×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

1 стотинка цена за чадър и шезлонг в Бургас от 2018 г., потвърди Ангелкова


1 стотинка цена за чадър и шезлонг в Бургас от 2018 г., потвърди Ангелкова
Концесионният договор за плажа "Бургас-север" влиза в сила на 1 януари 2018 г.
12 Септември 2017, Вторник, 14:32 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов

Избраният концесионер не се е отказал от сделката с държавата


От следващата година цената на чадър и на шезлонг на плажа „Бургас-север“ ще е една стотинка. Това потвърди пред „Флагман“ министърът на туризма Николина Ангелкова.

Повод да я потърсим бе нейно изявление в парламента във връзка с одобрените нови концесионери на плажовете „Нестинарка“ и „Бургас-север“.

Попитахме я дали наистина ще се плаща по една стотинка за чадър в Бургас, на което Ангелкова отговори: „Да. Новият концесионер от следващата година е приет вече. Да - една стотинка.“

Припомняме, че за концесионер бе избрано дружеството „Палм инвест“ ЕООД, регистрирано в Смолян. Официално то е собственост на Йордан Хаджихристев.

Решението на Министерския съвет (МС), с което концесията е одобрена, е от 11 август. То е можело да бъде обжалвано в 10-дневен срок след публикуването му в „Държавен вестник“ (публикацията е в броя от 18 август).

„Палм инвест“ е имало право да се откаже от сключване на договора, губейки депозита за участие в конкурса. Това изглежда не се е случило, ако съдим от думите на Николина Ангелкова.


Припомняме, че вицепремиерът Валери Симеонов се противопостави на концесията, тъй като според него зад нея реално стоят Маргините. Той е и против сроковете, с които се сключват по принцип концесиите – за 20 години. Симеонов смята, че това не е обосновано, тъй като концесионерите не правят големи инвестиции.

Според решението на МС новият стопанин на северния плаж в Бургас ще има задължение да инвестира по 90 000 лева без ДДС „за организация на целогодишно санитарно-хигиенно поддържане на морския плаж и стратегия за развитие и популяризация, включително спортно-развлекателна и друга дейност, за всяка година от срока на концесията“.

Цената на чадъра и шезлонга звучи доста абсурдно - по 1,2 стотинки с ДДС.

Концесионният договор влиза в сила на 1 януари 2018 г.

В категории: Бургас , Политика


15
Коментара по темата
15.
Да 1 ст.
19.12.2017 22:03:20
0
0
Да наистина ще е нолкова и шезлонга ще е 10.лв. Този същият е концесионерът с щалтетата от 8 лв май бяха.
14.
big
13.09.2017 12:40:16
0
0
Не ви ли омръзна цял живот да слушате обещания?
13.
ееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееее
13.09.2017 09:57:24
0
1
Някак много,ама много странно ми се вижда тази концесия.1 - 2 стотинки за шезлонг и чадърЧе,то,та
кава манна нямаше и по времето на социалиЗъма.Камо ли сега.Далавера е отвсякъде.Само се замислете - кой дава,без да взема?
12.
ГРАЖДАНИН
13.09.2017 09:12:35
0
2
АНГЕЛКОВАаааа..., то и тази година шезлонг и чадър трябваше да са с цена не повече от 4.00 лв. АМА КАКВО СТАНА??? НЕ ВИ ВЯРВАМЕ! ВСИЧКИТЕ СТЕ ОТ ЕДИН ДОЛ ДРЕНКИ- ЛЪЖЕТЕ, МАЖЕТЕ И КРАДЕТЕ...
11.
Ясно е
13.09.2017 09:11:42
0
0
че концесионера ще разчита на наемите от заведенията по плажа. Сега е момента Валерко да се намеси и да внесе законопроект за забрана на преместваемите обекти по плажната ивица и тогава ще стане весело...
10.
Ебе ми се
13.09.2017 08:38:26
2
0
Да да много яко милфче е министърката.
9.
До 7
13.09.2017 08:15:35
0
2
Явно се упражнява за селфита.
8.
Концесионера
12.09.2017 23:19:28
0
6
...само че шезлонга задължително върви с шалте за 30 лв
7.
Обожател
12.09.2017 22:46:53
2
6
Министър Ангелкова е много секси путка на тази снимка! Щръкна ми пишокът!!!
6.
Бургас
12.09.2017 21:44:25
0
10
М..да сезонът свърши и започнаха да разтягат локумите за догодина.Защото е далече и са много смели с изказванията.Ние обаче ще помним това ,Г-жо Ангелкова! Помнете и Вие!!!
5.
Георгиев
12.09.2017 21:35:14
0
9
Не не си вярва,и разчита на късата памет на всички нас!
4.
Морския
12.09.2017 21:23:47
0
12
Е че то себестойността на билетчето е няколко пъти тази цена
Тези за подиграват вече.
3.
Ани
12.09.2017 20:59:59
0
10
Може да има такса вход!
2.
уууууу...
12.09.2017 20:56:54
1
11
Тая вярва ли си, като говори ?
Най-некадърната "калинка" до този момент... Нищо, ама съвсем нищо не е свършила, само "пиар" акции...
1.
Бай мангал
12.09.2017 20:16:59
0
21
А шалтето по колко ще е?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори