×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Путин печели изборите с 87%
  • Путин печели изборите с 87%
  • Жена е намерена мъртва в дома й в Пловдив, задържан е синът й
  • Остават 2 седмици, в които може да платите данъка си с 5%
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Айтоската структура на ДПС влезе в парламента, искат оставката на знаков човек от ГЕРБ (снимки)


Айтоската структура на ДПС влезе в парламента, искат оставката на знаков човек от ГЕРБ (снимки)
Изявления на председателя на комисията по правата на човека Красимир Велчев скандализираха ДПС
27 Септември 2017, Четвъртък, 01:19 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов (снимки: Авторът)

Настояват за смяната на Красимир Велчев като председател на комисията по правата на човека след нови скандални изявления


ДПС настояват за смяна на председателя на парламентарната Комисия по вероизповеданията и правата на човека Красимир Велчев. Причина за това са негови скандални изявления, оправдаващи репресиите при тоталитарния режим.
Красимир Велчев е знаково лице на ГЕРБ. В момента той е и зам.-председател на парламентарната си група. В 41-ото Народно събрание той дори бе председател на групата.

От ДПС дадоха извънредна пресконференция в парламента. Тя бе в зала „Запад”, където дойдоха десетки поддръжници на партията от айтоската организация, начело с лидера й Ружди Хасан.


Ружди Хасан доведе айтоската организация


Мустафа Карадайъ поздрави гостите от Айтос

Миналата седмица парламентът обсъди законопроект на ДПС за изменение на закона за политическа и гражданска реабилитация на репресирани лица. Той предвиждаше компенсиране на хора, пострадали по време на тоталитарния режим. Законът бе отхвърлен, което бе очаквано.
Неочаквани обаче бяха изявленията на Красимир Велчев, който оспори репресии на тоталитарния режим.

Мустафа Карадайъ заяви, че законопроектът им е касаел само ранените на мирни протести по време на комунистическия режим. Той предвиждаше добавки към пенсиите на пострадалите и евентуално на техни наследници.
Карадайъ прочете няколко цитата на Красимир Велчев от дебата.

Единият от тях е обръщение на Велчев към ДПС: „Ами вашите субсидии са достатъчно високи, за да отделите пари за една шепа хора и да им помогнете, както ние помагаме на нашите хора”.
Според Мустафа Карадайъ това е неприемливо деление на народа. По думите му - държавата не може да дели хората на наши и ваши.


Друг цитат на Красимир Велчев гласи: „Какво значи нарушени човешки права? Че не им е давана възможност да работят, не им е дадена възможност да упражняват своите професии или примерно хора с висше образование са ги пращали да копаят; са пращани в „Белене” и по лагерите? Такива хора не е имало!”
Мустафа Карадайъ попита наистина ли не е имало такива хора по време на тоталитарния режим и призова да бъдат попитани гостите отстрани (делегацията от Айтос).

Председателят на ДПС прочете и друг цитат от Красимир Велчев: "Излязъл на протест и станало злополука".
Според Карадайъ не е нормално на мирни протести репресивните органи на държавата да стрелят по хората. Затова и отношението на председателя на комисията по правата на човека е неприемливо.

От ДПС няма да внасят официално искане за оставката на Красимир Велчев. Те щели да дадат възможност на ГЕРБ да покажат, че са цивилизована партия, като сменят скандалния Велчев.

Последният след това отговори на обвиненията.

„Излъчен съм от ПГ на ГЕРБ за председател на комисията, само те могат да дадат оценки и да решат дали да остана или да се оттегля. Не съм тук от вчера, за да опровергавам някакви твърдения дали съм ксенофоб или не съм. Знаете, че не е така”, обясни Красимир Велчев.

Той добави, че е вече втори мандат председател на Комисията по вероизповеданията и правата на човека, което говорело за доверието, което му гласували колегите от ГЕРБ.
Велчев добави, че хубавото на парламента е, че има стенограми, от които може да се прочетат изказванията.

Въпросният законопроект се внасял от ДПС на всеки 6 месеца.
"Това е, за да покажат на този електорат, на тези отрудени хора, които заслужават много повече, и са лъгани толкова години, че нещо ще се направи. Нормално е, ходейки в техните региони, тези хора да ги питат какво направихте за нас”, каза още Красимир Велчев.

ДПС била на власт 25 години, с изключение на времето, в което управлявал ГЕРБ. През тези години ДПС нищо не направили за своите гласоподаватели.

Велчев не бил съгласен с тяхно изказване в парламента, в което казали, че България не е положила достатъчно усилия и за всичко, което станало в края на 80-те години, била виновна България.
„Тогава им казах, че като българин и народен представител не съм съгласен. Когато една клика, съвместно с ДС, са направили нещо към една общност, то след това да се прехвърли на всички българи. Не съм съгласен всички хора да плащаме за нещо, за което нямаме никаква вина”, заяви още депутатът от ГЕРБ.

Това, което ДПС искали, е на пострадали от митингите да бъде изплатена еднократна сума, а след това да им бъдат дадени пенсии, както и на техните наследници. Велчев обаче смята, че това е връщане на практиките на активните борци от времето на комунизма.

„Ако в думите, които и сега казвам, чувствате ксенофобия, или когато съм се изказал, някой се е почувствал обиден, казвам, че тези хора заслужават много повече, не говоря за партията ДПС. Цялото ни общество заслужава много повече, правим всичко възможно и със заплати, и с пенсии хората да получат повече
Ако някой от тези хора се чувства обиден и засегнат му се извинявам публично”, заяви още Красимир Велчев.

Припомняме, че Велчев наскоро имаше и други спорни изявления, които оправдаваха тоталитарната Държавна сигурност. 





В категории: Айтос , Политика


Флагман.БГ Дете почина в двора на училище в Казанлък Дете почина в двора на училище в Казанлък 18/03/2024, Понеделник 18:51 2
21
Коментара по темата
21.
кан
01.10.2017 19:32:31
0
3
казва се ,,Айтоска турска делегация"
20.
Свивам Ядем
29.09.2017 14:24:53
0
19
ша ви дам к...
19.
do 17
29.09.2017 14:13:42
1
20
Абе вие само за к.. говорите ,сякаш к.. не сте виждали!!!! По спокойно к.. на магистралата!!!!!!!!!
18.
За г-н недоказуемо
29.09.2017 12:25:05
20
5
Г-н "недоказуемо",може и да Ви повярваме,но хайде Вие първо ни докажете,че сте психически здрав!Имате нужда от психиатрична рехабилитация!Целта на психиатричната рехабилитация е да позволи на индивидите да компенсират или да елиминират функционалните дефицити, междуличностните и свързаните с обкръжението бариери, създадени от увреждането, и да възстановят способността за независим живот, социализиране и ефективно управление на собствения живот
17.
До най-големия фен на Флагманци
29.09.2017 11:48:53
20
3
Айде стига си ревял под всяка статия за Айтос,ката вдовица за к...!!!Ти си с неуравновисено психично състояние и аз се питам как изпълняваш тази си длъжност,но етооо факт.....в България всичко е възможно.
16.
АйкуР
29.09.2017 10:16:03
0
0
Айкур айтоски хулиганин спри да пишеш с братовчед ти
15.
15
29.09.2017 09:59:06
0
20
Децата на бившите ченгета сложени на ръководни постове.А нека си спомнят тези,които учиха с Стойчева,дали беше тя отличничката на класа.Ако не греша след 7 клас май не отиде в Бургас,за това пък някои ги приеха.
14.
:)
29.09.2017 08:47:32
0
15
Този турски мафиот е от Силиври, а Силиври е град-приятел на Айтос по предложение на агент Наско.
13.
И още нещо, Флагман?
29.09.2017 08:45:30
0
17
Защо защитавахте още от самото начало Наско Кокаина и представихте още от самото начало удобна за него версия на случилото се?
Да не би агент Наско да е влязъл и в бизнеса с кокаина? Той че докарва капитали на турската мафия в Айтос, докарва. Сина даже на един голям турски мафиот живее в центъра и е в постоянен контакт с агент Наско.
Да не би агент Наско да е заедно с другия, който ви диктува статиите и кои коментари да триете, в бизнеса с кокаина (Басри Демирев) и техен главен разпределител да е Наско Кокаина?
12.
Кое е недоказуемо, Флагман?
29.09.2017 08:34:43
0
15
Недоказуемо ли е, Флагман, че от 2-3 години си обменяте информация с blitz.bg, който е един от сайтовете на Делян Пеевски?
Вие не сте ли от медиите на Пеевски, Флагман?
Как тогава ще оставите коментари за един доносник на ДС и крадец на имоти?
11.
Кое е недоказуемо, Флагман?
29.09.2017 08:31:55
0
18
Недоказуемо ли е, че председателката на прокуратурата в Айтос е дъщеря на Стойчо Стойчев - един от главните извършители на насилственото преименуване?
Недоказуемо ли е, че Ангел Синков е вербовал Ружди Хасан и че Ангел Синков е баща на съдията в Бургас Пламен Синков?
Недоказуемо ли е, че Пламен Синков и Милена Стойчева са акрани и съученици?
Значи Ружди Хасан ще царства в Айтос и най-вече в Мъглен, защото е започнал от там, а прокуратурата в Айтос няма да задържа манговците от Мъглен които нападнаха и нацепиха главата на онзи българин,защото той ги бил предизвикал да го нападнат точно по този начин.
Съвсем случайно прокурора, който отказа да ги задържи е роднина на Любомир Пантелеев - бивш областен управител и кадър на БКП и БСП, а бащата на следователя Р.Хр. е започнал работа в МВР точно при Ангел Синков.
Хайде, имате достатъчно информация, Флагман, за да си направите разследването.
10.
Кое е недоказуемо, Флагман?
29.09.2017 08:25:16
0
13
Ето ви една статия от Десант:

http://www.desant.net/show-news/18548
9.
Кое е недоказуемо, Флагман?
29.09.2017 08:23:28
0
16
Името на Ружди Хасан не е непознато на политическата сцена в Бургас и региона. Спряганият за сигурен нов областен управител на Бургас в момента е председател на Общински съвет в Айтос. Хасан има опит и в Областна управа, тъй като е бил зам. губернатор на Бургас по времето на тройната коалиция. В биографията му обаче има и далеч по-интересни факти. Проверка на името Ружди Ализара Хасан в Интернет води до някои скандални разкрития: "Човекът, успял да подчини на собствените си интереси айтоския районен съд и да се сдобие с решения, които удостоверяват правото му върху близо 300 дка обработваема земя, общински гори и черешови градини, всъщност никак не е случаен." пише електронното издание на в. "Десант" през 2009г. От материала още тава ясно, че като кандидат за общински съветник в Айтос през 2003 година той, както и всички останали участници в надпреварата за местна власт, е проверяван за принадлежност в структурите на бившата Държавна сигурност. В списъка на агентите на ДС Ружди Алириза Хасан е включен на 158 място. Хасан има псевдоним „Наско“ и е вербуван от служител Ангел Синков на 25 ноември 1983г. Синков е и негов ръководител до разпускането на тайните служби в зората на демокрацията. Година по-късно младият агент влиза в редиците на БКП и взима дейно участие в подготовката на Възродителния процес, както и при последвалата смяна на турските имена с български. Той е от първите, които се прекръщават. В родното му село не са успели да заличат от паметта си Ружди - Румен Демирев, който екзалтирано обяснявал на турците предимствата да се откажат от имената си.
8.
Кое е недоказуемо, Флагман?
29.09.2017 08:21:37
0
17
Обявен с решение № 19/ 23.11.2007 г. – кандидати за местни избори – 2007 г.
Три имена Ружди Алириза Хасан
Дата на раждане 27.09.1957 г.
Място на раждане с. Мъглен, обл. Бургас
Вербувал го служител о. р. Ангел Синков на 25.11.1983 г., регистриран на 09.12.1983 г.
Ръководил го служител о. р. Ангел Синков
Структури, в които е осъществявано сътрудничеството ОУ на МВР-Бургас-ДС
Качеството, в което е осъществявано сътрудничеството-секретен сътрудник Агент
Псевдоними Наско
Документи, въз основа на които е установена принадлежността към органите по чл. 1 Рег. дневник; картони - обр. 4 – 3 бр. и обр. 6; писмо вх. № 2625/ 21.06.1990 г. за отделени за унищожаване дела на аг. "Наско"; доклад на МВР рег. № RB202009-001-05/01-08-І-1970/ 09.11.2007 г.
Снемане от действащия оперативен отчет 1990 г.
Кандидат за общ. съветник в общ. Айтос, издигнат от ПП ДПС"
7.
Кое е недоказуемо, Флагман?
29.09.2017 08:19:58
0
13
Това е една ваша статия:

https://www.flagman.bg/article/31989
6.
Боби
29.09.2017 01:03:59
0
16
Браво на Ружди Хасан, така трябва да постъпва един агент. Вижте как изтриват коментарите. Сакън да не научат хората че е агент Наско.Ама автора бавно действа
5.
*********
28.09.2017 21:20:31
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
4.
*********
28.09.2017 20:35:14
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
3.
3
28.09.2017 14:03:20
1
5
Настояваме от съда да се махне една персона,която като се качи на кантара излиза надпис следва продължение.
2.
*********
28.09.2017 13:51:32
1
9
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
1.
*********
28.09.2017 13:10:50
0
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. С вдигането на градусите започнаха да стягат българските плажове за новия сезон Заблудите, които провалят секса и интимния живот Заблудите, които провалят секса и интимния живот Хубавият секс, който ни държи здраво скрепени с половинката, невинаги е свързан толкова с това колко демонстрираме желанието си един към друг, а колко харесваме самия полов акт Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Ако вашият партньор рядко ви е глезил с цветя и подаръци, но усещате промяна в тази посока и получавате жестове на внимание без причина, тогава си струва да се замислите Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Ето кои са те  Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Нежен, копринено мек и много приятен на вкус Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Имотът се намира край София, а Ромина Тасевска го определя като своя "мечта" Хората пощуряха от безпаричие: Домашното насилие драстично нарасна Хората пощуряха от безпаричие: Домашното насилие драстично нарасна Най-често мъже бият жените си, синове също посягат на майките „Генерал СВР“: Кремъл планира за лятото да парализира няколко страни от ЕС и НАТО (видео, български субтитри) „Генерал СВР“: Кремъл планира за лятото да парализира няколко страни от ЕС и НАТО (видео, български субтитри) „Това ще е хакерска хибридна операция, в която ще бъдат блокирани всички банки, учреждения, услуги и пътища“, твърди каналът, зад който стоят бивши руски разузнавачи Ергенът избра две лелки, перничанка,  софтуерен инженер и студентка да стигнат до финал Ергенът избра две лелки, перничанка, софтуерен инженер и студентка да стигнат до финал Ясни като бял ден са 5-те финалистки в третия сезон на шоуто Свещеник обяви гладна стачка заради касиран избор Свещеник обяви гладна стачка заради касиран избор Отец Иван Янков е от храм "Св.Троица" в Сливен
Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Скокът в насилието върви ръка за ръка с имиграцията  На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа 10 000 бойци ще са дислоцирани в Констанца Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Барикадирал се мъж е ранил и други двама души Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време, каза Тръмп Мъж загина след падане от балон в Австралия Мъж загина след падане от балон в Австралия Тялото е намерено в жилищен район Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Компанията поискала от тях да си резервират по две места заради теглото Пролетта идва с лунно затъмнение Пролетта идва с лунно затъмнение Началото на явлението от полусянката ще бъде в 06:53 ч. на 25 март Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Очаква се да се появи в новия формат на бТВ Историята на Азис, когато още беше Васко Историята на Азис, когато още беше Васко Днешният Крал на попфолка е започнал от църковния хор
Христо Иванов, ДБ Христо Иванов, ДБ Ако има разум, шанс винаги има Виц на деня Виц на деня При пластичния хирург:
- А може ли да направите лице, като на Лили Иванова?
- Разбира се! Ето ви каталога, изберете си година...
Виц на деня Виц на деня По време на сватба две жени си говорят:
- Булката има уморен вид!
- Ми ще има я, за това място се бори цели 10 години!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако след купон те боли главата, значи си се забавлявала.
Ако те боли задника, значи друг, се е забавлявал!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори