×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Топдепутат от ГЕРБ за агентите на ДС: Не виждам нищо лошо, работели са за сигурността на държавата


Топдепутат от ГЕРБ за агентите на ДС: Не виждам нищо лошо, работели са за сигурността на държавата
Бургаски депутати от БСП провокираха Красимир Велчев да изкаже спорната си позиция пред парламентарна комисия
11 Юли 2017, Сряда, 00:05 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов (снимки: Авторът)

Красимир Велчев се оказа на едно мнение с бургаските народни представители от БСП Тодор Байчев и Николай Тишев


Топдепутатът от ГЕРБ Красимир Велчев се оказа доста толерантен към репресивните органи на тоталитарната власт. Това стана ясно от негово изявление във вторник пред парламентарната Комисия по вероизповеданията и правата на човека, която той ръководи.


Красимир Велчев 

Велчев бе провокиран от бургаските депутати от БСП Тодор Байчев и Николай Тишев. Те настояха да отпадне изискването да бъде оповестявано дали кандидатите за членове на Комисията за защита от дискриминация (КЗД) са работели за Държавна сигурност (ДС).
Красимир Велчев им отговори, че службата за ДС не е нещо срамно или подсъдно.


Велчев (вдясно) се съгласи с Николай Тишев и Тодор Байчев, че работата за ДС е нещо хубаво

Последва реплика на Тодор Байчев: „След като не е срамно и не е подсъдно, защо тогава изобщо да минаваме тази тема?”
Красимир Велчев обясни, че това е изискване на закона.


„Аз винаги съм казвал – не виждам защо хора, които са работили във военното контраразузнаване или във военното разузнаване, трябва да се чувстват гузни”, добави Велчев, който е депутат четвърти мандат и е отново зам.-председател на парламентарната група на ГЕРБ. Считан е за близък до партийния лидер Бойко Борисов.

Николай Тишев обясни, че само Шести отдел на ДС бил политически репресивен.
„Държавна сигурност има шест отдела, не е само Шести отдел. Другите пак работят за държавата”, обясни Тишев в добавка към мнението на Велчев – че ВКР и цивилното разузнаване на ДС са действали в интерес на страната.

Депутатът от ГЕРБ се съгласи: „Точно затова. Единствено махаме този политическия, репресивен там отдел – Шести. Другите са работели за сигурността на държавата. Аз не виждам нищо лошо в това нещо. Но тъй като знаете, че много се поставяше този въпрос в обществото, защо да няма публичност? Нека да се знае.”

Джейхан Ибрямов от ДПС обаче допусна, че някои може да откажат да кандидатстват за членове на КЗД заради агентурното си минало.
На това Велчев отговори: „Ако има хора, които само заради това няма да си подадат документи - защото ще бъдат разкрити и хората ще узнаят - значи се чувстват гузни за това, което са работили. Аз познавам много офицери, брат ми като военен пилот е бил приятел с тях. Имаше дори военни летци, които катапултираха, след това получиха забрана да летят и бяха пренасочени към военно контраразузнаване – достойни хора. Аз също ги познавам и съм се възхищавал, ако щете и от професионализма и всичко това, което работят. И те никога не са се срамували от това, че са били.”

Депутатът от ГЕРБ допълни: „Отделен въпрос е, че през годините, но това е дълга тема – че точно тези, които според мен използваха Държавна сигурност за репресия, точно те решиха да вкарат всички в един кюп и да кажат: „Всички са маскари”. За да може да направят едно размиване на отговорността, но това е мое мнение.”

Красимир Велчев заключи: „Ако човек е работил и, както много други, е чувствал отговорността и е работил и би трябвало да се гордее, че е работил за държавата, в която е живял, и сигурността, не би трябвало да се притеснява, че сега ще бъде оповестен.”

В крайна сметка депутатите се обединиха и одобриха единодушно правилата за избор на членовете на КЗД от квотата на парламента. 




В категории: Бургас , Политика


14
Коментара по темата
14.
Хмммм
12.07.2017 16:06:54
1
1
Докато има толкова прост народ, държавата ни все ще потъва! Всички държави имат служби за сигурност и те са на почит. В първите години на "демокрацията" много се плю по нашите служби, сега по инерция пак се плюе. А без такива структури, държавата е разграден двор, никой не си го позволява! Само тук, простия народ има мнение за всичко, без значение дали разбира или НЕ!
13.
Мафията ГЕРБ
12.07.2017 13:57:41
0
2
Tопдепутатът от ГЕРБ Красимир Велчев защити репресивните органи на тоталитарната власт- Агентите на Държавна сигурност, защото Лидера му, комуниста Боко Борисов е бил АГЕНТ с псевдонима "Буда"
12.
Лустрация
12.07.2017 12:10:27
1
4
Какви депутати са тези купувачи на гласове. В РБ няма демокрация, а ДС олигархия, купуваща гласовете на хората, а тези, които се предлагат за избор до един са комунистически гомна и техните детски разстройства. Вън червената пасмина от България, съд и затвор за всичи червени изроди и техните ДС господари!
11.
оффф...
12.07.2017 10:16:33
0
7
Тези хора ПОДИГРАВАТ ли се с нас?
10.
Седянка
12.07.2017 09:37:03
2
6
Правят си седянка , след 15 дена ги вижте в "заслужена почивка до 5 септември".Как не ги е срам да се публикуват . И новия от БСП и той се омаца в калта ... Бай ти Ганя не ни е напускал никога
9.
O tempora, o mores
12.07.2017 08:44:39
0
8
"Простотата е състояние на ума". Тук той е в огромен дефицит...
8.
Учител
12.07.2017 08:39:21
0
7
И аз се гордея, като тези от ДС, че съм работил за държавата с тази мизерна заплата. А на тях това основна работа ли е била, или втора, трета и т.н. Чел съм им доносите и мисля, че са писани в работно време....
7.
*********
12.07.2017 08:34:07
1
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
6.
1
12.07.2017 08:03:43
0
8
Топ тъпаци .
5.
дпс,герб и бсп
12.07.2017 07:40:12
5
12
Благодарим ти Краси Велчев, ти си един от нас! Да живее комунизма! Румънски реформи... да го ду*ат овцете.
4.
$$
12.07.2017 07:17:26
1
9
Имитация на работа, нищо не сА свършили в новия парламент . Единственото редовно нещо са заплатите им и плетенето на частните кошнички . За теб народе никой не мисли , помни и не ходи на избори
3.
Рокфелер говори
12.07.2017 06:57:14
8
11
На тази маса не виждам млади амбициозни образовани хора --- ами някаква мафия от комунисти, дядки и убитаци. Срам ме е че това е Бургас. Време е да изметем тоя Тишев некадърник мръсен.
2.
Европеец
12.07.2017 06:55:24
7
9
50 години ни държаха без книги за бизнес и наука през периода 1989-2001. Още нямаме икономическа сила заради такива изроди.
ДС са криминални типове също като некадърника Тишев.
1.
неюрист
12.07.2017 06:50:05
7
8
Лошото е,че народеца не прави разлика между разузнавач и доносник.Солидарен с написаното.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори