×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кой е виновен за това, което е Нефтохимик?


Кой е виновен за това, което е Нефтохимик?
Тема в развитие
Шефове начертаха кошмарно бъдеще пред Нефтохимик, канят бившия бос Николай Филипов да спасява клуба След срещата при кмета: Поискаха ревизия и оставки в Нефтохимик Кой е виновен за това, което е Нефтохимик? Христо Янев поиска уволнение, за да се запише на трудовата борса „Звездите” на Христо Янев по-нагли от тези на Балъков, искали босът Павел Бошнаков да им разпише запис на заповед Джуджето да се отдаде на писане на романи, забраняват му да се занимава с футбол Сега или никога! Време е Бургас да се сдобие със собствен стадион Бойко Борисов пред „Флагман”: „Витоша” (Бистрица) не е мой отбор, няма да играя в Първа лига Христо Янев съсипа отбор с огромен бюджет, а сега се опитва да си измие ръцете с друг Шефът на Нефтохимик Николай Тодоров за Христо Янев: Жалко е да гледаш как един човек бяга от отговорност, той провали отбора Нефтохимик изпадна в безтегловност след резила срещу Витоша, утре може и да няма отбор Супер сензация! „Тигрите на Бойко” изхвърлиха Нефтохимик от елита на българския футбол (ВИДЕО) Треньорът на Нафтата шикалкави след срама: Не съм аз виновен, организационно не бяхме готови за Първа лига Нефтохимик организира безплатен транспорт за мача с Витоша
виж още
скрий
07 Юни 2017, Сряда, 13:38 ч.
Автор: Burgas1.org

На 28 ноември 2010 година на бургаския стадион Лазур се проведе футболната среща между отборите на Нефтохимик и Ботев (Пловдив). Въпреки че срещата за първенството на трета дивизия на българския футбол не беше от решаващо значение, тя предизвика сериозен интерес сред феновете. На трибуните имаше около 6000 зрители. Агитката на Нефтохимик, която тогава сме преброили като съставена от 3500 човека, беше подготвила красива хореография, а атмосферата на стадиона беше като за наистина голям мач. 7 години по-късно, на 26 май 2017 на същия стадион се изигра мач на много по-високо ниво в йерархията на българския футбол. Първи бараж за оставане в Първа лига играха елитните Нефтохимик и Славия (София). Мач от решаващо значение и за двата клуба. Срещата се игра при почти липсващ интерес пред около едва 500 зрители по трибуните.

Поставен така въпросът за по-успешния период в историята на ФК Нефтохимик вероятно ще затрудни всеки истински фен на клуба. 2010 година във В група, но с ентусиазирана и многобройна подкрепа от трибуните и интерес към отбора сред бургазлии, или 2017 година в Първа лига, но с една шепа фенове на стадиона и град, на който не му пука за Нефтохимик. Кой от тези два Нефтохимика има повече активи и потенциал? Целта ни тук не е да проследяваме историята на клуба, но ще опитаме с няколко думи да разкажем как се стигна от 3500 до 500. От 2009 година насам Нефтохимик винаги е разчитал основно на Община Бургас, за да бъде финансиран и осигуряван. Няколкото обединения на клубове и намиране на собственици и спонсори се случиха благодарение на подкрепата и със съдействието на общината. Освен цялата тази помощ за намиране на финансиращи фирми и бизнесмени, Община Бургас отделяше и директната субсидия от бюджета си в подкрепа на Нефтохимик. След сезон 2010/2011 отборът игра два сезона в Б група, след което успя да влезе в елита на българския футбол. Сезон 2013/2014 беше много драматичен за Нефтохимик. След слаба игра, множество загуби, скандали, изгонени футболисти, обвинения в уговаряне на мачове и смени на треньори отборът изпадна. Все още е доста мъгливо какви бяха конкретните причини за закриването след края на сезона на онзи клуб през 2014 година, но това закриване не можа да изчисти съвсем усещането на феновете, че им се налага да подкрепят клуб, който участва в уговорки, който се управлява непрофесионално и мъгливо. Не можа да пропъди усещането за политически мотиви в цялото това оцеляване от избори до избори, усещането за ангажираност на спонсори и благодетели, които не са съвсем чисто и безкористно посветени на клуба и усещането за липса на каквато и да е сигурност.

Това, което се случи през лятото на 2014 година беше опит всичко да започне начисто. Създаден беше чисто нов клуб, който стартира от най-долното ниво на футболната йерархия. Клуб ненатоварен с болни амбиции, без тежести, без сложни схеми с чувствителни спонсори и собственици, клуб, който феновете да обичат и подкрепят, клуб управляван от фенклуба на Нефтохимик. Идеята беше да се разчита на нормалната общинска субсидия, каквато ползват и останалите бургаски клубове, както и на приходите от посещенията на мачовете и от дарения от самите фенове. Така Нефтохимик трябваше да съществува здравословно на базата на баланса на собствените си приходи-разходи, да гради имидж, да търси нова подкрепа и да се развива бавно, но на една здрава и сигурна основа. Тогава се появи възможността за бърз прогрес чрез ново обединение. Този път с ФК Бургас, собственост на Павел Бошнаков, собственик на Мастерхаус. Решението за бъдещето беше в ръцете на феновете - те управляваха сами своя клуб. Изкушението от бързото изкачване в горните дивизии надделя и накара привържениците да забравят миналите неуспехи, срама, дискомфорта да обичаш и подкрепяш клуб, чиято политика не харесваш.

Вчера Нефтохимик изпадна във Втора лига след загуба в последния бараж. Привържениците на клуба са бесни, объркани, отчаяни. В часовете след срамния мач основната тема е "аз повече не мога да продължавам" и "кой е виновен за тази загуба?". Виновен ли е собственикът, който обяви оттеглянето си от управлението на клуба само два дни след парламентарните избори и хвърли Нефтохимик в несигурност. Виновен ли е настоящият изпълнителен директор - Николай Тодоров, който едва днес обяви в официално изявление, че клубът е в "тежка финансова и кадрова ситуация", след като Бошнаков цял сезон повтаряше обратното - че всичко в Нефтохимик е наред. Дали вината е в спортния директор Станимир Димитров, или в останалите легенди на работа в клуба, които в миналото са доказали, че присъствието им в управлението е свързано с повече интриги и проблеми, отколкото с реални резултати. Виновен ли е треньорът Янев, подал неприета оставка преди края на сезона, или играчите го подведоха и не играха на 100%? Кой е виновен за привличането на играчи с краткосрочни договори, които ще напуснат без пари клуба и приносът им за развитието му ще бъдат само няколкото изиграни мача? Дали не са виновни и самите фенове, които допуснаха клубът им отново да се лута и управлението му да тъне в мъгла? Тези толкова съществено звучащи въпроси всъщност няма да дадат истинските отговори, които да обяснят защо Нефтохимик отново е със сринат имидж, без база и с една шепа фенове, които повече не искат да подкрепят някога любимия си клуб.

Вероятно в следващите дни обвиненията и изявленията ще продължат да следват тона на дребнавост и лични нападки, а това, което е наистина важно да се случи е ръководството на ФК Нефтохимик да излезе и официално да представи пред всички бургазлии своите дългосрочни и сериозни планове за развитие на клуба. Планове изготвени от специалисти. Планове за финансиране с разчети няколко години напред, осигуряващи стабилност и нормален баланс приходи-разходи. Планове за маркетингова стратегия за популяризирането на клуба и връщането на интереса към него. Планове със срокове за създаване на поддържана материална база, която да осигурява както нормален тренировъчен процес на всички от школата и мъжкия състав, така и терен за официалните мачове. Планове за развитието на силна детско-юношеската школа със срокове за влизане на юноши в мъжкия състав с перспектива за продажбата им като елемент от финансирането на клуба. Програма за нормална мрежа от скаути, която да води в Нефтохимик талантливи футболисти, за които в бъдеще да може да бъде получена трансферна сума... Очевидно е, че не треньорът или играчите трябва да решат истински сериозните проблеми в клуба.

В категории: На терена , Спорт


Би Ти Ви връща Цитиридис?
Би Ти Ви връща Цитиридис? 19/04/2024, Петък 12:14 0
7
Коментара по темата
7.
Спортен
07.06.2017 21:15:12
0
6
Виновни са тези/общината/ които рачитаха на съмнителните пари на г-н.Бунаков.Какво разбира той от спорт и футбол.
В този спорт само с пари и протежета като К.Белов/маламашката/ нещата не стават.
6.
Бургас
07.06.2017 16:51:17
1
8
Боли мe фара за заводско-селските ви драми.
5.
Порточанов
07.06.2017 15:09:25
1
10
Абе вие не разбрахте ли , че футбола се нуждае от пари . България вече е опоскан бостан и няма свеж кеш . Отбор Нефтохимик имаше като бях аз , защото бях едноличен собственик . Сега тези кратуни , опитващи да ловят маймуни с трици ще им кажа да си ходят вкъщи и да оставят славните времена на Парушев и компания на мира ! От куче курбан не става и от парцал хавлия не става , драги зрители ! Поздрав от домакина с мустака , направил спортната мечта реалност
4.
Мафия
07.06.2017 14:25:06
1
9
Как кой.тодоров и бошнаков.то е ясно.такива срамове от както е бошнаков не сме брали.а николай кротува щото лапа покрай него.
3.
Да
07.06.2017 13:24:31
0
7
Кой е виновен?
Бургас не е футболен град.
Да благодарим на спонсорите и ентусиастите и толкова.
футбол в махалата.
2.
ФАНТА ФЕН
07.06.2017 11:45:47
1
13
Защо крадете статиите на Живко от bourgas.org
:?
На всички е ясно , че вината е в Лимонадата и спонсора
1.
Нафта
07.06.2017 11:14:55
1
10
В кота спорт има една анкета.там за сега много ясно се показвс мнението на феновете,кой е виновника за нашрто положение.ще видите,че под натиска на тодоров обаче тази анкета ще си промени видът.за сега най много гласове има против николай.така че докато тоя не се разкара,докато глупавия бошнаков не се разкара,докато групичката от платените денове на тодоров не се разкарат,нищо няма да се получи.напълнихме се с ръководители некадърници и мошеници.спонсора пък зс неговите си схеми е тук.това не е моя Нефтохимик.за това няма вече да стъпя на мач.зсщо ми бяха мужни тези обединения и прекръстване на други отбори.добре,а защо ми бе нужно да влезем в А група.за да си направят схемите ми се струва.подле се чудете защо вече нямаме публика.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тя вечно мрънка и е избухлива, шеф Ангелов я изгони Тя вечно мрънка и е избухлива, шеф Ангелов я изгони Стефани не скри и че е имала предубеждения към Симона, а причината за това бил не само външния й вид, а и поведението й – по-шумният й начин на изразяване и хаосът, който създава в „Кухнята на Ада” Партията на Слави с остра декларация срещу „лицето“ Бойко Рашков: Няма да му се размине! Партията на Слави с остра декларация срещу „лицето“ Бойко Рашков: Няма да му се размине! Няма да му се размине и на Асен Василев, закани се депутатът Станислав Балабанов Би Ти Ви връща Цитиридис? Би Ти Ви връща Цитиридис? Алисия се шири в имот за 3 милиона лева, съседка е на Паскал Алисия се шири в имот за 3 милиона лева, съседка е на Паскал Къщата е ултрамодерна, дворът е достатъчно голям, има и басейн. 2-годишно подкара кола, блъсна се в кафене 2-годишно подкара кола, блъсна се в кафене По време на инцидента е имало много хора, седящи на масите Футболист преби мъж с чук и му преряза гърлото Футболист преби мъж с чук и му преряза гърлото Задържаният е Дейлън Амир Остин, състезател по американски футбол на отбора към Университета на Орегон Умуват как да облекчат процедурите за наемане на чужди работници за летния сезон Умуват как да облекчат процедурите за наемане на чужди работници за летния сезон Министърът на туризма Евтим Милошев с важна среща  Готова ли е България за еврозоната? Политиците ни не искат еврото Готова ли е България за еврозоната? Политиците ни не искат еврото Те похарчат това, което предприемчивите хора са направили в хазната и са внесли с данъците си, коментира Левон Хампарцумян  Борисов не разбира защо служебният кабинет не сменя областните управители на ПП-ДБ Борисов не разбира защо служебният кабинет не сменя областните управители на ПП-ДБ Води се спор кой да замени "губернатора" на Бургас Пламен Янев, който е недолюбван от кметовете и бизнеса Нямам новина, обяви Главчев след среща с президента Нямам новина, обяви Главчев след среща с президента Диалогът продължава, лаконичен бе служебният премиер
Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Изгони Теа, а остави Валерия, въпреки че узна истината за нея  Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Десислава вече е баба  Голямата измама "Денсинг старс" Голямата измама "Денсинг старс" Странното решение на журито да няма отпаднал от „Денсинг старс” възмути и зрители и публика Наистина ли момите от Ергенът са толкова прости Наистина ли момите от Ергенът са толкова прости Положението е отчайващо  Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби По време на пътуване до Канада започнали проблеми: задните й части станали болезнени и втвърдени Идва времето за отпуски Идва времето за отпуски Тази година празниците са подредени така, че ако вземете 3 дни отпуска, може да се насладите на 10 почивни дни Тя се възмути, че момичетата от Ергенът били меркантилни, но имала 60-годишен любовник Тя се възмути, че момичетата от Ергенът били меркантилни, но имала 60-годишен любовник Възрастният приятел на Маги и подсигурявал луксозен живот, докато не си намерил по-млада от нея  Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме  на Украйна Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме на Украйна Тя е приоритет за служебното правителство, подчерта Атанас Запрянов Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката  Проиранските милиции в Ирак са започнали да преместват въоръженията си в Сирия, заедно с бойци САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина Вашингтон аргументира ветото си като заяви, че независима палестинска държава трябва да бъде създадена чрез директни преговори
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори