×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

В Карнобат протестът вече премина в отчаяние, ключова е думата „справедливост“


В Карнобат протестът вече премина в отчаяние, ключова е думата „справедливост“
В центъра на града се събират работещи от заводите и лозята на Винпром Карнобат и техни съграждани, броят загубите от хиляди тонове гниещо грозде
Тема в развитие
Карнобат ликува! До утре отварят всички складове на винзавода (СНИМКИ/ВИДЕО) Технолог във винзавода ексклузивно за Флагман.бг: Тръбата, която откриха митниците, е кран за проверка на системата! Карнобатлии блокираха Районния съд, скандират: Справедливост и искаме си работните места! (СНИМКИ/ВИДЕО) Извънредно! Протестиращи затвориха входа на Карнобат при магистрала „Тракия“ (СНИМКИ/ВИДЕО) Пред винзавода в Церковски отново става страшно, вече има над 300 с нагласа да стигнат до крайност (ВИДЕО) В Карнобат протестът вече премина в отчаяние, ключова е думата „справедливост“ Целият Карнобат се вдигна в подкрепа на лозарите от винзавода, превзеха сцената и поискаха оставки (ВИДЕО) Протестиращите в Карнобат: По чие нареждане затоврихте завода, обричате ни на глад (СНИМКИ/ВИДЕО) Шеф на „Винпром Карнобат”: Щетите от показната акция на митниците за нас са огромни, досега сме загубили 10 млн.лева Протестиращите от винзавода заклещиха шефа на Митницата Валери Стефанов, вижте екшъна край Карнобат От епицентъра на събитието: Гледайте НА ЖИВО протеста в Карнобат Работници на винзавода: Обричате цял град на глад, ще ни унищожите! (ВИДЕО) Извънредно! Автобус блокира жп линията Бургас-София, стотици работници на Винпром Карнобат на протест пред завода Eмил Пилев: Ако опразним винзавода от хора за 48 часа, ще се взриви! Извънредно! Близо 500 души ще блокират АМ „Тракия” до Карнобат, МВР опитва да ги разубеди Напрежението пред винзавода край Карнобат расте, вижте гнева на лозарите (ВИДЕО/СНИМКИ) Започна гражданско неподчинение във винзавода в с.Церковски, Карнобатско
виж още
скрий
22 Септември 2018, Неделя, 00:11 ч.
Автор: Флагман.бг, снимка: Светлозария КИДЕРОВА

Част от хората са пред винпрома в Церковски, надявайки се да ги пуснат на работните им места

Около 80 работници вече са се събрали пред винзавода на „СИС Идустрийс“ ООД в с. Церковски, Община Карнобат, в очакване да бъдат допуснати до работните им места.

Днес изтича 48-часовият срок, който бе поискан от Агенция „Митници“, за да провери дали има нарушения в складовите наличности. Запечатването на предприятието, според държавата е било наложително въпреки протестите на оперативното ръководство, че точно в този период от годината на практика се съсипва бизнес за десетки милиони левове. (ВИЖТЕ ПОДРОБНОСТИ В НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)

„Ние не сме престъпници, а най-обикновени българи, които си изкарваме прехраната от обработката на лозята, брането на гроздето и производството на вино. Заплатите ни тук са доста по-високи от средите заплати в бранша. А сега ще бъдем обречени на глад, защото не виждаме как работодателите ни ще си покрият щетите от всичко това“, каза един от технолозите пред портала на винзавода в Церковски.

В каросериите на камиони, струпани в двора на винзавода, но не приети вече гние между 150-200 т грозде. Голяма част от него вече не става за преработка. По-страшното обаче е вътре, тъй като няма кой да изведе полуготовата продукция от ферментаторите, за да продължи преработката на другата суровина.

Хората са убедени, че директорът на Митница Бургас Валери Стефанов като човек не е виновен за създалата се абсурдна ситуация – да съсипеш работещо предприятие в момент, в който производственият процес е в разгара си.

„Надяваме се някой от управляващите тази държава горе в София да проумее, че трябва да ни пусне да работим“, казват хората пред бариерата на винзавода. Те вече нямат настроение за стачки, отчаяни са, по-голямата си част са семейни – с деца и кредити към банки.

В същото време в центъра на Карнобат картината е не по-малко тъжна. В други години, в тези слънчеви септемврийски дни тече подготовката за градския празник на Св. Йоан Богослов. Карнобатлии обаче сега седят по кафенетата с наведени глави, други пишат лозунги по пейките, но текстовете им са свързани с молба да не ги обрича държавата на глад.

Днес следобед Районният съд трябва да каже дали ще удължи срока за запечатването на винзавода. Никой в града не може да прогнозира накъде ще тръгне народът, изпадайки в състояние на безнадежност и безизходица.

В категории: Карнобат


12
Коментара
Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
12
Коментара по темата
12.
organite
23.09.2018 12:41:58
0
0
chakat priznanie za prestypleniqta
11.
123
23.09.2018 12:37:16
0
0
Айде обяд стана, матряла да се прибира в къщи да яде .
10.
Карнобатман
23.09.2018 11:12:46
4
3
На никой в Карнобат не му пука за завода. Има работа за всички които не ги мързи. Друг е въпроса, че другаде се гледа за качеството на работа, а не колко срещу на протест!
9.
13
23.09.2018 10:33:11
0
5
Да спрем да играем по тоягата на Флагман:избират си коментарите което ме навежда на мисълта че и те играят по музиката която са им поръчали.
Как ще изкореним корупцията!!!
8.
e
23.09.2018 10:26:57
0
3
България я подариха на мутрите! Плажове , ТЕЦове , ВЕЦове....ВСИЧКО!!!
Тези хора излязоха да протестират като им взеха хляба, защо не излязоха по-рано??? Да ги организират и да ходят на жълтите павета!
7.
е
23.09.2018 10:21:50
0
4
ДО ФЛАГМАН :
Защо не триете коментар номер 4??? Мазни гербаджии сте и вие!
6.
*********
23.09.2018 10:15:10
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
5.
*********
23.09.2018 09:55:15
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
4.
Само ГЕРБ
23.09.2018 09:52:40
6
1
Боеко ще ва шиба през гащите ако протестирате. Тъп матрял
3.
Зануляване
23.09.2018 09:48:33
4
4
Крепосрниците трябва да са спокойни
Работа ще има просто собственика ще е друг
А тия от вчерашната сцена ще се надупят на новия
2.
емигрант
23.09.2018 09:29:37
4
4
Следя съб итията и доста гняв се поражда в душата ми . Големит въпрос е –КОИ СЪЗДАДЕ ТАЗИ КОРУПЦИЯ ? КОИ СЪСИПВА Б ИЗНЕС ИЛИ МАЛКОТО ПРЕДПРИЯТИЯ КОИТО РАБОТЯТ ? Големият въпросс е КОЛКО ЛИ СА БЕЗПОМ ОЩНИ ДАДЕНИ ХОРА ИЛИ И ТЕ СА в КЮПА НА ТАЗИ КОРУПЦИЯ И НЕ МОГАТ ДА ОТРЕАГИРАТ Н яма ли умн и хора в тази държава или сте се оставили шепа хора , алчни които мажат и гладят ама колко е добре . НО КОИ СЪСИПА КТБ , има ли един разумен отговор на случващото се , КОИ цели два бизнеса иска да съсипе.ХОРА НЕ СЕ ОТЧАЙВАИТЕ, МИСЛЕТЕИ ДЕИСТВАИТЕ – не се оставяите им енно тази шаика да Ви манипулира .
В този ред на мисли се питам е , ЗАЩО СЛЕДВА ДА СЕ ЗАТВАРЯ едно работещо предприятие – просто контрол на влизане , излизане и масирана проверка. А се казва, няма една заповед , няма една констатация , е ТОВА Е ДИВИЯТ БЕЗНАКАЗАН ЗАПАД.
1.
1Кризата не е само там а и....
23.09.2018 09:22:04
0
2
заради пари пали...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори