×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Аферистът Дарио Томалети се опита да набута Община Поморие с нови дългове по „Кабланд“


Аферистът Дарио Томалети се опита да набута Община Поморие с нови дългове по „Кабланд“
Представители на "ЕнДжиБи Кънсълтинг", които са управляващи в общото дружество, са отпуснали заем на "Кабланд", за да се осигури плащането на хонорарите им
29 Февруари 2016, Понеделник, 11:12 ч.

Дружеството започна да трупа сериозни дългове, кметът Алексиев отказа да приеме годишния отчет

„Няма да допусна да се подигравате с институцията Община Поморие и с отношението си да обиждате жителите на град Поморие и град Каблешково”.

Това заяви кметът Иван Алексиев и отказа да приеме годишния финансов отчет на „Кабланд“ ООД. Акционери в дружеството, което преди години апортира 2 хил. дка общинска земя край Каблешково, са Община Поморие и „ЕнДжиБи Кънсълтинг”.

„Кабланд“ се оказа една от най-неизгодните сделки за Общината в последните 20 години. Кметът Иван Алексиев още от първата година се опитва да спаси общинското участие, но е бламиран с юридически способи. На последното събрание освен Алексиев присъстваха и представители на собственика „ЕнДжиБи Кънсълтинг” - Никълъс Галахар, управителят Дарио Томалети, финансистът Георги Гурковски и адвокат Теодор Божинов.

Дневният ред на заседанието включваше четири точки, като Община Поморие гласува с „против” по три от тях, а като четвърта отправи предложение дружествените й дялове да бъдат изкупени от „ЕнДжиБи Кънсълтинг”.

Причина за това е, че от учредяването на „Кабланд” ООД през 2005 г. до настоящия момент не е отчетено никакво развитие по проекта, за който дружеството е създадено, а именно модерен голф комплекс в местността „Хижата” – Каблешково. За целта Община Поморие участва с апортна вноска на близо 2000 дка земя на това място, където инвеститорите отдавна трябваше да започнат строителство.

Липсата на какъвто и да е напредък в проектните дейности е неоспорим факт, обуславящ решението на Община Поморие да отхвърли годишния финансов отчет на дружеството и решението за покриване на реализираната загуба, а също и да не приеме финансовия доклад, представен от управителя Томалети.

„Имаше нужда от капитал през 2014 година, което бе постигнато чрез вземането на заем от „ЕнДжиБи Кънсълтинг”, по предписание на данъчните консултанти на „Кабланд” ООД, с цел да се осигури заплащането на професионалните хонорари и услуги на нашите мениджъри и консултанти”, гласи част от доклада. Съдържащ редица фактологически и нормативни несъответствия, той оправдава натрупаните от дружеството загуби с умишленото забавяне на проектните процедури от страна на общинската администрация и от редица държавни институции.

Още през 2012 г. кметът Иван Алексиев настоя да бъде сменен изпълнителният директор на дружеството с представител  на община Поморие, както и да се направи преразпределение в борда на директорите. Тогава Алексиев поиска от инвеститорите 1 млн. евро като гаранция, които да останат в полза на града, в случай, че дадените срокове не бъдат спазени. Не бе проведен конструктивен диалог и не бяха предприети действия по нито едно от поставените условия. И този път кметът отправи към управителя на дружеството конкретни въпроси по проекта, които обаче не получиха отговор.

„За да ви освободим от необходимостта да си търсите оправдания за липсата на адекватни действия по проекта, ви предлагаме Община Поморие да напусне дружеството като продаде дяловете си”, каза категорично Алексиев.

В категории: Поморие


7
Коментара
7
Коментара по темата
7.
Петър
03.03.2016 14:58:29
0
0
Като казвам съд имам предвид това, че той е точно за това, да каже кой крив, кой прав пък после се гледа има ли умисъл у когото и да било. Все пак става дума за публична собственост и повтарям плодородна земя, която впоследствие дълги години ще бъде евентуално само райграс.
6.
друг
02.03.2016 17:22:00
0
1
А може би Златанов така есключил договора и набутал общината , че сега е трудно да ги осъдиш
5.
Петър
01.03.2016 07:40:30
0
2
Има проблеми и този проблем трябва да бъде решен в Съда! Не може акционерите да се карат по между си и да си сипят взаимни обвинения, от които страдат най-вече самите граждани на Каблешково, а не Кмета или някакъв си директор на компания, било той измамник! Община Поморие, като публична институция и по Закона за достъп до информация, би следвало да докаже своите твърдения за злоупотреби и последвалото искане за излизане от дружеството и последвалата продажба на Общинска земя на неугодните партньори!? Как се продава земя при това плодородна, на "неизгодни лица", само защото не извършват дейност?
4.
помориец
29.02.2016 16:56:35
0
2
До кога ще продължава тази агония с това дружество измислено на измамници. Това стана по времето на Златанов и Стоянов Общината да се вземе в ръце и да се направи каквото трява да се прекрати този исказ за паднешки обир на общинска земя от страна на тези изпечени мошенници. До кога ще се разиграва този цирк!!!
3.
Екс-помориец
29.02.2016 13:44:56
0
6
Театро разиграват. Само гледайте сега каква ще е цената на дяловете. Баз държа, че ще е на 1/10 от цената на двете хиляди декара земя, които общината е апортирала в дружеството. Алексиев ако искаше да спаси земята, трябваше прокуратурата вече да е влязла в това "дружество" и да му се разследват разходите. Нищо такова не е станало - напротив, кметът просто иска да подари земята на божо дупето.
2.
А
29.02.2016 13:42:53
0
4
А ТОВА ЗАЩО умишленото забавяне на проектните процедури от страна на общинската администрация и от редица държавни институции
1.
Другата България
29.02.2016 13:20:45
0
16
Дарио Томалети е всъщност финландското име на Божидар Томалевски, известен измамник с което той се представя
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Един от собствениците - Димитър Спасов бе привлечен като обвиняем през 2019 г., но не е знаел, и се наложи да прекрати участието си в дружеството на фирмата   Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Глобите ще са в размер между 500 и 5000 лв. Полицията пък държи отговорни нарушителите на ЗДвП Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София KRONOSPAN DESIGN CENTER SOFIA  обяви Седмица на отворените врати Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Били са и в сградата на Централното управление на Агенция "Митници" Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Селекцията от продукти в аутлета се различава от останалите обекти, като включва и артикули от предишни колекции
Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори