×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

В БСП доволни от избора на Тръмп за президент – можел да оправи отношенията с Русия


В БСП доволни от избора на Тръмп за президент – можел да оправи отношенията с Русия
„За нас тази промяна не само няма да бъде негативна, а може да се окаже и положителна”, каза депутатът Кристиан Вигенин
09 Ноември 2016, Сряда, 13:57 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов

Кристиан Вигенин направи аналогия между изборите у нас и в САЩ



В БСП са доволни от избора на Доналд Тръмп за президент на САЩ. Бившият външен министър, а сега депутат Кристиан Вигенин изрази позицията на партията на бившите комунисти.

За нас тази промяна не само няма да бъде негативна, а може да се окаже и положителна и да имаме един по-различен тип отношения – по-позитивни, с по-малко напрежение, с повече сътрудничество в глобален план, за да могат да се решават големите проблеми на света, които няма как да бъдат решени без едно по-активно сътрудничество между САЩ и Русия. Тук бих добавил и Китай”, заяви Вигенин пред журналисти в парламента.

Той добави: „Ние уважаваме избора на американския народ. Както в САЩ, така и в България, така и в немалко други страни в последните години предимство получиха хора, които до момента не са участвали в политиката. Хората са уморени от статуквото, от политиката такава, каквато е, и дадоха шанс на хора, които ще донесат промяна - както в САЩ, така и в България на първи тур, вероятно тази тенденция ще се затвърди и на втория тур (на президентските избори у нас – б.а.)."

Според Вигенин отношенията между САЩ и България не би следвало да се променят в негативна посока, защото те били на такъв етап, на който промяната в ръководството било в България, било в Съединените щати не би следвало да се отрази негативно: „Ние имаме дългосрочни стратегически отношения и те не зависят от това кой е ръководител на държавата”.

Предстои да видим какви ще са първите стъпки на Доналд Тръмп в международен план. Той направи някои заявки в предизборната кампания, които, ако бъдат реализирани, ще доведат до намаляване на напрежението в глобален план, до един по-активен диалог между Съединените щати и Руската федерация. Косвеният ефект от това ще бъде успокояване на ситуацията и в Европейския съюз, и тук в България, защото колкото по-силна е конфронтацията между САЩ и Руската федерация, толкова по-силни са страничните ефекти в България”, коментира още червеният народен представител.

Вигенин обаче подчерта, че външната политика на САЩ по принцип не се промяна рязко и бързо.
Първите реакции на финансовите пазари бяха негативни, защото за тях Доналд Тръмп е непредвидим на този етап. Предстои да видим какви ще бъдат неговите първи стъпки, неговия екип. Но подчертавам – притеснения за България няма”, заяви Кристиан Вигенин.

Той добави, че за някои изборът на Тръмп е пробив в негативен план, тъй като човек без опит влиза на това ниво в политиката. Според Вигенин обаче това са сигнали, че има недоволство от системата и статуквото, което важи и за България.

„Това са сигнали, които трябва да разберем. Ако не се съобразим, ще видим негативно развитие и в бъдеще”, заяви още червеният депутат.



Флагман.БГ 5 неща, които мъжете силно искат 5 неща, които мъжете силно искат 16/05/2024, Четвъртък 22:00 0
Флагман.БГ Бременна ли е тази фолк певица Бременна ли е тази фолк певица 16/05/2024, Четвъртък 20:40 5
14
Коментара по темата
14.
АЕЦ
10.11.2016 00:44:28
0
2
Долу БСП , кой не скача е червен боклук, мазни продажни копелета , пендели грозни , Гошко Първанов и Румен Петков във Белене със карирано облекло
13.
Те ще затрият БГ
10.11.2016 00:35:06
0
3
Червените шапчици и Доган искат да затрият България , червени пендели ходете да се целувате на Лъвов мост със фесовете, маскари и измамници мазни . До кога ще търпим ДПС и БСП да ограбват родината ни и да е продават на чужди интереси, обръчи от фирми на Доган, хидроинженера, гола вода са червените пендели или неразумни проекти които струват на държавата огромен ресурс, кой, кой ще плаща масрафа за тези загуби другарки и другари?
12.
Антипилотът
09.11.2016 21:26:29
0
1
Хора на „Позитано“ чистят интернет пространство от неудобни за кандидата им публикации
Активисти на подкрепения от БСП за президент на България ген. Румен Радев са успели да блокират критичен коментар на анализатора и бивш български посланик в Москва Илиян Василев. Това потвърди лично пред Faktor.bg авторът на статията(виж ТУК, б.р.).

Вчера Василев е публикувал на блога си анализ за съдбовния избор на българите между Цецка Цачева и Румен Радев. В него той не крие опасенията си, че Радев е определен и съгласуван с Кремъл, а задачата му, ако се докопа до първия пост в държавата ще бъде да пази московските интереси в отбраната и външната политика на България. След като публикувал статията блогът бил хакнат чрез симулативна атака от много потребители в определен момент.

Нямам съмнение, че атаката е от хора на БСП и Радев, коментира Илиян Василев, който не крие кого избира да подкрепи за държавен глава, както и че сега у нас се реализира сценарий, подобен на февруарския метеж от 2013 г.. Василев е влиятелен анализатор, със силно присъствие в социалната мрежа и вероятно заради това пиарите на Радев не са останали безразлични към коментара му.

Илиян Василев предостави на Faktor.bg блокираната статия:

Изборът Радев или Цачева - различните последствия за външната политика и отбраната

Генералът е нужен на БСП като гарант пред Москва, че ще бъдат защитени руските интереси в отбраната и външната политика на България.
11.
е-translator
09.11.2016 19:56:45
0
4
ВИГЕНин арменски горски евреин на еврейски иврит ВИГЕН-защитник пазач охрана на ....От там идва и думата ВАГИНА- защитено място за плода
10.
тръмпетист
09.11.2016 19:49:53
1
1
Една супер добра новина ТРЪМП президент.Когато Демократите-СОРОСиди са на власт СТРАДАТ -Източноевропейци сърби българи украинци .Демократите и Килъри Хлинтътън както посочи ТРЪМП са създатели на ИДИЛ подкрепят араби възхода наисляма разселват ислямисти и ОБРАТНОкогато РепубликанцитесанаВЛАСТ СТРАДАТараби иракчани турци северноафриканци ислямаев застойи има проблеми на сухо и приятно остават -източноевропейците.ТРЪМП ОБИЧА славяните и източноевропейците ИМА ДЕЦАот словенка -сърбохърватка и чехкиня самия ТРЪМП е етнически германец любовта към СЛАВЯНИТЕ нямада допусне те да страдат както по времето на черния кенийски шебек.На 100 ХИЛЕДЕН митинг вКосовската столица Прищина 1999 КилъриХлинтън навсеослушание казвачеСЛАВЯНИТЕи ХРИСТИЯНСТВОТО-ПРАВОСЛАВИЕТО трябвало дабъдат изтикани от Балканите връзките с Русия скъсани а на власт да ДОЙДЕЛ Демократичния ИСЛЯМ.Тоес цялата патаклама с Араби и ислямисти-бежанци ДЪЛЖИМ на Килъри СОРОС и спонсорите банкери Еврейските Американски кръгове.5НАЙ-големи спонсори на кампанията на Хилъри са ЕВРЕЙ бизнесмени милиардери
9.
Николай
09.11.2016 18:03:43
0
3
На английски Въджайнин
8.
една порция допълнително
09.11.2016 15:08:55
7
6
В Област Бургас победител на първи тур е ГЕРБ. Защото, ние местните хора, знаем колко важно е да имаме правителство, което да гарантира:
- Стабилна държава със стабилен български лев
- Стабилна банкова система
- Стабилна местна икономика
- Работни места
- Стабилна пенсионна система
- Продължаване на програмата за саниране
- Инвестиции в училищата и детските заведения
- Инвестиции в здравеопазването
- Нова пътна инфраструктура
- Нова спортна инфраструктура
- Пристанищна инфраструктура
Ние от ГЕРБ в Бургас сме гаранти, че:
- На територията на област Бургас няма да има бежански център
- Ще продължи изграждането на оградата на границата
Изборите на втори тур вече не са само избори за президент. Това е нашият вот дали ще живеем в развиваща се европейска държава или ще се върнем в забравената спирала на липса на средства, развитие и перспектива.
7.
HTCхема
09.11.2016 14:33:00
1
8
Този гейтак какво изобщо се изказва....
6.
Райчо
09.11.2016 14:31:38
3
19
И Вагинин се обади, мале много им порасна работата.
5.
РАЙЧО ЧЕПА
09.11.2016 14:26:13
3
6
САМО ДА МИ ПАДНЕШ!
4.
Говарит МОСКВА...
09.11.2016 14:25:34
1
8
В такива случаи се сещам за два лафа: Внимавай какво си пожелаваш.
Повече сълзи са пролети от сбъднати желания, отколкото от всички други.
3.
top do 2
09.11.2016 14:24:55
3
7
прав си те си въобразяват че ще се гласува за тях на парламентарни ДА ама НЕ . Всички съгрешиха и вкупом станаха ненужни - демек ВОЗ КУРЕЦ
2.
Наблюдател
09.11.2016 14:17:29
8
10
Забелязвам,че мишките започнаха да се показват от дупките си след като спечелиха на първи тур.В неделя да ги върнем обратно там.
1.
ВАГИН
09.11.2016 14:12:27
6
22
АБЕ БЯГАЙ ОТ ТУКА БЕ НАРЕДЕН ПЕДАЛ....ТИ СТАВАШ ЗА ТАНЦЬОР И КАТО ДОПЪЛНИТЕЛНА РАБОТА, МОЖЕШ ДА ПРАВИШ МАСАЖИ С ОСВОБОЖДАВАНЕ!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Има ли право Кирил Петков да използва кола на НСО Има ли право Кирил Петков да използва кола на НСО Според бившият заместник-ректор на академията на МВР Милен Иванов колата, в която е пътувал бившият премиер, не се е движила много бързо Блъфирал ли е Венцислав Караджов, че ще има много пострадали, ако полицаи влязат в дома му? Блъфирал ли е Венцислав Караджов, че ще има много пострадали, ако полицаи влязат в дома му?  Осъденият на доживотен затвор бивш полицай е говорил, че се е подготвил с опасни вещества, но такива не са открити Преписването невъзможно? Над 800 квестори на матурата в Бургаско Преписването невъзможно? Над 800 квестори на матурата в Бургаско Момичета, които се явяват на държавният зрелостен изпит, споделиха, че се надяват да им се падне „Приказка за стълбата“ Изтеглиха Вариант 15 на матурата по български език Изтеглиха Вариант 15 на матурата по български език Над 50 000 дванайсетокласници се явяват на първия задължителен зрелостен изпит Драмата в Пловдив приключи, барикадиралият се бивш полицай се предаде Драмата в Пловдив приключи, барикадиралият се бивш полицай се предаде След цяла нощ убеждаване от психолози и с полицаи, той не е изпълнил заканата си Късмет за Везните, а Лъвът да внимава с парите Късмет за Везните, а Лъвът да внимава с парите Хороскоп за деня – 17 май 2024, петък Извънредно! Осъдeн на доживотен затвор за убийство на родителите си полицай се барикадира в дома си (СНИМКИ) Извънредно! Осъдeн на доживотен затвор за убийство на родителите си полицай се барикадира в дома си (СНИМКИ) На място има полицейски екип и психолози РЗИ и МВР погнаха новата професия "Балонеса" РЗИ и МВР погнаха новата професия "Балонеса" Санкциите за търговците нарушители започват от 3000 лева 5 неща, които мъжете силно искат 5 неща, които мъжете силно искат Вижте в следващите редове кои качества силният пол намира за атрактивни 4 черти на поведение издават ниско самочувствие 4 черти на поведение издават ниско самочувствие Ето кои са те 
САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Учителката пита ученик:
- Кажи ми, какво знаеш за Луи 16-ти?
- Отрязали са му главата г-жо.
- Друго?
- Друго не са му рязали.
Виц на деня Виц на деня - Започнах работа в администрацията!
- Какво по-точно?
- И аз не мога да ти кажа...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук По-добре да хвърлиш букета, отколкото да го гушнеш...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори