×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Съдът прати вкъщи обвинен за грабеж с дебело досие


15 Февруари 2016, Понеделник, 11:22 ч.
Източник: 24часа

Осъден за хулиганство и грабеж, който на 9 февруари издърпа дамска чанта от ръцете на 22-годишна жена, бе пуснат да се прибере в къщи. Районен съд - Бургас определи на Петко Иванов мярка за неотклонение „домашен арест”. 28-годишният бургазлия бе задържан по-малко от денонощие след дръзко нападение на бул. „Богориди” вечерта на 9 февруари около 23.10 ч.

Иванов първо заговорил момичето и опитал да се сближи с него, но след като получил отказ грабнал дамската чанта от ръката й и побягнал по ул. „Д-р Нидер”.

Оперативна информация помогнала на криминалистити от Първо РУП да стигнат до извършителя, той е бил разпознат от жертвата си.

Искането за задържане под стража бе вкарано в съда след края на работното време в петък заради спор между районна и окръжна прокуратура кой да поеме случая.

Тъй като става въпрос престъпление, извършено в условията на рецидив, прокурор Камен Господинов е изпратил материалите по делото на по-горна инстанция. Иванов имал две предишни осъждания – за хулиганство в Плевен и за грабеж на територията на Четвърто РУП в София. Според информация от ОДМВР-Бургас за периода от 2002 до 2007 г. 28-годишният мъж е извършил кражби, грабежи и хулигански деяния на територията на областния град и община Созопол. От Окръжна прокуратура обаче върнали делото, тъй като нямало достатъчно данни, че чантата е измъкната със значителна сила.

Според юристи съществува принципен спор дали издърпването на чанта трябва да бъде квалифицирано като грабеж или трябва да се приеме за кражба.

Ще настояваме за преквалификация, каза адвокатът на Иванов - Татяна Михайлова. 28-годишният бургазлия не посяга на чуждото заради мизерия – бил от добро семейство и разполагал със свое жилище. Имал обаче проблем с наркотиците. Защитата му подготвяла искане за съдебно-медицинска експертиза.

В категории: Темида


3
Коментара
Флагман.БГ Откриха изчезналия Сашко, жив и здрав е! Откриха изчезналия Сашко, жив и здрав е! 19/05/2024, Неделя 08:00 0
3
Коментара по темата
3.
коментар
15.02.2016 12:46:46
0
1
Вие май за пореден път откланяте вниманието на народа с т.н. картинки и пръстови отпечатъци, също както една майка отклонява вниманието с нещо друго, когато види, че детето и е на път да стъпи в локвата. България в момента е в локвата, по- лошо- в ямата и ако не се заемете да решите редица наболели спешни и неотложни проблеми- народа скоро няма да го има. То има две положения- или ще избягат на вън или измрат. Дали пък не е това целта- като няма войни-по изкуствен път. Сетих се и за трето. Ако в един ден всички избягат- КОГО ЩЕ УПРАВЛЯВАТЕ ВИЕ?
2.
коментар
15.02.2016 12:39:20
0
2
В България трябва спешно да се промени законът за съдебната система. Оставете тия картинки по опаковките за цигари и пръстовите отпечатъци. Трябва да се действа по Брюкселското предписание, това е с приоритет или ще кажете: ,, кучетата си лаят, керванът си върви''. Трябва да има железни закони в България и те да се изпълняват от народа. Когато ги изготвите, може да се разходите до Германия и да видите има ли картинки по опаковките за цигарените кутии, както и за пръстовите отпечатъци../ на какво беше, че чак ми става смешно/ и ако има такива- взаимствайте.
1.
коментар от Бургас
15.02.2016 12:21:43
1
4
Без закони една държава я няма. Нека Брюксел продължава с препоръките- ,,кучетата си лаят, керванът си върви''. Не разбрахте ли, че в България трябва да има железни закони и те да се изпълняват от народа. Стига сте мерили с вашия ,, аршин''. вашата преценка никога не е обективна- тя се осланя на ,, ваши'' и ,, наши''- чакай да видим кой съдия ще гледа делото, а.. ще дадем преписката на съдия еди кой си, че той е кръстник на сестра ми- ТОВА Е В БЪЛГАРИЯ. Делата не се четат от съдийте- те нямат време за това. Делата са на конвейнр и ако 10 минути преди делото секретарят успее да разкаже на съдията за какво ,, иде реч'' това е, ако не..съдията ще разлисти по време на заседанието преписката по диагонал и ще слуша какво ще каже защитата. Такива съдий в Бургас има много , една от тях е Райна Кирякова. Браво на съдия Росица Темелкова- изключително добър и безпристрастен професионалист, доказал се през годините. Докато в България съдийте гледат делата на принципа: ,, кой на кого е брат и кой на булката сват''- нещата няма да се оправят. Четете ли това, уважаеми господин Борисов?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Проклятие ли тегне над бургаския футбол? "Черноморец 1919" изпадна в Трета лига Проклятие ли тегне над бургаския футбол? "Черноморец 1919" изпадна в Трета лига Отборът не успя да спаси професионалния си статут и ще играе при аматьорите през следващия шампионат Той е готов да утеши двете дами, изоставени от ергена Алек Той е готов да утеши двете дами, изоставени от ергена Алек Култовата риалити звезда от Гълъбово вече мина 40 години и възрастта му по-подхожда на двете ергенки от тази на Алек, на когото те са каки Този скален манастир пази тайни за имане и страшна битка Този скален манастир пази тайни за имане и страшна битка Гъстата зелена пелена, покрила възвишенията край западната ни граница, прави намирането на каквото и да било трудна задача Той отиде да печели пари в Нидерландия, но загина по нелеп начин Той отиде да печели пари в Нидерландия, но загина по нелеп начин Младият българин си отиде блъснат от влак Правят нов опит, за да изберат днес Сливенски митрополит, фаворитът Йеротей не е допуснат Правят нов опит, за да изберат днес Сливенски митрополит, фаворитът Йеротей не е допуснат Светият синод започна проверка срещу него и използва тази причина, за да го отстрани от избора Откриха изчезналия Сашко, жив и здрав е! Откриха изчезналия Сашко, жив и здрав е! Дадох му вода, ябълка, каквото имах в джипа. Не се притеснявах, че жена ми и детето също са вътре, разказа спасителят му Дейвид Бегов Любов за Овена, а Телецът да внимава с авантюрите Любов за Овена, а Телецът да внимава с авантюрите Хороскоп за деня – 19 май 2024, неделя  Кои са най-разпространените наркотици сред младите Кои са най-разпространените наркотици сред младите Не, закачените по ел.стълбове маратонки не сигнализират, че в района има дилър Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Разграждането в последните десетилетия тече с пълна сила, това трябва да бъде прекратено, заяви тя пред симпатизанти на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият По всяка вероятност той е изгубил контрол над возилото си, то е преминало през мантинелата, през оградата, отстрани на магистралата и се преобърнало
Почина световноизвестна знаменитост Почина световноизвестна знаменитост Той беше звезда в няколко култови ленти  Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори