×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Шок за индивидуалните спортове: Приеха новата наредба без лобисткото предложение на Румен Ангелов


Шок за индивидуалните спортове: Приеха новата наредба без лобисткото предложение на Румен Ангелов
Промените бяха обсъждани по-дълго от бюджета на Бургас за 2016 г.
Тема в развитие
Спортни клубове искат оставка в ОбС. Кметът да се заемел с бакиите в спорта Румен Ангелов, президент на СК "Европул", пред Флагман.Бг: Комисията по спорт не ни уважава. Силвия заслужава повече Войната за парите за спорт загрубя, искат губернаторът да върне решението на ОбС Бургас Шок за индивидуалните спортове: Приеха новата наредба без лобисткото предложение на Румен Ангелов Войната между колективните и индивидуалните спортове се пренесе в Общинския съвет Индивидуалните спортове: Загиваме, ако няма справедливо разпределение на общинските пари (ВИДЕО) Собственикът на Нефтохимик Мартин Бошнаков: Бюджетът на клуба е 1 млн.лв. на година, искаме прозрачност на общинските средства Лобизъм и конфликт на интереси прозират в готвените промени за подпомагане на спорта в Бургас Ако се приеме новата наредба за спорта, школата на Нефтохимик ще загине Нова наредба взривява спортните среди на Бургас
виж още
скрий
23 Февруари 2016, Вторник, 11:00 ч.
Автор: Петър ПЕТРОВ, снимки: авторът

Клубовете вече ще плащат за ползването на общинските бази


След близо 3 часа дебати общинските съветници приеха промените в наредбата за субсидиране на спортните клубове. Те обаче отхвърлиха лобисткото предложение на Румен Ангелов от ГЕРБ, според което средствата трябваше да се разпределят 50/50% между колективните и индивидуалните спортове. Интересното е, че промяната беше подкрепена едва от половината съпартийци на Ангелов – 13 души, 23 гласуваха против, а 10 – въздържал се. Съветниците приеха и предложението клубовете да плащат за ползването на общинските бази. Те обаче ще плащат само 50% от тасата. Досега базите им бяха предоставяни безвъзмездно, а Общината плащаше раходите по поддръжка и ремонти.

Въпреки призивите на опозицията за отлагане на гласуването, мнозинството от ГЕРБ подкрепи предлганите промени.

„Предлагам гласуването на наредбата да се отложи, защото тя явно не е достатъчно добре изпипана. Вие може да се проверили как стоят нещата в други градове, но не сте питали самите клубове“, заяви общинският съветник от НФСБ Ангел Божидаров.

Подобно становище изрази и зам.-председателят на комисията по спорт и легенда на българските щанги Антон Коджабашев. „Исках нещо да науча на тема спорт, но не успях. Чух хора, които нямат нищо общо със спорта как хвърлят едни кьорфишеци 70/30. Всеки спорт е самостоятелен. Ние искаме още отсега да настроим едни срещу други децата на Бургас. Оказва се, че в България всеки разбира от политика и спорт. Тази наредба има много пропуски. Нека да направим една кръгла маса и да обсъдим нещата. Забравете това раделение 30/70 %“, каза представителят на АБВ.


Дебатите продължиха по-дълго от обсъждането на бюджета на Бургас за 2016 г.

„Ако тази наредба не бъде приета днес, тези 1 млн. лв. няма да отидат никъде. Ние трябва да изберем по-малкото зло“, контрира общинският съветник от БСП Евгений Мосинов.

Според водача на групата на ГЕРБ Димитър Людиев приемането на новата наредба е крайно наложително. „Ние много добре сме проучили нещата. Проверихме какви са практиките в други градове. Консултирали сме се със специалисти, преди да входираме въпросната наредба. Аз съм против да отлагаме гласуването, защото парите няма да стигнат навреме до клубовете“, каза Людиев. 

В крайна сметка, предложението на Божидаров за отлагане на гласуването очаквано беше отхвърлено. Разгорещените дебати бяха записани от камерите на местните телевизии, които бяха допуснати в залата специално за обсъждането и гласуването на промените в наредбата.

В категории: Бургас


27
Коментара
Флагман.БГ Фънки призна за страшна болест Фънки призна за страшна болест 02/05/2024, Четвъртък 14:40 1
27
Коментара по темата
27.
smotan
24.02.2016 20:16:09
1
4
Kal4o pederas pederas
26.
Тоя
24.02.2016 07:10:34
2
2
Ангелов стига писа мишка такава,отивай да цункаш тати
25.
Оня
24.02.2016 03:58:15
2
1
Другияt път четете преди избори,защото ви се написа,че гласувайки за любимата кметица избирате нейните роднини и на Бошнака хората,понеже въпросния си е платил където трябва.Така че не виждам как очаквате да няма възвращаемост на тези средства.Естествено,че пари за индивидуални спортове няма да има,нали фирменото отборче трябва да играе във Висшата лига и естествено общината трябва да ги осигури,то иначе за какво ще вкарваме общински съветници,ако не е да я цоцаме.Много ми е интересно Калчо Дебелов дали може да каже един футболист от отбора,който е излязал в чужбина или са спечелили някой международен турнир.Също така следва и другия интересен въпрос,ако трансферират футболист какъв процент от трансферната сума ще е за общината при положение,че тези спортисти се изграждат за нейна сметка или някои хора са си направили сметката,че общината ще плаща,а те ще обират каймака.
24.
факти
24.02.2016 00:42:13
1
5
КОЙ Е КАЛЧО БЕЛОВ....ИЗБРАН ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК ОТ СЛУЖИТЕЛИ В СТРОИТЕЛНИЯ МАРКЕТ МАСТЕРХАУС И РОДНИНИ И ВИЖТЕ: ТОЙ ОГЛАВЯВА КОМИСИЯТА ПО СПОРТ В ОБЩИНА БУРГАС!!!!! ЗА КОГО РАБОТИ И КОЙ НИ ГО ПРОБУТА ?МОЖЕ БИ ЗАЩОТО ТРЯБВА ДА ТЪРПИМ НЕКЪДЪРНИТЕ ФУДБОЛИСТИ И ГИ ИЗДЪРЖАМЕ ,С КОИТО Е РЕШИЛ ДА СИ ПРАВИ РЕКЛАМА БОШНАКОВ .....? Е НЕ СМЕ ТОЛКОВА МАЛОУМНИ ....
23.
не съм спортист но съм гражданин на Бургас
24.02.2016 00:34:55
2
5
Без да съм спортист ,а просто гражданин който се възхищавам на спортистите се възмущавам какво е това безумно решение нашите пари някакъв некъдърен и неизвестен Белов да се разпорежда с усилията и труда на нашите деца.? Калчо Белов ?Моля Ви отстранете го оставете доказали се спортисти да се занимават с тази тема и казус.... Недупостимо и безумни му са решенията на този номенклатурчик... ГЕРБ осъзнайте се....слагайте компетентни хора на точните места...
22.
Другия път Атака
23.02.2016 20:56:57
1
6
Защо бе господа съветници предадохте Нас-избирателите, бламирахте собственият си кмет, като приехте предложението на чучелото Белов. Малко съвест имате ли вие. Борбата, бокса и щангите, акробатиката те нямат ли детски групи. Георги Марков, Иван Марков те от къде са излезли. Георги Костадинов, Радослав Суслеков, Радослав Лукаев, Иво Янакиев, Георги Палазов, Румен Теодосиев, Антон Коджабашев, борците даже няма да ги споменавам-много са, а и някой си отидоха, Стефка Йорданова-лека и пръст, Галя Бахчеванова. В другите спортове няма ли изграждани с години структури, та ще ги подритвате в ъгъла с някакви смешни проценти. И флагмане моля те стига си правил свирки на този който ти плати повече. За кой точно лобира Ангелов от 50те-70те клуба, които не са богоизбрани по вашите критерий. Дайте малко обективно и честно мнение, а ако не сте запознати просто си мълчете.
21.
Levski
23.02.2016 20:36:10
1
5
Ako si misljat che shepa hora sa reshili sadbata na individualnite sportove i dovolno tarkat prasti shte im kaja samo che voinata te parva pochva nikade ne se razdavat pari bez rezultati v Burgas e prezedent
20.
Istina
23.02.2016 20:32:26
1
3
Dokoga shte tarpim tezi vsichki obshtinski savetnizi da reshavat nekompetentno za vsichko sega veche usraha i sporta dokoga shte tolerirat tezi pedali futbolisti otkradnaha i sasipaha st.Chernomorez st. Lazur vsichko do koeto sa se dokosnali e faliralo zashto kmeta si zatvarja ochite i prodaljavat da im razdavat pari bez nikakvi rezultati
19.
Спиндерман
23.02.2016 20:14:57
1
4
Явно като не разбирате от друго започваме да работим с бой. Футбалерчетата да не ни се появяват вече на Черноморец, че ще има кьотек и още нещо. Ще стане страшно ейй малоумници прости.
18.
аман от некадърници
23.02.2016 19:53:05
1
7
123, не Белев, а Белов - Калчо Белов!
Един селски тарикат, който се взе много на сериозно! Нищо не вдява нито от спорт, нито от мениджмънт! Спотаява се като пръдня в гащи, не взема думата по никакъв въпрос, защото не е компетентен по въпросите, просто е тъп, но тарикат и....само "правилно" гласува, както са му казали. Стои по цял ден в кафенетата до общината и бройка кой влиза, с кого говори, събира клюки и си взима заплатата като общински съветник. Той е един пълнеж, един малоумен послушник, но те такива си ги избират, за да ги слушат.
Но не е луд който яде зелника, а който му го дава. Защо не мислите като гласувате, бе хора? Можете и да го зачеркнете, като толкова ви харесва ГЕРБ.
17.
123
23.02.2016 19:17:45
1
4
Ааа и едно голямо браво за Ангел Божидаров, разбий ги по СКАТ довечера Ангеле, ти си ни надеждата търтейте да не се уяждат прекалено
16.
123
23.02.2016 19:13:13
0
7
Настоящата наредба е крайно лобистка и дискириминационна. Кой е този господин Белев, който да ощетява едни и да дава на други. Кой сте вие Белевци и т.н., дето само знаета да харчите нашите пари. Има си хас 700 хиляди за някакви педалчета с татуировки, или за чичаци ритащи на малки вратички. Борбата, Бокса гребането и плуването са дали на Бургас световни, европейски и олимпийски шампиони за Бургас, а сега ще се избиват помежду си докато смешниците ще лапат и Белев ще си взима комисионната. Кой си ти бе Людиев, какво си проучил бе тъпаг, ти ли сложи такава отрепка за отговорник
15.
БЕЗ МАФИЯ В СПОРТА
23.02.2016 17:22:32
1
13
БЕЛОВ -МАФИЯТА И съдист на спортистите
14.
за спорта
23.02.2016 17:20:09
0
10
Как не го е срам Калчо Белов....кой бе хора му даде възможност да решава съдбата на Бургаските спортисти ? Що не си го вземе Бошнаков да му разпределя неговия бюджет ами ще посяга на малкото останали трудещи деца в спорта.? Безсрамие ,какво разбира от спорт ,та да оглавява тази комисия ? Безумие му са наредбите...
13.
Hahha
23.02.2016 17:01:38
8
5
Ангелов кво стана ,мълчиш като пържена цаца
12.
дааа
23.02.2016 16:53:26
1
6
Противопоставянета на отборен и индивидуален спорт е тъпня. Аз искам друго да питам-пише че десет човека са се въздържали. Аба вашта семка и хрантутници, поемете си отговорността! Какво значи въздържал се?!! Това да не е сбирка на анонимни алкохолици бе, спържи. Предлагам ние да спрем да се въздържаме, да одървиме палец и с мега селски боц да ги пратим да се въздържат на майната си.
11.
Аз
23.02.2016 15:46:23
2
7
Абе какви спортни зали какви пет лева общински плазмодий малоумни. Създайте работни места, нали ги виждам днешните младежи колко тренират: на айфона, чалготеката или кварталното кафене. Аз съм 89-та година и моето поколение винаги бяхме навън играехме от сутрин до вечер. На гоненица, ходехме в училищата да ритаме, правехме мачове с по големите батковци. Ние от моето поколение въпреки недостига на спортни зали доста повече спортуване от днешните младежи. Моето детство премина през футбола и плуването а днешните им минава във айфоните, чалготеките, педикюрите, оскубани те вежди и тем подобни женствени изпълнения. За какви спортни зали ми говорите бе гербаджийски измамници гадни като гледам лапета по на 11-12 години с наднормено тегло. Вие ГЕРБ сте най голямото зло което се появи не само в Бургас но и в цяла България. Герберски изчадия на ада пръкнали се от незнайно коя преизподня.
10.
тренер
23.02.2016 15:17:17
1
12
Докога г-да общински съветници.Колко общински милиони потънаха във съвместното дружество Пфк Черноморец.Колко общински милиона ще загубим със стадиона.Колко хиляди беше заплатата на БАЛЪКОВ, Бобич и Лодърдейл. Сега искате отново
9.
Brawo
23.02.2016 14:57:04
0
6
Браво за смелостта !И двамата ми сина спортуват, ако знаете колко пари съм налял на тези треньори ,колко апартамента съм купил оле оле .Работят в лук ойл или някъде другаде и хоп .. треньор и няма данъци няма нищо
8.
честен
23.02.2016 14:44:40
6
4
не говорете така за Калчо той и приятелите му са много честни хора
7.
Мафия
23.02.2016 14:39:12
4
14
Калчо Белов е проблема на спорта в Бургас.крадец и некадърник лобиращ и тъсрсещ финансова изгода за себе си.
6.
тренер
23.02.2016 14:25:38
4
11
Безсрамно.Никога повече за герб.Никога повече за този кмет
5.
Веска
23.02.2016 13:13:26
5
7
Свърши ми рая небсен! Успях да направя конфликт ама не успях да го спечеля.
4.
от индивидуален спорт
23.02.2016 12:58:58
7
17
И от цялата рабонта некъдърния КАЛЧО БЕЛОВ пробута футбула на МАСТЕРХАУС и БОШНАКОВИ това му беше целта нали те го направиха общински съветник. Това му беше мисията
3.
Вашето име
23.02.2016 12:55:49
4
12
na toz kaval angelov sina mu oligofrena vednaga shte otvorqt sporten club i shte vzemat 50% ot sobsidiite
2.
Вашето име
23.02.2016 12:53:59
3
7
nishto ne e davano,vsi4ko se krade nishto ne sa napravili nishtooo
1.
НАРЕДБАТА Е УДОБНА ЗА ОПРЕДЕЛЕНИ КЛУБОВЕ
23.02.2016 12:39:08
5
23
ПРОБЛЕМЪТ НЕ Е МЕЖДУ КОЛЕКТИВНИ И ИНДИВИДУАЛНИ СПОРТОВЕ!!! ИЗКАРАЙТЕ СПИСЪК СЪС СУМИТЕ КОИТО СА ДАВАНИ ЗА СПОРТ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ С ПОСОЧЕНИ ВЪТРЕ ЗА КОЙ КЛУБ КАКВА СУМА Е ДАВАНА И КАКВИ СА ПОСЛЕДСТВИЯТА ОТ ТОВА И ЩЕ ИЗЛЯЗАТ НАЯВЕ КЛУБОВЕТЕ КАСИЧКИ, КОИТО И СЕГА ЩЕ СИ БЪДАТ ТАКИВА!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Жена пострада на паркинг, удари я кола на заден ход Жена пострада на паркинг, удари я кола на заден ход Пострадалата е с фрактура на прешлен, без опасност за живота Роден фермер проговори за огромна далавера с млякото у нас Роден фермер проговори за огромна далавера с млякото у нас Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечните продукти да са с такива надути цени по магазините Битката за националния вот започна. Вижте къде ще има челен сблъсък на лидери Битката за националния вот започна. Вижте къде ще има челен сблъсък на лидери Експремиерът Николай Денков ще води в Бургас на мястото на Константин Бачийски, Пеевски с голяма вероятност ще води и в Кърджали, тъй като вече е партиен лидер, под въпрос като цяло е Лена Бориславова Иван Звездев приготвя морски ястия за бургазлии на Летния Никулден Иван Звездев приготвя морски ястия за бургазлии на Летния Никулден На площад „Тройката“ Звездев ще направи рибена чорба по специална рецепта АПИ е осъдена за 200 хил. лв. заради смърт при потопа в с. Бисер АПИ е осъдена за 200 хил. лв. заради смърт при потопа в с. Бисер Мъжът загива, защото мост, рухнал при бедствието, не е обезопасен, приема съдът Младите даскали бягат от училищата заради агресията и бумащината Младите даскали бягат от училищата заради агресията и бумащината КТ "Подкрепа" иска заплатата на преподавателите да е 150% от средната Българите плащат в кеш, използват все повече пари в брой Българите плащат в кеш, използват все повече пари в брой Банкнотите и монетите в обращение са за над 29 млрд. лв. Задържаха 12 партиди лимони със завишени нива на пестициди на границата Задържаха 12 партиди лимони със завишени нива на пестициди на границата Ежедневно в страната ни влизат стотици камиони, които внасят храни от трети страни На 7 май излиза ДНК експертизата на Велико Минков, делото за бащинство започва на 14 май в Бургас На 7 май излиза ДНК експертизата на Велико Минков, делото за бащинство започва на 14 май в Бургас Първото заседание по делото за бащинство, което той води, ще се гледа в Бургаската съдебна палата Фънки призна за страшна болест Фънки призна за страшна болест Хилда Казасян направо изтръпна по време на шоуто от думите му
Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази...
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори