×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ОЗБГ: Задържането на мигранти противоречи на принципите ни


12 Април 2016, Сряда, 00:21 ч.

Не обслужваме чужди интереси, заявяват от организацията
Във връзка с последните събития около задържането на мигранти по границата, от "Организация за закрила на българските граждани" (ОЗБГ) направиха писмено изявление, за да се изчистят някои въпроси, касаещи организацията. Публикуваме го без редакторска намеса:

Разграничаването!!!

Предистория

Преди седмица част от членовете на ОЗБГ бяха на разходка в гората. С тях имаше и екип на предаването „Ничия земя“. Целта беше да се направи кратък филм за ОЗБГ, като организация, също така да се внесе яснота около разходките в гората: какво представляват, какви хора ходят, каква е идеята им, как протичат.

По време на репортажа се случва нещо неочаквано! Пътят на група мигранти се пресича с този на ОЗБГ и журналистите. Момчетата от ОЗБГ молят групата да спре (виж статията ТУК), след което звънят на Гранична полиция, дават им вода, храна за едно от децата, а журналистите започват да снимат всичко, което се случва.

След известно време пристига патрул на Гранична полиция, извършва някаква проверка и започва всеобщо чакане. Чакат да пристигне камион, който да отведе мигрантите. Камионът пристига след около час, качва нарушителите и всички от ОЗБГ и репортерите са свободни да си ходят. Следващите няколко дни медиите гърмят, ОЗБГ бива наградена, получаваме много похвали, адмирации, телефонни обаждания, интервюта. Прочухме се чак в немска и италианска телевизия.

Актуално

Седмица по-късно се случва нещо още по-сензационно! В интернет е качен клип, на който се вижда как неизвестни за нас момчета са задържали малка група мигранти, сложили са им свински опашки и им казват да си ходят обратно в Турция. На клипа се вижда и как едно от момчетата носи оръжие подобно на меч, чийто острие е много голямо.

За часове клипът е гледан от десетки хиляди хора, харесан е от хиляди, споделен е от хиляди, а медиите отново гърмят със страшна сила, още по-голяма от предния път! За кратко време се изписа и изговори много дали действията на момчетата са законни. В този случай ОЗБГ не е съдник, а тук идва ролята на държавата (или това, което е останало от нея). Държавата ще определи дали действията са законни, а народът ще определи дали са правилни!

Под статиите, в интернет изданията, клипът е коментиран от стотици потребители. Коментарите са най-различни. Има смислени, има верни, но има и много гнусни писателчета, които са силни само зад клавиатурата, а всъщност са жалки низки човекоподобни. Това са духовно бедни човечета, интелектуално осакатени тела, давещи се в собствените си комплекси.

Част от гореспоменатите коментари, по един или друг начин, имат връзка с ОЗБГ. Много хора безуспешно се опитват да очернят организацията, както и да й припишат неща, без значение дали в положителен или отрицателен аспект, които не отговарят на истината. Много хора се опитват и да всеят напрежение между ОЗБГ и други хора, между ОЗБГ и други организации. ОЗБГ няма да се поддаде на провокации и ще запази добрия тон и отношение с всички, които са в помощ на народа и Родината. Апелираме и Вие да направите същото, водени от интелекта и родолюбието си, а не от първични емоции, нанасящи двустранна или многостранна вреда.

Да се знае

Членовете на ОЗБГ правят разходки в горите повече от половин година (имаме около 20 разходки). Събираме се, спортуваме, разпускаме. Когато видим мигранти, до момента се е случвало 2 пъти, учтиво им казваме да спрат, след което подаваме сигнал на Гранична полиция. По абсолютно никакъв начин не нарушаваме закона или правата на нарушителите: нямаме физически допир с тях, не използваме оръжия, не ги обиждаме или караме да правят нещо против волята си, не им вземаме вещите, не говорим с тях, а се държим крайно добре.

Преди всяка разходка, предимно, заради нашата безопасност, съобщаваме на Гранична полиция, че отиваме на поход в гората. Правим го и с цел да не бъдем обвинени в незаконни действия срещу мигрантите или някакви други престъпления. Има не малко хора, които искат и биха имали изгода от това да не се разхождаме и сме сигурни, че биха направили всичко възможно, за да възпрепятстват разходките ни. Никой и по никакъв начин не може да забрани на граждани да посещават държавните гори!

Снимките и клиповете, които сме правили са потвърждение на думите ни. Ние сме законно регистрирана организация, чиято цел е да стимулира хората да спазват закона, да обичат страната си и да вършат безкористни дела в нейно име. Не толерираме нарушаването на закона, както и потъпкването на нечии права, дори на мигранти. Има си държавни институции, които знаят как и какво да правят с тях.

Съществуват други хора и организации, които също правят разходки в гората. Техните начини за спирането на мигранти са най-различни, варират от законни до незаконни. ОЗБГ адмирира тяхното желание да пазят границите на татковината ни, но не е съгласна с някои от прилаганите методи, поради причини от различно естество. Държавата трябва да прави разлика между различните организации и методите им!

В определени ситуации ОЗБГ е съдействала на някои хора и организации за разни законни и патриотични мероприятия. Одобрили сме конкретната кауза, всичко е било в рамките на допустимото и сме го направили, защото е било в името на народа и Родината. Но това не означава, че сме обвързани с тях или имаме трайно изградени отношения. Всяка ситуация е отделна! ОЗБГ има създадени контакти и с други хора и организации от Бургас, Варна, София и още няколко града. Но към момента тези хора и организации не извършват дейността „задържане на мигранти“.

ОЗБГ извършва различни патриотични дейности, с които може да се запознаете на сайта ни. Разходките в гората се правят между другите мероприятия, а не са наша основна цел. Молим, да обръщате внимание и на тях, а не само на случките, свързани с мигранти. Има и други важни неща, които ни заобикалят, има и други проблеми за решаване, има и други хора, които имат нужда от подкрепа. Не ги игнорирайте!

Разграничаването

Във връзка с горенаписаното, ОЗБГ заявява най-отговорно, че се разграничава от абсолютно всички други хора и организации! ОЗБГ не носи отговорност за техните действия, ОЗБГ не е част от тях и те не са част от ОЗБГ. Ние държим на идентичността и авторитета си и не бихме искали да ни припознават като опетнена организация, като организация подкрепяща опорочени елементи или като организация, която върши незаконна дейност. Искаме да сме разпознаваеми с нашето безкористно родолюбие и с нашите патриотични дела, които се вършат за благото на България.

Ние не сме против държавата, ние се стремим да й помогнем да си върши по-добре работата. Не изземваме функциите й, а и нямаме такива намерения. Именно затова действията ни са изцяло законни и се разграничаваме от други хора и организации. Имаме си идентичност и добро име и ще направим каквото е необходимо, за да останат такива!

Който има въпроси, свързани с ОЗБГ, да не чете разни коментари, а да се свърже с нас, за да отговорим. Може да се свържете с Председателя на ОЗБГ – Христо Атанасов, да звъннете на служебния телефон или да пишете на електронната поща на ОЗБГ. Научете истината от нас и спрете да вярвате на всичко, което се пише в интернет, особено от задклавиатурни нищожества!

С уважение, ОЗБГ

В категории: Бургас


16
Коментара
16
Коментара по темата
16.
ОЗБГ заедно с Митьо Очите
27.08.2016 00:54:03
1
0
Това на 23-та секунда от този клип да не е Брат Раян съоснователят на ОЗБГ , заедно с другия - затворник Стефан Машинта .
Какво ли прави Брат Раян патриота заедно със свитата на Митьо Очите в болницата??? Нещо не ми се вързва картинката..
Тези ги наградиха с медал за мигрантите, а са заедно с Мит'о Очите , а Петър Низамов Перата го изкараха човек на Митьо Очите и него го задържаха под домашен арест.
Обаче сега като гледам май ОЗБГ са хора на Очите и правителството , а Перата се бори само за чест и достойнство само и за България . За това го мачката, а другите от ОЗБГ (добрите) си пият кафето с Митьо Очите .Ако бъркам поправете ме.
Изгледйате клипа на 23-та секунда кой се появява.

http://www.skat.bg/news.php?action=7&newsID=35748
15.
До Петър(Траян Траянов)
12.06.2016 12:44:29
0
5
Петър Низамов.....Патриота който изсече горите и ги изнесе за Турция.....Патриота който хвана 3-ма циганина и ревна по всички телевизии че пазел границата......Патриота от групата на Рижите отговорни за над 40 изнасилвания на момичета,38 палежа,побои,рекети,хулиганство......."Юриста" който няма и един верен приятел защото всички му се подмазват :) а той от своя страна ги използва и после ги нарежда и унижава.....Пазел границата ни :) Веднъж седмично с Илко комплексаря,Мъфито пътника и Теодор предателя лимонката на рижите!!!Последния протест в негова защита с 5 човека....От които сестра му и четири лапета.....Сравняващ се с Левски?Правещ си колажи сам и пишейки коментари в стил копи пасте "аз съм тъпак" и кой съм пребил и колко силно удрям ама ако съм ножа в другата ръка.Пера.....излагаш са ле чуек!!!
14.
ОЗБГ заедно с Митьо Очите
11.06.2016 19:37:30
3
0
Това на 23-та секунда от този клип да не е Брат Раян съоснователят на ОЗБГ , заедно с другия - затворник Стефан Машинта .
Какво ли прави Брат Раян патриота заедно със свитата на Митьо Очите в болницата??? Нещо не ми се вързва картинката..
Тези ги наградиха с медал за мигрантите, а са заедно с Мит'о Очите , а Петър Низамов Перата го изкараха човек на Митьо Очите и него го задържаха под домашен арест.
Обаче сега като гледам май ОЗБГ са хора на Очите и правителството , а Перата се бори само за чест и достойнство само и за България . За това го мачката, а другите от ОЗБГ (добрите) си пият кафето с Митьо Очите .Ако бъркам поправете ме.
Изгледйате клипа на 23-та секунда кой се появява.

http://www.skat.bg/news.php?action=7&newsID=35748
13.
ОБЛИЗВАНЕ НА ГЪЗА НА БОЙКО И ГЕРБ(ОЗБГ)
13.04.2016 15:35:43
7
1
ПРЕТЕНДИРАТЕ ДА СТЕ СЕРИОЗНА ОРГАНИЗАЦИЯ А БЪЛВАТЕ ЛЪЖИ КОИТО МОЖЕШЕ И ДА СИ ГИ СПЕСТИТЕ..КАК ДА НЕ ПОЗНАВАТЕ ПЕРАТА И ДИНКО НАЛИ БЯХТЕ НА ПРОТЕСТА В ПОДКРЕПА НА ДИНКО ЗАЕДНО ДАЖЕ ПРОФИЛНАТА СНИМКА НА МАШИНАТА Е ОТ ТАМ ОСВЕН ТОВА БЯХТЕ И НА ПРОТЕСТИТЕ ОРГАНИЗИРАНИ ОТ ПЕРАТА, ЗАШО Е НУЖНО ДА ЛЪЖИТЕ ОБЩЕСТВЕНОСТА ЗА ИДИОТИ ЛИ НИ СМЯТАТЕ
12.
val
13.04.2016 14:09:40
5
1
Nqma kak uroda kasabova da vo zashtitava ei taka bez polza da ima. Vchera pisa che organizirvate sportno subitie dnes tova razgranichavane predi dni medal, tova ne e na dobre nali se seshtate ot shirokata publika. Perata moje da e sqkakuv no guzove ne e lizal.
11.
Хахахаха
13.04.2016 04:01:01
6
5
А бе кви са тия глупости, що не покажете клипчетата от протестите на ОЗБГ в центъра на Бургас, как най-отпред беше Перата и как нямат нищо общо
10.
hahaaaahha
13.04.2016 03:06:36
11
4
НЕ СЪМ ЧУЛ НЯКОЙ ДА ХОДИ НА РАЗХОДКИ В ГОРАТА С ТЕЛЕВИЗИЯ И С ЦЕЛ ДА ЗАДЪРЖА ИМИГРАНТИ В ПРЕДАВАНЕТО НИЧИЯ ЗЕМЯ ТЕ ЯСНО РАЗАСНЯВАТ,ЧЕ ЛОВЯТ ИМИГРАНТИ ОТ 6-7 МЕСЕЦА.ОЗБГ СА НА ЗАПЛАТИ ПРИ ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ И ДО ТУК С ПАТРИОТИЗМА ГАДНИ ИБРИКЧИИ И ПРЕДАТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ ЗА ЖЪЛТИ СТИНКИ,СЕГА СТЕ ТРЪГНАЛИ СЪС СЪСТЕЗАНИЯ ДА ЛЪСКАТЕ ИМИДЖ
9.
az
13.04.2016 00:50:21
6
5
Umrete turski predateli
8.
до 4
13.04.2016 00:05:05
4
5
Приядоха ми се заешки сърцаа :))
7.
Машината
12.04.2016 23:10:06
6
6
Хахаха принципи далече сте от принципите вие търсите медиина изява. Обикаляте си на разходки в гората с журналисти.
6.
КУРТИ
12.04.2016 22:47:45
0
11
ДОКАТО ДВЕТЕ ДРУЖИНИ БЪЛГАРСКИ ЮНАЦИ СИ ГО МЕРЯТ.......МЕСТАН И ХЪФЪЗОВ СИ НАПРАВИХА ТУРСКА ДЕМОКРАТИЧНА ПАРТИЯ, С ЛЕК НАКЛОН КЪМ ВИСОКАТА ПОРТА В ЦАРИГРАД , НЕ ЗНАМ КОЙ ТАЙНО ДЪРПА КОНЦИТЕ И НА ЕДНАТА БЪЛГАРСКА ДРУЖИНА И НА ДРУГАТА , НО УСЕЩАМ ЧЕ НЯКОЯ ПОДЛА ЧЕРНА РЪЧИЧКИ РАЗДЕЛЯ НАРОЧНО , БЪЛГАРСКИТЕ ХАЙДУТИ , ЗА ДА Е ДОБРЕ НА АГИТЕ...........МОМЧЕТА МОЛЯ ВИ..... ОБЕДИНЕТЕ СЕ......СГОВОРНА ДРУЖИНА ПЛАНИНА ПОВДИГА.........МНОГО СКОРО ЩЕ ДОЙДЕ ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО...........ТАКА ПОМАГАТЕ КАТО СЕ КАРАТЕ САМО НА МЕСТАН И ХЪФЪЗОВ И НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ.......... ВИЖТЕ СВОИТЕ СПОНСОРИ .........И КАКВИ ГИ ВЪРШАТ РЕАЛНО.......ТАКА Е ПАДНАЛА И БЪЛГАРИЯ ПОД ТУРСКО РОБСТВО , 1000 ЦАРЯ, ВСЕКИ ДЪРПА КЪМ НЕГО, НАКРАЯ НАЙ ДОВОЛНИ ОСТАНАЛИ .....АМУДЖИТЕ......
5.
Българин
12.04.2016 22:41:16
0
20
Браво, това с разходките добре сте го измислили, нека спермоядите от хелзингския комитет да го духат
4.
....
12.04.2016 22:11:08
0
33
Сега като Перата е на СПА ще видим как коментарите ще са с 200-300 по-малко и няма да се повтарят.....Низамов-позителя на форума :).....А и лимонките му,ония наркоманчета със заешки сърца и пилешки мозък :)
3.
me
12.04.2016 21:57:54
11
4
Sq shte gi djobim ili ne migrantite
2.
Бургазлия
12.04.2016 21:55:41
10
32
Чефо и ОЗБГ са истински патриоти, не като ония наркомани с Перата. Тея боклуци ходят бият и обират хората, там са заради парите а не заради идеята......
1.
Да
12.04.2016 21:54:29
2
37
С една дума момчетата от ОЗБГ нямат нищо общо с пъпчивия принц Перата и тревоманските им отряди....Ама не бе той бил ЮрИсТ ВЪЙЙЙЙЙЙ!!!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци БСП ще вдигне резултата си на предстоящите парламентарни избори, ще ни подкрепят и разочаровани гласоподаватели на ПП-ДБ Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Още в днешния ден времето даде заявка за предстоящото затопляне ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Предложението е цената да бъде съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Не повече от 20 секунди са нужни, за да се изпрати запитване за съответното лекарство Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Дамян Дамянов бе прикован на легло и инвалидна количка след прекаран инсулт И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева
Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори