×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Акция по време на гроздобер: Митниците запечатаха винзавода в Карнобат, съдът го отвори (ОБЗОР)


Акция по време на гроздобер: Митниците запечатаха винзавода в Карнобат, съдът го отвори (ОБЗОР)
Стотици работници от Винпром Карнобат бяха на улицата, за да бранят хляба си
Тема в развитие
Карнобат ликува! До утре отварят всички складове на винзавода (СНИМКИ/ВИДЕО) Технолог във винзавода ексклузивно за Флагман.бг: Тръбата, която откриха митниците, е кран за проверка на системата! Карнобатлии блокираха Районния съд, скандират: Справедливост и искаме си работните места! (СНИМКИ/ВИДЕО) Извънредно! Протестиращи затвориха входа на Карнобат при магистрала „Тракия“ (СНИМКИ/ВИДЕО) Пред винзавода в Церковски отново става страшно, вече има над 300 с нагласа да стигнат до крайност (ВИДЕО) В Карнобат протестът вече премина в отчаяние, ключова е думата „справедливост“ Целият Карнобат се вдигна в подкрепа на лозарите от винзавода, превзеха сцената и поискаха оставки (ВИДЕО) Протестиращите в Карнобат: По чие нареждане затоврихте завода, обричате ни на глад (СНИМКИ/ВИДЕО) Шеф на „Винпром Карнобат”: Щетите от показната акция на митниците за нас са огромни, досега сме загубили 10 млн.лева Протестиращите от винзавода заклещиха шефа на Митницата Валери Стефанов, вижте екшъна край Карнобат От епицентъра на събитието: Гледайте НА ЖИВО протеста в Карнобат Работници на винзавода: Обричате цял град на глад, ще ни унищожите! (ВИДЕО) Извънредно! Автобус блокира жп линията Бургас-София, стотици работници на Винпром Карнобат на протест пред завода Eмил Пилев: Ако опразним винзавода от хора за 48 часа, ще се взриви! Извънредно! Близо 500 души ще блокират АМ „Тракия” до Карнобат, МВР опитва да ги разубеди Напрежението пред винзавода край Карнобат расте, вижте гнева на лозарите (ВИДЕО/СНИМКИ) Започна гражданско неподчинение във винзавода в с.Церковски, Карнобатско
виж още
скрий
23 Септември 2018, Неделя, 12:57 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимка и видео: авторът

Загубите за Винпром Карнобат са огромни, беше ли нужна тази крайна мярка?


В петък Агенция "Митници" и Жандармерия нахлуха във Винпром Карнобат и запечатаха складовете и производствени мощности на предприятието за 48 часа. На пръв поглед - само два дни, всъщност обаче катастрофален период във фабрика за производство на вино. Демонстрацията насила се случи в най-неподходящия момент - по време на гроздобер. Мярката на Митниците заплаши от фалит едно от най-големите винопроизводители у нас „СИС Индустрийс” ООД, а хиляди работници на път да останат на улицата на прага на зимата при евентуално спиране на целия производствен цикъл.

Започна гражданско неподчинение във винзавода в с.Церковски, Карнобатско


Служителите във винзавода, който дава прехрана на хора от региона и съседните области Сливен и Ямбол, бяха принудени от жандармерия и въоръжени полицаи да напуснат работните си места - без да знаят защо. Трудният момент обедини не само потърпевшите и техните семейства, но и целия Карнобат. Те излязоха на улицата с искане за справедливост.

Напрежението пред винзавода край Карнобат расте, вижте гнева на лозарите (ВИДЕО/СНИМКИ)

В събота гроздоберите блокираха с жп линията София-Бургас. Протестите им продължиха на площада в Карнобат в късния следобед, а днес отново пред Районния съд - с чакане решението на съдия Димитър Маринов, в чиито ръце бе бъдещето им. Именно той трябваше да реши дали заводите да останат запечатани за по-дълго време, или след изтичането на 48-те часа гроздоберите може да се върнат на работните си места. Чакането за работниците бе дълго, те се надяваха в справедливостта на българския съд, но при определение не в тяхна полза бяха готови да вземат нещата "в свои ръце" - първо блокиране на АМ "Тракия", а след това и на жълтите павета в София. Малко преди 17:00 ч. днес настъпи и техният момент. Съдия Маринов реши запечатването на два от складовете да бъде удължен с още по един ден, а другият да отвори врати още тази вечер. За Карнобат това бе победа. Градът ликуваше, местните посрещнаха новината със сълзи от радост, поздравяваха се, но и бяха категорични, че това е само първата стъпка от тяхната борба, която ще продължи и оттук нататък.





Eмил Пилев: Ако опразним винзавода от хора за 48 часа, ще се взриви!


Извънредно! Автобус блокира жп линията Бургас-София, стотици работници на Винпром Карнобат на протест пред завода

Загуби за милинони само за ден

Въпреки че решението бе в полза на предприятието, загубите от запечатването са огромни. Само за един ден сумата надхвърля 10 милиона лева, обясни пред Флагман.бг ръководителят на единия от складовете инж. Тончо Драгиев. Ще са нужни около пет дни технологично време, в които дестилационната колона в завода да влезе в режим. Този период също ще нанесе огромни щети. Инж. Драгиев е категоричен, че предприятието ще си търси правата по съдебен ред - за нанесените щети и пропуснати ползи.

Протестиращите от винзавода заклещиха шефа на Митницата Валери Стефанов, вижте екшъна край Карнобат

Фактите - от едната и от другата страна

В хода на всички разследвания на "Винпром Карнобат“ се оказа, че съществуват множество тръбни връзки, които служители на Агенция "Митници“ установиха, твърди зам.-директорът на Агенция "Митници” Юлиян Мирков по време на брифинг пред журналисти.

Шеф на „Винпром Карнобат”: Щетите от показната акция на митниците за нас са огромни, досега сме загубили 10 млн.лева

Истина ли е обаче това? Пред Флагман.бг административният директор в "СИС Индустрийс" инж. Йовко Йовков разви съвсем различна теза:

"Тръбата всъщност е обикновен кран за проверка на херметичностни съоръжения. Монтиран е преди две години. Целта й е с нея да проверяваме дали няма изтичане на алкохолни пари. През тръбата, на която е монтиран кранът, циркулира течностно-парна смес с темп 80-85 градуса. Приблизителното съотношение на алкохолни пари и алкохолна течност е 70 към 30. При вземане на проба от митниците пробните им шишета се деформираха, защото температурата е над 80 градуса. Това се прави, за да се пречисти максимално спиртът. Тоест да предложим на хората спирт и спиртни напитки с максимално качество. Прословутият кран технологично стои постоянно затворен, иначе ще нарушим режима на работа".

Целият Карнобат се вдигна в подкрепа на лозарите от винзавода, превзеха сцената и поискаха оставки (ВИДЕО)

Показна акция или просто пиар

От запечатването на складовете най-потърпевши бяха хилядите работници, които не знаеха дали утре не остават на улицата. При фалита на завода всички тези хора щяха да отидат на борсата, а икономиката на цял град да се срине. 

Защо обаче се наложи тази крайна мярка, след като съдът се произнесе в полза на винзавода - остава да разберем в следващите дни. 

Технолог във винзавода ексклузивно за Флагман.бг: Тръбата, която откриха митниците, е кран за проверка на системата!

Карнобат ликува! До утре отварят всички складове на винзавода (СНИМКИ/ВИДЕО)

В категории: Бизнес


30
Коментара по темата
30.
Трудно брате се живее сред глупци неразбрани
25.09.2018 01:13:46
0
2
Протестираха ли срещу мизерните условия на труд и заплащане , които получават ?
29.
Видов Ден
25.09.2018 00:42:07
0
0
????
28.
Видов Ден
25.09.2018 00:41:08
0
0
??16
27.
?20
24.09.2018 18:13:08
0
0
Помията на Бургас няма да е достатъчна да ЗАЛЕЕ и ....................този СУБЕКТ, който е с развалени зъби и да ...........!!!
НО!!!
АЗ ЩЕ ГО ПОТОПЯ!!!
ТОЗИ няма да има таймаут
26.
*********
24.09.2018 16:12:24
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
25.
Българин
24.09.2018 15:33:52
1
1
На вас винаги ви пречи някой,затова сме на това положение винаги намесвате Бойко Борисов или някой друг политик,първо задайте си въпроса вие изряден ли сте със законите ,с правилата за движение и тогава плюйте по управляващите!
Много е лесно да плюеш по хората,но замислете се малко и тогава коментирайте!
Всички трябва да се научим на ред и дисциплина и така да възпитаваме децата си ако искаме да имаме една стабилна държава!
На крадците и мушениците ще им дойде края,един път стомна,два пъти,на третия път се чупи със страшна сила и много боли!
Един живот се живее !
Живейте честно и достойно,а не служи и измами!
Бог е казал,от където дошло,там отишло!
24.
До 23
24.09.2018 15:22:40
0
2
Ти "българино" би ли си дал парите на Цветан Цветанов и Бойко Борисов те да се погрижат за твойте деца и престарели родители ? Единият да си купи пореден апартамент а другият да уреди някоя Мис Дупе из Европата ! Не мерси !
23.
Българин
24.09.2018 15:06:01
5
2
Всеки в тази държава трябва да си плаща данъците,а не да ги укрива!
Затова няма пари за болните хора в България!
Няма такава държава!Ще се научете наред и ще спазвате законите,спрете с тия кражби на ДДС,купил си телевизор за дома си писал го на фирмата,купил си лична кола писал я на фирмата и си взема ДДС то,а другите хора са балъци плащат като попове,затова затвор за такива мошеници!
22.
*********
24.09.2018 12:59:26
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
21.
Ваньо
24.09.2018 12:50:54
1
2
Искат да ликвидират завода.........умишлено !!!!
20.
В.стеф.
24.09.2018 09:07:10
0
10
Началник митница Бургас Валери Стефанов кара служебно Ауди а6 4.2 и Порше Кайен 5.0, заедно с шофьор и секретарка. Този да си вдигне гъзо и струва стотици на държавата
19.
авизо 2005
24.09.2018 08:54:34
0
3
Братчеда на какво мнение е?
Ще очакваме с нетърпение неговото интервю-да му мислят доста от тези , които са главни герои.....
18.
!?!
24.09.2018 08:15:47
10
5
Добре ,че полицията и жандармерията проявиха толерантност ,защото блокирането пътища и жп линии е незаконно маса хора си изгубиха деня в влаковете също и тировете обикаляха по други маршрути,тя нашата демокрация е криво разбрана ,ако беше протеста в демократична европа много бой щяха да отнесат някой хора даже и пред камерите на журналистите,всеки има право да протестира но да не се пречи на другите граждани !
17.
Карнобат
24.09.2018 07:54:22
3
7
ГЕРБ мачкат всички,НО идват избори и е ясно че в Карнобат всички ще гласуват за ГЕРБ.
16.
анализаторА
24.09.2018 07:29:25
1
11
Извод : В България през 2018г. само един единствен човек, може да планира и заповяда да се извърши тази мащабна акция. Днес може да го гледате от 22 часа бг. време как чете на английски написан текст с български букви. Европредседателят Борисов. Е засега КТБ-2 не му се получи, заради ината на карнобатлии. Да му мислят, като се завърне лют поради пропадналите му планове. Дано успее да се щракне с Тръмп, че да му се отпусне малко злобната шопска душичка.
15.
анализаторА
24.09.2018 07:22:13
0
9
2) И при цигарите и тук при алкохола имаме основен мотив - акциза. За него отговаря Агенция Митници. Само, че тази Агенция изобщо не присъства при акциите срещу нелегалните цигари. Странен факт. Нито на пресконференциите. Нито при разбиването и запечатването. Докато в Карнобат сега бяха водещи и отново липсваше Началника на Агенцията. Пред публиката бяха пуснати онзи от Бургас с вид на страдащ алкохолик и вчера пред подбрана журналистическа публика Зам. Началника. Без пресконференции, без журналистически въпроси. Очевидно стана ясно за всички, че самата Агенция не знае защо е запечатала Завода и накрая си измисли този кран, който се оказа клапан ! Т.е. имаме преднамерени действия от страна на държавен орган. Поръчка чиято цел е ликвидирането (фалита) на този бизнес в Карнобат.
14.
анализаторА
24.09.2018 07:14:41
0
10
1) Много по - рано планирана акция по време ! По време на кампания за гроздобера и .. когато Ръководителят на България, Борисов е за дълго в чужбина ! Нищо общо няма сегашните случки с фабриките за цигари и ареста на Стойков. Тази в Карнобат е открита два месеца преди арестите за нея. А за останалите 4 от Сапарева Баня до Тутракан пълно мълчание. Издирват някакви Бирми, които естествено службите отново са изтървали. За разбитите български фабриките в Унгария, Холандия и Гърция също пълно мълчание от страна на служби и медии. Т.е. акцията във Винзавода няма нищо общо с цигарената афера и последвалият арест на Стайков ! Подбрано е времето за да съвпадат двете събития. Липсата на Борисов и кампания за гроздобера. Т.е. съвсем преднамерено, умишлено действие от страна на Държавата !
13.
Даам
24.09.2018 07:08:19
0
1
На този въпрос може да отговори новият собственик на завода-Бойко /Пеевски
12.
SS
24.09.2018 02:45:42
2
2
KOI TOZ MINYO STAIKOV , SIS ..MISS ..MULTI .. IPON ..SIK ..VIS ...NA BIS... MNOGOKRATNO .
ASTA LA VISTA .
11.
*********
24.09.2018 02:29:10
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
10.
Айдее
24.09.2018 02:26:38
1
5
Цирка свърши тролчета незадоволени!Пичовете от Карнобат постигнаха своето,така че търсете друга тема където да си поддържате ерекцията с писане.Знам,че тъкмо бяхте набрали енерция да плюете злостни коментарчета по хората,ама на за кракто.Нищо,пуснете си пак порно на компа и споко,все ще изскочи нова тема.
9.
До 8
24.09.2018 01:41:42
0
13
Първо-мошенника и крадеца не е осъден за да го определяш като такъв!!Второ-хората си пазят хляба,а не далаверите на шефа си!Винпрома щял да събаря.Че то по твойта логика България трабва да я изринат с багер.И само не ми казвай,че там където работиш всичко ви е по норми и правила.100% законен бизнес в България не съществува!Това е една химера,като "кренвиршите от месо".Писарушко...
8.
*********
24.09.2018 00:12:53
8
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
7.
?
24.09.2018 00:10:48
2
12
Каква е целта. Тези проверки можеха да се извършат и без да се нарушава работният процес. Подхода на прокуратурата е напълно грешен и противозаконен. Как може да затвориш даден обект и чак след това да почнеш да търсиш доказателства за престъпление. Сега като не намериха нищо кой ще въстанови щетите нанесени от тези институции. Ако целта е фалит на бизнеса, правилно са действали. Само, че след подобни действия и когато оправдаят съответно подсъдимите кой ще плаща сметката? Пак ние ще я платим нали. Некадърници смешни. После питайте защо хората се махат от тука. Писна им да ви плащат политическите игри и рекета.
6.
....
23.09.2018 23:41:39
4
9
Колко пари взеха съдиите от Миньовци?!
5.
Журналистката....
23.09.2018 23:24:26
0
5
Нова професия ли измислихте? - "Гроздоберите!" (че и 2 пъти в текста)
4.
Българския съд
23.09.2018 23:01:52
3
6
Е най-корумпирания
3.
2
23.09.2018 22:50:41
4
8
Всичко е ПОРЪЧКА, на кой още не му е ясно!
2.
Интелектуалец
23.09.2018 22:47:56
0
5
Само едно цивилизовано общество се бори за суверен и демократично управление ,каквото е управлението в България.
1.
На ход е да стачкува
23.09.2018 22:36:20
0
13
Айтос!Докога ще търпите няколко деспота ?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори