangsteri* poneje sum gi gledal v ochite golemite loshi momcheta sigurno pred maika si e bil dobrichak
13.
sadba
03.04.2018 16:05:56
4
3
вижте приятелите на Невен Богоев във фб и ще си направите изводите сами ......татуирани .напомпани .наркомани вижте ги и сами преценете що за стока е бил
12.
Asd do kasapina
03.04.2018 14:59:25
0
4
Маняк избърши си млякото от цицата на майка ти и тогава ходи режи . Гангстер ,а зима пари от майка си да си купи цигарки ,смешка
11.
*********
03.04.2018 14:52:18
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
10.
Nobody
03.04.2018 14:03:35
1
2
Аве ай брат недей така че се стреснах. Значи говорите за тях че били не знам си кви и така та побойници та 5 10 а в същото време вие сте тия дет заплашват. Тва показва кви мъже сте само. Още пари от мама и тате взимат а се правят на мутри. Ходете си гледайте вашия живот и не се ме дете в животите на другите че така като гледам вашите са за оправяне
9.
жжжжжж
03.04.2018 13:22:03
6
1
до 1......ще те намеря и ще те разчленя на парчета
8.
Asd do Nobody
03.04.2018 13:18:49
1
10
Първо се научи да пишеш и тогава коментирай ,малка сперма. Много-добър е бил,момче за пример ,ама участвал в незаконна гонка с коша купен от мама и тати.Ако той си беше изкарал парите да си я купи ,дали щеше да прави такива глупости ?Замисли са по тоя въпрос !А другите малки келеши вместо да разсъждавате земете и помислете ,че с безотговорноста си вредите единствено и само на себе си.
7.
$$$$$$
03.04.2018 13:17:50
4
1
до 4.....гледай ти да не си намерии майстора
6.
Do 1
03.04.2018 13:17:16
2
5
Tapun ne go poznavash toi beshe izkluchitelno dobur chovek . Svetla im pamet.
5.
Nobody
03.04.2018 13:13:28
2
2
Аве ей ай затварят си успоредно вече щати недоразвити... Не искам да съм груб ама ви го пожелавам на вас да ви се случи да видите колко ли ще е яко ако хората се радват на вашето нещастие... Затваря си шината на уста се връща там от където си дошъл..
4.
ajdsaja
03.04.2018 13:06:12
5
9
shte vi kaja neshto interesno,den predi sluchkata izlizam si az ot vhoda i go vijdam v tova cherno bmw minava bavno i me oglejda predizvikatelno bez da go poznavam i si proshepnah na um moje bi shte si nameri maistora,tursi si go
3.
Nobody
03.04.2018 13:00:27
2
6
Световен ей loshata batka ай като не знаеш да не говориш кво ще кажеш а не си измисли сляп някои простотии като не знаеш абсолютно нищо а си го научил тва от новините. Жал ме за хората като теб само се чудят кво да пишат да превлекат внимание. Нито си ги познавал нито нищо за тва да вземи да си затвориш шибаното голяма уста.... Невен и Галин нито са били състезатели нито наркомани.. Спри да си измишляш и си гледай своя живот.. Не осъзнаваш ли кво причинява на близките им с тия простоти дето ги приказваш... Голям си нещастник наистина радва се на чуждото нещастие... Жал ми е за теб
2.
....
03.04.2018 12:42:14
5
10
Заминаха си две добри момчета светла им памет .....Дано да не види бял ден ....
1.
Loshata batka
03.04.2018 12:03:58
18
16
Аман от състезатели ,жалко е че си заминават хора по такъв начин ама Невен си беше кофти човек мислещ се за Вин Дизел зад волана ,сори ама ме е яд за другото момче а Невен не че ди го е заслужил ама никво уважение към измидлените лоши батки наркоманчета и тн хаха айде ся ми обяснявайте колко добричак беше Невен кофти човек си замина по кофти начин (карма)
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Иван от Камено се покая за тази катастрофа, отнела човешки живот в Айтос, получи 6 години затвор Иван от Камено се покая за тази катастрофа, отнела човешки живот в Айтос, получи 6 години затвор Присъдата му ще бъде намалена с 1/3 заради реда на протичане на съдебното производство  Бургазлия с екзотично предложение за Синята зона, старите собственици да паркират с приоритет Бургазлия с екзотично предложение за Синята зона, старите собственици да паркират с приоритет Не може новодомците да са по-привилегировани от нас, живущите в домовете си от 25 и повече години, казва гражданин с инициали Г.А. Мастит бизнесмен започва да строи град у нас - на около 3 км от пътя Бургас – Варна Мастит бизнесмен започва да строи град у нас - на около 3 км от пътя Бургас – Варна Комплекс от десетки еднофамилни жилищни сгради ще се появи съвсем скоро на това място  Ергенката Виктория със солидни връзки в БФС, организирала „Футболист на годината“ Ергенката Виктория със солидни връзки в БФС, организирала „Футболист на годината“ Чернокосата участничка в любовното шоу имала корави връзки в БФС, родителите й били сред най-уважаваните в спортните среди Летният сезон е пред провал заради недостиг на кадри Летният сезон е пред провал заради недостиг на кадри Работодателите чакат над 5-6 хиляди души от Узбекистан, но обработката на документите се бави Внимание: Хвърчат пачки по стотачки, ама фалшиви Внимание: Хвърчат пачки по стотачки, ама фалшиви Броят на спипаните ментета удари 17-годишен рекорд Под паркинга на ул."Ген. Гурко" има бомбоубежища, преработваме проекта за етажно съоръжение Под паркинга на ул."Ген. Гурко" има бомбоубежища, преработваме проекта за етажно съоръжение Приоритет в следващите месеци ще е строителство на такива съоръжения и в жк „Възраждане”, предстоят обществени обсъждания за предвидените терени, каза арх. Тихомир Райчев Главчев поиска смяната и на земеделския министър Главчев поиска смяната и на земеделския министър Кирил Вътев не се справял със служебните задължения Атанас Славов с бонус за три млади нотариуски, преместил ги в София в последния си ден като министър Атанас Славов с бонус за три млади нотариуски, преместил ги в София в последния си ден като министър Депутатът от ПП-ДБ бламирал провеждането на дългоочакван конкурс за 52-ма нови нотариуси, подготвил прекратяването му в края на мандата си в МП Секира! Издаването на лична карта ще струва двойно повече Секира! Издаването на лична карта ще струва двойно повече Без повече безсрочни лични карти за хора над 70 г.
Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Става въпрос за забавените ремонти в района на блоковете 15-16 и 25-28 Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Спасени от огнената стихия са само две мечки Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Някои неща се случват в тялото ми и не успях да следвам графика, който исках, като не можеш - не можеш, споделя испанецът Почина тик ток сензация Почина тик ток сензация Тя докосна част от живота ви лично и част от живота ви чрез нейния огромен живот на друга платформа, каза майката на влиятелната знаменитост Джаки Коен Рот Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Ти си необикновена жена, каза й Алекс на сбогуване Той е причината Мара Отварачката да стане певица Той е причината Мара Отварачката да стане певица Признанието е от самата Мария  Журито го спъна за рекордна победа Журито го спъна за рекордна победа Зомбори пък отново направи страхотно изпълнение, като поп фурия DARA Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Според първоначалната информация от полицията общо 42 случая са регистрирани в Патра, Илия, Закинтос, Солун, Халкидики, Янина, Кардица, Лариса, островите Корфу, Родос и Крит Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Геополитическото обостряне допринася за тревожността на пазара, тъй като суровият петрол Brent регистрира най-голямото си покачване от месеци, надхвърляйки от 90 долара за барел Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Екстра Нина гневна на фолк елементи като Дебора 
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори