×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Крутите мерки за сигурност имат ефект! Нито един преписвач на тазгодишните матури


Крутите мерки за сигурност имат ефект! Нито един преписвач на тазгодишните матури
Виолета Илиева – началникът на РУО-Бургас, изрази удовлетворението си от тазгодишната организация
19 Май 2017, Петък, 22:09 ч.
Автор: Флагман.БГ

Резултатите от зрелостните изпити ще станат известни до седмица, ще могат да се проверят и по интернет

Изпитният ден за тазгодишните зрелостници приключи напълно и вече последните изпитни листи са предадени. Абсолютен прецедент се наблюдава на матурата по Български език и литература, обясни Виолета Илиева – началникът на РУО-Бургас.

„Строгите мерки за сигурност през майската зрелостна сесия определено дадоха плод. За първа година, откакто съм на този пост, нямаме нито един заловен преписвач. Това се дължи отчасти на видеонаблюдението и сериозното отношение на квесторите, но от друга и може би по-валидна причина, това е заради факта, че за пръв път матурите бяха разделени на отделни модули”, допълни Илиева.

Според нея модулното разделение е изключително добра стъпка, която доста успешно възпрепятства всякакви опити за преписване, тъй като разделя изпита на 4 различни части, чиито варианти се теглят директно на място. Това не дава шанс на преписвачите да използват почти никакви от досега познатите методи на измама.

„Много сме доволни от организацията. Надявам се и другият изпитен ден в понеделник да премине при също толкова добри условия. Изключително бе отношението на квесторите, при положение, че именно те досега бяха слабото звено на националното външно оценяване на зрелостните изпити”, коментира още Илиева.

Тя обясни, че резултатите от матурите ще станат известни след седмица и всички изисквания по наредбата ще се спазят. Според нея обаче е възможно те да се появят дори и по рано, тъй като оценителите са изключително отговорни. Обявяването обаче зависи от разрешението на министерството на образованието.

Учениците ще могат да проверят как са се справили на зрелостния изпит и през интернет, като въведат ЕГН-то си.

В категории: Просвета , Бургас


8
Коментара по темата
8.
крал Артур
20.08.2017 22:58:52
0
1
Виолето, що си сложила стара снимка, ма?! Тази е отпреди 8 години. Сега си остарела, погрознела, подпухнала и обезобразена. Грозотата на жалката ти душица е избила навън вече. Не може да се побере в кирливата ти, миризлива същност. Много ще плачеш и много дертове ще имаш...тогава ще се сетиш за некои работи, мърша искариотска!
7.
Кеми
21.05.2017 08:30:36
0
3
Ала бала,винаги се е преписвало и ще се преписва!
6.
Гочо
21.05.2017 03:08:06
0
4
Тия матури ги е измислил някой асоциален дебил и сега цял народ страда от тая глупост!
5.
Суворов-До 3
20.05.2017 13:27:45
0
4
Този капацитет е завършил ВИТИЗ, а извинявам се ВХТИ, но може и ВИТИЗ да е завършила, щото има качествата на актьор.
4.
Пешо
20.05.2017 11:57:59
1
5
Имам една позната учителка,която беше квестор,и две познати деца ,които бяха на матура,и трите лица потвърдиха,че се е подсказвало и диктувало от учителите на матурата....,,докога ще си завирате главите в задниците и ще будалкате хората
3.
a?
20.05.2017 09:43:56
0
5
Този капацитет какво е завършил и КЪДЕ???
2.
kjhyliu
20.05.2017 08:01:32
0
4
И после се чудим що простотията на българина се изравни с тази на дебилите от Новия Вавилон.
1.
xaxo
19.05.2017 21:54:28
0
15
Това че, не са хванали никой не значи че, никой не е преписал.Технологиите се развиват.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори