Тенденции в сватбените менюта
12 Април 2016, Вторник, 04:01 ч.
Пет степенните менюта си остават на мода и през този сватбен сезон
Новият сватбен сезон е на прага. Какви са тенденциите, колко степенни трябва да са блюдата ви, какво да съчетават те, разказва най-голямата международна платформа, foodpanda.
Блок маса или индивидуално меню? Въпросът, пред който са изправени всички младоженци. Отговорът му се крие в предпочитанията на младата двойка, както локацията и часа, който са избрали за начало на веселбата. И двете крият своите предимства и недостатъци. Каквото и да изберете е необходимо да знаете колко от вашите гости имат специални хранителни навици – вегани, вегетарианци, колко от тях са диабетици или са алергични към нещо конкретно. Ако не сте сигурни може да заложите въпроса в поканата. По този начин ще отдадете специално внимание към близките си в най-важния ден от живота ви.
Пролетно-летните сватби предполагат по леки храни, но и достатъчно засищащи за 5-6 часовия маратон по танци. Ето защо foodpanda предлага да заложите на богата и разнообразна салата, която би задоволила предпочитанията и на най-капризните.
Предястието би могло да бъде пролетни рулца или гриловани тиквички, с мус от крема сирене. За основно, най-предпочитано сред месата си остава пилешкото – печено или на руло с плънка от зеленчуци. Свинското и тази година ще се среща, като другото най-често предлагано ястие. Каквото и месо да изберете, гарнирайте със зеленчуци, най-добре гриловани или задушени. Следястията са нещо полезно, тъй като практиката показва, че след много танци и наздравици, гостите огладняват така, сякаш не са хапвали нищо. Класически, десертът си остава най-чакания и жадуван момент, който е отреден за вкусния ритуал със сватбената торта.
Пет степенните менюта си остават на мода и през този сватбен сезон. Заложете на комбинация от месо и зеленчуци за основно ястие и не пренебрегвайте следястието. Не забравяйте, че трябва да нахраните първо очите, след това небцето и чак накрая стомасите.
В категории:
Животът










Министър Мирослав Боршош откри учебната година в Професионалната гимназия по туризъм „Пенчо Семов“ в Габрово
15/09/2025, Понеделник 16:53
0



Лесна и вкусна панирана коприва, която става за минути
15/09/2025, Понеделник 16:40
0

Търговците в Одрин се хванаха за главите, такова чудо не са виждали скоро
15/09/2025, Понеделник 16:20
0

Има 12 операции на носа
15/09/2025, Понеделник 16:00
1

Триумф за яхт клуб "Черноморец"
15/09/2025, Понеделник 15:41
1

Откриха обновения стадион във Ветрен
15/09/2025, Понеделник 15:21
1

Гражданската война, която Западът не иска да повярва, че идва
15/09/2025, Понеделник 15:16
3

Ученикът се е превърнал в своеобразен роб на своя телефон, смята Диан Стаматов
15/09/2025, Понеделник 15:00
3

Обрат! Прокурорският син от Перник вече не е издирван от полицията
15/09/2025, Понеделник 14:44
2