×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Има промяна в обществените настроения, турбуленциите в управляващата коалиция набират скорост


Има промяна в обществените настроения, турбуленциите в управляващата коалиция набират скорост
На това управление му остава много кратък живот и това ще се докаже, категоричен е Николай Тишев
04 Септември 2018, Вторник, 14:22 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов (снимка: Авторът)

Диалог с властта в парламента явно не може да има, затова депутатите от БСП тръгваме на дискусии с гражданите по места, казва народният представител

Във вторник с декларация от името на парламентарната група на „БСП за България” лидерът Корнелия Нинова обяви, че в Народното събрание ще останат само 20 от техните депутати. Останалите щели да тръгнат по места, за да разговарят с гражданите. Какво стои зад изненадващото решение на БСП? Потърсихме за коментар в кулоарите на парламента Николай Тишев  - бургаски депутат от „БСП за България”.

- Г-н Тишев, как така решихте внезапно 75% от групата ви де факто да напусне парламента?
- Не, ние не напускаме парламента. Идеята е, че този парламент вече е изчерпан, както е изчерпано и мнозинството. Те не могат да дадат решение на проблемите на гражданите за това накъде да се развива България. Единствената партия, която е предложила проект или визия за това накъде да върви България в следващите 20-30 години, е БСП. И тъй като диалог с управляващите явно няма как да има, основната ни цел е БСП и нейните депутати да имат диалог с българските граждани по места. Това е идеята. Някои я нарекоха „десант”, но няма да е десант, а ще е постоянен контакт с хората по места, за да обсъдим тези наши предложения. Ние не твърдим, че тези във „Визия за България” са най-добрите. Но искаме да ги обсъдим, да вземем нови идеи, за да можем оттук нататък да вървим напред. Явно е, че това управление се проваля. Вече даже няма смисъл от вотове на недоверие. Правителственото мнозинство не може да работи и само със себе си – те вътре не могат да се разберат. Няма как подобен тип управление да изведе България към следващото ниво, така да се каже.

- Докога ще имате това поведение?
- Конкретно по каква схема и по какъв график ще бъдем в избирателните райони, ще го решим в началото на следващата седмица. Но за важни гласувания, като например за бюджета, естествено ще бъдем всички в зала. Като цяло обаче идеята е, че на нас ни трябва диалог с българските граждани, с българския народ, а не тук – в Народното събрание, защото вие виждате… Днес дори може би за първи път парламентарна група и то от управляващите нямаше декларация за началото на политическия сезон. А знаете, че декларацията показва какви цели и политики ще защитава съответната парламентарна група.

- „БСП за България” разполага с четири бургаски депутати. Това означава ли, че един ще е тук – в парламента, а другите трима ще са по районите?
- Не, нищо подобно. Ние няма да бъдем концентрирани само в собствените си избирателни райони. Плюс това в срещите, които ще се правят, ще бъдат включени експерти по съответните видове политики, които са заложени във „Визия за България”. Имам предвид и икономика, и здравеопазване, и образование. По този начин ще формираме групи, чрез които ще правим срещи с браншови организации, с работодателски организации, с представители на отделните сектори от обществения живот в съответния регион. И ще обсъждаме и конкретни предложения, свързани с дадения район - например Програма за развитие „Странджа-Сакар”, която е особено актуална за Бургас и за Ямбол, разбира се, но аз представлявам Бургас.

- Т.е. вие няма да сте само в Бургаския регион?
- Да, ще има наши представители и от други области, както и експерти, които ще бъдат в Бургас. Ние също ще ходим в други избирателни райони. Но точната формулировка, схема и график ще бъдат уточнени на малко по-късен етап.

- Да разбираме, че днес Корнелия Нинова ви е изненадала с предложението към парламентарната група?
- Ние и преди сме имали идеи да подходим по подобен начин и да имаме подобен стил на поведение, но тогава явно още не беше назрял моментът. Сега се вижда, че на това управление му остава много кратък живот и това ще се докаже. Според мен до края на годината тази управляваща коалиция ще се разпадне или поне няма да е в този вид.

- А в какъв друг вид може да е?
- Може някой от коалиционните партньори да излезе, което означава, че на практика ще се загуби мнозинството в Народното събрание. Но по този начин, по който се развиват отношенията в управляващата коалиция, това не може да продължи дълго време.

- Тези 20 депутати от „БСП за България”, които ще работят в парламента, постоянни хора ли ще бъдат или ще се ротирате?
- Не, имайте предвид, че 20 е образна цифра – може и да са повече в зависимост от законите, които ще се разглеждат. Естествено, представителите на комисиите, през които ще минават законите, ще бъдат тука, за да защитават позицията на БСП.

- В комисиите ще работите ли?
- Тези, които имат законопроекти, които са важни, особено ако става дума за наши законопроекти – ще бъдат там. Естествено, народните представители, които ще бъдат в София в Народното събрание, ще бъдат и в комисиите, а не само в пленарна зала. Но точно как ще бъде графикът или схемата на разпределение на участие и на присъствие, ще бъде определено допълнително. Основната идея обаче е, че за нас оттук нататък е много по-важен диалогът с българските граждани, отколкото тук да слушаме всеки ден разправиите на управляващата коалиция.

- Това означава, че изборната кампания е започнала за вас.
- Ами вижте, кой управлява в момента държавата? Министър-председателят, който има право по Конституция да сменя министри, заявява, че е поискал и е приел оставките на трима министри, а председателят на парламентарната група на ГЕРБ казва „ще видим, може и да не бъдат приети в Народното събрание”. Т.е. ние на какво сме свидетели - на бламиране на министър-председателя от неговата парламентарна група? Това се случва в последните два дена.

- Президентът обаче вчера заяви, че предсрочни избори в обозримо бъдеще не решават проблема.  И наистина - социологическите проучвания показват, че ГЕРБ все още е водеща сила. Защо трябва да има избори?
- Кога са правени тези социологически проучвания? Предполагам, че са преди месец август – преди проблема със застрахователна компания „Олимпик”, която засегна над 200 000 български граждани; преди срива на Търговския регистър.

- Според Вас БСП вече е водеща сила ли?
- Не, аз казвам, че има промяна в обществените настроения; има промяна в дневния ред на обществото и това е видно. Видно е и от турбуленциите не само в коалицията „Обединени патриоти”, а въобще – в управляващата коалиция. Това ще продължи и ще набира скорост.

В категории: Бургас , Политика


Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
14
Коментара по темата
14.
*********
07.09.2018 15:42:37
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
13.
*********
06.09.2018 14:06:10
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
12.
Николай от Бургас
05.09.2018 13:45:32
3
0
Лъчезаре, марш обратно в училище, от 1ви клас , че да се научиш да пишеш
11.
БСП
05.09.2018 08:33:51
7
1
Когато махните от вашите редици това дебело измислено адвокатче Мосинов тогава ще имате много повече гласове в Бургас.
10.
Бург
05.09.2018 08:06:27
8
3
Некадърник.....ела в Бургас да те видим освен пет склерозирали пенсионери ще има ли друг да ти обърне внимание.
9.
*********
04.09.2018 23:44:27
2
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
8.
*********
04.09.2018 22:09:04
3
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
7.
*********
04.09.2018 21:56:58
3
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
6.
*********
04.09.2018 21:12:38
3
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
5.
gradski
04.09.2018 20:40:33
4
6
После пак ще се чудят защо губят изборите... Тишев, Ямболски бизнесмен, къносан адвокат, сервитьорчета и хора на Митьо.. БСП-Бургас трябва да се разпусне
4.
*********
04.09.2018 19:28:01
6
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
3.
КГБ
04.09.2018 18:52:10
12
10
Бат Бойко го е хванало голямото шубе разтресен сигнал високо кръвно и отлетял днес 4.09.2018 за ИЗРАЕЛ с частен полет БъЛгериан еър чартър за да моли евреите да му осигурят ЗАЩИТА от барети от Сайретматкал Мосад и бригадите Шин Бет
2.
коко
04.09.2018 18:40:42
10
9
Бсп е лъжеопозиция вас булгартабак събра ви не червеното знаме
1.
Хаха
04.09.2018 18:34:36
10
10
Нинова искаше да се работи през лятото а сега си удължи ваканцията на депутатите .Червените измекяри правят смут в държавата .
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори