×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Жесток скандал! Сестра към дете в градина: Лайнарка мръсна! Говедо, ще ти оскубя косата, свинчуга мръсна!


30 Ноември 2016, Сряда, 23:13 ч.

Кремена Гинкова се усъмнила в грубо отношение към децата, изпратила дъщеря си със записващо устройство в играчката

Варненката Кремена Гинкова е майка на дете, посещаващо яслена група в ДГ "Морска звездица" в квартал "Младост". Тя се е усъмнила в грубо и неприемливо отношение към децата и на 25-ти октомври изпраща дъщеря си със записващо устройство в играчката, за да разбере какво се случва в градината, пише "Петел". Записът потресе всички. Ето какво разказа тя самата:
"Ще Ви споделя нещо, което се случи последните два дни, защото мисля, че всички родители трябва да знаят…

Дъщеря ми посещава яслена група при ДГ”Морска звездица” във Варна, от 04.10.2016г. започна да се буди нощем и плаче часове наред, да не описвам ходенето до самата яслата. Първоначално го отдадох на периода на адаптация, но състоянието и се влоши.

Всеки ден питах сестрите от яслата как е, какво става, споделих им проблема. Казаха ми че там е спокойна, че всичко е наред и сигурно това и поведение не е заради яслата. Бях чувала оплаквания от други родители, че децата са системно наказвани и „пошляпвани”.  Затова реших, че трябва да разбера какво се случва в яслената група.

ПОТРЕСЕНА СЪМ!
Цитирам едната сестра:
"Млъквай, зимане такова! Затваряй устата!"
"Тихо, не ме карай да те пердаша!"
"Докато не млъкнеш няма да спра да те тупам по устата!"
"Да не съм чула приказка да казваш, лайнарка мръсна!"
"Ще ти оскубя косата да знаеш"
"Говедо мръсно с говедо"
"Свинчуга мръсна"

Това е извадка от приспиването на едно от децата, което плаче и я изнервя, след което се чува как го бие... Такава е обстановката по време на обедния сън на децата.

Смятам, че всички имаме право да знаем, какво се случва с децата ни! Не мисля, че нещата трябва да останат така и тези изроди да продължават да разбиват психиката на децата ни! В конкретния ден, тази агресия е насочена към дете от групата на дъщеря ми, и не моето дете е битото, но какво ли се е случвало предните дни и с чие дете?! 

Още вчера 28.11.2016г. уведомихме Директорката на детската градина, която веднага се свърза с Община Варна и от днес въпросната сестра не е на работа. Изключително бърза реакция, за което благодаря от сърце! Но според мен проблема е на цялото общество.

Обществена тайна е лошото отношението на голяма част от персонала на детските градини и ясли, но до кога ?! Не може да продължава така, та нали именно нашите  децата са бъдещето на България!", коментира Кремена Гинкова.

Директорката на детска градина "Морска звездица" Драгомира Македонска, обясни, че в яслените групи работят медицински сестри, които не градината, а Общината назначава.

"Пряк работодател им е дирекция "Здравеопазване", тъй като децата са мънички и законът предвижда те се гледат от медицински сестри, заедно с помощник-възпитатели. На мен ми беше предоставен записът, и реагирахме възможно най-бързо като подадохме веднага сигнал към Общината", заяви Македонска.

Оказва се, че преди две седмици е имало писмена жалба до Общината срещу въпросната медицинска сестра и тя е била дисциплинарно наказана. Именно това е предизвикало съмнения у родителите.

"Тогава случаят не беше свързан с агресия, ставаше въпрос за оплакване от родители, че детето им се връща неколкократно от детската ясла, защото било болно. Детенцето е било с астма, а не с вирусна инфекция и не трябва да бъде дискриминирано. След като ми предоставиха 20-минутния запис веднага се свързах с Общината.

На сестрата й беше наложено дисциплинарно уволнение и от вторник тя не е на работа. Записът беше с лошо качество, но се чуват думите, бой обаче е нямало. Другата медицинска сестра е била в стаята и също твърди, че деца не са били бити", разясни още Драгомира Македонска.

Тя обясни, че по принцип в група има по две медицински сестри и двама помощник-възпитатели. В този момент, обаче помощник-възпитателите са излезли в обедна почивка и сестрите са останали сами с децата.

"Аз самата също ходя по цял ден на обиколки по групите, но ви е ясно, че в мое присъствие те няма да направят това", допълни още Македонска.

Едва ли уволнението на въпросната сестра ще направи родителите по-спокойни. Това, което могат да направят в случая е да наблюдават добре децата си, като при най-малкото съмнение да сигнализират директора на учебното заведение или Общината.



9
Коментара
Флагман.БГ 5 неща, които мъжете искат силно 5 неща, които мъжете искат силно 04/05/2024, Събота 22:00 0
9
Коментара по темата
9.
до 7
01.12.2016 11:38:00
1
1
Апък ти си от Дебелт, там циганите ебяха децата ти в училищните тоалетни.
8.
Потресен
01.12.2016 08:50:01
1
5
Покажете я тази пача да и видим тъпата физиономия и напишете името и защо я крият уродка мръсна!Ако съм на бащата ще и пръсна черепа на това чудовище!!!!
Гнида Долна!!!!Кой знае колко е тормозила децата,идва ми да и избода очите без да ми мигне окото!!!!Да бъде сигурна,че щом е такъв изрод и не обича децата ще си намери майстора един ден!!!!!!!!!
7.
до 3
01.12.2016 07:57:42
0
4
а ти като си в Атина си много велик ли ???...хайде кажи сега от кое Ямболско село си
6.
Iliqn
01.12.2016 01:37:42
1
5
Tova dete bashta nqma li...
5.
30.11.2016 23:04:17
3
23
Решението е камери във всички детски заведения.Родителите да могат онлайн да гледат по всяко време.Да видим тогава коя злобарка ще рискува да се държи като цербер.
4.
do 3
30.11.2016 22:12:59
2
5
hodi sa plqskai s grackite geiove !!!
ak oe tvoeto dete taka li shte napishesh ili kajesh
3.
Грък
30.11.2016 21:28:55
14
3
И като ви казвам, че бургазлии сте тъпо племе се сърдите! Трайте си в панелките от Тошово време и гласувайте за поредния цървул!
Поздрави от нощна Атина!
2.
лили
30.11.2016 21:16:06
5
15
Идея си нямате една такава малоумница какви поражения може да нанесе на психиката на едно дете!А още по-страшно става ,когато децата видят отношението на такива авторитети като нея към клетото дете-те също започват да й подражават и кошмара за това дете по време на престоя му в градината става тотален!Това е години наред тотален тормоз и сриване на детската психика!Такива сестри и учителки в детската градина са за съд и присъда ,защото щетите ,които нанасят на детската психика в повечето случаи са НЕПОПРАВИМИ!
1.
Джордж Клинтън
30.11.2016 20:43:07
4
21
А полицията къде е питам аз?!Директорката уведомила Общината и тая парясница нямало да бачка,че и от вторник...а отговорност за тормоза над това крехко същество кой и кога ще и търси???Децата в тази наша държава това ли трябва да понасят - ако акушерката при раждането им не ги убие от бой,то в детската градина вече ще им вземат здравето - и физическото,и психическото.Безсрамници!!!Не за затвор - за линч са подобни боклуци като тази "възпитателка" и всички други заспали тъпунгерки,които се пробват да и прикрият деянието!Скоро ще дойде реда на уличното правосъдие,след като отговорните институции проспиват или неглижират подобни случаи...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви" Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог По думите му "каквото наредят началниците отвън, това ще стане“ след изборите Ракът ни отне обичана учителка Ракът ни отне обичана учителка Радка Тодорова се бореше с онкологично заболяване - мозъчен тумор Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Инцидентът е между 3 леки коли Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Бургас възстановява една стара традиция - да празнува Летен Никулден  Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Изследователите оцениха пет основни характеристики на личността на собствениците на кучета от различни породи, наричани още "Големите пет"
Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание Тази скандална реклама взриви социалните мрежи Тази скандална реклама взриви социалните мрежи В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина Педофил ли е Кевин Спейси Педофил ли е Кевин Спейси Поемам пълна отговорност за миналото си. Но не мога и няма да поема отговорност или да се извинявам на всеки, който е измислял неща за мен или е преувеличавал Болната Михнева сама на Великден Болната Михнева сама на Великден За празника Чапа излиза от хосписа, в който живеят с журналистката Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Христина чака момче от новия си годеник Карлос през октомври Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори