×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Община Бургас ще ремонтира фасади на занемарени сгради по бул. „Богориди“, но не без пари (ОБНОВЕНА)


Община Бургас ще ремонтира фасади на занемарени сгради по бул. „Богориди“, но не без пари (ОБНОВЕНА)
Немарливите и алчни наследници ще получат насрещни искове в съда - да си платят разноските. Първите 5 здания в плана на Общината са между улиците „Лермонтов“ и „Възраждане“
14 Юни 2018, Четвъртък, 16:47 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ, снимки: Авторът

Парите трябва да се заделят от бюджета на Община Бургас,но не безвъзмездно, предложението е на кмета Димитър Николов


След ремонта на най-известния бургаски булевард „Алеко Богориди“, до броени месеци по всяка вероятност ще започне и обновяването на фасадите на сградите, които се намират по него.

Стъпката е логична и е част от реализирането на идеята за възвръщане на автентичния вид на пешеходната зона и постепенното й превръщане в топ туристическа атракция на Бургас – част от маршрута Център - Морска градина – Моста.
По въпросния път ежедневно преминават хиляди туристи и гости на града, но за съжаление не всички сгради или поне фасадите им, оформящи уличните фронтове са реконструирани.

Кметът Димитър Николов е внесъл докладна записка към Общинския съвет, целта на която е чрез ОП „Общински имоти“ да се изготвят проекти на ремонтно-възстановителни дейности по уличните фасади на сгради, попадащи в ансамбъла на градската културна ценност по булеварда.

Поради мащабността на проекта, който обхваща сградите по цялото протежение на бул.„Богориди“, кметът предлага ремонтните дейности да стартират поетапно.


Тази сграда е строена в началото на миналия век. Днес тя се ползва като казино, но фасадата е зловеща. След няколко метра започва обновената част от  бул. "Богориди"


Положението нагоре е плачевно, преминаването е опасно за здравето. От терасата (в червено) може всеки момент да падне мазилка

Първите 5 сгради, които ще получат обновена визия, са в участъка между улиците „Възраждане“ и „Михаил Лермонтов“. Прогнозната стойност за тях е около 140 хил.лв.



„Идеята е хубава и подобни инициативи се осъществяват в целия цивилизован свят. Процедурата е законна и логична“, коментира пред Флагман.БГ председателят на Сдружението на бургаските художници Митко Иванов.

Проверка на Флагман.БГ показа, че действително Община Бургас ще извърши въпросните ремонти напълно безвъзмездно. Първоначално ще бъдат отпуснати 50 хил.лв., като ще бъде оставена опцията ремонтите да се извършват поетапно. Това обаче не е всичко по процедурата. Флагман.бг узна от общинската администрация, че след приключване на ремонтните дейности ще бъдат предявени насрещни искове срещу собствениците на имотите и сумите ще бъдат прибрани с изпълнителни листове, ако не се реализира споразумение в съда. Възможно е да има и доброволно изпълнение още преди да се е стигнало до съд.






Разликата между тези две сгради, които се намират в по-източната част на улицата и тези, които предстои да бъдат ремонтирани, е очевидна

Предложението на градоначалника Димитър Николов следва да се разгледа на предстоящата сесия на Общинския съвет в края на юни. Дали ще бъде прието, е въпрос на време. Защото е възможно да скочат десетки немарливи наследници на хубави имоти из центъра с претенции Общината да им поддържа фасадите, а те да прибират наемите от магазините под тях. Ако има наглеци, които вярват, че могат да продължат безобразната визия на имотите си, много се лъжат.

Очаквайте подробности!

В категории: Бургас


13
Коментара по темата
13.
Петър Петров
16.06.2018 14:59:10
0
0
Те нямат пари за ремонти на общински имоти , а тръгнали изпълнителни листове да вадят! Защо не се грижат за общинските си имоти ? - ами много просто ...далавера няма никаква.
12.
до 5
15.06.2018 10:00:57
0
1
след приключване на ремонтните дейности ще бъдат предявени насрещни искове срещу собствениците на имотите и сумите ще бъдат прибрани с изпълнителни листове, ако не се реализира споразумение в съда. Възможно е да има и доброволно изпълнение още преди да се е стигнало до съд.
11.
Johny
15.06.2018 05:59:56
0
6
Съгласен съм собствеците да си платят поради осбеността на мястото.Прибират наеми.Мога ли да питам общинарите,защо плащам данък сгради,като не получавам услуги и къде отиват парите ни?
10.
Славчо Жеков Ярето
15.06.2018 04:14:24
0
1
Аз обичам Диян Тончев Камбаната.
9.
Георги Джелебов
14.06.2018 22:23:51
1
8
Нека да оправят фасадата на Филхармонията, всекидневно пада мазилка върху хората
8.
Трия трия
14.06.2018 20:59:20
2
3
КОВРА СЪМ ОТ ТИЯ
7.
Бург
14.06.2018 20:12:37
0
32
Има закон, бе господа общинари - казва се ЗУТ ако не го знаете. Там си пише какво са длъжни да направят собствениците и как се глобяват. Не искам аз да плащам, а те да си прибират наемите.
6.
висок
14.06.2018 19:48:51
1
22
Пак някой кметска далавера.... има 4-5 начина да принудят собствениците да си ремонтират фасадите...Дори общината ремонтира и си прибира парите от собственика, ако откаже се конфискува сградата!
5.
Lavender
14.06.2018 19:42:33
2
34
Предполагам, че много бургазлии, не са съгласни от техните данъци да се плаща ремонт на частна собственост, която ОЧЕВИДНО носи добри приходи на собствениците си.Така че Общината да си стегне юристите, за да намерят законен начин да ги задължат да направят ремонта със свои средства.
4.
Реститут
14.06.2018 19:38:39
5
21
По принцип съм седераст но подкрепям ако общината БЕЗПЛАТНО оправи фасадата на сградата ми,тя ще стане по престижна и ще вдигна наема на трите ми магазина за да взема повече пари.
3.
Иван
14.06.2018 19:34:34
2
34
Всеки собственик е длъжен да си потдържа фасадата. Ако не може да продава и да дойде някой който може.
Те взимат хиляди левове наем но не могат да отделят 1000 лева да си боядисат сградата.
2.
t4
14.06.2018 19:34:28
0
38
ама от къде на къде с на другите хора парите, ще ремонтират на някакви алчни г*зове имотите които смучат сумати наеми на месец от там. АЗ СЪМ КАТЕГОРИЧНО ПРОТИВ
1.
Пешо кура
14.06.2018 19:10:31
0
8
Буткста за вестници там ли остава.....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Община Царево с мащабни инфраструктурни проекти Община Царево с мащабни инфраструктурни проекти За реализацията им администрацията ще си партнира с различни институции НСИ: Българите удвоиха своите доходи през последните 10 години НСИ: Българите удвоиха своите доходи през последните 10 години Реалните доходи1 на домакинствата нарастват с 10.0% през 2023 г. в сравнение с 2022 г. Този терен край ж.к.“Меден рудник“ не е златна мина, а бомба със закъснител Този терен край ж.к.“Меден рудник“ не е златна мина, а бомба със закъснител Собственикът „Бермар инженеринг“ дава втори частен съдебен изпълнител на прокурор заради опита за неправомерна продажба Откриха издирвано 13-годишно момче Откриха издирвано 13-годишно момче Предадено е на родителите в добро здравословно състояние Петя Банкова и Стефан Димитров остават в ареста, реши окончателно съдът Петя Банкова и Стефан Димитров остават в ареста, реши окончателно съдът Налично е обосновано предположение, че двамата са извършили престъпленията, в които са обвинени, смята тричленен състав на САС Проучване: 10 основни риска пред България в следващите 10 години Проучване: 10 основни риска пред България в следващите 10 години Интересно е да се отбележи, че в Топ 10 е попаднал само един от смятаните за базови рискове, свързани със социално-икономическото развитие на България Участъкът в Камено отново е Районно управление, началник е главен инспектор Михаил Георгиев Участъкът в Камено отново е Районно управление, началник е главен инспектор Михаил Георгиев Състав от общо 36 полицаи ще се грижат за спокойствието и сигурността в общината Петя Банкова вече е обвиняема и за принуда Петя Банкова вече е обвиняема и за принуда Днес Софийският апелативен съд трябва да реши дали да остави Банкова в ареста окончателно ГЕРБ, ДПС и мошениците от "Харвард" започнаха подмолна война срещу "Синя България" ГЕРБ, ДПС и мошениците от "Харвард" започнаха подмолна война срещу "Синя България" Даваме възможност на българите, за които консервативните ценности са приоритет, да бъдат представлявани в Народното събрание и за нас ПП"Възраждане" не може да е партньор, те са против всичко, което ние подкрепяме Срам за ПП и ДБ - Дани Митов е от тях, дойде в ГЕРБ, за да е мост между партиите, обяви Борисов Срам за ПП и ДБ - Дани Митов е от тях, дойде в ГЕРБ, за да е мост между партиите, обяви Борисов Съдебната реформа и промените в Конституцията били "провал"
Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Хамидин Моктар Кан завършва висше икономическо образование у нас - в УНСС Гърция въвежда 6-дневна работна седмица Гърция въвежда 6-дневна работна седмица В същото време на служителите ще се изплащат допълнително 40% от дневното им възнаграждение за шестия ден, а ако е празник – 115%
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори