×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Светът празнува 135 години от рождението на Чарли Чаплин
  • Петър Стойчев преплува Гибралтарския пролив
  • Политически игри във Вашингтон - Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел
  • Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни
  • Времето се променя, вижте какво ни очаква днес
  • Военно летище за F-16 в Хмелницка област е било атакувано от руснаци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Приеха бюджета на Камено за 2017 г., купуват линейка, ремонтират читалището и ключов път


Приеха бюджета на Камено за 2017 г., купуват линейка, ремонтират читалището и ключов път
Направили сме добре балансиран бюджет, без да се надценяваме в приходната част, обяви кметът Жельо Вардунски
26 Януари 2017, Четвъртък, 13:22 ч.
Автор: Петър ПЕТРОВ, снимки: авторът

Финансовата рамка е малко над 10 млн. лв.


Общинският съвет на Камено прие с пълно мнозинство бюджета за 2017 година. Финансовата рамка е малко над 10 млн. лв. От тях 5 128 981 лв. са делегираните от държавата средства, а 4 874 492 лв. са местните приходи.

„Направили сме добре балансиран бюджет. Без да се надценяваме в приходната част. По отношение на наемите на земи, където имаше малко неуредици, сме вдигнали приходите”, заяви кметът Жельо Вардунски.

В капиталовата програма, която ще бъде изпълнена през следващите 12 месеца, са залегнали проекти на стойност 1 322 364 лв. Основните пера в бюджета за тази година са за закупуване на линейка за „Спешната помощ” в Камено, ремонт на Читалището и ремонт на пътя между селата Полски извор и Черни връх. Предвидено е още асфалтирането на множество улици в различни населени места на територията на Общината.

„Най-важното за нас е да продължим социалната политика, която водим и в момента. След като държавата определи, че сме изнесен център на Спешна помощ, но нямаме линейка, сме предвидили около 130 000 лв. за закупуването на такава. Това е желанието на много от жителите на общината. Нямаме линейка от 10 години. Има смъртни случаи заради бавна реакция”, каза градоначалникът.

Жельо Вардунски определи като много важен и ремонтът на читалището. Сградата е в окаяно състояние, видя репортер на Флагман.бг. Покривът тече, като влагата буквално е съсипала част от помещенията. За тази дейност са предвидени общо 210 000 лв. По-голямата част от тях: 120 000 лв. са дарени от бургаската рафинерия Лукойл Нефтохим, а останалите – са общински средства.


Течовете и влагата буквално "изяждат" помещенията в Читалището

„Тази сума ще отиде за ремонт на културния дом към читалището, защото е в окаяно състояние. Там не е пипано нищо повече от 40 години, с изключение на покрива. Фирмата-изпълнител обаче не си е свършила работата и сега ще се наложи да го оправяме наново. Трябва още да ремонтираме сцената, да подменим всички столове в салона, подовото покритие. Ел. инсталацията също е остаряла и създава сериозни проблеми, може да предизвика и пожар. Тя вече е морално остаряла, а течовете от покрива допълнително усложняват ситуацията”, каза Жельо Вардунски. Той обяви, че през следващата година ще мисли за изграждането и на конферентна зала.


По този начин изглежда един от коридорите в читалището в Камено

През настоящата година ще се финансира и ремонтът на един от пътищата в най-тежко състояние – този между селата Полски извор и Черни връх.

„Отделихме около 100 000 лв. за ремонт на пътя Полски извор-Черни връх. Отсечката е около 2,2 км. Досега там само са кърпени дупки. Нашата идея е да направим един участък, но като хората. Иначе пълним едни дупки и след година те се отварят отново, още по-големи”, каза Жельо Вардунски.

В категории: Камено


16
Коментара по темата
16.
Stefka
27.01.2017 12:41:14
9
3
Този кмет, за съжаление завари празна касата на общината и се справи, справи се блестящо. Питам се какво ли щеше да направи още ако тази каса не беше окрадена, ако в последните дни преди да бъде избран Вардунски не си раздадоха парите по между си господата комунисти. Ще ви кажа господа пюещи и недоволни, че това което е направено и предстои да бъде направено щеше да бъде далеч много повече. Така че е крайно време да замлъкнете и да отдадете заслуженото на един човек който в действителност мисли и работи за Камено и общината.
15.
Иванка
27.01.2017 10:26:50
5
4
Вардунски е направил 6 улици, почисти гробища, до които не можехте да стигнете, направи 5 детски площадки, при Бонев нямаше нито една законна. какви 2 хиляди лева за площадки пишете, като Бонев постави стари бракувани железа, които даже не бяха узаконени. От дарението на Лукойл искаше за да направи зала за тенис на корт, която не ставаше за никакви други спортове. Вижте с парите от Лукойл как се преобрази центъра на Черни връх, вижте входа на Камено и озеленяването край реката. Моля ви, свалете си червените очила, ако обичате!!!!
14.
Ъхъ
27.01.2017 00:09:44
0
0
Само цска
13.
До 12
26.01.2017 22:06:02
0
5
Насе, желанието ти е много добро, но неизпълнимо. Вече 27 г . всички работят по системата "Разделяй и владей". Докато ние се делим по цветове и убеждения, всички на власт крадат с пълни шепи и ни правят на глупаци. Затова приятелството изчезна и всеки е срещу всеки. Така е най добре за Крадците.
12.
Наско
26.01.2017 21:25:21
2
5
Защо всички оплювате и стария, и новия кмет, а не направите вие нещо! Всеки говори за другия, какво не е направил, а не поглежда себе си! Не може ли да направим така, че на всички да ни е хубаво да живеем в този град!
11.
До Иванчо от транспорта на кметя
26.01.2017 21:14:35
3
6
Иванчо, пак приказваш на "ангро", я кажи имената на улиците,че нещо не ги виждаме. За детските площадки и детски градини, разбирам, изпълнява обещанията си към избирателите му. То в Камено българчетата са изчезващ вид. Ти от меллиета ли си, че си толкова доволен? А тези хвалебствия ги пробутвай на хора далеч от Камено.
10.
mhm
26.01.2017 20:17:01
5
9
Малко информация от архивите да ви дам, една площадка по времето на Бонев струва на Камено 2 хил лв; На жеката 5 площадки излязоха 300 000 лв или по 60 000 на площадка и между другото тези пари с които жеката прави площадки му ги завеща Бонев и с тях щяха да правят закрита модерна зала с готов проект. Да ви е честито :) Но някои хора имат да връщат много пари, затова 1 площадка е 60 000 лв !
9.
do 8 mi
26.01.2017 19:26:20
6
9
За осем годинди Бонев завеща течащи покриви, чупещи се котли на парното, падащи сгради и много дългове! ЖВ направи за една година 5-детски площадкки, 6 улици и водопроводи, 8 ремонта на правената от Бонев канализация и куп ремонти на обществени сгради и детски градини и продължава, а защо разходите на гориво на служебните машини и коли спаднаха драстично с 40 процента !
СЕЩАЙТЕ СЕ ЗАЩО КАМЕНОВЦИ!
8.
До 5 и 7
26.01.2017 19:00:39
4
13
Иванчо, името ти говори за умственния ти багаж. Сменете опорните точки, че ставате смешни. На Тиквун две години му пречеше Орешарски, а Къртунски колко време ще го оправдавате с Бонев? За "нищоправенето" си е виновен настоящия кмет. Ако е направил нещо за Камено / освен улицата край парцела на дъщеря му/ и Общината и не сме го видели, можеш да го посочиш за да ръкопляскаме всички. На Петко ще му кажа, че ако Котора бе толкова успешен, щеше да има втори мандат. И той като настоящия, направи една улица, пред дома си, но разпродаде почти всички Общински имоти. А, пропуснах и далаверата с покритата река.
7.
Petko
26.01.2017 18:05:26
8
6
Да ви припомня ли това, червени тролове, които сега плюете Вардунски!

Бонев завещава мина след балотажа: Общината трябва да плаща 60 хил. лева, а са само част от дълговете му

27 Октомври 2015, Вторник


На 31 октомври парите трябва да бъдат платени, първото задължение на новия кмет е да ги внесе



Червеният досегашен кмет на Камено Стефан Бонев подготви мина между първи и втори тур на изборите. Веднага след балотажа Общината ще трябва да плати вноска от 60 хил. лева от дълговете, завещани от миналия му мандат. Сумата е част от парите, с които Стефан Бонев вкара в съдебни дела и дълг Общината за канализацията на 11 улици в централната част на Камено. Работата по проекта беше изпълнена така, че послужи само за личен пиар на Бонев, но за сметка на това натовари общинската хазна. Датата за изплащане на поредната порция от парите на данъкоплатците – 60 590, 22 лева, е 31 октомври, само ден преди провеждането на балотажа.

Припомняме, че Община Камено има тежко наследство от дълг за близо 700 хил.лв. В същото време местната администрация е на опашката в класацията на общините по спечелени проекти от еврофондовете. Изграждането на канализацията на 11 улици в град Камено е един от малкото реализирани проекти от местната администрация, но пък е изпълнен така, че да обремени общината и нейните жители.

Именно по него Община Камено загуби окончателно дело срещу фирмата-изпълнител „Аква системс“ АД за колосалната сума, а с новото дело към нея се прибавиха още 60 хиляди лева.

Проектът бе спечелен в периода 2007-2008 г. от бившия кмет Димитър Которов. Кметът Стефан Бонев го реализира на готово, но не му излязоха сметките. Обществената поръчка бе за 1, 878 млн. лева. В началото Стефан Бонев преведе средства по две фактури – за 676 077.84 лева и 643 052.96 лева. После обаче спря плащанията към „Аква системс“ АД , тъй като Държавен фонд „Земеделие“ оряза парите с 600 хил.лв. заради изпълнение, несъответстващо на одобрения проект. До ден днешен останалата сума с лихвите висеше и спорът с община Камено бе пренесен в съда.

По делото за близо 700 000 лева вещото лице е установило дълг към „Аква системс“ АД за 380 000 лева, а не 650 000 лева, както са актувани. Община Камено обаче не е депозирала отговор в законовия срок и така загубва окончателно делото. Предвид липсата на възражения по делото от кмета Стефан Бонев, Темида присъжда почти двойно по-голям дълг на Общината към фирмата-изпълнител.
6.
Стефан Бонев
26.01.2017 17:59:51
4
1
Мен ме обичаха комунистите, защото им се раздавах на макс. Всички наши фирми бяха уредени, циганите също, но пари за читалища пътища и други простотии не оставаха. Сега служебното правителство ще ме сложи на някое хубаво постче, живея си в Бургас, а вие си клатете селските гъзове по дупките на Камено
5.
Иван от Камено
26.01.2017 17:55:48
7
4
А бе мръсни и тъпи червени тролове, спрете да плюете кмет, който се опитва да оправи бакиите на онзи крадлив Бонев, който опоска общината през последните 24 години. За това сме на този хал. Браво на Вардунски! А линейката е крайно необходима, мизерни комунистчета!
4.
Честито
26.01.2017 17:55:00
7
9
Какви добри ученици на Тиквун Велики! Веднага схванаха къде е "Далаверата". Линейка на цената за две/ може да е в комлект с мед. персонал /. Ремонти и асфалт изпълнени от "наши" фирми връщат добри комисионни. Околовръстното на Камено не се споменава, но кмета Къртунски ще го използва за ПиаР, като Водач на протестите и недоволството на съгражданите му. Той се вози на служебен автомобил, а ремонтите се заплащат от данъкоплатците на Общината.
3.
ЪРП: ВЪПРОСЪТ ..."КОЙ"?.....ЕТО, КОЙ!!!
26.01.2017 17:41:50
1
4
ФЕНОМЕНАЛНОТО ПРИЗНАНИЕ НА МАРГАРИТА ПОПОВА!!!!!!!!...... Е ,ЧЕ ГЕРБ НАЗНАЧИХА УГОЕНОТО СИНЧЕ НА ТОТАДЖИЙСКАТА КРАДЛА-МИЛИОНЕРКА......, ПАРДОН ......МИЛИАРДЕРКА ПРЕЗ 2013 ГОДИНА!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ТОВА ГО ПРИЗНА ЛИЧНО ВИЦЕПРЕЗИДЕНТА МАРГАРИТА ПОПОВА, КАТО ЗАЯВИ В ОЧИТЕ НА ПЛЮНКАТА ПЛЕВЕЛСКА ,ЧЕ ТОЙ УМИШЛЕНО Е ОТКАЗАЛ ДА ИЗПЪЛНИ КОНСТИТУЦИОННОТО СИ ЗАДЪЛЖЕНИЕ, ДА НАЗНАЧИ ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА "ДАНС" ПРЕЗ 2013 ГОД.

ТОВА ДИРЕКТНО И НЕДВУСМИСЛЕНО ОЗНАЧАВА ,ЧЕ ГЕРБ СА ИМАЛИ ТАЙНА УГОВОРКА С ДПС ПО ВРЕМЕТО НА ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ И ИМЕННО "ГЕРБ" СА ОТГОВОРНИ ЗА ТОВА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ТОВА ЛИЧНО ГО ИЗРИЧА МАРГАРИТА ПОПОВА ПРЕДИ НЯКОЛКО ДНИ ПО ВРЕМЕ НА ОБЩАТА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ С ПЛЮНКАТА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ДОКАЗАТЕЛСТВОТО ЗА ДУМИТЕ МИ:

https://www.vbox7.com/play:d643e64d0a

МНОООГО ВНИМАТЕЛНО ЧУЙТЕ КАКВО ЗАЯВИ МАРГАРИТА ПОПОВА ОСОБЕНО МЕЖДУ 1:00 И 1:37 МИН.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

А, ФЛАГМАН С ГНУСНАТА СИ МИРИЗЛИВА И ЛЪЖЛИВА ПРОПАГАНДА В ПОЛЗА НА ГЕРБ И ЛЪЖИ КЪМ БСП, МОГАТ САМО ДА МЕ ХВАНАТ И ПОРАЗХОДЯТ ЗА .........................................................................................................................................................................................................МНОГОТОЧИЕТО!!!!!!!!!!!

ИСТИНАТА ЛЪСНА ,ЛЪСНА, ЛЪСНААА НАРОДЕ БЪЛГАРСКИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2.
ЖИИИ VII
26.01.2017 16:56:30
2
7
"Купуват линейка". какво събитие, достойно за 21 век и евроатлантическите песнопения. Все едно купуват совалка със се космонавтите!!!!!
Колко трогателно, ОООО Беатриче.....
1.
антикомунист
26.01.2017 16:54:51
2
9
Г-н Вардунски, ако с купуването на линейка ще решавате проблемите на Спешна помощ,то по добре е Господ да ни пази,както и до сега. А петима медици откъде ще намерите? Ами още толкова шофьори?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Главчев поиска смяната и на земеделския министър Главчев поиска смяната и на земеделския министър Кирил Вътев не се справял със служебните задължения Атанас Славов с бонус за три млади нотариуски, преместил ги в София в последния си ден като министър Атанас Славов с бонус за три млади нотариуски, преместил ги в София в последния си ден като министър Депутатът от ПП-ДБ бламирал провеждането на дългоочакван конкурс за 52-ма нови нотариуси, подготвил прекратяването му в края на мандата си в МП Секира! Издаването на лична карта ще струва двойно повече Секира! Издаването на лична карта ще струва двойно повече Без повече безсрочни лични карти за хора над 70 г. Министърът отказал среща с отговорника за "Магнитски", изчезнал по време на атаката на Иран срещу Израел Министърът отказал среща с отговорника за "Магнитски", изчезнал по време на атаката на Иран срещу Израел Отишъл в Черна гора и си изключил роуминга, защото му бил твърде скъп Главчев с нова порция смени на заместник-министри Главчев с нова порция смени на заместник-министри Александър Йоловски става зам.-министър на електронното управление Правят бързи печалби от имоти Правят бързи печалби от имоти Строителните предприемачи предлагат различни схеми на плащане Добре дошли в Абсурдландия – тук Петков и Божанов се вихрят предизборно, а Йоловски и семейството му от месеци са под заплаха Добре дошли в Абсурдландия – тук Петков и Божанов се вихрят предизборно, а Йоловски и семейството му от месеци са под заплаха Трябва да си пълен идиот, за да си съчиниш история и се оказваш с охрана и пореден враг на Петков, Василев, Иванов и сие Иван Гешев на изслушване пред парламентарната комисия за Нотариуса Иван Гешев на изслушване пред парламентарната комисия за Нотариуса Според него Мартин Божанов бил един дребен измамник Мъже, плачете. Мани от „Игри на волята“ каза „Да“ на своя любим, вдига пищна сватба Мъже, плачете. Мани от „Игри на волята“ каза „Да“ на своя любим, вдига пищна сватба 36-годишната бургазлийка, с виетнамски корени, и нейният избраник Стоян са заедно от 4 години Проверяват случай със специализант-хирург, правил гинекологични прегледи Проверяват случай със специализант-хирург, правил гинекологични прегледи Той временно е отстанен от работа
Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Става въпрос за забавените ремонти в района на блоковете 15-16 и 25-28 Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Спасени от огнената стихия са само две мечки Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Някои неща се случват в тялото ми и не успях да следвам графика, който исках, като не можеш - не можеш, споделя испанецът Почина тик ток сензация Почина тик ток сензация Тя докосна част от живота ви лично и част от живота ви чрез нейния огромен живот на друга платформа, каза майката на влиятелната знаменитост Джаки Коен Рот Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Ти си необикновена жена, каза й Алекс на сбогуване Той е причината Мара Отварачката да стане певица Той е причината Мара Отварачката да стане певица Признанието е от самата Мария  Журито го спъна за рекордна победа Журито го спъна за рекордна победа Зомбори пък отново направи страхотно изпълнение, като поп фурия DARA Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Според първоначалната информация от полицията общо 42 случая са регистрирани в Патра, Илия, Закинтос, Солун, Халкидики, Янина, Кардица, Лариса, островите Корфу, Родос и Крит Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Геополитическото обостряне допринася за тревожността на пазара, тъй като суровият петрол Brent регистрира най-голямото си покачване от месеци, надхвърляйки от 90 долара за барел Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Екстра Нина гневна на фолк елементи като Дебора 
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори