×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

„Алфа рисърч”: Няма две мнения – Борисов остава най-харесваният лидер


21 Септември 2016, Сряда, 16:29 ч.
Източник: Блиц.бг

Според проучване, проведено сред над 1000 граждани на Република България, Борисов все още се ползва с най-висока подкрепа

Бойко Борисов остава най-одобряваният партиен лидер с 32.6% положителни оценки. Действията му през последния месец увеличават обаче поляризацията в отношението към него, която се изразява в ръст както на позитивните, така и на негативните мнения за лидера на ГЕРБ. Това показват данните от регулярното тримесечно проучване на агенция "Алфа Рисърч", проведено в периода 9-15 септември сред 1026 пълнолетни жители на страната.В ляво след драмата с номинацията на ген. Румен Радев и разтрогването на предизборния съюз между БСП и АБВ, Георги Първанов бележи нов спад от 2% и така за първи път рейтингът на бившия президент пада до този на председателя на БСП – 18.3% за Герорги Първанов, 18.5% за Корнелия Нинова. Новият председател на БСП излиза от скандалите без поражения.

Сред националистите с най-висока и нарастваща подкрепа се ползва лидерът на ВМРО и кандидат за президент Красимир Каракачанов, който достига 20% одобрение. Доста по-ниски са рейтингите на другите политици в този спектър – 13.4% за Валери Симеонов и 4.5% - Волен Сидеров.

Формално щастливата развръзка с излъчването на кандидат-президент на Реформаторския блок след месеци мъчителни преговори, не е довела до позитиви за нито един от лидерите на блока. Всички те запазват относително ниски равнища на обществено доверие – Меглена Кунева (9.8%), Радан Кънев (7.8%), Николай Ненчев (7.3%), Божидар Лукарски (5.4%).

57% от гражданите с право на глас декларират, че ще участват в Президентските избори. 51% заявяват готовност да гласуват на Референдума, който ще се проведе заедно с тях, показва още проучването.

Този процент е само с 2 пункта по-висок от отговорилите положително на същия въпрос месец преди Референдума за електронното гласуване през миналата година. Реалната активност тогава беше 39.67%. Интересен от политическа гледна точка е въпросът, дали провеждането на Референдум заедно с национални избори ще доведе до ръст в избирателната активност, или всенародното допитване отново ще остане по-неглижирано.

От "Алфа рисърч" посочват, че липсата на номинация от страна на най-голямата и управляваща партия ГЕРБ прави невъзможно точното отчитане на подкрепата за вече известните претенденти за президентския пост. Конкретното име, което ГЕРБ ще посочи, може да повлияе не само на резултата на собствения му кандидат, но и на разпределението на гласовете между останалите.

На този етап и на база настоящото проучване, "Алфа Рисърч" се ангажира със следните тенденции по отношение на президентския вот: изходът от кандидат-президентската надпревара със сигурност ще се реши на втори тур; конкурентните кандидатури в ляво и съперничеството между основните формации не намаляват, а увеличават електоралната мобилизация на техните симпатизанти; името на кандидата на ГЕРБ има по-малко значение за първи тур на изборите, но може да се окаже решаващо за изхода от втория тур.

Доверието в институциите се запазва в рамките на регистрираното в няколко поредни проучвания ниско равнище. С по-значима подкрепа се ползва президентът Росен Плевнелиев, който приключва мандата с одобрение от 21% и неодобрение от 39%, твърдят от агенция "Алфа Рисърч". Доверието в парламента продължава да е устойчиво ниско (8%). Аналогично е отношението към главния прокурор (10% положителни оценки).

Армия и полиция – две много важни с оглед на актуалната ситуация институции – се ползват с малко по-високо доверие. Армията (28% одобрение срещу 28% неодобрение) остава с относително най-позитивно отношение, но и тя е засегната от тенденцията на поляризация. В мнението за полицията отрицателните оценки (44%) чувствително преобладават над положителните (17%).



11
Коментара
Флагман.БГ Тези симптоми алармират за... Тези симптоми алармират за... 01/06/2024, Събота 16:20 0
Флагман.БГ Тази миска гушна трета диплома за висше Тази миска гушна трета диплома за висше 01/06/2024, Събота 14:20 3
11
Коментара по темата
11.
..
22.09.2016 01:05:25
0
1
Посланик Джон Байърли
В дипломатически доклад с най-висок гриф на секретност (SECRET//NOFORN), писан през 2006 година и изтекъл в Wikileaks[58], бившият американски посланик в България Джон Байърли пише за Бойко Борисов, че „обвинения в миналото свързват Борисов със скандали с източване на гориво, с нелегални сделки в комбинация с Лукойл и със сериозна контрабанда на метаамфетамини“. Посланикът уточнява, че информация от SIMO е в потвърждение на тези обвинения. Абревиатурата SIMO е разшифрована година по-късно от берлинския ежедневник „Tageszeitung“ [59] като кодово наименование на ЦРУ. Байърли пише още, че „Борисов е използвал поста си, като глава на българските правоохранителни органи, за да прикрие криминалните си деяния, а жената, с която съжителства, Цветелина Бориславова, управлява голяма банка, която е била обвинявана в пране на пари за престъпни организации, както и в участие в незаконните транзакции на самия Борисов.“ При публикацията на тази грама Бойко Борисов отхвърли обвиненията с твърдението, че те идват от „жълтата преса“.
10.
до кога?
21.09.2016 23:02:57
0
1
До кога с тези платени "проучвания" и НЕРЕАЛНИ РЕЗУЛТАТИ? АМАН! Всички виждат на какъв хал сме, че и сега с мигрантите, съвсем ще я втасаме! Журналисти и агенции се надпреварват обаче да хвалят, сякаш са им вързали кърпи на очите?! ПРОГЛЕДНЕТЕ и вижте реалностите!
9.
Тъй тъй
21.09.2016 23:00:53
0
0
А сега направете проучване с допитване до 1000 селяни и сравнете резултатите
8.
Alo
21.09.2016 20:46:54
0
0
То 1000 човека не са цяля българия...пещерняци с пещерняци смотани.
7.
Тинто Прас
21.09.2016 19:16:49
0
0
То това е като харесването на порнозвезда - искаш я ама да не ти е в къщата
6.
Алфа Рисърч
21.09.2016 17:28:53
1
5
От хиляда травестити,разгонени лелки,махленски педерасти и минетчии 32.8% са дали положителен отговор на съвокуплението на Тиквата с кмета на Симитли.От тази голяма любов се роди Шиши. Как го изсра Б.Б. такъв голям от пърдялника си, само той си знае.
5.
М
21.09.2016 16:32:37
1
6
Този Бойко не мисли за хората как да им помогне ,а гледа как да си напълни джоба си!Пенсионери са с малки пенсии,пътищата ни са разбити!Цените на цигарите щели да ги вдигат!
4.
харесвън, трънки
21.09.2016 15:23:32
1
10
кой харесва да бъде лъган и окраден от б.б.протежетата?
3.
ViP
21.09.2016 15:18:39
1
14
Пак платена статия на тиквата от тиквата за тиквата...

P.S.
Тиквата-бойко
2.
top до 1
21.09.2016 14:52:39
1
13
и на рушветчиите
1.
Kxta
21.09.2016 14:40:52
1
16
Лидера на дюнерите
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Нужно е родните производители и търговци да чувстват подкрепата на държавата и да бъдат поощрявани с политики Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Към момента има регистрирани 57 сигнала за нарушение на изборния процес, задържани са общо 17 лица Тя е милионерска съпруга и отправи  уникално предложение към Мъск Тя е милионерска съпруга и отправи уникално предложение към Мъск Светлана Гъщерова иска чипиране на всички политици Екшън в София! Арабин извади пистолет, насочи го към автобус с пътници Екшън в София! Арабин извади пистолет, насочи го към автобус с пътници Свидетел даде описание на чужденеца: черна къдрава коса, светлокафява кожа и рядка брада Пуснаха тайно от затвора Ценко Чоков Пуснаха тайно от затвора Ценко Чоков Скандалният бивш кмет на Галиче и синът му лежат само година и половина зад решетките заради фиктивна работа Тази миска гушна трета диплома за висше Тази миска гушна трета диплома за висше Антония Петрова ще се вихри в здравния мениджмънт Прокурор проговори за нови разкрития около бруталното убийство на Красимир Каменов-Къро Прокурор проговори за нови разкрития около бруталното убийство на Красимир Каменов-Къро Той, съпругата му и още двама души бяха убити в Южна Африка миналата година Започва премахването на сградите на терена на бъдещата детска болница Започва премахването на сградите на терена на бъдещата детска болница Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева ще даде старт на процеса Парламентът се събира извънредно в неделя Парламентът се събира извънредно в неделя Заседанието е насрочено за 15 ч.  Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Не можела да пее и мислила само за пари
Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Нашенци масово канселират екскурзии заради надутите цени на морския превоз Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Двамата имали 1-годишна връзка, в която се въздържали от интинмни контакти Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Превозвачите често извиват ръцете на потребителите с допълни плащания, понякога по-скъпи и от билетите, за да настанят дете до родител например Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Дженифър Лопес си взема почивка, за да бъде с децата, семейството и близките си приятели, обявиха организаторите  Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия  Условието е само за района на Харков
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори