Варна и Бургас влизат в една област, но и във война! Кой от градовете ще е център на района


Варна и Бургас влизат в една област, но и във война! Кой от градовете ще е център на района
Новите граници ги разпределят в общ Черноморски район
15 Април 2018, Неделя
Автор: Светлозария КИДЕРОВА, снимка: Архив Флагман.бг

Към момента това е най-добрият вариант, на който са се спрели от Регионалното министерство

Бургас и Варна влизат в една област, но това е и пореден повод за война между двата морски града, тъй като един от тях ще трябва да стане център на района. Това стана ясно преди дни, когато от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) обявиха, че към момента са се спрели на втория вариант за райониране на областите на територията на България. Ако бъде избрано това предложение,  в Черноморския район ще влязат областите Сливен, Ямбол, Бургас, Варна, Добрич и Шумен

В момента България е разделена на шест райони от ниво 2 - Северозападен, Северен централен, Североизточен, Югозападен, Южен централен и Югоизточен. Предложението на Междуведомствената работна група с участие на експерти от различни институции е да се направят промени, като за целта се предлагат три варианта - с 6, 5 и 4 района /ВИЖ ТУК/.

Реформата, която няма да засегне административното деление, цели да "намери място" на Северозапада. Заради обезлюдяването тамошният район не покрива европейския критерий за статистическа единица от т.нар. второ ниво, а подобен проблем в перспектива ще има и Северният централен.

Всичко това е важно с оглед на европейското финансиране. В единия от проектите на МРРБ Северозападът се обединява с Югозапада, в друг - приобщава Велико Търново и областите между тях.

Най-положително обаче е бил срещнат вариантът, при който има Дунавски район от Видин до Силистра, Черноморски, обединяващ Варна, Бургас, Добрич, Шумен, Сливен и Ямбол, Тракийско-Родопски с Пловдив, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Смолян и Пазарджик, а четвъртият е Югозападният. Това означава, че София няма да се обособи самостоятелно, каквито бяха очакванията.

Този вариант обаче не среща одобрение и от ръководството в Търговище. Гражданите не искат да бъдат причислявани към Северозапада, защото икономически и исторически градът се интегрира към Варна. Представителите на Североизтока пратиха предложение в МРРБ Търговищка област да се зачисли към Черноморския район. В перспектива са възможни още напрежения. Жители на Русе пък се притесняват да не получат за "столица" Велико Търново, каквито са предположенията към момента.

В края на 2018 г. ще бъде избран най-добрият модел за България.

Целта на промяната е да бъдат създадени силни и жизнени райони, които да са добре географски обособени и стабилни по отношение броя на населението.

В категории: Бургас


64
Коментара по темата

Добавете коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 
64.
Ачо
17.04.2018 20:26:10
1
0
Отивам на мач отдавна....играят спартак варна и нефтохимик. Варненци викат: мазути, мазути.........Бургазлии крещят: уз, уз гагауз....уз, уз гагауз и те така....простотията продължава и севера рупа странджанки и ходи на почивка тайно на юг и юга ходи на север на девствени къмпинги и джулая и те така...
63.
Геле
17.04.2018 12:13:07
6
0
Абе - бошлаф работа.... Отдавна е ясно , че БГ е Софийски санджак и провинция....Цяла БГ се напъва да вдигне стандарта на столицата - туй - то... за какво иначе всички са се юрнали в София - та се пука по шевовете... а селата - празни - дворове и къщи пустеят, няма кой да работи в градините и да гледа животни. А всички искаме по няколко пъти да ядем - ама откъде идва храната - запитвали ли сте се? Не е от магазина - най - напред трябва нещо да се засади в земята, да се отгледа животно...После отива в магазина...
62.
Петър
17.04.2018 06:45:58
3
0
43,
Велико Търново, Русе, Плевен ще западнат заради северозапада! Те нямат ресурса, защото Държавата изповядва централизирана система на управление, и няма кяр да го променя! Промени ли го, Народа ще забогатее, и не заради факта, че сме в ЕС, а защото ЕС дава възможности, които СИВ налагаше с диктат, лагери, казарми, смърт! Разберете го и или шибаняка дето иска да ви национализира, няма да е единствен!
Личното ми мнение, е че нито един вариант от предложените няма да даде възможност! Просто се стоварва един товар върху другата болна страна.
61.
2XL
17.04.2018 00:03:29
4
0
Ник'ъв шанс за изплуване...Много прост народ,Боже ... много!Че и на малка територия събран...Май терминал 2 е панацеята,че като се разпръснат по белия свят, по не бият на очи!
60.
От Варна
16.04.2018 20:37:54
2
7
Ей сега ще научите гагаузки. Нали казвате че сме били гагаузи., както макетата казват, че българите сме татари. Сега по вашата логика и вие ще станете гагаузи,като сме в една област, въй,въй,въй . Така де, с какъвто се събереш,такъв ставаш. Така, че внимавайте какво говорите и какво си пожелавате!
59.
Gocho ot Niger
16.04.2018 14:22:31
12
0
Най-доброто райониране беше отделянето на Бургаски,Варненски и Добрички/бившия Толбухински/окръзи в самостоятелна държава,ама е късно вече.Те тогава "столичани в повече"много щяха да се потят.
58.
gradski
16.04.2018 14:13:21
8
0
Защото кмет, депутати и областен са ни мишки. За жълти стинки ни купиха. Сега от Варна да могат да си развяват шапката.
57.
Джордж Сорос говори
16.04.2018 13:29:58
10
4
Подкрепям идеята Черноморския район да се отдели от България, като стане една нейна независима част. Потенциала е огромен. Офшорна зона в България!
56.
До 54
16.04.2018 12:22:54
5
1
Ами национализация , бе пич!!! Ако трябва война да стане!!! Прочети за Черно Море и ще разбереш какъв му е потенциала, просто ни спъват от ЕС и не ни дават да се развиваме, щото ще станем независими и богати
55.
Ебати измамата
16.04.2018 12:20:54
12
1
Дано на следващите местни избори изберат кметове далечни на управляващата партия, които да отцепят Варненска и Бургаска област от БГ държавата. Ако София се противопостави, тогава викаме Русия, Турция и Китай на помощ и започва масова бомбандировка над Сф. Бургас и Варна могат да станат следващия мини Инстанбул с 5 милиона население и БВП от над 200 милиарда. От Черно Море нефт и газ, еко енергия, ДОМУ тиня за био земеделие, милионен туризъм , ваканционни апартаменти и прочие. В София ще си копат картофите като едно време хаха
54.
До До 49
16.04.2018 12:17:47
12
0
Спрете се, бе, хора. Какви ресурси има Бургас? Едно л.йн.но море, на което те е гнус да ходиш. Почти всичко след пясъчната ивица е собственост главно на софиянци и пловдивчани. Бизнеса в града е главно услуги и търговия. Не знам как стоят нещата във Варна. Какво отделяне сънувате, какви ресурси, къде го видяхте този бизнес за трилиони, че и долари. Пристанището не е собственост нито на общината, нито на областта. Събудете се най-накрая и започнете да мислите трезво.
53.
...
16.04.2018 12:15:52
2
0
Ямбол
52.
До 49
16.04.2018 11:57:12
6
0
А, да, добре, че има хора като теб, които четат - БРАВО!!! Не бях обърнал внимание... ами да, то това си е поредния кьорфишек. Ако нямат право на самостоятелно определяне на повечето закони и приходи, тогава си е чиста хранилка за Евро чиновническата мафия. Бургас и Варна трябва да се отцепят от БГ, както искат Каталунците. София съсипва Бургас и Варна, а 50% от парите влизат точно от тези две области, но са най-бедните. Това е кражба, рекет, тормоз и геноцид. Ако БС и Варна бяха самостоятелни тук щеше да е копие на Монако. Дано Варна и Бургас обяват война на Сф и да си развием региона, а не да хрантутим мързеливите шопи. В Бургас и Варна има суровини и бизнес за 1 трилион долара, а в Сф има грънци
51.
ееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееcеееееееее
16.04.2018 11:52:15
6
0
Продължавайте да ни плащате жълти стотинки и тогава никакво преразпределение няма да ви помогне.Причината?Няма да има за какво.Защото и последният българин ще си е хванал дърмите без да загаси крушката,та резилът ви да се гледа надалеч.
50.
Бургас
16.04.2018 11:40:03
8
1
Морската столица на България.
49.
До 45
16.04.2018 09:01:16
1
0
Четете, преди да пишете. За това става въпрос:
Съществуващите към момента райони на планиране в страната:

Те са в съответствие с изискванията на общата класификация на териториалните единици за статистически цели, прилагана в Европейския съюз. Обособените райони се използват за целите на планирането, програмирането, управлението, ресурсното осигуряване, наблюдението и оценката на регионалното развитие.

РАЙОНИТЕ НЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ АДМИНИСТРАТИВНО-ТЕРИТОРИАЛНИ ЕДИНИЦИ И СА СЪС СЛЕДНИЯ ТЕРИТОРИАЛЕН ОБХВАТ:
1. Северозападен район (регион), включващ областите Видин, Монтана, Враца, Ловеч, и Плевен.
2. Северен централен район (регион), включващ областите Велико Търново, Габрово, Русе, Силистра и Разград.
3. Североизточен район (регион), включващ областите Варна, Добрич, Търговище и Шумен.
4. Югоизточен район (регион), включващ областите Бургас, Сливен, Стара Загора и Ямбол.
5. Южен централен район (регион), включващ областите, Пловдив, Пазарджик, Смолян, Хасково и Кърджали.
6. Югозападен район (регион), включващ областите София, Софийска, Перник, Кюстендил и Благоевград.
48.
До45
16.04.2018 08:56:56
2
0
Моля, ЧЕТЕТЕ
Съществуващите в момента райони на планиране в страната:

Те са в съответствие с изискванията на общата класификация на териториалните единици за статистически цели, прилагана в Европейския съюз. Обособените райони се използват за целите на планирането, програмирането, управлението, ресурсното осигуряване, наблюдението и оценката на регионалното развитие.

РАЙОНИТЕ НЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ АДМИНИСТРАТИВНО-ТЕРИТОРИАЛНИ ЕДИНИЦИ И СА СЪС СЛЕДНИЯ ТЕРИТОРИАЛЕН ОБХВАТ:
1. Северозападен район (регион), включващ областите Видин, Монтана, Враца, Ловеч, и Плевен.
2. Северен централен район (регион), включващ областите Велико Търново, Габрово, Русе, Силистра и Разград.
3. Североизточен район (регион), включващ областите Варна, Добрич, Търговище и Шумен.
4. Югоизточен район (регион), включващ областите Бургас, Сливен, Стара Загора и Ямбол.
5. Южен централен район (регион), включващ областите, Пловдив, Пазарджик, Смолян, Хасково и Кърджали.
6. Югозападен район (регион), включващ областите София, Софийска, Перник, Кюстендил и Благоевград.
47.
Пръмова
16.04.2018 08:07:10
9
1
Поредния кьорфишек на властта. Това деление на България е още от времето на приемането ни в ЕС и е измислено в Брюксел. Бойковчета сега се правят на важни, уж, че нещо зависи от тях.
46.
m
16.04.2018 08:00:22
6
0
това е някакво недоразумение и не ми се вярва да стане
45.
До 43
16.04.2018 07:45:00
3
1
Напротив, вариант 3 е най-кофти за всички други общини и НАЙ-ДОБРИЯ ЗА СОФИЙСКАТА МАФИЯ, която няма да дели с никой, но ще прибира парата на всички други! Вариант 2 е най-добрия и ако се намали областната администрация като бройка и се намали данъка към Софийската администрация, тогава Северозападния район трябва да цъфне и върже, освен ако местната власт не го окраде. Всичко е относително, но вариант 2 е от изключителна полза и значение за бургазлии и варненци. Това е спасението на региона, особено ако се обяви независимост по варианта на Каталунците
44.
URK_98
16.04.2018 06:55:58
10
0
вместо да оправят положението - т.е. да вдигнат заплатите и да съсдадат по-добри условия за младите семейства (защото именно те са изчезващ вид в България), просто се решава да се обединят регионите. СРАМ!!!
43.
Петър
16.04.2018 06:53:51
2
0
Северозападния регион при този вариант ще стане още по обезлюден!
Вариант 3 е по-практичния избор, освен ако не се реализира децентрализация! Уви, виждаме точно обратното, засилване на централната власт, национализации и т.н.!
42.
123
16.04.2018 06:39:00
6
3
Я стига сте се д@рвили, "граждани". Не става въпрос за нови области, а за нови икономически райони. И сега ги има и са 6 на брой, ама колко от вас знаят това? Кога ще проумеете, че трябва да се чете. Или "чукча писател, чукча не читател".
41.
Батка
16.04.2018 03:31:02
1
0
В Боргас има много прости батки с 2 лв., много която и много гейове. Повечето батки са гейове.
40.
Васил Левски говори
16.04.2018 01:41:46
1
5
Направете трети град център че да не се карат.
Хем така ще развием нов град.
Направете Обзор или Слънчев Бряг център или Каварна.
39.
Извод
16.04.2018 00:05:34
5
2
Регионалното министерство краде от рекламата на Парацетамол- като няма какво, ще му сменим името на Парацетамакс!
38.
Soros1
15.04.2018 23:35:54
13
1
Ставаме Черноморска област. Но да стане и като в повечето европейски страни сами да си създаваме някои закони,сами да си определяме минимална работна заплата...... Черноморски щат,казано на хАмерикански
37.
Супер
15.04.2018 23:17:44
15
4
Забележете само потенциала - Пристанищата в Бс и Варна, най-големите заводи пак там, огромни земеделски земи, милионен туризъм , Черно Море с многото суровини. Ако Бс и Варна се отделят от държавата БГ и си създадът своя държава и развият потенциала си, че то стандарта на живот става като Монако и минимална заплата от поне 4000 ЕВРА. Бургаския и Варненския кмет трябва да се борят със зъби и нокти за това областно обединение, както и всички граждани. Бургас и Варна стават новите БГ лидери, защото Съединението прави Силата!!!!
36.
До 33
15.04.2018 23:05:53
7
1
Пич, общините не са проблем като общини, а като общински съветници и администрация. Прекалено много са чиновниците и дори да се съкратят общините, тези чиновници ще се преназначат в областите. Трябва съкращение на държавниците, защото гълтат страшно много пари, а не вършат нищо. Но това е мафия и тяхната цел е да назначават колкото се може повече свой близки и така създават всякакви нави отдели, агенции, службички, в които да ги назначават и да точат хазната
35.
Хаха
15.04.2018 22:59:50
9
3
За мен това е най-доброто!!!! Бургаско-Варненска Област стават най-оборотните и трябва да се борят за отцепване от държавата, за да не ги източват софиянци!!! Ако това обединение на Бургас и Варна се случи, тогава заплатите трябва да станат минимум 1200 лева чисти. Дано това се избере и Бургас се обедини с Варна. Потенциала е огромен!
34.
Xaxa
15.04.2018 22:58:15
8
0
"да бъдат създадени силни и жизнени райони"... То всичко с мозък се изнася, ако не от страната, то към София. Половината випуск на ПМГ, Английска, Френска, Немска заминава още след бала. Другите, като усетят батака.
33.
Дернев
15.04.2018 22:41:55
4
0
Оставете областите, а рязко намалете общините и избора на кметове в селата. Да се даде повече власт в ръцете на областните управители, които да се избират, а не назначаеат. Обладтите да бъдат обвързани с реални иконочипески дългосрочни политики, а не административно, както се предлага сега за по-лесно и необосновано пренасочване на средства от здравия, към болбия, както се е правило и явно с този предлаган проект смятат да продължават да правят.
Няма значение къде ще се сложи Северозаоадат, зашото той е обвързан с развитието на Бс и Вн, а и с юните направления. Икононипески проекти, не мъгливи аднинистративни.
32.
Варна областен град
15.04.2018 22:39:24
15
3
Дано гагаузите да станат областен град, че всички селяни да се изнесът към Варна, че ми писна само най-крадливите да се заседяват тъдява и да се пишат гербаджии, мутри строящи само спортни зали, бетон и павета от китайски камъни..
Няма предприятия, няма нищо в тоя Бургас от кражбите на мафията герб!
31.
Млякото
15.04.2018 22:35:59
7
2
Варналийките ги ш.б.м за една шепа семки,много са гладни верно
И тва че смардят и тва е верно ма при мен е щот винаги се наа.ват
30.
Бургазлия до 27
15.04.2018 22:35:09
4
3
Господине крайно време е ЦПЗ да се самозера и да Ви прибере!Създавате изкуствено напрежение между хората и предизвиквате бойща и скандали.Вие сте един нещастен интригант,без живот,а дори и без жена(нищо че е мустаката,пак не можахте да е задържите).Вие сте човек с много болна психика и благодаря на Бог,че нямам такива приятели!
29.
ти да видиш
15.04.2018 22:34:29
6
4
Между Варна и Бургас е СЛЬНЧАКА атои е кьм НЕСЕБЬР +това Несебьр е НАИ-богатата бг община значи НЕСЕБЬР
28.
Мафията герб-дпс-бсп
15.04.2018 22:33:50
6
0
"цели да "намери място" на Северозапада. Заради обезлюдяването"
Ми то от Странджанско-Сакраския край комунистите докараха всички селяни, а най-калпавите се пробоядисаха и сега крадът като за последно. В целия район няма да има нито един селянин, всички са по комплексите и избиват комплексите си
27.
Превъзходството Бургас
15.04.2018 22:29:16
14
7
Непознавам нито един Бургазлия да чете варненски сайтове щот не ни е... Кво става в гнусната провинция ,но пък само в една статия тук видях колко много варненска паплач се стече
Защо във варна жените им са толкова космати и миришат, да не са на зоб?
На моя колега митко жена му е като нацепена батка готова да охранява тим
26.
до 25
15.04.2018 22:24:49
5
4
те не казват ,а пишат!Ти май си някакъв заядлив селянин,пришалец в Бургас.Вчера дойде от село и днес си гражданин-а смешко.Недей да пишеш кой е гей,че да не те опрашат някъде.
25.
Неутрален
15.04.2018 22:21:50
3
6
Казва се Варненци , а не Варналии
24.
do 20
15.04.2018 22:19:15
2
4
mnogo e vajno da si izpie6 hap4eto.
23.
Maliii
15.04.2018 22:18:43
12
4
Варненско гей нашествие в коментарите хахаха
22.
до 18
15.04.2018 22:18:17
3
4
Ако си изпиеш розовото хапче,ще слезеш на планетата Земя и ще се върнеш в твоята територия Манганистан .Добре познаваш родословното си дърво.
21.
ДПС, ГЕРБ, БСП и патрЕЕЕооотите
15.04.2018 22:17:37
8
1
Кво значение има в кой район на България си,като стандарта на живот е мизерен?
20.
Opa
15.04.2018 22:17:02
6
2
17 ти гей приятел ли си търсиш в Бургаски сайтове,това е сайт за новини не за запознанства
19.
до 17 от смесен между двете области
15.04.2018 22:13:17
5
11
Варналии са по-яки и много готини.
18.
До 15
15.04.2018 22:12:30
9
2
Я марш в максуда е тъпак
17.
до 16
15.04.2018 22:10:19
3
6
и сте грозни и сте тъпи и даже сте и кукуруковци.Живей си смешния живот и си мисли,че живееш.Астала виста бейби!
16.
Върл гагаузомразец до 15
15.04.2018 22:07:15
11
4
И хубаво правиш ,щот нема ти казвам къв бургаски бич ще изядеш , мишкааа!
То пък у варната мангали немате хаха палячо оди у цирка.
15.
гагауз до 13
15.04.2018 21:53:01
4
7
Абе и аз не харесвам манговци,ама си трая!
14.
До МС
15.04.2018 21:52:23
9
0
Регионалното министерство не покрива критериите на ЕС за регионално министерство и следва да се закрие!!!
13.
Върл гагаузомразец
15.04.2018 21:51:01
7
4
Пичове тея ни е.аха м.йката!
Митето както е авер с бокича да зима власт в свои ръце че се е.........
12.
Върл гагаузомразец
15.04.2018 21:48:26
8
3
Пичове тея ни е.аха м.йката!
Митето както е авер с бокича да зима власт в свои ръце че се е.........
11.
Ръй
15.04.2018 21:23:27
20
2
Поредната простотия на ГЕРБ. Необмислени решения както винаги.
10.
Gocho
15.04.2018 21:22:12
7
1
Който не сьгласен - е на терминала !!!
9.
Позитивен
15.04.2018 21:13:30
26
3
Аз не съм съгласен да живея във Варненска област.
8.
fen
15.04.2018 21:13:09
24
3
ТИМ срещу ВТОРИЯ В ГЕРБ да видим на кой лобито и ракията ще са по силни. Ха Ха ще станем второ девизионни второ ешалонни второстепенни второкласни вторични второстепенни второразрядни ............РЕДНО БЕШЕ ДА ГО НАПРАВИТЕ ЧЕ СЕГА ВАРНЕНЦИ ДА ПООПРАВЯТ ТЕХНИТЕ ХОРА ЗА ШЕФОВЕ ПО ДЪРЖАВНИТЕ ЯСЛИ
7.
Gochooff
15.04.2018 21:01:30
5
2
А воините си ги сьчиняват дрьжките на микрофоните !
6.
Павел
15.04.2018 21:00:14
27
1
Ясно, статистически северозапада ще има висок стандарт заради обединението, но реално ще си е същия кенеф. Типично за ГЕРБ
5.
Gocho
15.04.2018 20:59:27
33
3
Цялата удурма прочетохте ли за какво е ?!
Боли го фара някой в София !
Става вьпрос за едни пари за усвояване !
Европейски пари за крадене !
Да мислите че на някой в София го боли хоя за вас !
За мангизи става дума !
И Боби Б. Няма да ги размине !
4.
Българин
15.04.2018 20:49:57
29
2
То хора не останаха, те нови области ще правят, почакайте още малко и направо булгаристански вилает към турция ни направете
3.
Burgas
15.04.2018 20:48:54
6
0
Dqvola kato si nqmal rabota si ...... decata vsickoto taman sega samo tova vi lipstva
2.
Лимка
15.04.2018 20:48:54
44
4
По Черноморието да има два района-Североизточен-Варна,Шумен.Добрич,Търговище и Югоизточен - Бургас,Ямбол,Сливен. Между двата района да се предвиди охраняема граница с мита и паспортен контрол
1.
15.04.2018 20:39:58
15
5
Глупости на търкалета!
Новините
Вашият сигнал до ФЛАГМАН
Животът
Политика
Крими
Темида
Бизнес
Разследване
Просвета
Здраве
Лична драма
Лайфстайл
Астро
Пътна обстановка
Ретро Флагман
Спорт
Животът
Кална вода потече от чешмите в бургаския жк. „Братя Миладинови”. Каква е причината? (ВИДЕО) Нов бизнес във „Възраждане” и „Братята”: Крадат емблеми на „Мерцедес”, продават ги на черно (СНИМКИ) Внимание! Вятърът събори огромно дърво на бул. "Демокрация" (СНИМКИ) Цигани подлудиха карнобатски квартал, полицията не може да ги спре (ВИДЕО) Сигнал до Флагман.бг: Наперена дама с този джип гази закона в Бургас Върховна наглост: Ето как паркират истинските джигити на Меден рудник (СНИМКИ) Внимание! Ледени късове висят от покрива на сградата на НАП в Бургас Кошмар в Граматиково: Селото е без ток от 24 часа, не е ясно кога ще възстановят захранването Гнусно! Жена си купи торта от магазин в Слънчев бряг и изпадна в потрес от това, което откри (СНИМКА) Мистерия! Неадекватен младеж обикаля Лондон и твърди, че е от Бургас, познавате ли го? (СНИМКИ) Сигнал до Флагман.бг! Зловеща находка стресна хората на плажа в Слънчев бряг (СНИМКИ)
Гърция засилва отбраната си, наема френски бойни кораби Цветан Цветанов към президента: Не сме в политиката, за да водим махленски дебат Край на авантата! Финландия спира да раздава по 560 евро на калпак Георги Марков: Евала на Борисов, че се разбра с Ердоган. Какво ще стане, ако онзи пусне бежанците? Депутатът от НФСБ Славчо Атанасов: Спешно правим нов Закон за футболното хулиганство Първо във Флагман.бг: Преизбраха Иван Вълков за лидер на ГЕРБ Бургас, нови лица влизат в ръководството Държавата ще бори хулиганите с повече камери и претърсвания Русия строи бомбардировач от ново поколение САЩ били получили "достоверна информация", че Русия и Сирия вършат много лоши неща в град Дума Румен Радев: Неслучайно искам по-добро образование, явно г-н Цветанов по-трудно осмисля това, което чете Важно: Светът може да спи спокойно след тези думи на Лавров за Тръмп и Путин
Труп на жена беше намерен пред жилищен блок
Труп на жена беше намерен пред жилищен блок Инцидентът е станал в близост до пешеходна пътека
Всичко в категорията
Ученици и студенти от Бургас се потопиха в света на сериала „От местопрестъплението“ (СНИМКИ)
Ученици и студенти от Бургас се потопиха в света на сериала „От местопрестъплението“ (СНИМКИ) Събитието започна  с представяне на възможностите за разследване, които предоставя мобилната лаборатория на Окръжния следствен отдел при Окръжна прокуратура – Бургас

Всичко в категорията
Гнусен педофил ще лежи 10 месеца за гаври с 12-годишно момиченце в асансьор на хотел в Слънчев бряг Задържаният касоразбивач Илиян Керин: Не съм читав човек, но не съм извършил това престъпление Удар на бургаската полицията! Арестуваха свиреп касоразбивач, задигнал над 70 хил. лв. от хотел (СНИМКИ) Трима агенти от КПКОНПИ следели кметицата Иванчева, решили да върнат парите от подкупа на бизнесмена Ваклин Гюлсевен изпадна в нервна криза, съдия Анатоли Бобоков я успокоява (ОБНОВЕНА) Бизнесменът Александър Ваклин дал подкупа и сложил капана за кметицата Иванчева Адвокатът на момичето, помело 10 коли: Не бива да е в затвора заради смачкани ламарини (ВИДЕО) Ето я Гюлсевен, обрала бутик в центъра на Бургас (СНИМКИ) Кметицата на „Младост” вдигна скандал в съда (СНИМКИ) Спецсъдът решава дали да остави в ареста Иванчева Арестуваха крадлите от бутика в центъра на Бургас, прокуратурата ги иска зад решетките
Мистерията се заплита! Огнената вендета в Карнобатско била за друг бизнесмен, тракторите на офшорка пламнали по погрешка?
Мистерията се заплита! Огнената вендета в Карнобатско била за друг бизнесмен, тракторите на офшорка пламнали по погрешка? Хората в с. Аспарухово твърдят, че управителят на фирмата ръководи огромен бизнес и разполага със сериозно финансиране


Всичко в категорията
Проверяват шефка в МОН, опитала да уреди сина си Помните ли скандала с кардиолога д-р Михаил Читаков? Ето каква е развръзката БЧК приютява оръжейна фирма в централата си (ВИДЕО) Шест вида поведение, които разрушават връзката Собствениците и наемателят на "Ред Корнер" с ексклузивни разкрития пред Флагман Банка притиска хотел в Приморско - иска му парите от клиент, платил с чужда кредитна карта Само във Флагман.бг! Вижте как експолицай овладя бизнеса с трупове в Бургаско Траурни агенти или злодеи? Вижте как 16-годишният мъртвец Костадин сам поръча погребението си Само във Флагман! Потопът, отнел 4 човешки живота и червената компания от Камено Бургазлията Станислав Панайотов-Тачо – свиреп наркобос или примерен съпруг и баща, преценете сами (СНИМКИ) Вижте как гард на самоубилия се Кристиян Коджуклиев превърна семейната къща в наркоферма (СНИМКИ)
Ексклузивно! Доайенът на бургаската журналистика Евдокия Симеонова за миналото и настоящето на професията (Видеоинтервю)
Ексклузивно! Доайенът на бургаската журналистика Евдокия Симеонова за миналото и настоящето на професията (Видеоинтервю) Имаше ли реална цензура до 1989 г.? Свободни ли сме сега? Накъде върви държавата с Бойко Борисов начело? И други въпроси, които й зададохме


Всичко в категорията
Петко Сталинчев: Всеки бордюр е една берлинска стена за мен
Петко Сталинчев: Всеки бордюр е една берлинска стена за мен Спирките нито са обозначени, нито са скосени бордюрите, за да мога да сляза, споделя студентът
Всичко в категорията
Мистериозна смърт! Откриха трупа на 33-годишен спортист в дома му Ужасяващо: Кръвожадна акула нападна турист, наложи се да му ампутират крака (СНИМКИ/ВИДЕО 18+) Ученици и майки от Силистра помагат на мъж с увреждания (ВИДЕО) Съседи на издъхналия Павел споделиха покъртителни подробности за живота му Най-младата жертва от кървавия автобус Бургас-София била отличничка, след броени дни Мила щяла да празнува рожден ден Драма! Родителите на убитата Алекс от Поморие се разделиха, не успяха да преглътнат мъката по загубеното дете Бездомният абитуриент от Елисейна не иска пари, готов е сам да си построи къща след пожар (ВИДЕО) Нова трагедия сполетя Нана при поредната ѝ битка с рака Публикуваха предсмъртния разговор на Долорес О'Риърдън Непознати спасиха болен мъж, останал без дом Абитуриент и майка му останаха без дом, къщата им изгоря
Анджелина Джоли се поддаде на адреналина, вижте какви ги върши (СНИМКИ)
Анджелина Джоли се поддаде на адреналина, вижте какви ги върши (СНИМКИ) Актрисата пилотира малък самолет над пустинята на Намибия в документалния филм "The Queen’s Green Planet"
Всичко в категорията
Като беше толкова хубав социализмът, защо го свалихте, бе, другарки и другари?!
Като беше толкова хубав социализмът, защо го свалихте, бе, другарки и другари?! И ще ви кажа защо. Защото така нареченият социализъм беше фалирал в СССР, което се знаеше по цял свят, но не и у нас, където се криеше дори, че човек е стъпил на Луната

Всичко в категорията
Спомени от соца: Когато цветен телевизор се купуваше с 4 заплати Само във Флагман! Знаете ли коя е майката на един велик учен от Бургас, асистент и приятел на Айнщайн (СНИМКИ) Спомени за романтиката на Бургас, вмирисаната сладкарница "Малина" и местната бохема Как започна строителството на един от символите на соца – панелката Помните ли легендарната пазарска мрежа от времето на соца Спомени от соца: Ако "Москвичът“ беше оцелял, днес щеше да сложи в малкия си джоб "Мерцедес" и "БМВ" Плажът бил поквара и срамна съблазън за предците ни Как ни хранеха в казармата през соца Спомени от соца: Къде почиваше елитът на БКП и Народната република Спомени от соца: Кометите, които пореха вълните от Варна до Несебър за 4.20 лв. Не са нужни импровизации, нито да потъпкваме волята на Коджакафалията. Да възстановим автентичния му паметник
http://www.AVTOCHASTIonline24.Bg
Общините
Бургас Бургас
Меден Рудник Меден Рудник
Айтос Айтос
Карнобат Карнобат
Несебър Несебър
Поморие Поморие
Созопол Созопол
Царево Царево
Приморско Приморско
Средец Средец
Малко Търново Малко Търново
Камено Камено
Сунгурларе Сунгурларе
Руен Руен
Бургас
Ексклузивно! Доайенът на бургаската журналистика Евдокия Симеонова за миналото и настоящето на професията (Видеоинтервю)
Ексклузивно! Доайенът на бургаската журналистика Евдокия Симеонова за миналото и настоящето на професията (Видеоинтервю) Имаше ли реална цензура до 1989 г.? Свободни ли сме сега? Накъде върви държавата с Бойко Борисов начело? И други въпроси, които й зададохме


Всичко в категорията
Огромен интерес към Здравното изложение в мол Плаза в Бургас (СНИМКИ) „Бургас рециклира“ разкрива истината за пътя на оползотворяемите отпадъци На 23 април бургазлии ще четат в автобуса фрагменти от романа „Аз още броя дните” Катето Евро представи книгата си на вечеря по собствени рецепти в Гранд Хотел и СПА Приморец НАП отчита: Всяка втора декларация за доходите е подадена по електронен път Във вторник Бургас решава: Европейски вид или ориенталска визия за „Богориди“ (СНИМКИ) Внимание! Катастрофа затапи кръговото на "Метро" в Бургас (СНИМКА) Министър Павлова към бургаски депутат: Не искаме да създаваме фалшиви очаквания за Западните Балкани Бездомници станаха строители и сервитьори 4 от най-хитовите родни диджеи пристигат в Бургас за фаталния РД на легендарното парти T.U.S.O.B. (СНИМКИ/ВИДЕО) Конкурс отправя предизвикателство към бургаските ученици да създадат макет на еко-град
Мария за меденруднишкия скандал с хубавата Елена: Не съм викала мутра да я сплашва, засякохме се случайно
Мария за меденруднишкия скандал с хубавата Елена: Не съм викала мутра да я сплашва, засякохме се случайно Спрях на бензиностанцията,  за да й кажа просто, че съм подала жалба. Исках да ми се извини и да забравим за случая, но така и не се разбрахме, каза Мария

Всичко в категорията
Само във Флагман.бг: Хубавата Елена проговори за сблъсъка в ж.к."Меден рудник" Хубавата Елена сътвори луд екшън в „Меден рудник”, наби бургазлийка заради засечка на пътя (СНИМКА) На косъм от трагедия: Незагасен фас подпали жилището на двама братя, за малко не изгоряха живи (СНИМКИ) Нямат срам! Непълнолетни цигани обраха манастира „Св. Богородица” навръх Великден Странният случай "Анка" и заслужава ли втори шанс от Община Бургас Извънредно! Автобус блъсна жена в жк „Меден рудник“, състоянието й е тежко (СНИМКИ) Удар на полицията! Хванаха Христина от бургаския ж.к. "Меден рудник" в подли интернет номера Ужас в "Меден рудник"! Бандит нападна и ограби млада бургазлийка Шок в „Меден рудник”! Бургазлия отиде на гости на приятел, прости се с портфейл, пълен с пари и кредитни карти Върховна наглост: Ето как паркират истинските джигити на Меден рудник (СНИМКИ) Екшън край ез. Мандра! Пребиха служител на ИАРА-Бургас
„Заедно срещу алоизмамниците“ събра в Айтос депутати, полицаи и пенсионери
„Заедно срещу алоизмамниците“ събра в Айтос депутати, полицаи и пенсионери Инициативата на народните представители от ГЕРБ Бургас за противопоставяне на опасното престъпление продължава с нови срещи
Всичко в категорията
Айтос се обединява за младежи с увреждания, за да им подари вълнуващ бал. Включете се! Айтос потъна в скръб! 50-годишната Фатмегюл е шестата жертва на автобуса-ковчег на "Тракия" Деца от Айтос се включиха в инициативата Седмица на гората Развръзка: Ще потвърди ли и ВКС 6-те години затвор за айтозлиите Златко Кънев и Тихомир Петров? Айтозлии недоволстват от премахването на опасни дървета в "Славеева река", но замърсяват парка (СНИМКИ) 50 тийнейджъри от Айтос и Руен проконтролираха депутатите от балкона на парламента (снимки) Пътечка от балони и сърца в центъра на Айтос! 22-годишна красавица каза „ДА” на своя любим (СНИМКИ) И Любомир Татаров напусна Генгера в Айтос, търсят нов управител на етнографския комплекс Само във Флагман.бг: Ето кои улици ще ремонтират в Айтос за 2 млн. лв. Лавина от сигнали за бедстващи щъркели край Бургас, екоинспектори тръгнаха да ги спасяват (ВИДЕО) Кметът на Айтос Васил Едрев прати екип да спасява щъркелите, осигури защитени места в зоопарка
Мистерията се заплита! Огнената вендета в Карнобатско била за друг бизнесмен, тракторите на офшорка пламнали по погрешка?
Мистерията се заплита! Огнената вендета в Карнобатско била за друг бизнесмен, тракторите на офшорка пламнали по погрешка? Хората в с. Аспарухово твърдят, че управителят на фирмата ръководи огромен бизнес и разполага със сериозно финансиране


Всичко в категорията
Пожар унищожи колата на ексдепутата Стефан Кенов в Карнобат, умишлен палеж ли е? Сърнево се размина с евакуацията, нивото на Русокастренска река спада (ВИДЕО) Високо ниво на язовирите в Карнобатско. Кметът Георги Димитров: Предприели сме необходимите мерки, всичко е под контрол Масови арести в Карнобат! Полицейска спецакция завърши с 8 закопчани Най-възрастният жител на Община Карнобат баба Джена стана на 102 години Депутатът Николай Тишев с приемна в Карнобат След купон на 8 март: Ченгета спипаха 72-годишен мъртво пиян шофьор в Созопол и напушен младеж зад волана в Поморие Закриват училището с мъртвите души в Соколово, 29 деца-емигранти крепели школото Снежна ваканция за учениците в Айтос и Карнобат Смел шофьор кръстосва карнобатските улици, носи храна и провизии на закъсали по пътищата жители Обновяват държавните сгради в 28 общини, в Бургаско - само в три
Американското посолство отпусна 700 000 долара за реставрация на емблематична църква в Несебър Вестауто-М и Masterhaus Несебър те канят на среща с най-новото от Volkswagen Несебърските пенсионери стават IT специалисти, завършиха курс по компютърна грамотност (СНИМКА) Осмокласник от Несебър грабна наградата за есе по проект, свързан с българското европредседателство „Купа Несебър“ остана в Несебър, домакините грабнаха редица призове (СНИМКИ) Мистерия! Откраднаха Фиата на мъж от Свети влас, ченгета откриха колата изпепелена в гората Официален старт на международната регата „Купа Несебър“: Стотици ветроходци преминаха парадно през морския град Тарикати леят бетон върху пясъка в Слънчев бряг (ВИДЕО) Луд екшън по улиците на Несебър: Пиян шофьор си спретна гонка с полицията Само във Флагман.бг: Нападателят на млада жена в Несебър е опасен престъпник от банда за грабежи Несебърското барби се превърна в секси великденско зайче (СНИМКИ)
Парашкев, братът на задържания Христос Янулис: Невинен е, всичко е заради бате Митко
Парашкев, братът на задържания Христос Янулис: Невинен е, всичко е заради бате Митко Застреляха кученцето ми, жалва се той от петъчната акция на ченгетата

Всичко в категорията
Кметът на Царево Георги Лапчев: Протестиращите на "Корал" обслужват един политически кръг и бълват фалшиви новини
Кметът на Царево Георги Лапчев: Протестиращите на "Корал" обслужват един политически кръг и бълват фалшиви новини Община Царево е една от най-онеправданите – заради липсата на общ устройствен план тя няма възможност за развитие

Всичко в категорията
Нено Димов: Новият план за Царево е много по-щадящ природата Лапчев: За да има Синеморец пречиствателна станция и да не погребваме мъртвите в нивите, ни е нужен ОУП (ВИДЕО) 120 хил.лв. за плажа на Китен, търсят наемател и за Ахтопол Неочаквана изненада за рибарите край Ахтопол, морето ври от паламуд Затвориха пътя Малко Търново-Царево заради свлачище От април започват да „изкърпват” пътя „Царево – Малко Търново” , догодина – голям ремонт за 20 млн. лева Екшън в Царево! Мъж вдигна на крак пожарна, полиция и Бърза помощ, след като подпали жилището си (СНИМКИ) Пазач ограби базата на „Артистите на България” в Ахтопол, отмъкна 30 легла Супер скандал в Царево: Намеси ли се кметът Лапчев в сблъсък за златен имот край морския плаж Знаете ли къде се намира „Мъртвият град”? Вижте призрачния Коста дел Кроко край Царево Пчелари искат странджанският цветен прашец да стане защитено наименование за произход
Читалището в Ясна поляна увековечи дейността си в книга
Читалището в Ясна поляна увековечи дейността си в книга Кметът на Приморско Димитър Германов изрази готовност Общината да подкрепи и евентуално второ издание на книгата


Всичко в категорията
Потресаващо! Опънаха сергия за козунаци на улицата в Средец (СНИМКИ) Дебелт ще грейне за Великден със супермодерно LED осветление и видеокамери за близо 100 000 лв. (СНИМКИ) След алармата на Флагман.бг! ДАИ и КАТ погнаха грудовските копърки Има ли злато в Странджа? След Богданово, „Асарел“ ще търси богатства край Дебелт и Драчево След алармата на Флагман: Изпратиха униформени в завода за пластмаса Ексклузивно във Флагман! Вижте как циганите обезкостяват цех за пластмаса в Средец (СНИМКИ) Извънредно! Цигани атакуваха завод в Средец След сигнал до депутат: Екип на екоинспекцията в Бургас пратен при бедстващи щъркели Безсънна нощ в Дебелт, хората се готвят за евакуация Инвеститор налива милиони в старата мандра в Дюлево, ще прави завод за месо и мляко Кметът на Средец за скандалите в ОбС: Опозицията си направи измислен пиар
Светилището Индипасха в Странджа най-лековито в неделята след Великден, хиляди го посетиха (СНИМКИ)
Светилището Индипасха в Странджа най-лековито в неделята след Великден, хиляди го посетиха (СНИМКИ) Силата на водата, извираща от скалата, е най-голяма именно в неделя след Възкресение


Всичко в категорията
Подигравка! Оставиха стотици възрастни без пенсии за Великден Рекултивират старо депо край Малко Търново за 736 хил.лева Отглеждат есетрови риби и японска пъстърва в бетонни басейни край Малко Търново (ВИДЕО) Затвориха пътя Малко Търново-Царево заради свлачище От април започват да „изкърпват” пътя „Царево – Малко Търново” , догодина – голям ремонт за 20 млн. лева Изграждат паметник на генерал-майор Алекси Попов в Малко Търново, министерството отпусна част от парите Кметът на М.Търново със силни думи заради бедствието: Виновни ли сме, че избрахме да останем тук – в нашата Странджа?! Николай Тишев организира приемна за жители на Малко Търново Райони в община Малко Търново и Поморие останаха без ток Отпускат средства за ремонт на социалните центрове в Малко Търново Обновяват държавните сгради в 28 общини, в Бургаско - само в три
Пролетното почистване в Сунгурларе е в разгара си, общината с призив към гражданите
Пролетното почистване в Сунгурларе е в разгара си, общината с призив към гражданите Нека всеки един от нас излезе и почисти пред дома си, градинката, парка или най-близкия до него тротоар, обръща се към съгражданите си кметът Васил Панделиев


Всичко в категорията
Мъж подхвърли стотачка на катаджии в Бургаско, но вижте какво му се случи Екшън в Сунгурларе! Щерю убил своя приятел Панайот, ударил го с вила в главата Маратонецът Шабан Мустафа организира състезание за планинско бягане в Сунгурларе Истина ли е? Контролен „орган” помлял пиян личното си БМВ, бракува го набързо Жители на сунгурларски села: Тук е снежен капан, не пътувайте! Измамник метна баба, че й дава златен пендар, взе й 2400 лева Бургаският депутат Петър Кънев се срещна с кмета на Сунгурларе: Умуват как да намалят безработицата в района Ако някой иска да добие най-голямата сила - нека дари камбана на храма в с. Есен Община Сунгурларе налива близо 100 хил. лв. в три села: Чубра се сдобива с нов площад, ремонти в Садово и Манолич Брутално зверство в Сунгурларе: Циганин-рецидивист изнасили 70-годишна баба Ето какво отговориха от Община Сунгурларе за масовата сеч в с. Славянци
Приехме европейски закон срещу некоректните туроператори, но ще видим дали ще работи на българска почва Интервю Всички интервюта Бургаският народен представител Петър Кънев пред „Флагман”: Приехме европейски закон срещу некоректните туроператори, но ще видим дали ще работи на българска почва
Най-тежките проблеми в туризма, свързани с легловата база, презастрояването и лицензите, ще бъдат адресирани със следващите поправки, казва депутатът
Глас отвътре Всички Антония ЧОРЕВА, Антония ЧОРЕВА Разследване на Флагман.бг: Как се придобива учителска квалификация от Софийския университет - без изпит, срещу 200 лв. на ръка Асистентка от Департамента за усъвършенстване към СУ е сигнализирала прокуратурата за корупционната практика

Вашият сигнал до Флагман Всички сигнали Познавате ли този човек? Зареди на бензиностанция в Бургас и духна с Аудито си (ВИДЕО) Кална вода потече от чешмите в бургаския жк. „Братя Миладинови”. Каква е причината? (ВИДЕО) Нов бизнес във „Възраждане” и „Братята”: Крадат емблеми на „Мерцедес”, продават ги на черно (СНИМКИ) Внимание! Вятърът събори огромно дърво на бул. "Демокрация" (СНИМКИ) Цигани подлудиха карнобатски квартал, полицията не може да ги спре (ВИДЕО)
Вижте какво Ви очаква днес - здраве, работа, учение, пари, любов
Дневен хороскоп за 21.04.2018на Стефка Добрева - астролог, нумеролог и лечител
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева
Ако желаете промени в живота си, планирайте ги сега! Денят е най-благоприятен за Овните, които са способни предварително да обмислят всичко. Освен своите принципи, може да се наложи да защитавайте и любимия човек, ако някой дръзне да опетни честта му. Не давайте пари назаем! Нужна ви е увереност, за да се справите със задачите, с които сте се нагърбили. Ако близките не ви подкрепят, вероятността за успех е малка. Не си изкарвайте обаче яда на тях! Споровете няма да ви направят по-щастливи. Носете седеф! Този кристал намалява стреса, действа успокояващо. Предстоят ви важни решения, които ще доведат до големи промени. Нещо няма да може да продължи по старому. За да не бъдете разбрани от любимия човек погрешно, разговаряйте и си изяснете добре всичко! Не експериментирайте със здравето си! Лечебният глад може да ви навреди. Склонни сте да обръщате внимание на всичко, което се случва край вас, а сега трябва да се съсредоточите в собствените си цели. Не можете да промените света, но имате шанс да направите живота си по-хубав. Това е хубав ден и за обяснение в любов, и за пазаруване. Чувствителността ви е изострена. Може да потънете в носталгични спомени или да се понесете на крилата на мечтите, но се налага да стъпите на земята. Възможни са промени в отношенията с ваш близък. Опитът за изясняване на отношенията е обречен на провал. Опростете стъпките към постигане на целите! Амбициозните ви намерения ще претърпят промяна. Действията ви се съпровождат с незабавни резултати. Разширявайте своите творчески пориви, като търсите конкретна среда! Обърнете внимание на хората, които присъстват в живота ви! Най-омразната дума днес е „трябва“. Трудно ще понасяте каквато и да било принуда и ще сте готови на всичко, за да защитите правата си. Гледайте все пак да не се стига до физическа разправа! Обърнете внимание на здравословното си състояние! Уязвими са шията и гърлото. Неочаквани условия или новини ще привлекат вниманието ви. Бъдете внимателни при преговори! Може да получите неприлично предложение. Внимавайте, не ви е ден за авантюри! Забежките ви ще бъдат разкрити и ще си понесете наказанието. Не давайте пари назаем! Ще намерите подкрепа в семейството си, а и в общуването за своите идеи. Заложете смело на интуицията си, като не забравяте да анализирате всяка възникнала подробност! Въздържайте се от залагания и инвестиции в недвижимо имущество! Върви ви в любовта, забавлявайте се! Нуждата от близост с човека, който обичате ви прави раздразнителни и дори малко ревниви. Ако не срещнете разбиране, не прибързвайте с изводи и действия, защото нараните ли го (я), ще съжалявате! Изгонете скуката с една хубава книга или среща със стари приятели! Заобиколени сте от позитивни хора, които ви предават своя силен заряд от енергия. Това е една от причините този ден нищо да не е в състояние да ви помрачи доброто настроение. Разхождайте се с приятели, спортувайте или флиртувайте и се забавлявайте! С няколко мили думи някой може да докосне сърцето ви и докато мечтаете, ще ви подтиква да търсите повече забавления. Не пренебрегвайте обаче здравето си! Ако имате хронично заболяване, може да се обостри и състоянието ви да се влоши. Вземете профилактични мерки!
Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби
Автори Флагмани
Маркетинг Екип