×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кметът Илиян Янчев: БСП си играят със страха на хората, плашат с партенката за бежански център в Звездец


Кметът Илиян Янчев: БСП си играят със страха на хората, плашат с партенката за бежански център в Звездец
Червен депутат е навил пружините на общинското ръководство, което тропа от врата на врата с "ужасната" вест, оплаква се кметът Илиян Янчев
28 Октомври 2016, Петък, 13:17 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ снимка: Авторът

​Мигранти тук няма да има, стана ясно след среща на градоначалника и главния секретар на МВР Георги Костов

БСП размахва като плашило партенката, че в Звездец ще бъде изграден бежански център и от врата на врата плаши местните жители. Това разказа кметът на Малко Търново Илиян Янчев пред Флагман.бг.

По думите му, хора от общинското ръководство на социалистическата партия, подтиквани от червен депутат, свързан със Звездец, от две седмици обикаляли по къщите на хората и убедено им обяснявали, че в селото щял да се изгради бежански център с хиляди мигранти и ако ГЕРБ спечели президентските избори, за тях по-добре щяло да бъде да се изнесат от Звездец. „Не им прави чест да се заиграват със страховете на хората по този начин”, каза кметът Илиян Янчев.

Днес той проведе дълга среща в главния секретар на МВР главен комисар Георги Костов. След нея стана ясно, че на територията на Малко Търново няма да се изгражда никакъв бежански център – нито от открит тип, нито от закрит.

Новината ще бъде съобщена утре на специална пресконференция в Малко Търново, на която ще присъства вътрешният министър Румяна Бъчварова. Вицепремиерът идва в Малко Търново, за да успокои страстите и да гарантира, че мигранти няма да се настаняват в красивия странджаснки край.

Очаквайте подробности.

В категории: Малко Търново


17
Коментара
Флагман.БГ Зрители бесни след гавра с хляб в "Хелс Китчън" Зрители бесни след гавра с хляб в "Хелс Китчън" 28/03/2024, Четвъртък 17:00 0
Флагман.БГ Парното в Пловдив поскъпва с 13% от 1 юли Парното в Пловдив поскъпва с 13% от 1 юли 28/03/2024, Четвъртък 16:20 2
Сашка Васева прогледна
Сашка Васева прогледна 28/03/2024, Четвъртък 16:06 0
Флагман.БГ Рокада по високите етажи на Митниците Рокада по високите етажи на Митниците 28/03/2024, Четвъртък 15:20 2
17
Коментара по темата
17.
do 16
29.10.2016 11:56:28
1
2
как да ти отговори който и да е, когато те се осраха тотално със гласуването на тази резолюция ! АКО АЗ БЯХ НА ТЯХ ЩЕШЕ ДА МЕ Е СРАМ ДА ОТИДА ПРИ ТЕЗИ ХОРА !!! просто не знам с какви очи ще отидат там и какво ще им кажат....срам до безобразие!!!
16.
Лисицата
28.10.2016 20:25:52
2
1
Искам да попитам другарката Илиана Йотова в събота, утре, когато се организира протест в село Бояново, по повод това че държавата е предприела мерки там да се направи един превантивен център, да имаме готовност, ако се наложи, да се използва за посрещане на мигранти, но вече там за всички сили се действа да се насажда страх и да се провокират протести. И за утре имаме информация че такъв ще се състои. Нека да отиде тя, утре, и да обясни, защо колегите евродепутати от БСП и ДПС са гласували тази резолюция. Галя Захариева
15.
Чичо Пенчо
28.10.2016 20:05:44
2
0
Същите тези червени изроди, които реват и плашат предизборно хората, продадоха България!!!!


Евродепутатите от БСП и ДПС са единствените български евродепутати, които са подкрепили резолюция на Европейския парламент за насърчване на миграцията. Става въпрос за мигранти от трети страни към Европа. Спорната резолюция е приета на заседанието на Европейския парламент в Страсбург във вторник с гласовете на Партията на Европейските социалисти и АЛДЕ - в първата членува БСП и неин председател е Сергей Станишев, а ДПС е член на АЛДЕ. Подробностите в следващия материал.

На 25 октомври Европейският парламент приема спорна резолюция за насърчаване на миграцията от трети страни към Европа. Документът е одобрен с 339 гласа "за", 333 - "против" и 25 - "въздържал се". Резолюцията е подкрепена от Партията на европейските социалисти и Алианса на либералите и демократите в Европа. Европейската народна партия гласува "против".
Как гласуват българските евродепутати?
Резолюцията е подкрепена единствено от евродепутатите от БСП и ДПС. Против гласуват всички останали.
Документът предвижда десетки мерки за насърчаване на миграцията от трети страни към Европа, които държавите - членки на Европейския съюз трябва да предприемат.
Така например в точка 30 от резолюцията се казва, че цитирам "трябва да се избягва създаването на изолирани квартали за мигранти, като се насърчава тяхната интеграция и възможностите за оползотворяване на целия потенциал, свързан с обществения живот".
В точка 51 пък се твърди, че миграцията е призната в световен мащаб като мощен инструмент за устойчиво развитие, тоест тя е полезна.
С резолюцията се забранява още на държавите от Европейския съюз да налагат културни ограничения на мигрантите. Залагат се и сериозни бариери пред връщането им в родните им страни. Освен това има специална точка, в която се твърди, че страните от Евросъюза трябва да приемат икономически мигранти, дори и такива, които бягат от родните си държави по климатични причини. Освен това се призовава Европейският съюз да набележи действия, които правителствата на страните - членки да предприемат за увеличаване на потенциала на миграцията като цитирам "фактор за развитие".
Потърсихме евродепутатите от БСП и ДПС, за да разберем защо са подкрепили резолюция за насърчаване на миграцията, след като в България от БСП ежедневно се обявяват против бежанците и обвиняват правителството, че не правело достатъчно, за да ги спре.
Ето какво например каза Илияна Йотова в сряда по повод на бежанците.
Илияна Йотова:
"Не случайно говорят вече за третия път на миграцията именно тук на българо-турската граница, сухопътното трасе за вътре в Европа. За съжаление сегашното правителство не може да се справи с тази криза - само я задълбочава."
Свързахме се с евродепутата от БСП Момчил Неков, който каза, че искал първо да прочете какво пише в резолюцията, която вече е подкрепил и тогава да коментира.
Момчил Неков - евродепутат от ПЕС/БСП:
"Искам да погледна самия доклад, за да ви дам точна и ясна информация."
След като се запозна с резолюцията, ето какъв коментар направи пред телевизия "Европа" Момчил Неков.
Момчил Неков - евродепутат от ПЕС/БСП:
"Вижте смущаващи неща има навсякъде, въпросът е че самата тема е доста чувствителна за българите. Това е резолюция по самата тема с бежанската криза. Резолюцията на ЕП относно правата на човека и миграцията от трети държави, тя е по собствена инициатива."
От БСП казаха, че не се запознати с документа, който са подкрепили техните евродепутати.
Потърсихме и евродепутатите ни от ЕНП, за да разберем защо те са гласували против резолюцията.
Емил Радев - евродепутат от ЕНП/ГЕРБ:
"Виждаме за пореден път как в България представителите на социалистите и на ДПС говорят едни неща срещу миграцията, срещу миграционния поток, да не се дават повече права в страната ни, а в един момент в ЕП с техните гласове и гласуването им за тази резолюция, на практика се дават все повече и повече права и се иска да се допусне свободно движение на мигрантите, към която и държава да искат да се заселят. Това са неща които българското общество не би одобрило по никакъв начин."
Не открихме нито един от евродепутатите от ДПС за коментар, тъй като не отговарят на мобилните си телефони.
14.
фенчо
28.10.2016 18:58:55
0
5
Е в Звездец може и да няма, ама някъде другаде в общината ще го изпляскат този бежански център.
13.
Открийте разликите
28.10.2016 18:34:42
1
3
БСПси играе ли със страховете а гербавите национални предатели си играятс МИЛИОНИТЕ УСВОЕНИ от ЕСи Саудитска Арабия грешни пари
12.
Ракия
28.10.2016 18:22:58
3
2
Бежански център в Звездец няма да има, утре министър Румяна Бъчварова ще го потвърди
11.
ALeks
28.10.2016 18:21:37
6
2
Червените пак подла игра играят, вместо да направят нещо позитивно през кампанията си, те ходят да лъжат хората и да ги стресират и да се възползват от тяхното незнание! Ама те хората не са глупави и за това и резултатите им са такива след всички избори !
10.
до nik
28.10.2016 18:15:02
4
5
ти да не си ял от Полските яйца?
9.
NIK
28.10.2016 18:05:01
4
7
EЙ, КМЕТЧЕ, АКО ИЗЦЕПКИТЕ ТИ НЕ БЯХА СМЕХОТВОРНИ ,ТО ЩЯХЯ ДА СА ЖАЛКИ!!!!!!!!!!
.......КАКТО И ВСИЧКИТЕ ТИ "ИДЕИ" МАЛОУМНИ ЗА ПУСКАНЕ НА ТИРОВЕ ПРЕЗ МАЛКО ТЪРНОВО И ПСЕВДО ИНДУСТРИАЛНИ ЗОНИ!!!!!!!!!!!!!!!!
8.
FREE BULGARIA
28.10.2016 17:54:35
6
5
Флагман, защо пишете за тези рубладжии слабаци и цигани.
Защо дори се занимавате със комунистите? Това е един строй който доказа че е морално фалирал и икономически невъзможен. Тогава защо ги пишете? Защо?

Живея в САЩ. Вчера срещнах русначка която гледала дете ма някакъв бразилец и след това се оженила за зелена карта за него като той се развел.

Тя плачеше от Русия. Казва че има абсолютна корупция че хората имат ужасно малки заплати и ми лаза това:

Как е възможно във САЩ да ми дават пари за учене а моята собствена страна да не ми дава нищо?

Опитах се да я успокоя със това че не се притеснявай Русия е голяма страна всичко ще е наред.

Не! Тя казва тази страна има история пълна само със диктатори няма един свестен ръководител.

Какво да говорим повече? Самите руснаци признават че са най слабата страна и бягат от там.

Защо ги пишете тези рубладжии? Няма надежда те да се върнат!
Никога няма да може едни аборигени да победят индистриалния можещия свободен човек.

Социализма е болест на слабите народи. Не може да има социализм преди да има богато капиталистическо обшество, защото капитала е богатсвото не хороскопите и лозунгите на комунистите!!!!

Спрете да пишете да заблуждавате хората че тези изроди имат морал и са алтернатива.

Спрете да ги пишете да ги забравим тея кошмарни времена.

Сега е време да строим и да привличаме капитал!!!

Напред свободния капитал, свободни индустриалци и фермери! Строете за да има Европейска България!!!!!
7.
куртака
28.10.2016 17:46:11
2
5
лъжа ли е че гербаджий и разни патриоти напълниха Бг. с мангали.
6.
ANdroo
28.10.2016 16:51:21
8
5
Ше лъжат я от БеСиПе-то. Те друго не могат
5.
АНи Цолева
28.10.2016 16:34:24
7
5
Ако на истина са ходили по къщите и са разправяли такива глупости да стряскат хората, дебелият атанас зафиров да не реве мног, че герб плашели хората си с уволнение, защото това е подло. И е време всички канцеларски хлебарки от БСП да бъдат пенсионирани защото вече са на възраст и трябва да дадът ред на младите!
4.
qrt
28.10.2016 16:31:06
3
4
ало , отворко ти за какъв се мислиш???
нали знаеш колко изцепки имаш ..........
3.
чичо Манчо
28.10.2016 16:27:55
1
9
Опитват се да настройват хората....казвам Ви от личен опит, миналата неделя бях в малко търново, гъмжи от полицаи, гранични, военни даже има някви чужди служби командировани и изобщо не е така както го изтъкват.
2.
до 1
28.10.2016 16:24:40
6
10
160 милиона са реални пари, които са отпуснати от ЕС но те не са за бежански лагери, недей да приказваш празни приказки и да лъжеш хората. Точно в тези документи пише за какво са давам ти час да ги публикуваш тука или аз ще ги публикувам а ти ще си изхвърлиш компютъра!
1.
има документи
28.10.2016 16:20:12
7
8
аре без тия, ясни сте, взехте 160 милиона за центрове и чакате изборите да минат, а през това време пак другите ви виновни, предизборно
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" Благодаря на колегите кметове по общини и на Общинсктие съвети, че подкрепят тази идея и са единни, защото това вече има ефект, каза кметът на Поморие Иван Алексиев Рокада по високите етажи на Митниците Рокада по високите етажи на Митниците „Митница София“ е с нов директор Бургас и Камено пред екопроблем заради стара технология за пиролиза на нефтени утайки Бургас и Камено пред екопроблем заради стара технология за пиролиза на нефтени утайки Предстои обществено обсъждане в двете населени места в началото на април Похвално! Ученичка от музикалното училище в Бургас намери и предаде на полицията голяма сума пари Похвално! Ученичка от музикалното училище в Бургас намери и предаде на полицията голяма сума пари За да получи изгубените средства, собственикът трябва да назове стойността и да каже в какво са носени банкнотите ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против Кирил Петков настоя президентът да побърза с консултациите за служебното правителство, за да може изборите да са "2 в 1" Той беше най-страховития еничар, а сега едва ходи след смъртта на жена си Той беше най-страховития еничар, а сега едва ходи след смъртта на жена си Йосиф Сърчаджиев не може да се грижи пълноценно за себе си
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори