×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Русия разпореди изземване на сметките на Ходорковски, основател на петролния гигант "Юкос"
  • Италианският квартет 40 Fingers идва за първия си концерт в България
  • Лесбийки в сключиха публично символичен брак на покрива на кметството в Тирана
  • Съдът в Хага подготвя заповеди за арест на лидера на "Хамас" и на израелския премиер
  • Георги Иванов-Гонзо е инициирал среща за подобряване на футболната инфраструктура в страната
  • Обвиненият в шпионаж Асанж спечели нова отсрочка от екстрадиция в САЩ
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Димящ самолет приземи неочаквано британци в България - но защо драмата им започна след това...


Димящ самолет приземи неочаквано британци в България - но защо драмата им започна след това...
Български таксиметров шофьор останал недоволен от бакшиша, хвърлил в ужас млада британка
25 Юни 2018, Понеделник, 15:00 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов

За перипетии на летището в София, с таксиметров шофьор и в хотелите, разказва британско издание


За страхотно премеждие на 200 туристи в България съобщава изданието Eastern Daily Press (EDP). Британците кацнали у нас извънредно на път от Кипър за английския град Норич.

Според EDP закъснението и липсата на комуникация съсипало две сватби, меден месец и годеж на двойка на път за дома им в Норич.

27-годишният Джак Уийвър и съпругата му Ели били на борда на самолета в четвъртък вечерта, когато усетили миризма от дим.
„Беше минал час от началото на полета, когато усетихме пушека, миризма на изгоряло, за което съобщихме на екипажа, разказва мъжът. „Те направиха абсолютно всичко, което трябваше и отклониха полета към София, но оттук нататък всичко започна да се проваля.“


Екипажът им казал да слязат от самолета на софийското летище, за да се чувстват „по-удобно“, но били оставени в зала с метални седалки и бетонна настилка за 6-7 часа.

От туроператора не им съобщили нищо, а ги оставили на трима души – персонал на летището.
По думите на Джак Уийвър те им избирали трескаво хотели, но не казали нищо за това, докато хората не започнали да излизат. 

Сред пътниците имало сватбена група от 19 души и 6 деца. Те били разпределени в различни хотели, но се оплаквали от липса на мляко и пелени.

„Честно казано беше доста зле“, казва мъжът. „Никой не очаква чудеса, но ние сме в страна, в която не сме планирали да бъдем и никой от нас нямаше българска валута.“

На семейство Уийвър било заявено, че могат да използват евро, макар че не са в Еврозоната, което обаче довело до ужасен сблъсък с таксиметровия шофьор, който ги закарал до хотела.
„Той поиска пет евро бакшиш“, разказва Джак Уийвър. „Ние едва събрахме три евро, при което той ни заплаши, че ще изхвърли багажа ни от таксито. Изхвърли монетите на пътя и изхвърча със свистене на гумите. Съпругата ми си изплака очите и каза, че никога не е била по-изплашена. Беше доста стресиращо.“

Впоследствие им било наредено да напуснат хотела при „пороен дъжд и гръмотевици“ и без пари, за да се отправят към летището.  

По-нататък в публикацията се разказва за оженилите се на 13 юни в Кипър Дани и Ребека Гаулър.
Мъжът се оплаква, че са били оставени в ситуация на голяма несигурност и се чувствали изоставени. Възрастни хора били без медикаменти, а децата без пелени.

29-годишната Никола Чадуик разказва как групата им от 19 човека е била разделена, имало проблеми с едно от децата, което е на десет месеца.
Според нея на хората, които били сами, им бил осигурен хотел с предимство, а децата и възрастните били оставени на терминала с часове.

„Имаше възрастен човек, който беше сам и без телефон – той нямаше нищо. Жена от нашата група му даде телефона си, защото персоналът от летището не разбра какво им казва той“, разказва още жената.

От изданието са потърсили мнението на компанията превозвач – TUI, с която отново имаше проблем в края на миналия месец с британски туристи, които трябваше да пътуват за България.
„Искаме да се извиним на нашите клиенти от полет TOM5483 от Пафос за Норич на 21 юни 2018 г., който бе отклонен за София (България) миналата нощ поради технически проблем. Всички наши клиенти имаха осигурена храна и бяха настанени за пренощуване в хотел“, заявява говорител на TUI.

От компанията са казали още, че сигурността на пътниците и екипажа е от първостепенна важност. Благодарят за търпението на клиентите си.

„Флагман“ потърси информация от летище София за случая. Оттам съобщиха, че действително самолетът от Кипър е кацнал на аеропорта, което е станало на 21 юни в 19,32 ч.
Пътниците са пренощували в българската столица и са успели да отлетят за Норич със самолет на „TUI airways” едва на другия ден – 22 юни, в 18,44 ч.

Снимки на пътниците, претърпели неочакваното премеждие:







В категории: Животът


Флагман.БГ 4-те най-често срещани лъжи преди секс 4-те най-често срещани лъжи преди секс 20/05/2024, Понеделник 22:00 0
Топ 4 на най-съблазнителните зодии
Топ 4 на най-съблазнителните зодии 20/05/2024, Понеделник 21:20 0
Рецепта за кюфтета фрикасе
Рецепта за кюфтета фрикасе 20/05/2024, Понеделник 21:00 0
Меню и цени в ресторанта от 80-те
Меню и цени в ресторанта от 80-те 20/05/2024, Понеделник 20:40 9
Флагман.БГ Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 20/05/2024, Понеделник 19:44 0
13
Коментара по темата
13.
guhh
26.06.2018 10:17:54
0
0
Тези хора пътуват по 1-2 пъти всяка година и са "професионални туристи". Целта ще бъде да оскубят максимално туроператора. А ТУИ си държат на реномето и ще се стараят да избегнат дело в съда.
12.
Иван
25.06.2018 20:35:48
1
10
Тръгнали на екскурзия без пари хахахах.А бакшишите като видът чужденци и все едно виждат банка. Елате на летище Бургас да ги видите колко са нагли.
11.
Haha
25.06.2018 18:13:10
3
15
Вижте го този със зелената тениска няма пари за цигари и си купува тютюн. Дейба бедните англичани тръгнали с притенциите си.
10.
Друга версия за таксито
25.06.2018 18:03:34
1
15
Ами ако се окаже, че тези '5евро бакшиш' са били реално сметката? Вероятно англичаните си мислят, че туроператорът ще покрие и превоза до хотела. Таксиджията се ядосал, защото си загубил реда, карал 20мин и накрая и пари нямат да му платят.
9.
??
25.06.2018 17:51:45
3
8
ТОЯ СЪС ЗЕЛЕНАТА ТЕНИСКА МАСЕ ЛИ СИ СВИВА ВЕ НАРКОМАН
8.
дo 5 и 6
25.06.2018 17:32:57
4
8
Напълно съгласен съм с тебе,че 4 е кавал,даже е пълен саксофон както казват арабит на кавалджиите,неосведомен човек.Тези английски колонизатори само аванта търсят,дса си купят аванта като искат.
7.
Позитивен
25.06.2018 17:22:44
2
12
Тези са се поувлекли с претенциите. В кризисна ситуация се налагат жертви, откъде на момента да им осигури хотела памперси и мляко, да си купят от някой магазин. Явно се готвят здраво до оскубят туроператора. Единствено историята с таксиджията мирише на българска простотия, но там не стана съвсем ясно какво точно е станало.
6.
работничка в хотел
25.06.2018 17:20:59
3
26
най-долните туристи са англичаните.
Вънка 30-32 градуса а те се карат да сме им нагрявали чиниите ,че били студени и готвача им слагаше празните чинии във фурната да им загрява(празни). Най-големите скръндзи -никога не дават подаръци или бакшиши(мизерници)-с огромно самочувствие
5.
до 4 от /
25.06.2018 17:09:07
11
9
Абе кавал , когато съм обиколил Европа с кола ,със самолети -ти сигурно си вървял прав под масата ...
Сега отидохте и осрахте Европа
4.
mega
25.06.2018 16:57:31
7
12
патриота, кондуктора и чертичката май само на маршрутката за М. Търново са се качвали
3.
/
25.06.2018 16:49:20
6
13
Пиандурите какво ревът ?!? Дайте им евтина наливна Бира и им гледайте сеира -хахаха
излелзли в дъжд с гръмотевици, бреййййй ами стойте си в хотела да си изтървете полета за връщане бе И д и o т и наглеци
2.
Кондукторр
25.06.2018 16:37:29
4
23
Ей,тва бакшишите са много тъпа пасмина.С малки изключения.
1.
Патриот
25.06.2018 16:35:05
10
26
От името на всички българинсе извинявам на групата нагли англичани,че не разполагаме със масажиращи канапета и килим от пух.Нямахме време да ви купим и памперси за което същонсе извинвам.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
28 плажа може да останат неохраняеми 28 плажа може да останат неохраняеми Липсва интерес за много от плажните ивици във Варненско заради промените в наредбата за водноспасителната дейност Мистериозно изчезна папка със знаково дело от Апелативния спецсъд в София Мистериозно изчезна папка със знаково дело от Апелативния спецсъд в София Бургаският бизнесмен Златко Кънев е натопен от полицай, твърди ключовият свидетел Йордан Стойков от Айтос, заради когото Кънев лежи в затвора 4-те най-често срещани лъжи преди секс 4-те най-често срещани лъжи преди секс Ето кои са те Кога е най-добре да си тръгнем от една връзка Кога е най-добре да си тръгнем от една връзка Ако решите да си тръгнете, направете го безвъзвратно, веднъж завинаги Топ 4 на най-съблазнителните зодии Топ 4 на най-съблазнителните зодии Ето кои са те  Рецепта за кюфтета фрикасе Рецепта за кюфтета фрикасе Вижте как да приготвите вкусен бял сос с кисело мляко за кюфтетата Меню и цени в ресторанта от 80-те Меню и цени в ресторанта от 80-те Направо не е за вярване След 17 години отлична работа! Кметът Димитър Николов се разделя с ключов кадър от своя екип След 17 години отлична работа! Кметът Димитър Николов се разделя с ключов кадър от своя екип Четири дами са подали своите документи за директор на Дирекция "Образование" в Община Бургас, конкурсът е на финала Военната прокуратура наема геодезисти да разследват тежката катастрофа с автомобил на НСО Военната прокуратура наема геодезисти да разследват тежката катастрофа с автомобил на НСО Ще има повторен оглед на двата автомобила от произшествието, случило се на входа на град Аксаково, който ще бъде извършен от експерти на Военната прокуратура, свързани с разследването Бургас ще е домакин на международен турнир по плажен тенис Бургас ще е домакин на международен турнир по плажен тенис Турнирът се организира от Спортен клуб „БИЙЧ ТЕНИС БУРГАС“ с подкрепата на Община Бургас и Българската федерация по тенис
Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация Мисис Бургас 2024  организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Мисис Бургас 2024 организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Ще се радвам да видя много усмивки и подкрепа за нашата инициатива, каза тя Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Въвежда се нова организация Русия връща корекомите Русия връща корекомите Във валутните магазини ще може да пазаруват само дипломати и чужди граждани Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Инфекцията с парвовирус В19 е неразличима от други леки заболявания Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев Почина един от създателите на Бийтълс Почина един от създателите на Бийтълс Емблематичен музикант, който помогна на легендарната група Бийтълс, издъхна на 86 години ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС Причината е високият дълг на страните-членки, това застрашава икономиката им 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване Компании увеличават производителността, служителите са удовлетворени
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори