×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Д-р Валентин Стоев: Няма да ставам шеф на МБАЛ-Бургас, но се чудя откъде ще намерят подходящ


Д-р Валентин Стоев: Няма да ставам шеф на МБАЛ-Бургас, но се чудя откъде ще намерят подходящ
Д-р Стоев управлява 10 г. МБАЛ-Бургас, твърди че е оставил 2 млн.лв.счетоводна печалба
15 Март 2016, Вторник, 20:43 ч.
Автор: Емел МАХМУД Снимка личен архив

От години съчетанието добър лекар-мениджър не може да се постигне в бургаския случай, казва той

Аз управлявах 10 години успешно МБАЛ-Бургас, сега работя като уролог в частната МБАЛ „Дева Мария“ и пряко участвам в нейното управление по отношение на инвестициите. Нямам нито за цел,  още по-малко желание, да оглавявам отново МБАЛ-Бургас.

Това съобщи за Флагман.бг д-р Валентин Стоев, чието име напоследък упорито се спряга за нов изпълнителен директор на МБАЛ-Бургас /ВИЖ ТУК/.

Стоев добави, че наскоро имал възможност да се запознае с информация от първо лице в здравното министерство, свързана със спад на дейностите и спад на приходите в МБАЛ-Бургас, особено хирургическите интервенции, които били сведени до най-леките операции. Това било довело до затруднено положение с плащането на дълговете и възнагражденията на персонала. Той препоръча качествен одит, който да огледа внимателно приходи, разходи, структура, нефункциониращи звена – причини, Одитът да не се задоволява с констатации, а да набележи мерки за погасяване на нарастващите дългове.

„Важното е, хората, които провеждат този одит да имат и политическа поддръжка, защото  трябва набелязаното да се реализира“, каза той.

Стоев не пожела да коментира работата на настоящия шеф д-р Георги Матев, който също като него управлява почти вече 6 години. По наши данни Матев бил подложен на унищожителна критика и дори смятал да се оттегли, защото напоследък срещал крайно неодобрение в министерството, поверено на Реформаторския блок.

В крайна сметка, неговият предшественик д-р Стоев смята, че било трудно да се посочи личност в Бургас, която да съчетае отличните качества на лекар-администратор и добър мениджър, владеещ финанси и икономика, но да има отношение и към дейностите вътре.

„Ние вече видяхме какво се случи, когато ГЕРБ опитаха да „внесат“ директор от Стара Загора през 2009 г., човекът бе с опит и титли, но реакциите срещу него бяха крайни, преди да си тръгне този човек, бяха стигнали до пълно отвращение. Помня, че преди да си тръгна аз, имаше истерия, накрая всички наказателни производства срещу приключиха с пълното ми оневиняване. Всичко бе поръчково, помня, че един зам.министър даже твърдеше, че съм си бил купил трактор. Въпреки трудностите, през последните 2 години от моето управление оставих счетоводна печалба от 2 мн.лв. При моето управление сложих точка на бюджетното плащане и поканих да влезе Здравната каса. Сложих край на системата „кой платил – платил...“ Тръгнах си през 2006 г. и след мен закриха важните отделения „Изгаряния и пластична хирургия“ и „Лицево-челюстна хирургия“, сектора по гръдна хирургия. Аз бях довел хирург от Стара Загора, но те го изгониха, същото стана и с пластичната хирургия. В този ред на мисли, трудно е да се каже кой трябва да поеме тази болница“, заяви д-р Стоев.

В категории: Политика


Ергенът бил смотаняк
Ергенът бил смотаняк 19/05/2024, Неделя 19:16 6
16
Коментара по темата
16.
*********
14.03.2019 23:24:02
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
15.
лекар
19.03.2016 08:12:21
0
1
Оставете Д-р Матев да работи. Господина с арабско име не е желан в МБАЛ Бургас. Това е единствената болница в региона оказваща безплатно комплексно лечение на всички /вкл. и социално слаби/ пациенти.
14.
виолета
17.03.2016 18:01:23
0
0
дали ще изгонят вече КОМИСИОНЕРСКАА БРИГАДА с елките от мбала
13.
Поръчка, донос, поръчка
16.03.2016 22:58:10
0
0
Поръчка, донос, поръчка. В превод - поръчкова статия, донос в Mинистерството, поръчка кой да свърши одита. Последното се чете в този цитат от статията.
„Важното е, хората, които провеждат този одит, да имат и политическа поддръжка, защото трябва набелязаното да се реализира“, каза той.
Уважавам д-р Стоев. За него само добро, но не може една частна болница и частните интереси на един човек, който дори не е лекар, да унищожават бургаското здравеопазване. Матев винаги ще е класи, класи, класи и степени хуманност над г-н Абумелих.
12.
петър рукев
16.03.2016 21:32:45
0
0
всичко е преходно ,вижте д-р ферфериева - от кардиолог - стана хомеопат ,а сега бере душа с онкозаболяване - господ да и дава сила
11.
проф- станкушева
16.03.2016 21:28:29
0
3
това за бургас е вярно ,парите са важни да се привличат хабилитирани лица ,но и да остават а за това държавните болници нямат пари ,и държавата е абдикирала ,затова се наслагват интересите на частниците които дават пари и привличат ценни кадри ,но не това е проблемът проблемът е те да останат да създадат академизъм в лечението ,а не да са приходящи - това не е лечение това комерсионализъм в дайствие , а и ролята на държавните заведения е да имат възможността не с партийна намеса а с менижмънт да застават на пазара но и да изпълняват социалните си функции ,с каквито частниците особено Дева Мария не може да се похвалят . Лично д-ц Гацов и доц Велков и невролози и ортопеди са споделяли ,че заплащане има но подхода в управлението на частника се основава на комерсионализъм ,преходност и използуване на нишите на законоуредбите на медицината в България да се спекулира със академичността в лечението ,т.е както се раждат доценти сега никъде го няма това освен в България .
10.
др Велков
16.03.2016 20:52:02
0
3
Не е вярно това никаква печалба няма от управлението на др стоев просто се пазячт всички документи и делата срещу него при прокурор Мила георгиева .уволнението е дисциплинарно от МНЗ и само политическия чадър спаси стоев който като член на сдс и втора дясна ръка на Данчо Цонев ментата бивш шеф на сдс и др мануелян шеф на сдс след него за бургас го спасиха от делата които др томчев със 100 свидетели бяха готови да дадат показания, но ги спаси извънсъдебното споразумение ,но това беше решаващото за неговото уволнение има документи за това .др стоев е добър уролог но при един финансов одит на неговата дейност той няма как да докаже 10 мл. Дългове на болницата и откъде има пари да има 4 апартамента и 4 поредни инвитро за трите му дечица в клиниката частната на дц. ЩЕРЕВ всяко едно по 4000 лв ,както и пряко участие в наддаването на семир абумелих срещу сити клиник за взимането на понтика 17 млн срещу 15 млн .това е и и повод за поредната атака на семир абумелих да използува вече негодния като човек е не като уролог а като човек Стоев за политическа приватизация на мбал бургас в обрулената герберска държава. Стоев ,Матев дц.Станчев Будаков,др Илиев -дисциплинарно уволнен директор на мбал бургас -сега при семир абумелих -няма значение, Става въпрос за твърди пари и предприватизационна политика на неясната гереберско Московска политика в здравеопазването в бургас,затова и Митко Николов е в неясно или неутрално положение.ПАРИ И ПАРИ ПРИМ -кой не ги иска ,но никой не знае от къде идват.
9.
До 3
16.03.2016 15:58:29
2
3
Явно си доктор,щом заемаш такава позиция.Лошото е,че обиждаш.Ако си и общински съветник от управляваща партия още по-лошо,защото не се чува нищо добро за теб.Здравеопозвонето в Бургас въобще не е ок и ние го виждаме ,а някои го изпитваме на гърба си.
8.
ceco
16.03.2016 12:59:26
0
0
ot sestrite po golemi kurvi nqma
7.
374
16.03.2016 09:40:58
1
0
Всички ще се лекувате в София за по-лесно!
6.
374
16.03.2016 09:40:58
1
1
Всички ще се лекувате в София за по-лесно!
5.
До До Радо
16.03.2016 09:15:57
1
0
На мен ми се наложи... 2 пъти... единия път си прибрах близкия в ковчег, а втория път след 2-рия ден на нищо не правене го закарах в софия и сега е жива и здрава...
4.
чичко сняг
16.03.2016 09:15:56
1
1
Тъй като много се нашумя за Димитър Стоянов Вергиев, ще подхвърля на „принципните борци за справедливост „Флагман””, че Вергиев, чрез фирмата си “ВЕРГИЕВ – ХОЛИДЕЙ” ЕООД, ЕИК 147133364 стопанисва ресторант собственост на общинско дружество, както и имот общинска собственост години наред, без търг или конкурс, каквото е изискването на закона.
Ресторант „Бургаски вечери” в морската градина се стопанисва от “ВЕРГИЕВ – ХОЛИДЕЙ” ЕООД, който го е предоставил под наем на друга фирма.
Няма търгове, няма конкурси, има благословия на община Бургас и кмета на общината.
Хайде да ви видим флагмани, какво ще публикувате на темата, с оглед рекламния договор който имате с община Бургас………….
3.
До Радо
16.03.2016 08:53:23
4
6
Ей Палячо!
Ще те питам аз теб ако ти се наложи тези помияри се наложи да ти спасявят живота на теб или на близките ти! Заслужавш да те оставят да умреш като куче пред някоя болница Нещастник! Набийте си го в простите кратуни, безплатно беше при Бай Тошо!
2.
Rado
16.03.2016 08:13:07
6
4
Sega vsi4ki lekari sa dolni pomiqri. Kolko mnogo hora pogrebaha. I postoqnno samo se pi6e za lekarski gre6ka a osadeni nqma. Trqbva da se otrepat nqkolko lekari
1.
в Бургас
15.03.2016 23:31:13
4
25
МЕДИЦИНАТА Е ПОД ВСЯКАКВА КРИТИКА
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Eксперти твърдят, че Момата е бил социопат, но не е имал психически разстройства Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Той вече се е срещал със собственика на варненци Павлин Николов Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Стaвa дyмa зa пpoизвoдcтвeнaтa бaзa нa ĸoмпaниятa зa дoгpaми и фacaдни peшeния "Kpyпaл" EOOД Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Цените на имотите у нас растат по няколко причини Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп На място са пристигнали няколко екипа на полицията, пожарната и Бърза помощ Ергенът бил смотаняк Ергенът бил смотаняк В интернет се появиха стари негови снимки, които предизвикаха същински взрив и лавина от коментари, за жалост повечето от които подигравателни Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Червенокосата дама, която бе синоптичка на Нова тв, преди да излезе за втори път в майчинство Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Изтипоса на снимката на жена, която набеди за крадла  Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Жилищата били продадени за 100 хил. лева Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Той е на мнение, че ако трябва в държавата на някого най-много да се увеличават заплатите, това са университетските преподаватели, учителите, лекарите и медицинските работници
Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък Падна хеликоптер с президента на Иран Падна хеликоптер с президента на Иран Инцидентът е станал близо до Джулфа, град на границата с Азербайджан С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче?
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори