×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Разпределиха общинския милион за спорт. Има големи изненади!


Разпределиха общинския милион за спорт. Има големи изненади!
Плувен клуб "Бриз" получи най-големия транш в индивидуалните спортове заради добрите си резултати през последната година
Тема в развитие
Спортни клубове искат оставка в ОбС. Кметът да се заемел с бакиите в спорта Румен Ангелов, президент на СК "Европул", пред Флагман.Бг: Комисията по спорт не ни уважава. Силвия заслужава повече Войната за парите за спорт загрубя, искат губернаторът да върне решението на ОбС Бургас Шок за индивидуалните спортове: Приеха новата наредба без лобисткото предложение на Румен Ангелов Войната между колективните и индивидуалните спортове се пренесе в Общинския съвет Индивидуалните спортове: Загиваме, ако няма справедливо разпределение на общинските пари (ВИДЕО) Собственикът на Нефтохимик Мартин Бошнаков: Бюджетът на клуба е 1 млн.лв. на година, искаме прозрачност на общинските средства Лобизъм и конфликт на интереси прозират в готвените промени за подпомагане на спорта в Бургас Ако се приеме новата наредба за спорта, школата на Нефтохимик ще загине Нова наредба взривява спортните среди на Бургас
виж още
скрий
19 Юни 2016, Неделя, 12:00 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Школата на "Нефтохимик" получава лъвския пай в колективните спортове

Общинският милион за спорт вече е разпределен между бургаските клубовете, научи Флагман.бг. Тази година средствата се разделят в съотношение 70/30 за колективните спортове.(ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)

Със сигурност, след като станат публично известни траншовете към всички спортни дружества, ще има недоволни, но през 2016 година се промени философията за субсидиране. Бюджетът за спорт вече се разделя от комисия, в която попадат съветници, служители на администрацията, спортни деятели и общественици.

От протокола на последното заседание, одобрило траншовете за бургаските спортни клубове, стана ясно, че в нея влизат Николай Иванов(Общински съветник), Веселина Деведжиева(началник отдел „Спорт“), Мария Станкова(началник отдел „Бюджет“), Ирена Златева(служител на „Спортни имоти“), Златан Христов(юрисконсулт на Община Бургас) и Тодор Вълчев(Представител на консултативния съвет на спорта към Община Бургас).

Те са изчислили субсидията за всеки един клуб, съобразно правилата в приетата общинска наредба, където с различна тежест са поставени коефициентите за добри спортни резултати, броя на записаните деца и други.

В колективните спортове школата на „Нефтохимик“ ще получи най-много - 99 хил.лв., ДЮШ на „Черноморец“ - 75 хил.лв. Третото място е за волейболния клуб „Нефтохимик 2010“ - 55 хил.лв., четвърто е за шампионите от ХК „Фрегата“ ще вземат 53 хил.лв, а петото за състезателите от клуба по водна топка „Черноморец“ - 48 хил.лв. След тях се нареждат баскетболният „Черноморец“ с 41 хил.лв. и волейболистките от ОУСК „Бургас 2007“ - 39 хил.лв. Най-проспериращата школа ДФК „Звездичка“ ще получи от общината 31 хил.лв.

В индивидуалните спортове шампион е плувният клуб „Бриз“, който ще бъде субсидиран с 35 хил.лева, второто място е за гимнастичките от „Черноморец“ - 16 хил.лв., а третото за борбата – СК „Черноморец“ - 15 хил.лв.

ВИЖ ПЪЛНАТА РАЗБИВКА НА ПАРИТЕ ЗА СПОРТ!

Индивидуалните спортове:




Колективни спортове:



В категории: Бургас


36
Коментара
Флагман.БГ Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка 02/05/2024, Четвъртък 22:00 1
Май ще е прекрасен за 4 зодии
Май ще е прекрасен за 4 зодии 02/05/2024, Четвъртък 21:20 0
36
Коментара по темата
36.
Наблюдател
05.07.2016 08:26:00
0
1
И понеже сме много добри /само на приказки/ имам един въпрос към ПК БРИЗ: Защо нямаме участник на европейското за младежи??? За РИО вече е ясно /пълна нула и там/. Горките деца, горките деца..........а правят големи жертви със здравето си и то.....горките деца....
35.
do 34
04.07.2016 18:54:14
0
1
И могат ли да направят мръсотия не прощават на никой, дори и на близките до тях хора. Тези хора от ПК БРИЗ от това живеят, от болката на другите. На всяко едно дете се подиграват, за всеки се намира какво да се каже от малко до голямо. Дори и за най- добрите си състезатели. Такъв е и случая с най- бързата българка на делфина до момента в България. Не спират да говорят какво ли не.....въпреки това,че тя продължава да им носи слава. За секунда не са спрели. А могат ли да откраднат пари го правят по най- добрия начин.
34.
STENLI
04.07.2016 08:33:32
0
1
Ne znam kakvi pari trqbva da varnat briz, no za vsichki mizerii I bolka koito sa prichinili na xorata sega shte doide momenta v koito shte si platqt vsichko !
NARICHA SE KARMA !
33.
maria
03.07.2016 22:52:43
0
1
Yancho Stoichev zashto si istri profila?Predlagash na 13godishni deca da gledat porno.Onia smeshnik tatko ti Stoencho davkata mu vikali samo da se varne I teb I nego edin do drug da vi vidia kak se govori!I poneje znam che si pederast shte te obsluja!
32.
буден гражданин на град Бургас
03.07.2016 20:19:17
0
2
Хайде сега ПК БРИЗ да върнат всичките пари, които взеха от Община Бургас за подготовката за РИО, защото не можаха
да покрият нито един норматив. Само празни обещания и най- вече към собствените им състезатели, които ако проговорят ще стане страшно.....
31.
бивш родител
02.07.2016 16:48:21
0
1
Дъщеря ми известно време тренираше плуване в ПК БРИЗ. Нагледахме се на доста не лице приятни неща. Скъпи родители на които децата им тренират в БРИЗ: не допускайте да използват децата Ви и то за сметка на здравето им. Рано или късно това ще даде отражение. Не се подлъгвайте по така наречените витамини и Вие може да им ги давате, а не те. Няма нищо странно, че вземат толкова много пари, пак е за сметка на децата и Вие които всичко си плащате. Бъдете по- бдителни и не се подавайте на манипулации и празни обещания, че един ден ще отидат на олимпиада. Попитайте ги колко състезателя за 20 и повече години са завели на така мечтаната олимпиада за всяко едно дете? И въпреки всичко аз съм ЗА спорта, нека да спортуват, но разумно! За целта ги пазете!
30.
До 29
30.06.2016 11:06:49
1
2
Както каза 12 "империята Бриз" е непоклатима . И е така защото им се позволява къде са институциите толкова години мълчат защото и те както Стойчева бъркат в кацата с меда . Явно и директорът на спортното училище бърка в същата каца защото и той мълчи ,според родители чиито деца са били и са в това училище по безхаберен директор никога не са виждали.
29.
запознат - родител
30.06.2016 07:20:05
0
1
Елате да видите на басейна на Флората как БРИЗ си правят каквото искат. Щом влезеш и от вратата те задърпват. Коридорите щели да се плащат. Искам да има прозрачност, да се вижда кой клуб по колко плаща. Не може нашите пари на всички граждани от община Бургас да влизат по джобовете на спортните клубове, а ние родителите всичко да си плащаме. Когато се ходи на състезания и се отпускат пари, срещу всяко име на дете нека има подпис на родител, че детето му е отишло за сметка на клуба и тези списъци да се публикуват на сайта на общината. Трябва да има прозрачност. Стига вече семейство Стойчеви е живяло на гърба на всички граждани на община Бургас, а и други спорт ни клубове предполагам има като тях.
28.
запознат
21.06.2016 00:10:00
0
4
Големи лакомии са тези като Стойчева Поюов и др.Техните точки се дължат на де
цата от спортно училище.Много са добро на държавни първендтва но защо нямат спечелени квоти за олимпиадата в Рио.
27.
бургазлия
20.06.2016 23:59:38
0
4
Комисията кпято разпределя парите явно нищо не разбира от спорт.Раздават се грешни пари на наши и ваши отборчета заради някакви измислени спечелени точки и запетаи. Има клубове създадени от бургаски спортни легенди които не живеят от спорта а за спорта.В цял свят бившите шампиони се уважават а в Българияна почит са измислените и комерсиализирани треньорчета.7
26.
лейди
20.06.2016 20:40:14
0
3
Абе тези лейдис клуб сигурно играят в шампионската лига, та им дават 22 000 лева. Калчо крадеца е доволен.
25.
до 24
20.06.2016 12:05:26
1
3
Да така и предполагам. Но аз попаднах на това в комисията по спорт към община Бургас, за което още едно голямо БРАВО. Така трябва да се работи, срещу измамниците. А ако наистина има - кажете ги. Не трябва да се страхуваме. Не може един човек с честен труд да си вади хляба, а друг като тези от ПК БРИЗ с лъжи и то за сметка на нашия труд, защото част от нашите пари отиват в Общината. Крайно време е да има гражданско самосъзнание. В съвременния живот, то е много силно и е време да се събудим от летаргията, в която сме изпаднали. Затова моят апел е открито да кажете, ако знаете за друго финансово нарушение на ПК БРИЗ, а и на други разбира се.
24.
До 23
20.06.2016 11:37:27
1
4
Само да ви кажа че,Любомир Агов не е единственият чрез когото Бриз краде пари от Общината има и много други.
23.
запознат
20.06.2016 11:19:39
1
4
Безспорен е факта, че общината дава пари за спорт и то много. Но уви тези пари влизат в джобовете на треньорите и въобще не достигат до състезателите, които дават здравето си каузата спорт. А още по- жалко е когато се опитват и лъжат. Влезте в комисията по спорт към община Бургас и ще видите как ПК БРИЗ картотекирва състезател, който не е от Бургас - Любомир Агов, а и няма право да участва в българския шампионат, поради факта че е картотеклиран в Германия и по този начин източват пари. После защо са били водещи? Ами кой знай колко още такива нередности имат в ПК БРИЗ. Но БРАВО на комисията, че са застанали срещу тази финансова измама. Апелирам към всички граждани на Бургас да сигнализират срещу всички измами и злоупотреби на всички спортни клубове. А комисиите и общината да бъдат много бдителни, защото доста пари се източват и при най- малкото съмнение да се само сезират и да осъществят проверки. Така ние обикновените граждани ще повярваме в политиците и така ще оправдаят кредита на доверие даден от нас!
22.
Do Kmeta
20.06.2016 11:04:05
1
4
Da stane jasno na vsichki vsichki kolektivni sportove na teritorijata na obshtina burgas futbol hanbal basketbol sabirat taksi za trenirovka za eki za uchastie v sastezanija za vsichko i zashto im se otpuskat takiva ludi pari sporta e edin i finansovata pomosht ot obshtinata trjabva da e 50/50 togava da se vidi koi cvi uspehi ima njamali kupi njamali medali vsichko e kradene na pari i kmeta da se sabudi veche ida udari po masata .Dolu na stadion Chernomorez se trenira v nai mizernite uslovija v zjala Balgarija Borba,boks,shtangi,leka atletika i sabrani vsichki medalite i kupite koito sa spechelili futbola nemogat da di vzemat za 10 godini napred
21.
Калчо
20.06.2016 10:46:26
1
4
Много е интересно например при ръгбито - от 9 отбора в държавното им първенство, световно известния бургаски клуб е 8ми, но прибира 25 хиляди. Браво кмете, отлична грижа за спорта.
20.
Borbata
20.06.2016 10:46:23
0
2
Tazi godina vsichki individualni sportove da se otkajat 10 te sportisti na obshtina burgas kojato se pravi v kraja na godinata da vidim ot koi sportove shte ima sastezateli mojebi futbol hanbal nz razdadoha se takiva ludi pari na kolektivnite sportove a njamat nikakvi uspehi sram za vsichki obshtinari koito prieha tazi dolna naredba sram
19.
smqqqqqqqqqqqqqqq
20.06.2016 10:43:44
0
1
Няма такава държава общо 1 милион лева за спорт ахахахахахах за това вече нямаме акробатика нямаме футбол нищо няма как може да карате децата да си плащат хотелите и участие на състезание ОЛИГОФРЕНИ това само тука може да стане...кмета уби спорта в Бургас знае само да краде и да прави коопераций сложи турските плочки в центъра всичко хлопа пълен смях разпродаде града.......
18.
Калчо
20.06.2016 10:43:42
0
2
Пожелавам му на гербаджията Калчо Белов да му приседнат тези пари, които дърпа през колективните спортове - 42 стотинки е точката за индивидуалните, 708 лева е точката за колективните и то защо? Защото играли мач с Глиган Грудово и паднал за дузпа. Смешници.
17.
До 10
20.06.2016 10:39:01
0
2
Не мога да разбера какво имате в предвид че този клуб е взел по малко пари или повече .
16.
Родетел от БРИЗ до г-жа Стойчева
20.06.2016 10:31:46
0
3
Г-Жо Стойчева моля ви, замълчете нямам спомен някога да не съм си плащала месечна вноска,екип или състезание .
15.
До 13
20.06.2016 09:43:44
0
3
А аз се чудя даже как се дават пари за футбол като в този спорт нямаме никакви успехи! Даването на пари за футбол си е чиста загуба, а футбола в Бургас е загубена кауза.
77c0Хайде стига вече! Връщайте милионите, които са ви дадени до сега!
14.
Я пак
20.06.2016 09:19:48
0
0
И как ги четете тези списъци? БК Делфин и Фрегата взимат повче пари от БК Черноморец? Защо не сте ги писали?
Затваряй кранчето на всички. Да видим къде е тогава любовта към спорта. Не като този Джамбазов да кара 4 г деца да тренират футбол
13.
Потрес
20.06.2016 08:57:38
1
4
Толкова пари за хандбал е наистина голяма простотия. При условие че елитния футбол няма пари за качествени играчи. Да не говорим че ММА се самоспонсорира... И интересно защо на вдигането на щанги има пари колкото за един обяд?! После защо спорта умирал!!!
12.
родител
20.06.2016 08:56:48
1
7
Да вече наистина не съм г-жо Стойчева. Радвам се, че детето ми завърши 12 клас преди няколко години и така успяхме да избягаме от империята БРИЗ и сме много щастливи. Определено съм ЗА, да се дават на масовите спортове. И там си плащат месечни такси, но и много неща се поемат от клубовете. Там съществува колектив и се учат децата на чест, достойнство, уважение към по- големия, по- малкия, противниковия отбор и много други неща. Неща които в БРИЗ не съществуват. При Вас има само интриги дори и между Вашите деца....И Вие добре знаете колко национални рекордьори напуснаха клуба точно заради това. И сега точките, които вземате са в резултат на техните успехи. Но за съжаление наредбата го позволява и безспорно Вие сте победител в случая, но това ще е до време. Успех на всички деца, независимо къде и какъв спорт тренирате. Дерзайте във Ваше лице и нашето бъдеще на гр. Бургас и България! И въпреки всичко ние по- възрастните вярваме във Вас!
11.
Стоян Енев
20.06.2016 08:39:54
2
2
Янчо, не стига че те видя цяла България как надъхваш деца да гледат порно и отново продължаваш да говориш простотии за "Метропол"....
Скоро време ще се видим на четири очи!
А това кой лъже или не, видя също и цялата плувна общественост как великата ви състезателка Доба покри А норматив!
Спри да говориш за лъжи и измами, защото ако се отвори класирането на всеки състезател по отделно във възрасти, не комплексно и ги проверят всички от глава до пети, да не влезеш и на една друго място за по-дълъг период от време!
Момченце майчино, спри се защото започваш много да дразниш!
Остави всеки да си върши работата, а ти си гледай порното и без това за друго нищо не ставаш...
10.
ИЗМАМА В ОТЧИТАНЕТО НА ПК МЕТРОПОЛ
20.06.2016 02:04:46
4
4
www.bul-swimming.org/
Уважаеми журналисти Вие сте тези които трябва да проверите в съответните федерации ,какви са класиранията на съответния отбор и как се манипулират тези точки от комисята ни по спорт и разпределяне на финанси..и как се крадат пари....как един клуб в дъното на таблицата му се дават повече от друг който е с по добри класирания....
9.
Престъпници
19.06.2016 23:30:18
1
9
Догодина раздайте всички пари на ритнитопковците и приближените ушу мушо и други смешни спортове :(((
8.
кола
19.06.2016 22:45:57
0
5
бургас леидис клуб с парички, а няма на практика отбор
7.
frankfurt am Oder
19.06.2016 22:23:59
0
6
Николай Иванов ? Че какво общо има със спорта - мангал от класа, нагласен от ГЕРБ...
6.
roditel
19.06.2016 22:10:44
2
10
Родител съм на дете от ПК БРИЗ. Не мога да разбера за какво се дават всичките тези пари, след като ние абсолютно всичко си плащаме. Месечни вноски дори и детето ми да е от спортното училище, екипи, състезания. Абсолютно не съм съгласна като данъкоплатец на община Бургас. До колкото знам, така е и в останалите спортове. Дават се едни пари, за да се приберат в нечии джоб и то доста голяма сума. Абсолютно неправилно!!!
5.
basy
19.06.2016 19:34:50
2
2
Много ми е интересно общините на Ню Йорк, Париж и Барселона по колко милиона разпределят за клубовете си ?????????????????????
4.
Светослав Атанасов
19.06.2016 19:14:43
1
9
А може ли да се сравняват мачовете на Нефтохимик в окръга и мачовете на Черноморец в Елитна младша група с Литекс, Лудогорец, Ботев Пловдив, Левски и други от тоя ранг? А?
3.
Стрелков
19.06.2016 18:59:12
3
15
Наредбата е така направена, че създава предпоставки за измами!!! Освен това е силно дискриминативна в полза на колективните спортове. Не може да се сравняват детски отбор играещ мачове в Стара Загора и Каспичан със състезател борещ се за олимпийска квота например.
2.
кебабчиите от фрегата
19.06.2016 18:47:44
0
5
Охааа колко паро ще ни дойдат тази година.
1.
Кольо петров
19.06.2016 18:08:53
9
4
Майко мила!!! Орежете ги малко тия индивидуалните клубове...аматьорите само взимат от хляба на сериозните клубове...иначе за колектияните - добре е
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка Никога не изневерявайте на себе си 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват Мъжете следят за това дали имате общи интереси и хобита Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Изминаха 9 години - черното БМВ на бургазлията влачи 40 метра детето, без да спре Май ще е прекрасен за 4 зодии Май ще е прекрасен за 4 зодии Вижте кои са късметлиите Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Ето кои са те  Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Отговорът на председателя на образователната комисия НС Красимир Вълчев Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Астрономите предупреждават, че въпросното изригване ще окаже влияние на навигационната система в някой райони по света Държавната хазна излиза от релсите Държавната хазна излиза от релсите Приходите от корпоративни данъци намаляват Внимание, кърлежи: Вижте съветите на здравните власти Внимание, кърлежи: Вижте съветите на здравните власти Ето как да използвате репелент
Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори