×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кметът Васил Едрев: Няма човек в Айтос, който да не е доволен от това, което направи Бойко Борисов за два дни


Кметът Васил Едрев: Няма човек в Айтос, който да не е доволен от това, което направи Бойко Борисов за два дни
Кметът на Айтос Васил Едрев благодари на премиера в оставка Бойко Борисов за върнатите казарми
26 Януари 2017, Четвъртък, 21:31 ч.
Автор: Флагман.бг

От 15 години местната управа се бори, за да придобие собственост върху имотите

"Няма човек в град Айтос, който да не е доволен от това, което направи премиерът Бойко Борисов за два дни". Това каза в интервю пред "Радио Фокус" кметът на Община Айтос Васил Едрев. Той изрази задоволство от решението на Министерски съвет, с което се прехвърля собствеността на три терена в Айтос, формиращи бившия казармен район. 

От 15 години предишната местна управа и настоящата, настояваше терена да бъде върнат на общината, за да може да се стопанисва по някакъв начин, тъй като се намира в центъра на града, а сградите са в ужасно състояние и непрекъснато се рушат“, отбеляза Едрев.

Имотът е с отпаднала необходимост за отбранителното ведомство. Намерението на местната власт е да го използва за подобряване на инфраструктурата, за нуждите на спорта, образованието и културата.

"Чрез гражданско обсъждане ще се реши какъв проект да бъде изготвен за бившите казарми. Терените досега бяха собственост на Министерство на отбраната и са с обща площ 96 декара. Заедно с администрацията искаме да изградим хубав комплекс на този голям терен, но той да бъде съобразен с исканията на айтозлии. За целта ще се проведе обществено обсъждане, след което ще се предприеме реализацията му с включени съветите на гражданите по време на общественото обсъждане“, подчерта Васил Едрев.

Всичко това ще се обогати социалния живот на населението в района“, отбеляза кметът на Айтос Васил Едрев.

В категории: Айтос , Политика


22
Коментара
22
Коментара по темата
22.
Компартията
28.01.2017 01:25:48
0
2
И едните и другите са маскари крадат от бедните и дават на богатите, предприемачи от партии до сега управляващи, станали прасета за свинекомплекса селски бекове , копат картофи , руда вадят и е продават и забогатяват на гърба на хората. Военните боклуци и те на софрата да лапат говната
21.
Мирон
27.01.2017 18:44:49
0
2
Простата истина е че бившата казарма не е апетитно "парче" каквото беше преди 10-на години, едни лиги текаха тогава, всичко беше разпределено предварително - кооперации и пак кооперации, милиони печалби и т.н. :), летяха някои субекти, сметките обаче излязоха криви. Тъжното е че не останаха хора, които да купуват имоти и жилища, като тенденцията за подобряване качеството на живот, не е положителна за съжаление. Дотук ни докараха така наречените партийни"предприемачи", за които участието във властта е именно за лична изгода, нищо повече.
20.
$
27.01.2017 16:34:10
1
2
Boki sluchvalo li ti se e da padnesh po grub i da si ujulish nosa ???? taka ... sega .... znam che chetesh za tova shte ti kaja neshto koeto tvoite guzoblizkovci mai veche sa ti kazali - vzimai parite i bqgai nqkade mnogo mnogo nadalech i ne kazvai na nikoi kade si zashtoto tuka idva neshto mnogo strashno za takiva kato tebe !
19.
Mafiata GERB
27.01.2017 12:44:53
1
11
Отдавна чакаx деня, в който като се събудя да не чувам за Мутрата Борисов, за ГЕРБ и ЦаЦка Травестита, за Цветанов Затворника, за ПарлаМентето оглавявано от Герберастите и за престъпната мутренска групировка - Граби Енергично Република България. БОЖЕ, ПАЗИ БЪЛГАРИЯ !!!
18.
boko mutrata
27.01.2017 12:44:12
1
7
ОТИДЕ си ЗАВИНАГИ едно психично болно божество, което управляваше като един съвременен Робин Худ - вземаше от БЕДНИТЕ и даваше на БОГАТИТЕ, а себе си направи МИЛИАРДЕР.
17.
До 14
27.01.2017 12:19:01
1
8
Господин Игумен:Да така е прав сте,но:Да си кажем истината за Гербавото управление 20 млрд лева откраднати,спрян проект за още 20 млрд -АЕЦ Белене,Южен поток милиарди левеове от транзит на газ,два реактора спрени в АЕЦ Козлодуй няколко милиарда загуба,ТЕЦ-овете раздадени без пари на американците-милиарди загуба,не на последно място бежанците пуснати за жълти стотинки в държавата ни,за които сме задължени да ги хрантутиме и които взимат повече пари от пенсионерите ни и не на последно място да не забравяме разни котараци,каратисти,паши,обществени поръчки за "наши хора"смазан малък и среден бизнес и така мога да пиша до откат.
16.
Той
27.01.2017 11:16:54
1
6
Радан Кънев: ГЕРБ крадат повече от червените
15.
Той
27.01.2017 11:15:47
1
4
Радан Кънев: ГЕРБ крадат повече от червените
14.
Игуменът
27.01.2017 09:56:16
8
3
Не забравяйте комунистите какво направихте!

Р. Овч. ужилил държавата със 70 млн. лева за „Бобов дол“
Дал мините за лев на Красимир Михайлов-Свинаря, той ги препродал за 35 млн. евро

Със 70 млн. лева е ужилил държавната хазна бившият енергиен министър от кабинета „Станишев“ Румен Овчаров. В центъра на далаверата на Р.Овч. е концесията за мини „Бобов дол“, която той дал на пернишкия скандален бизнесмен Красимир Михайлов, познат с прякорите Паргов и Свинаря през февруари 2007 г. за абсурдната цена от 1 лев. Броени месеци по-късно Краси Свинаря ги „препродава“ за 35 млн. евро. Това стана ясно от изявление на настоящия енергиен министър Теменужка Петкова на извънредната ресорна комисия в НС, посветена на ситуацията около стачката на миньорите в мина „Бабино”.

Пред депутатите тя обясни, че приватизацията на мините е станала през февруари 2007 г., когато министър на енергетиката е бил Румен Овчаров. „Тогава концесията е била взета за 1 лв. от Красимир Михайлов Христов, като през юли същата година той я продава на друга фирма за 35 млн. евро и парите по сделката са преведени през КТБ”, обясни министърът и добави, че явно става дума за корупционна сделка. Протестите в Бобов дол, при които три дни миньори стачкуваха под земята, приключиха след намесата на премиера Бойко Борисов и омбудсмана Мая Манолова, а малко по-късно управителят на „Въгледобив Бобов Дол“ ЕООД Красимир Чаврагански подаде оставка.

Премиерът и днес не спести критики към социалистите

като скочи за концесията за мини "Бобов дол". Той подчерта, че всичко около сделката щяло да излезе наяве.

"Как е продадена за 1 лев и как е купена за 35 млн. евра - кога, по кое време и от кои хора. Както и кои депутати са били там, които сега се опитват да се правят на обществени защитници", посочи премиерът въпросите, които по-късно щели да получат отговор по време на заседанието на енергийната комисия в НС. Депутатите от ресорната комисия пък се обединиха около идеята да бъде направена анкетна комисия за проблемите в мини „Бобов дол”.

От думите на Петкова пред народните представители стана ясно още, че концесионерът на мина „Бобов дол”, дължи на държавата 560 хил. лв за концесионна такса. Тя добави, че превеждането на парите става често със закъснение и се начисляват лихви. Министърът припомни още, че свързаното с Христо Ковачки дружество "Въгледобив Бобов дол" е започнало да плаща концесия 5 години след като я взема, след като се възползва от удобна клауза в договора, позволяваща да ползва този гратисен период.

В изказването си през депутатите Петкова бе категорична, че ще изиска плащане на дължимото

За стачката Петкова коментира, че в случая става дума за отношения между частна фирма и нейните работници.
„През седмицата от концесионера към Агенцията по заетостта са подадени уведомления за съкращаване на всички 650 души работници от мината”, съобщи по време на комисията социалният министър Зорница Русинова. „От тях 158 са пенсионери. От останалите 492 души 90 подлежат на пенсиониране. Около 40 са младежите до 29 години, за които има възможност да се включат в програмите за преквалификация. В бюрата по труда в Кюстендил и Дупница има незаети 372 работни места. Някои от тях са за технически и инженерни специалности”, уточни тя.
Социалният министър обясни и че още преди стачката Инспекцията по труда е проверила мината.
„За установените нарушения са съставени 8 акта. 6 от тях са за неосигуряване на ваучери за безплатна храна на работниците за периода от март до август. Друг е за неизплащане на обезщетение при пенсиониране. След започване на стачката бе направена нова проверка и при нея бяха установени още нарушения. Не са били изведени от забоите миньорите и не е била осигурена храна и безалкохолни напитки за стачкуващите. Не са били създадени и условия за работа на минните спасители в условията на стачка. На следващия ден е установено, че работодателят не е изпълнил предписанията и за целта е написан акт и глобата ще бъде между 10 хил. и 15 хил. лв.”, добави Русинова.
Социалният министър информира още, че от началото на годината в мина „Бабино” са били направени 6 проверки - 3 планови и още толкова по сигнали. Наказателните постановления досега са за 7300 лв., като

само част от сумите са платени

От 2007 г. насам във въгледобива на „Бобов дол” са направени 256 проверки на инспекцията по труда. „Установени са 876 нарушения, които показват, че работодателят не е добросъвестен в обезпечаването на безопасните и здравословни условия на труд”, допълни Русинова.
Депутатите от комисията по енергетиката се обединиха около идеята да бъде направена анкетна комисия за проблемите в мини „Бобов дол”. Представителите на бизнеса на заседанието декларираха, че ще окажат пълно съдействие да се намери бързо работа на съкратените миньори.
Евгени Иванов от КРИБ заяви, че не бива с пари на данъкоплатците да се субсидира губещият въгледобив. Васил Велев от АИКБ добави, че много фирми в страната търсят да намерят кадри и е време да се стимулира миграцията в рамките на страната на работната ръка.
Относно исканията на синдикати и шефове от мините токът от ТЕЦ „Бобов дол” да бъде включен в микса на регулирания пазар министър Теменужка Петкова категорично отхвърли възможността това да стане.
13.
Мутрата ББ
27.01.2017 09:13:59
2
14
Няма икономика,няма развитие тази държава.Едно време се цупехме като ни сравняваха със румънците и с право.Преди 15 години румънците бяха може би най-зле финансово и икономически не в цял Свят,ама цяла Европа,а за балканите да не говориме.Я ги вижте сега скоро бях в Букурещ направо паднах,като видях къде са.Ами друго държави като Словакия,Литва,Латвия са в космоса от години,докато ние си отглеждаме мутри във власта и няма да имаме напредък докато не се изгори тази паплач.
12.
Стига
27.01.2017 08:56:35
2
15
Магистрали....
Саниране....
Казарми....
Реклама реклама реклама

А работа доходи бъдеще!!!!
11.
e
27.01.2017 08:23:52
5
17
Боко до там ли я докара? Да ходи по селата ХААХХААХАХА Има ли още малоумници,които да вярват на българските политици,като цяло???
10.
Айтозлия
27.01.2017 07:33:41
6
18
Целия град не е доволен няма един доволен защо последния ден от мандата за да окрадете всичко нали само вие сте си доволни НЕ ВИ Е СРАМ ЛЪЖЦИ !!!
9.
бургазлия
27.01.2017 02:01:34
3
17
Един дудик му направви на боко крадеца.
8.
Едрев не лансирай Бойко.!
27.01.2017 01:36:14
0
9
Бъди кмета на Айтос, но не предавай властта.!
7.
бухахах
27.01.2017 00:19:25
2
19
сега ще продадът всичко набързо и ще гушнът парите с компанията
6.
Stan
26.01.2017 23:43:47
3
13
А за големите управници е много жалко след като един човек за 2 дни направи прехвърлянето то немога да разбера защо папките са отлежавали 15 години някъде. Що за министри сме имали щом не могат едно решение да вземат без някой да им нареди. Добре че си отиват.
5.
Стан
26.01.2017 23:38:40
0
13
С минералната вода която е до казармата и не се използва от години спокойно може да се търси някакво публично-частно партньорство за оздравително спортен комплекс, има и стадионче. За по малките спортни клубове ще е страхотен подготвителен лагер.
Дано общината премисли възможността която и се дава, и нетръгне да залита в продажби. Но първо да кажат като толкова са го искали имота какво са имали в предвид и как са възнамерявали да си реализират идеята. Това ще покаже що за управници са !!!
4.
Айтозлия
26.01.2017 23:15:13
2
7
Кмета като от 15 години е искал казармите да вземе да даде по една идея за всяка година какво може да се случи на това място.
3.
АЗ
26.01.2017 23:05:56
6
29
ГЕРБАДЖИЙСКИ ГЪЗОЛИЗЕЦ
2.
..
26.01.2017 22:56:19
2
3
Neshto ot sorta na baseyn shte bude mnogo dobre , wmesto decata da otiwat v Burgas , Karnobat i Sudievo te shte hodqt tam i sum siguren che shte bude dohodni
1.
Pepi
26.01.2017 22:42:00
4
11
Tolkowa mnogo godini...i nishto ne beshe prehwarleno...Zashto 4ak sega kato za posledno deset?Ima neshto gnilo i da ne stane taka 4e se preotdadat terenite na nqkoi "nash"4owek.Ina4e grqh golqm e takowa bogatstwo na woennite be ostaweno na proizwola i tolkowa mnogo hora bqha sakrateni.A pak kolko mnogo woenna tehnika beshe prodadena i kade idaha parite predi godini nikoi ne ti kazwa.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори