×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Собственикът на изгорелия цех в с. Карагеоргиево с разтърсваща изповед: Години труд се изпепели за минути


Собственикът на изгорелия цех в с. Карагеоргиево с разтърсваща изповед: Години труд се изпепели за минути
Хората говорят, че сме изкарали оборудването и сами сме си запалили имота, виждате, че всичко си е на мястото - изгоряло, изплакаха от сем. Юсеинови
25 Септември 2018, Вторник, 15:25 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимки: авторът

Давахме хляб на 18 служители, някой ни направи мръсно от завист, категорично е пострадалото семейство Юсеинови


Целият ни труд, всичко, което сме изградили през годините, стана на пепел за час! Това казаха през сълзи собствениците на изгорелия снощи шивашки цех в айтоското село Карагеоргиево. Те проговориха за първи път пред Флагман.бг.

Само във Флагман.БГ! Някой умишлено загроби шивашкия цех в айтоското с. Карагеоргиево (СНИМКИ)

Семейният бизнес на Ембие Юсеинова – работилницата „Бенк текс“, е създаден преди 8 години. Оттогава до вчера семейството е инвестирало десетки хиляди левове, за да направи от нищо - нещо. Работилницата е давала хляб на 18 шивачки.


Навсякъде около и в имота има камери, само не и в склада, откъдето е тръгнал пожарът

„Когато взехме имота под наем, той беше една съборетина. Хвърлихме много пари, за да го обновим. Купихме от най-скъпото оборудване, осигурявахме всичко необходимо и на шивачките, за да може да се чувстват добре и комфортно на работното си място. Нито ден не сме бавели заплатите им. Ние се лишавахме, но в никакъв случай не и те. Някой ни направи мръсно, убедени сме. 8-годишният ни труд изгоря пред очите ни“, каза Ембие Юсеинова.

Собствениците са убедени, че се касае за умишлен палеж, защото огънят е тръгнал от покрива на склада, където няма монтирани камери.


От покрива на склада (в овала) е тръгнал пожарът, зад сградата се виждат храстите, откъдето някой може да се промъкне, без да бъде забелязан

„Складът се намира откъм дерето, където има само дървета и храсти. Обхватът на видеонаблюдението не стига дотам. Сигурни сме, че някой е знаел това и именно оттам е запалил имота. За жалост хората са много злобни, изписаха се какви ли не глупости – че сме изкарали цялото оборудване навън и едва ли не ние сме драснали клечката на цеха. Това не е вярно! Вие сами виждате, че машините ни са ни вътре и са изгорели. Нямаме застраховки, нито лев няма да получим за тази трагедия“, обясниха още те.

След като е лумнал пожарът, семейство Юсеинови веднага се е обадило на тел.112, за да изпратят екип от огнеборци. До идването им хората с подръчни средства се опитало да загаси пламъците. Заради силния вятър обаче това било невъзможно. Огънят се разраснал още повече и обхванал целия цех. Съпругът на Ембие - Бекир и синът им дори са се качили на покрива, за да спрат бушуващия пожар.


Собствениците смятат след време да наемат съседната от цеха бяла сграда, която да я превърнат в работилница

„Получих леки изгаряния на краката, очите ми са в ужасно състояние от дима. Мисля, че всичко това можеше да се избегне, ако пожарникарите бяха дошли навреме. Много се забавиха. След като пристигнаха тук, всичко беше свършило“, каза през сълзи Бекир.

Въпреки отчаянието и шока, който са преживели, Юсеинови не смятат да се откажат от семейния бизнес. След като си стъпят на краката, ще наемат съседната сграда и отново ще я превърнат в работилница, която да дава препитание на десетки от региона.

В категории: Айтос


6
Коментара по темата
6.
Милен
26.09.2018 08:20:46
0
3
В най-скоро време и една къща /придобита незаконно от роднини на полицай / ....ще се самозапали ,с административен адрес Айтос ,ул.Москва№18...има проблем в ел . инсталацийте
5.
Алфа
26.09.2018 07:03:47
3
5
Лъжат като цигани за да не платят на работничките на снимките се виждат увисналите електрически кабели от където е тръгнал пожара долни лъжци.
4.
Аййдааааа
25.09.2018 21:41:17
0
3
Не знам кой ви е монтирал тези камери, но е трябвало да се предвиди всяка зона да се заснеме. Понякога само силуетът на даден индивид подсказва кой е. Явно сте търсили най-евтиното и човек който не е специалист в това.
3.
Kmeta
25.09.2018 20:57:31
2
3
Koy kakvoto posee tova jıne
2.
da go duhat
25.09.2018 20:24:31
7
8
kakvo obvinqvate pojarnikarite da ne e gorql samo vashiq ceh da ne mislite che e mnogo lesno zvunite i te idvat do sekundata radvaite se che izobshto sa doshli zashtoto cqlata pojatna i policiq sa gi vdignali ot leglata za da idvat da vi gasqt zamislete se pak kolko burzo sa deistvali da stanat da otidat do rabotata si da se oblekat i da doidat tova otnema vreme da ne govorim che tozi signal dokato stigne do tqh minavat pone 5min
1.
А застраховката?
25.09.2018 20:16:20
14
7
Давали хкяб на 18 души? Баси и наглеците. Мръсни амуджи, и ся кво, няма да платите на работничките, а? А вие ще си опънете застрахивкат и ще се шест. Мръсни амуджи.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кметът на Несебър подписа първия договор по инвестиционната програма на държавния бюджет Кметът на Несебър подписа първия договор по инвестиционната програма на държавния бюджет Ще бъдат изградени закрит плувен басейн в ж.к. „Черно море“,  подземен паркинг до СУ „Любен Каравелов“, нови улици в с. Равда и др.  И днес кандидатите за служебен премиер отказаха на Радев И днес кандидатите за служебен премиер отказаха на Радев Петър Чобанов заяви, че консултациите са на етап, в който няма директно решение, и намекна за други хипотези Стефка Костадинова за ЧРД на Доган: Историята ще оцени най-вярно ролята му Стефка Костадинова за ЧРД на Доган: Историята ще оцени най-вярно ролята му Председателят на Българския олимпийски комитет с послание за почетния председател на ДПС Изпълнителката на „Лиляно моме“ с 15 шева от зъбите на домашния й любимец Изпълнителката на „Лиляно моме“ с 15 шева от зъбите на домашния й любимец Инцидентът станал малко след празника Благовещение, когато на гости й дошъл бившият й съпруг Венци Мартинов Инж. Димчо Радев: Гората е природен дар, но без грижи не би могла да съществува Инж. Димчо Радев: Гората е природен дар, но без грижи не би могла да съществува Директорът на „Югоизточно държавно предприятие“ ДП гр. Сливен инж. Димчо Радев поздравява всички лесовъди и приятели на българската гора по повод Седмица на гората 2024 г. Срочна и добра правораздавателна дейност отчетоха Окръжен съд – Бургас и районните съдилища за 2023 година Срочна и добра правораздавателна дейност отчетоха Окръжен съд – Бургас и районните съдилища за 2023 година „Правораздавателната дейност на съдиите от Окръжен съд – Бургас и осемте районни съдилища в региона може с пълно основание да бъде определена като много добра“, отчете Административният ръководител на Окръжен съд – Бургас Росица Темелкова Братя Халваджиян вземат милион от финала на „Като две капки вода“ Братя Халваджиян вземат милион от финала на „Като две капки вода“ 11 хиляди места в "Арена София" с цени между 40 и 150 лева са разпродадени като топъл хляб Лепа Брена с шокиращи подробности за развода на Драгана Миркович Лепа Брена с шокиращи подробности за развода на Драгана Миркович Двете са близки приятелки Първият човек на Гешев в Бургас се представи като президент на чужда фирма, собственикът в шок Първият човек на Гешев в Бургас се представи като президент на чужда фирма, собственикът в шок Не е ли това фалстарт за политическия проект на бившия главен прокурор, с който ще атакува парламента  Няма сърце! 33-годишен мъж открадна кутия за дарения с пари за лечение на онкоболна жена Няма сърце! 33-годишен мъж открадна кутия за дарения с пари за лечение на онкоболна жена В кутията имало 200 лева
Посланикът на САЩ: Разочаровани сме, че усилията да се състави правителство бяха неуспешни Посланикът на САЩ: Разочаровани сме, че усилията да се състави правителство бяха неуспешни Не е наша работа да се месим в тези дискусии. Публично окуражихме всички партньори да работят заедно и да намерят добро решение, заяви посланикът на САЩ в България Кенет Мертен Избори в Турция решават дали идва краят на Ердоган Избори в Турция решават дали идва краят на Ердоган Изборите в неделя може да са още по-важни Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Създателят на „Тесла“ обясни, че понякога има лошо настроение и депресивни епизоди, а кетаминът му помага Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Баба Шейде е най-близката й Правителството продава хиляди жилища на атрактивни цени Правителството продава хиляди жилища на атрактивни цени Целта е да се реализират възможно най-много стари и необитаеми от дълго време апартаменти Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори