×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Приходите на хотелиерите се увеличиха с над 17% през март спрямо същия месец на м.г., сочи статистиката
  • Илиан Илиев повика 14 футболисти от чужбина за мачовете на националния отбор
  • Филмът "Кралството на планетата на маймуните" оглави боксофиса на Северна Америка
  • Прокуратурата иска половин милион лева гаранция за Божков, за да бъде пуснат на свобода
  • Хакерите, които пуснаха по телевизии в Латвия парада в Москва на 9 май, са ползвали сървър в България
  • Британец се ще скочи със специален костюм от 8516 м в Хималаите, това е за пръв път в бейсджъмпа
  • Бившият министър Бишинбаев от Казахстан, който закла съпругата си от ревност, е осъден на 24 г. затвор
  • Турция спира покупките на автомобили в публичния сектор за три години, почват икономии
  • Новият ковид води до гадене и диария
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Скандално! ВСС потулва есемесгейт - отказва да търси предателите, които докладват на Борисов


Скандално! ВСС потулва есемесгейт - отказва да търси предателите, които докладват на Борисов
Аз не смятам да се занимаваме с този случай, обяви безпардонно шефът на Етичната комисия Ясен Тодоров
18 Януари 2016, Понеделник, 18:40 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов, снимка: Топновини



Висшият съдебен съвет е на път да потули скандала с информатора, който премиерът Бойко Борисов има във Висшия съдебен съвет. Това стана ясно след днешното работно заседание на ВСС.

От пресцентъра на институцията заявиха пред журналистите, че информацията, която могат да дадат е, че такова заседание днес е имало и не били упълномощени да казват повече.

След това председателят на Етичната комисия към ВСС Ясен Тодоров се появи случайно и говори пред репортерите.

След въпрос дали смята, че комисията му трябва да се занимае с казуса, той отговори: „Не, аз не смятам, че трябва да се занимаваме с този случай. Аз лично няма да предлагам обсъждане на този въпрос.”

Той добави: „Истината за мен е, че нещата са доста по-дълбоки и целта е съвсем различна. Има определени кръгове, които имат интерес от това нещо.” Тодоров обаче отказа да отговори кои са тези кръгове.

По думите му днес заседанието е било неофициално и протокол не се водил. Присъствали около 20 от членовете на ВСС, като около половината се съгласили да направят разпечатки от кореспонденцията си за времето на изпратения до Бойко Борисов есемес, другите обаче – не.

„Аз съгласие за разпечатка няма да дам не защото се чувствам притеснен от нещо. Казал съм на моите колегите с кого съм комуникирал от 9,30 ч. до 12,30 ч. този ден…

Който иска, да си прави разпечатка. Може ли някой да ме задължи за разпечатка? Ето, пред вас казвам – не съм пращал есемес.

Това е решение на абсолютно всеки. Някои ще си направят разпечатка”, коментира Ясен Тодоров. 

Той добави: „Ако тръгнем по тази плоскост, утре ще каже пак някой нещо и пак ще трябва  да влизаме в обяснителен режим и трябва да си вадим разпечатки за всички комуникации. Все пак аз комуникирам с много мои приятели и със семейството ми и не искам цялата ми кореспонденция да излиза…”

След въпрос как ще се реши скандалът, Ясен Тодоров отговори спокойно: „Всички членове на ВСС горе декларираха, че не са изпращали този есемес. Премиерът също каза, че не е получавал от член на ВСС.”

По повод признанията на съветника на Борисов Яне Янев, че той е препратил съобщението до министър-председателя и че го е получил от чиновник от администрацията, Ясен Тодоров заяви: „Питайте г-н Янев. Той не е под нашата юрисдикция. Аз лично няма да проверявам администрацията.”

След въпрос за съветника Димитър Узунов, Ясен Тодоров каза: „Димитър Узунов беше горе. Питайте го.”

Припомняме, че Узунов бе предложен от партията на Яне Янев (РЗС) за член на ВСС. От скандала „Яневагейт” пък стана ясно, че той е сред хората във Висшия съдебен съвет, които „докладват” на премиера.

Ситуацията е недопустима заради конституционното разделение на властите. Колаборацията между съдебна и изпълнителна власт е скандална, защото така на практика се оказва, че няма кой да разследва корупцията в правителствените институции.

Това явно не трогва повечето членове на ВСС, които са на път да потулят казуса.

В категории: Политика


Автор
7
Коментара
Флагман.БГ На всеки 10 минути един българин получава инсулт На всеки 10 минути един българин получава инсулт 13/05/2024, Понеделник 17:20 0
7
Коментара по темата
7.
TOP
19.01.2016 08:39:38
0
3
Какви SMS-и със сексуално съдържани е пускал въпросната личност по време на заседание на ВСС. ( цитирам негово изявление в ефир ) Има ли място такава личност там
6.
TOP
19.01.2016 08:34:29
0
2
слушайте го този как глупаво лъже в момента по Нова .. ТОЙ Е ПРЕДАТЕЛЯ.
5.
до 2 - Иван!
18.01.2016 19:34:18
0
6
Има! На приятеля му адвокат Пламен Найденов - новата изгряла звезда на предаване на парите между клиенти и съдии в Бургаско.
4.
Bs
18.01.2016 18:05:33
0
4
Някой да е очаквал нещо по различно ? БГ магистратите са глутница озверени корумпирани чакали...И както обикновено става у нас - малко шум и след него...забрава. Кучетата продължават да лаят, а керванът си върви ли върви....
3.
*********
18.01.2016 17:11:37
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
2.
иван
18.01.2016 16:46:17
0
8
Има ли по-мазна и продажна физиономия от тази на Ясен Тодоров???
Мисля, че всеки тук знае отговора ...
1.
гацо бацов
18.01.2016 16:18:12
0
11
Той е!!! Този плужек - ясен тодоров!!!
Личи му отвсякъде. Плазмодий!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Търговската гимназия в Бургас изпрати Випуск 2024, гейшата Жаклин събра погледите Търговската гимназия в Бургас изпрати Випуск 2024, гейшата Жаклин събра погледите Дълго право хоро се завихри в двора на икономическата гимназия, абитуриентите показаха завидни знания по народни танци Близо 400 ученика участваха във Фестивала на химията в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Близо 400 ученика участваха във Фестивала на химията в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Фестивалът премина под патронажа на проф. д-р Христо Бозов, ректор на университета Медиите в РС Македония отразиха рамахания пръст от Гърция, но неглижират България Медиите в РС Македония отразиха рамахания пръст от Гърция, но неглижират България Изданията в сграната цитират различни изказвания на гръцки предстаители Никога не е късно: Деси Слава записа висше на 42 г., Нелина на 51 г. Никога не е късно: Деси Слава записа висше на 42 г., Нелина на 51 г. 100 Кила също влезе в клуба на образованите, завърши гимназия на 37 Мъж от Твърдица простреля с арбалет свой съгражданин Мъж от Твърдица простреля с арбалет свой съгражданин Пострадалият дължал пари на извършителя Освободен е директорът на Пристанище Бургас ЕАД, вижте кой сяда в стола му Освободен е директорът на Пристанище Бургас ЕАД, вижте кой сяда в стола му Заповедта на министър Георги Гвоздейков е подадена за вписване в Търговския регистър днес  На всеки 10 минути един българин получава инсулт На всеки 10 минути един българин получава инсулт Национален план за борба с болестта все още липсва Кола падна в 40-метрова пропаст край Златоград Кола падна в 40-метрова пропаст край Златоград Тестът за употреба на алкохол на водача бил отрицателен Загиналият Кристиан Екмекчиян - с множество нарушения на пътя Загиналият Кристиан Екмекчиян - с множество нарушения на пътя Водачът е летял с много висока скорост по правия булевард, а след удар в дърво автомобилът буквално е разполовен Площад "Тройката" е епицентър на просветата, днес бургаските училища ви представят уникални специалности Площад "Тройката" е епицентър на просветата, днес бургаските училища ви представят уникални специалности Основната идея на форума е кандидат-гимназистите да направят своя правилен кариерен избор
3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Актьорът е бил приет в болница 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани Звучи невероятно, но според украински анализатори, руснаците сами са си го взривили, а в същото време Путин уволни военният министър  Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Хороскоп за деня – 13 май 2024, понеделник Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Американското списание „Форбс“ пише, че руската офанзива била фалшива, но шест села паднаха за 24 часа в ръцете на окупаторите Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Поради объркването на жената вече не се изплащали обезщетения, за да се грижи за своя съпруг с увреждания Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония  Пътят към ЕС минава през изпълнение на Преспанското споразумение, напомниха в Атина на Скопие след гафа на Гордана Силяновска Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина 62-годишният мъж страдал от тежко бъбречно заболяване Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим  Григор Димитров обаче изстрада победата си, след като стъпи накриво още в първия сет и доигра мача на куц крак Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Възпитаниците на Луис Енрике вече си осигуриха 12-ата титла
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Жена, всичко поскъпна. Трябва да се къпем заедно, да пестим от ток и вода.
- Аз вече се изкъпах при комшията.
Виц на деня Виц на деня При кардиолога:
- Бай Марине, колко бутилки вино изпиваш на ден?
- Две.
- Как така две, аз нали ти разреших само по една?!?
- Аз ходя и при друг доктор...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Обява:
Изгубена шофьорска книжка на жена ми. Който я намери, да я изгори! Възнаграждение
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори