×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Унгария блокира 6.9 млрд. евро военна помощ за Украйна
  • Силни бури в САЩ отнеха живота на 22 души
  • Папуа Нова Гвинея евакуира 7900 души заради заплаха от свлачище
  • Пожар пламна в сградата на Община Кресна
  • Китай блокира "екстравагантни" акаунти на инфлуенсъри
  • Откриха хероин за над 1 милион лева на „Капитан Андреево“
  • Софтуерен проблем на Централна гара в София е довел до отменяне и закъснение на влакове
  • Украйна и Белгия подписаха споразумение за сигурност
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Валери Симеонов: Лобисти ограничиха казаните за ракия, за да се купуват скъпите им боклуци от спирт и есенция! Е, няма да стане!


Валери Симеонов: Лобисти ограничиха казаните за ракия, за да се купуват скъпите им боклуци от спирт и есенция! Е, няма да стане!
Огромни количества спирт се изнасят от пристанище Бургас, редно е да има по-стриктни проверки за контрабанда, смята лидерът на НФСБ
16 Януари 2016, Събота, 16:16 ч.

Председателят на НФСБ се оплака от поръчкова медийна кампания в българските вестници


В българските вестници тече мащабна медийна кампания на лобистите на големите играчи в производството на алкохол. А каузата на НФСБ е не да се поощрява незаконното производство на алкохол, както се тиражира, а точно обратното – да се поощрят легалните  ракиджийници. Това обяви в предаването „Още от деня“ по БНТ лидерът на партията Валери Симеонов.

Той коментира поправките в Закона за акцизите и данъчните складове, които ограничиха селските ракиджийници.

„Хайде тогава да видим големите фабрики - те работят ли след декември? Аз ще ви кажа – да, работят! Естествено, че работят – те не спират.
 
Не спират да излизат от пристанище Бургас корабите, натоварени с чист спирт, произведен в България. Къде отиват тези кораби? Отиват – като тръгнете от Гърция, Холандия и т.н., българско производство“,
обясни Валери Симеонов.

Според него, големите фабрики за алкохол не декларират реалните производства и  количества. „Редно е да бъде проверявано това“, категоричен бе лидерът на НФСБ.

„А забелязвате ли как във всички големи ежедневници започват да вървят поръчкови статии и по пет, по четири – наведнъж, наведнъж? Това е една мащабна кампания. За мен организаторите й са лобистите, които направиха така, че този законопроект да бъде внесен.
За мен лобистите са точно тези – големите производители и търговци на алкохол, които си въобразяват, че като затворят селските казани, хората ще започнат да купуват по-скъпите им боклуци. Е няма да ги купува
т!“, отсече Валери Симеонов.

След въпрос на водещия Димитър Цонев – защо нарича алкохола на големите производители „боклуци“, Симеонов отговори: „Айде тогава още малко да дръпна завесата. Не разбрахте ли какво исках да ви кажа с тези огромни количества спирт, които излизат от България? От тях какво се прави? Това, което се прави от големите винопроизводители – прави се джин, прави се водка, прави се уиски – забележете, уиски. Е, как става – ами от чист спирт с есенции, това се прави!“

Лидерът на НФСБ бе категоричен, че не бива да се обвиняват дребните производители и селските казани за неуредиците в сектора.

Никаква вина не трябва да се хвърля върху тези, които си плащат лиценз, които произвеждат и подлежат на контрол. Вината фактически за незаконното производство на голямо количество незаконен алкохол е в тези гаражни лаборатории – където ги бъркат в бидони и никой не ги проверява. (Казаните) как да са виновни – това е вековна традиция“, каза Валери Симеонов.

След въпрос за смъртта на шестте човека от Якоруда след употребата на фалшив алкохол, лидерът на НФСБ попита: „Какво общо има между незаконното производство на ракия и лицензираните казани, с които хората си работят и които подлежат на проверка от агенция „Митници“ и от НАП?“

В категории: Бургас , Политика


18
Коментара
Любовен хороскоп за юни
Любовен хороскоп за юни 28/05/2024, Вторник 20:59 0
18
Коментара по темата
18.
VTA Николай Мечков и незаконните мигратнтите
17.01.2016 13:43:44
0
0
Мечков е национален предател. Човек на ДПС и Доган. за това продава нароктици с килограмите и никой не го бара от 2009г досега.
Прекарва стотици мигранти през границата всеки ден .
Национален предател и трябва да бъде обесен в първия клон като народен изменник..
Мечков сложи си ФЕСА най-накрая. Всички знаем че си протеже на Доган
Вижте статията по-долу:
http://www.desant.net/show-news/19608/

Мутрата Мечков - протеже на Доган?
Новината е видяна 18306 пъти
Добавена на: 08.12.2009 10:44
Брой 33
Автор : Фани Христозова

Арестът на бандата през юли 2008 г. /първият е главатарят Мечков/. След една година прокурорска въртележка изкарва шестимата на свобода - Снимки: Николай Недев
Шестима прокурори по делото срещу него се сменят за една година, нарочно провалят делото, за да излезе бандата му на свобода
Сватбарска снимка, запечатала близост между лидера на ДПС Ахмед Доган и соченият за шеф на бандата с кирките - Николай Мечков обикаля коридорите на полицията и магистратурата в Бургас.

Кадърът е бил открит при проверка на антимафиотите в компютъра на Мечков малко след ареста му. Въпреки упоритостта ни да стигнем до фотоса, на който шефът на местна криминална структура за всякакви поръчки яде и пие редом със Сокола, един до друг, не успяхме да убедим разследващите, за да покажем какво се случва реално зад завесите на официалната политика у нас.Причината е в това, че снимката нямала пряко отношение към предмета на делото. Независимо, че според самото МВР 29-годишният Мечков е начело на организирана престъпна група, извършвала престъпления в целия спектър на Наказателния кодекс -търговия с наркотици, палежи на автомобили, погроми над търговски обекти. Патент на бригадата е вендета с кирки. До момента са разкрити три случая на наказателни акции с търнокопите, за които безспорно е установено, че са дело на бандата на Мечков. Членовете на групировката са се представяли като служители от фирма VTI, макар имената им да не фигурирали нъкъде в регистрите й. От бургаския клон на компанията категорично отричат задържаните да са били на щат при тях. В полицията и прокуратурата обаче имало жалби от търговци, които твърдят, че били притискани от хора на Мечков да сключат договори за охрана именно с VTI. В случай на отказ витрините на магазините им осъмвали натрошени с павета, колите им с нарязани гуми, а резервоарите пълни със захар.

Ахмед Доган никога не би си спомнил защо е седял на една маса с мафиота, вероятно става въпрос за услуга, с която е бил задължен


Бандата е действала точно една година, активизирана след ареста на Митьо Очите. Опитала се да заеме освободената ниша на пазара за дрога, основният бизнес извършвали по дискотеките, като в предлаганото наркоменю, наред с амфетамини, кокаин, марихуана и хашиш, присъствал дори екзотичния коктейл "Мангуа" - прясно мляко, варено с марихуана. Членове на групата са Николай Мечков, заместникът му Николай Далакманов, Андрей Янев, Георги Тодоров, Иван Попов и Стоян Кънчев. Мечков осигурявал финансирането за доставките на наркотици, а Далакманов, който имал над десет регистрации в полицията за побоища, грабежи и други престъпления и само една присъда - пробация за нападение над семейство, извършвал оперативен контрол над членовете. Янев и Тодоров били основни дилъри на кокаин и амфетамини. Тодоров разпространявал също и марихуана. Попов и Кънчев заедно с търговията с наркотици, били нещо като наказателна бригада за неизрядните клиенти. СРС-тата, използвани срещу тях изобилстват от цветущи алегории и неологизми, които замествали истинските наименования на продаваната дрога. Вместо канабис употребявали "каше" и "хмел", за кокаин - "американо", "бяло вино" и "ризи", за амфетамини - "смолец" или "смоландец", "бонбони", "вятър", "вятърни мелници", "българи", "БГ", "кореком", "виагра", "желенце".
В записите могат да се чуят интригуващи изречения, достойни за роман на абсурда: "Колко българи ще ми дадеш за 30 лева? Имаш ли от онези хубавите нашенци? Искам да купя 40 мъжки и 40 женски, ама с лютеница…?".
Засечени са и разговори с поръчители на наказателни акции с кирки. Така, срещу цена от 20 лева за една кирка беше декориран чисто нов камион, собственост на управител на фирма за вътрешен и международен транспорт. Той осъмна със 7 забодени търнокопа в центъра на село Миролюбово. Поръчката за наказателната акция била направена от предишния собственик на возилото, тъй като бизнесменът дължал още 10 000 лева. Случката е от декември 2007 г.
През май 2008-ма година групата организирала погром с кирки над друг автомобил - Ауди А4. Поръчката този път дошла от собственик на строителна фирма, който искал да отмъсти на бивш съдружник. 14 дни по-късно бандата срязала и гумите на същата кола. Престъпната група на Мечков е била разкрита след 6-месечно разследване на Окръжна прокуратура-Бургас и РЗБОП. Според полицаите обвиненията и срещу шестимата са доказани безспорно. При обиските в домовете им били открити оръжия, бойни патрони, наркотици и дори коктейл от мляко с марихуана.
Година по-късно обаче вместо да са зад решетките, групата на Мечков беше освободена срещу парична гаранция от 3 000 лева за всеки. Мотивът: изтичане на законовия едногодишен срок за предварително разследване. Оказа се, че 12-те месеца не били достатъчни на разследващите власти да предявят материалите на обвиняемите. За една година разследване, в делото са се сменили не един, не двама, а цели петима прокурори! С разпореждане на тогавашния шеф на Окръжната прокуратура Ангел Ангелов, който подаде оставка, понеже името му е в черното тефтерче на лобиста Красьо, за наблюдаващ прокурор по делото най-напред е командирован служител от Районната магистратура. Според Закона за съдебната власт обаче в този случай, той има право да бъде командирован само за 6 месеца. Така след изтичането на този срок по случая е назначен друг прокурор. Той отново е командирован от районната прокуратура. Впоследствие, мястото му се заема от друг матистрат, отново командирован.

Това ауди беше декорирано с три кирки през 2007 г., когато групировката действаше по морето безнаказано. Ценоразписът за забиване на една кирка е от 20 до 50 лв. в зависимост от сложността на операцията. Има возила и с по 7 кирки


Разследването буксува. Става ясно на всички, че заради тези съмнителни въртележки, делото върви към провал, но Ангелов очевидно не взема мерки. Не е ясно кой се е застъпвал за групата, това никога няма да разберем – но проблемът идваше от прокуратурата, не от полицията, казва запознат с разследването. Подобно безобразие можело да се наблюдава само, ако някой много голям отгоре покровителства обвиняемите. Възможно било това да е именно Доган. Какви услуги са правили мутрите на Сокола едва ли някога ще разберем, добавя полицаят. И си спомня за още етюди, режисирани от адвокатите на обвиняемия Стоян Кънчев, който се оплаква, че леглото в ареста му е късо, че вдига кръвно, получава сърцебиене и изпада в амок щом види дознателката по делото. Накрая е изпратен в затворническата болница в София, но щом дознателката отива в столицата, за да му предяви материалите, надзирателите в пандиза отказват да я допуснат. Накрая за да се спасява делото, за наблюдаващ е определен друг магистрат. Той вече е от постоянните прокурори в Окръжната магистратура. Едногодишният срок за разследване обаче вече е изтекъл и обвиняемите са пуснати на свобода.
Обвинителният акт срещу шестимата вече е готов, почти две години по-късно. Очаква се до месец да бъде насрочена дата за процеса. В 60 страници подробно са описани поразиите на членовете на групировката. Още няколко тома са и засиписите от специалните разузванавателни средства. Шестимата не се признават за виновни. Твърдят, че са приятели от деца, а обвиненията срещу тях - съшити с бели конци. Последната дума по случая ще има съдът, ако не последва примера на колегите си от прокуратурата и не проточи делото в следващите десетина години, докато престъпниците се налудуват на свобода.
17.
VTA Николай Мечков и незаконните мигратнтите
17.01.2016 13:43:44
0
0
Мечков е национален предател. Човек на ДПС и Доган. за това продава нароктици с килограмите и никой не го бара от 2009г досега.
Прекарва стотици мигранти през границата всеки ден .
Национален предател и трябва да бъде обесен в първия клон като народен изменник..
Мечков сложи си ФЕСА най-накрая. Всички знаем че си протеже на Доган
Вижте статията по-долу:
http://www.desant.net/show-news/19608/

Мутрата Мечков - протеже на Доган?
Новината е видяна 18306 пъти
Добавена на: 08.12.2009 10:44
Брой 33
Автор : Фани Христозова

Арестът на бандата през юли 2008 г. /първият е главатарят Мечков/. След една година прокурорска въртележка изкарва шестимата на свобода - Снимки: Николай Недев
Шестима прокурори по делото срещу него се сменят за една година, нарочно провалят делото, за да излезе бандата му на свобода
Сватбарска снимка, запечатала близост между лидера на ДПС Ахмед Доган и соченият за шеф на бандата с кирките - Николай Мечков обикаля коридорите на полицията и магистратурата в Бургас.

Кадърът е бил открит при проверка на антимафиотите в компютъра на Мечков малко след ареста му. Въпреки упоритостта ни да стигнем до фотоса, на който шефът на местна криминална структура за всякакви поръчки яде и пие редом със Сокола, един до друг, не успяхме да убедим разследващите, за да покажем какво се случва реално зад завесите на официалната политика у нас.Причината е в това, че снимката нямала пряко отношение към предмета на делото. Независимо, че според самото МВР 29-годишният Мечков е начело на организирана престъпна група, извършвала престъпления в целия спектър на Наказателния кодекс -търговия с наркотици, палежи на автомобили, погроми над търговски обекти. Патент на бригадата е вендета с кирки. До момента са разкрити три случая на наказателни акции с търнокопите, за които безспорно е установено, че са дело на бандата на Мечков. Членовете на групировката са се представяли като служители от фирма VTI, макар имената им да не фигурирали нъкъде в регистрите й. От бургаския клон на компанията категорично отричат задържаните да са били на щат при тях. В полицията и прокуратурата обаче имало жалби от търговци, които твърдят, че били притискани от хора на Мечков да сключат договори за охрана именно с VTI. В случай на отказ витрините на магазините им осъмвали натрошени с павета, колите им с нарязани гуми, а резервоарите пълни със захар.

Ахмед Доган никога не би си спомнил защо е седял на една маса с мафиота, вероятно става въпрос за услуга, с която е бил задължен


Бандата е действала точно една година, активизирана след ареста на Митьо Очите. Опитала се да заеме освободената ниша на пазара за дрога, основният бизнес извършвали по дискотеките, като в предлаганото наркоменю, наред с амфетамини, кокаин, марихуана и хашиш, присъствал дори екзотичния коктейл "Мангуа" - прясно мляко, варено с марихуана. Членове на групата са Николай Мечков, заместникът му Николай Далакманов, Андрей Янев, Георги Тодоров, Иван Попов и Стоян Кънчев. Мечков осигурявал финансирането за доставките на наркотици, а Далакманов, който имал над десет регистрации в полицията за побоища, грабежи и други престъпления и само една присъда - пробация за нападение над семейство, извършвал оперативен контрол над членовете. Янев и Тодоров били основни дилъри на кокаин и амфетамини. Тодоров разпространявал също и марихуана. Попов и Кънчев заедно с търговията с наркотици, били нещо като наказателна бригада за неизрядните клиенти. СРС-тата, използвани срещу тях изобилстват от цветущи алегории и неологизми, които замествали истинските наименования на продаваната дрога. Вместо канабис употребявали "каше" и "хмел", за кокаин - "американо", "бяло вино" и "ризи", за амфетамини - "смолец" или "смоландец", "бонбони", "вятър", "вятърни мелници", "българи", "БГ", "кореком", "виагра", "желенце".
В записите могат да се чуят интригуващи изречения, достойни за роман на абсурда: "Колко българи ще ми дадеш за 30 лева? Имаш ли от онези хубавите нашенци? Искам да купя 40 мъжки и 40 женски, ама с лютеница…?".
Засечени са и разговори с поръчители на наказателни акции с кирки. Така, срещу цена от 20 лева за една кирка беше декориран чисто нов камион, собственост на управител на фирма за вътрешен и международен транспорт. Той осъмна със 7 забодени търнокопа в центъра на село Миролюбово. Поръчката за наказателната акция била направена от предишния собственик на возилото, тъй като бизнесменът дължал още 10 000 лева. Случката е от декември 2007 г.
През май 2008-ма година групата организирала погром с кирки над друг автомобил - Ауди А4. Поръчката този път дошла от собственик на строителна фирма, който искал да отмъсти на бивш съдружник. 14 дни по-късно бандата срязала и гумите на същата кола. Престъпната група на Мечков е била разкрита след 6-месечно разследване на Окръжна прокуратура-Бургас и РЗБОП. Според полицаите обвиненията и срещу шестимата са доказани безспорно. При обиските в домовете им били открити оръжия, бойни патрони, наркотици и дори коктейл от мляко с марихуана.
Година по-късно обаче вместо да са зад решетките, групата на Мечков беше освободена срещу парична гаранция от 3 000 лева за всеки. Мотивът: изтичане на законовия едногодишен срок за предварително разследване. Оказа се, че 12-те месеца не били достатъчни на разследващите власти да предявят материалите на обвиняемите. За една година разследване, в делото са се сменили не един, не двама, а цели петима прокурори! С разпореждане на тогавашния шеф на Окръжната прокуратура Ангел Ангелов, който подаде оставка, понеже името му е в черното тефтерче на лобиста Красьо, за наблюдаващ прокурор по делото най-напред е командирован служител от Районната магистратура. Според Закона за съдебната власт обаче в този случай, той има право да бъде командирован само за 6 месеца. Така след изтичането на този срок по случая е назначен друг прокурор. Той отново е командирован от районната прокуратура. Впоследствие, мястото му се заема от друг матистрат, отново командирован.

Това ауди беше декорирано с три кирки през 2007 г., когато групировката действаше по морето безнаказано. Ценоразписът за забиване на една кирка е от 20 до 50 лв. в зависимост от сложността на операцията. Има возила и с по 7 кирки


Разследването буксува. Става ясно на всички, че заради тези съмнителни въртележки, делото върви към провал, но Ангелов очевидно не взема мерки. Не е ясно кой се е застъпвал за групата, това никога няма да разберем – но проблемът идваше от прокуратурата, не от полицията, казва запознат с разследването. Подобно безобразие можело да се наблюдава само, ако някой много голям отгоре покровителства обвиняемите. Възможно било това да е именно Доган. Какви услуги са правили мутрите на Сокола едва ли някога ще разберем, добавя полицаят. И си спомня за още етюди, режисирани от адвокатите на обвиняемия Стоян Кънчев, който се оплаква, че леглото в ареста му е късо, че вдига кръвно, получава сърцебиене и изпада в амок щом види дознателката по делото. Накрая е изпратен в затворническата болница в София, но щом дознателката отива в столицата, за да му предяви материалите, надзирателите в пандиза отказват да я допуснат. Накрая за да се спасява делото, за наблюдаващ е определен друг магистрат. Той вече е от постоянните прокурори в Окръжната магистратура. Едногодишният срок за разследване обаче вече е изтекъл и обвиняемите са пуснати на свобода.
Обвинителният акт срещу шестимата вече е готов, почти две години по-късно. Очаква се до месец да бъде насрочена дата за процеса. В 60 страници подробно са описани поразиите на членовете на групировката. Още няколко тома са и засиписите от специалните разузванавателни средства. Шестимата не се признават за виновни. Твърдят, че са приятели от деца, а обвиненията срещу тях - съшити с бели конци. Последната дума по случая ще има съдът, ако не последва примера на колегите си от прокуратурата и не проточи делото в следващите десетина години, докато престъпниците се налудуват на свобода.
16.
VTA Николай Мечков и незаконните мигратнтите
17.01.2016 13:43:44
0
0
Мечков е национален предател. Човек на ДПС и Доган. за това продава нароктици с килограмите и никой не го бара от 2009г досега.
Прекарва стотици мигранти през границата всеки ден .
Национален предател и трябва да бъде обесен в първия клон като народен изменник..
Мечков сложи си ФЕСА най-накрая. Всички знаем че си протеже на Доган
Вижте статията по-долу:
http://www.desant.net/show-news/19608/

Мутрата Мечков - протеже на Доган?
Новината е видяна 18306 пъти
Добавена на: 08.12.2009 10:44
Брой 33
Автор : Фани Христозова

Арестът на бандата през юли 2008 г. /първият е главатарят Мечков/. След една година прокурорска въртележка изкарва шестимата на свобода - Снимки: Николай Недев
Шестима прокурори по делото срещу него се сменят за една година, нарочно провалят делото, за да излезе бандата му на свобода
Сватбарска снимка, запечатала близост между лидера на ДПС Ахмед Доган и соченият за шеф на бандата с кирките - Николай Мечков обикаля коридорите на полицията и магистратурата в Бургас.

Кадърът е бил открит при проверка на антимафиотите в компютъра на Мечков малко след ареста му. Въпреки упоритостта ни да стигнем до фотоса, на който шефът на местна криминална структура за всякакви поръчки яде и пие редом със Сокола, един до друг, не успяхме да убедим разследващите, за да покажем какво се случва реално зад завесите на официалната политика у нас.Причината е в това, че снимката нямала пряко отношение към предмета на делото. Независимо, че според самото МВР 29-годишният Мечков е начело на организирана престъпна група, извършвала престъпления в целия спектър на Наказателния кодекс -търговия с наркотици, палежи на автомобили, погроми над търговски обекти. Патент на бригадата е вендета с кирки. До момента са разкрити три случая на наказателни акции с търнокопите, за които безспорно е установено, че са дело на бандата на Мечков. Членовете на групировката са се представяли като служители от фирма VTI, макар имената им да не фигурирали нъкъде в регистрите й. От бургаския клон на компанията категорично отричат задържаните да са били на щат при тях. В полицията и прокуратурата обаче имало жалби от търговци, които твърдят, че били притискани от хора на Мечков да сключат договори за охрана именно с VTI. В случай на отказ витрините на магазините им осъмвали натрошени с павета, колите им с нарязани гуми, а резервоарите пълни със захар.

Ахмед Доган никога не би си спомнил защо е седял на една маса с мафиота, вероятно става въпрос за услуга, с която е бил задължен


Бандата е действала точно една година, активизирана след ареста на Митьо Очите. Опитала се да заеме освободената ниша на пазара за дрога, основният бизнес извършвали по дискотеките, като в предлаганото наркоменю, наред с амфетамини, кокаин, марихуана и хашиш, присъствал дори екзотичния коктейл "Мангуа" - прясно мляко, варено с марихуана. Членове на групата са Николай Мечков, заместникът му Николай Далакманов, Андрей Янев, Георги Тодоров, Иван Попов и Стоян Кънчев. Мечков осигурявал финансирането за доставките на наркотици, а Далакманов, който имал над десет регистрации в полицията за побоища, грабежи и други престъпления и само една присъда - пробация за нападение над семейство, извършвал оперативен контрол над членовете. Янев и Тодоров били основни дилъри на кокаин и амфетамини. Тодоров разпространявал също и марихуана. Попов и Кънчев заедно с търговията с наркотици, били нещо като наказателна бригада за неизрядните клиенти. СРС-тата, използвани срещу тях изобилстват от цветущи алегории и неологизми, които замествали истинските наименования на продаваната дрога. Вместо канабис употребявали "каше" и "хмел", за кокаин - "американо", "бяло вино" и "ризи", за амфетамини - "смолец" или "смоландец", "бонбони", "вятър", "вятърни мелници", "българи", "БГ", "кореком", "виагра", "желенце".
В записите могат да се чуят интригуващи изречения, достойни за роман на абсурда: "Колко българи ще ми дадеш за 30 лева? Имаш ли от онези хубавите нашенци? Искам да купя 40 мъжки и 40 женски, ама с лютеница…?".
Засечени са и разговори с поръчители на наказателни акции с кирки. Така, срещу цена от 20 лева за една кирка беше декориран чисто нов камион, собственост на управител на фирма за вътрешен и международен транспорт. Той осъмна със 7 забодени търнокопа в центъра на село Миролюбово. Поръчката за наказателната акция била направена от предишния собственик на возилото, тъй като бизнесменът дължал още 10 000 лева. Случката е от декември 2007 г.
През май 2008-ма година групата организирала погром с кирки над друг автомобил - Ауди А4. Поръчката този път дошла от собственик на строителна фирма, който искал да отмъсти на бивш съдружник. 14 дни по-късно бандата срязала и гумите на същата кола. Престъпната група на Мечков е била разкрита след 6-месечно разследване на Окръжна прокуратура-Бургас и РЗБОП. Според полицаите обвиненията и срещу шестимата са доказани безспорно. При обиските в домовете им били открити оръжия, бойни патрони, наркотици и дори коктейл от мляко с марихуана.
Година по-късно обаче вместо да са зад решетките, групата на Мечков беше освободена срещу парична гаранция от 3 000 лева за всеки. Мотивът: изтичане на законовия едногодишен срок за предварително разследване. Оказа се, че 12-те месеца не били достатъчни на разследващите власти да предявят материалите на обвиняемите. За една година разследване, в делото са се сменили не един, не двама, а цели петима прокурори! С разпореждане на тогавашния шеф на Окръжната прокуратура Ангел Ангелов, който подаде оставка, понеже името му е в черното тефтерче на лобиста Красьо, за наблюдаващ прокурор по делото най-напред е командирован служител от Районната магистратура. Според Закона за съдебната власт обаче в този случай, той има право да бъде командирован само за 6 месеца. Така след изтичането на този срок по случая е назначен друг прокурор. Той отново е командирован от районната прокуратура. Впоследствие, мястото му се заема от друг матистрат, отново командирован.

Това ауди беше декорирано с три кирки през 2007 г., когато групировката действаше по морето безнаказано. Ценоразписът за забиване на една кирка е от 20 до 50 лв. в зависимост от сложността на операцията. Има возила и с по 7 кирки


Разследването буксува. Става ясно на всички, че заради тези съмнителни въртележки, делото върви към провал, но Ангелов очевидно не взема мерки. Не е ясно кой се е застъпвал за групата, това никога няма да разберем – но проблемът идваше от прокуратурата, не от полицията, казва запознат с разследването. Подобно безобразие можело да се наблюдава само, ако някой много голям отгоре покровителства обвиняемите. Възможно било това да е именно Доган. Какви услуги са правили мутрите на Сокола едва ли някога ще разберем, добавя полицаят. И си спомня за още етюди, режисирани от адвокатите на обвиняемия Стоян Кънчев, който се оплаква, че леглото в ареста му е късо, че вдига кръвно, получава сърцебиене и изпада в амок щом види дознателката по делото. Накрая е изпратен в затворническата болница в София, но щом дознателката отива в столицата, за да му предяви материалите, надзирателите в пандиза отказват да я допуснат. Накрая за да се спасява делото, за наблюдаващ е определен друг магистрат. Той вече е от постоянните прокурори в Окръжната магистратура. Едногодишният срок за разследване обаче вече е изтекъл и обвиняемите са пуснати на свобода.
Обвинителният акт срещу шестимата вече е готов, почти две години по-късно. Очаква се до месец да бъде насрочена дата за процеса. В 60 страници подробно са описани поразиите на членовете на групировката. Още няколко тома са и засиписите от специалните разузванавателни средства. Шестимата не се признават за виновни. Твърдят, че са приятели от деца, а обвиненията срещу тях - съшити с бели конци. Последната дума по случая ще има съдът, ако не последва примера на колегите си от прокуратурата и не проточи делото в следващите десетина години, докато престъпниците се налудуват на свобода.
15.
Oncho
17.01.2016 11:52:37
0
6
Семеен казан за ракия?!?!
14.
Пепи
17.01.2016 10:52:20
8
7
Валери бил слуга или там какво на Боко?Че той ако беше нямаше да му скача за тоя лобизъм дето става въпрос горе.Щото именно Герб са в основата срещу всичките казани за ракия.Аз самия имам семеен от куп години.
13.
88
17.01.2016 10:09:45
8
7
Ето затова българите сте на този хал.Излиза човек и защитава интересите ви а вие започвате да коментирате личноста.Умирайте тогава като роби тъпи и гадни боклуци
12.
дядо
17.01.2016 09:20:19
0
7
до @6 хахо
Обади се ,ако дойде Борисов да копа лозето ти!Лично ще го убия с мотиката,неговата мама долана.
11.
!
17.01.2016 09:19:51
1
2
http://e-burgas.com/archives/125454
10.
//////////
17.01.2016 00:07:33
12
12
Toq prost mazen mangal..... koyy go e izlagal che e nacionalist....!?!?!
9.
?
16.01.2016 21:44:19
0
21
Корал: най-голямата корупционна сделка със земя по Черноморието

Както разкриха журналистите от Биволъ в поредица от разследвания, сделката за „Корал“ е договаряна между червения кмет Петко Арнаудов и синия координатор на СДС Димитър Николов в кабинета на последния в захарната фабрика „Победа“. 130 декара на безценица са договорени между Николов и Арнаудов срещу гласовете на СДС в Царево в полза на Арнаудов, който е избран за кмет. След изборите Обшинския съвет гласува земята да бъде продадена на фирма, зад която стоят Чоролеев, Николов и Милко Милков от Понсстрой, само за 7 долара на кв.м. и обещание за инвестиции. Обещанието не се изпълнява, а няколко години по-късно земята е продадена на цена от 200 до 400 евро на кв.м. Печалбата за мнимите „инвеститори“ е няколко десетки милиона евро. Местните активисти на СДС, които подкрепят Арнаудов пък получават апетитни общински имоти на първа линия като социално слаби и си построяват хотели.
8.
67
16.01.2016 21:32:46
16
22
стига сте не занимавали с този лъжепатриот какъвто е сидеров такъв е и симеонов и двамата са боклуци велизар енчев излезе свестен човек и затова на следващите парламентарни избори ще дам гласа си за велизар енчев напълно съм съгласен с коментар 2 казва самата истина
7.
Google maps
16.01.2016 21:20:19
14
25
Валери защо подкрепяш българоубиеца - агент Буда?
6.
xaxo
16.01.2016 21:18:37
6
33
Прав е Валерката.От домашната ракия по-хубаво няма.Не става въпрос за ракия купена от цигани или турци, правена от краден спирт.Става въпрос за гроздова ракия собствено производство.Всяка година си варя по 200 литра.Дори и да си калкулирам труда по лозето, ракията ми излиза по около 4лв. литъра.Акциз ще платя когато лично Борисов и Горанов дойдат да копат, подрязват, пръскат и берат лозето ми.Никой не може да ме накара да платя 10лв. за бутилка фабрична ракия от спирт и ароматизатори и то 0,7 литра.
5.
Знае
16.01.2016 21:13:42
17
21
Тъпо ченге!В пристанще Бургас няма и 1 литър спирт.Стига с твоите Гьобелсови манипулации.Престани да промиваш мозъците на малкото останали твои привърженци.
4.
GARUDA DOJDE ZA VAS
16.01.2016 21:08:01
7
7
!!! ОПАСНО за нацисти, чалми-чаршафи и бг-продажници !!!
ОНИЯ които създадоха тази Планета от едно счупено парче камък, ОНИЯ славни Създатели и Пазители на Петото Съзвездие на Българите питат ЗАЩО СЪЩЕСТВАТА НА ТАЗИ ПЛАНЕТА СТРАДАТ И НЕ ЖЕЛАЯТ ДА ЖИВЕЯТ ТУК?? знам какво е бъдещето, алчните и зли твари къде ще отидат след като напуснат покварените си телеса, както и тези които съсипват човешки съдби! с Ония които родиха Човешките раси, ние дискутирахме окаяното положение на Планетата.Религиозни конфликти, убиването на горите и атмосферата, ядрени оръжия и централи, петролни хим. продукти, глад, изкуствени храни????но-най-вече душманите ислямистиЕвроФашисти и слугите им в БГ. Вие сте гости на тази Планета, срока на живот на вашите тела трае колкото едно мигване на окото на ОНЗИ който ще ви настанява в нови утроби. Със златна колесница с кръгли илюминатори летя в небесата и под водата, тук в България ще бъде подписан световния Мир и които иска милосърдие ще моли за прошка смирено пред Синовете и Дъщерите на Твореца на Вселената.
аз съм СуХу Кан-Нак-Су-кшатра Джанардана-Сурва-ки-Ману, Ми яма Ихо ХУ ТЗИЛ
от любовта на Нощ и Ден и послание за добрите хора които търсят истина и знание.
БЪДЕТЕ ПЪЛНИ С МНОГО ДУХ и нулев страх
3.
Касабова
16.01.2016 20:53:27
7
18
Валери, подмокрям се, като те видя!!!
2.
ВАЛЕРИИИИИ
16.01.2016 20:52:11
16
27
ВАЛЕРИИИИ СКРИИ СЕ БЕ ИЗМАМНИК- ИЗЛЪГА ХОРАТА И СЕГА СИ СЛУГА НА БОЙКО И ГЕРБ В ПАРЛАМЕНТА- НФСБ ПОДКРЕПЯ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ГЕРБ И БОЙКО БОРИСОВ= КОАЛИЦИЯ НФСБ ГЕРБ =ИМАМИ ИЗБИРАТЕЛИТЕ А УЖ СИ БИЛ НАЦИОНАЛИСТ--- ПРЕДАТЕЕЕЕЕЕЛ СИ - ВАЛЕРИИИИИ ПРЕДАТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЛ НА НАРОДА И БЪЛГАРИЯ
1.
RN
16.01.2016 20:52:01
12
10
Ae ia biagai we NARKOMAN!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ексклузивно! Флагман разкри коя е следващата булка от сватбата на Мани - звезда от Плейбой е! Ексклузивно! Флагман разкри коя е следващата булка от сватбата на Мани - звезда от Плейбой е! Марина Байчева очаква втората ѝ рожба да се появи на бял свят през лятото, бебчето е плод на любовта ѝ с щастливеца Жоро Строят нова спортна зала в бургаския жк „Меден рудник” за 1.8 млн.лв. Строят нова спортна зала в бургаския жк „Меден рудник” за 1.8 млн.лв. Обществената поръчка вече е в ход, очаква се да бъде избран изпълнител до края на юни Ужас на Централна гара: Два влака се помляха, има много пострадали (СНИМКИ) Ужас на Централна гара: Два влака се помляха, има много пострадали (СНИМКИ) Топ бисерите от матурите по БЕЛ: След покръстването си княз Борис възприел титлата кмет Топ бисерите от матурите по БЕЛ: След покръстването си княз Борис възприел титлата кмет Вижте още фрапиращи изцепки на зрелостниците  Не е шега! СЕМ разследва "Ергенът" за дискриминация на жени по възраст Не е шега! СЕМ разследва "Ергенът" за дискриминация на жени по възраст Сигналът е подаден от българска платформа, бореща се за равенство между половете и заставаща срещу всички форми на насилие срещу жените Незабравимо 5G лято с 20 000 MB бонус в предплатените пакети Free2Go от Vivacom Незабравимо 5G лято с 20 000 MB бонус в предплатените пакети Free2Go от Vivacom Предимства на предплатените пакети са, че няма такса при презареждане и включват мегабайти в роуминг за пътувания в чужбина Поморие бе част от Националното шахматно турне „Асеневци“, с надслов „Развиваме естествения интелект“ Поморие бе част от Националното шахматно турне „Асеневци“, с надслов „Развиваме естествения интелект“ Близо 140 деца изпълниха градинката до НЧ „Светлина 1939“ в квартал „Свети Георги“ Кървав ужас на бал! Банда непълнолетни налагат абитуриенти Кървав ужас на бал! Банда непълнолетни налагат абитуриенти На родителите на непълнолетните лица са съставени актове за административно нарушение Жестока трагедия на пътя Жестока трагедия на пътя Товарен и лек автомобил са се сблъскали челно при разклона за село Ралево на пътя Плевен-Ловеч Близо 500 участници идват в Бургас за големия образователен форум, посветен на изкуствения интелект Близо 500 участници идват в Бургас за големия образователен форум, посветен на изкуствения интелект Форумът ще се проведе на 29 и 30 май в Конгресния център до Морска гара
Защо всички в Италия са срещу Мелони Защо всички в Италия са срещу Мелони Битката е всички срещу един Знаете ли колко струва къщата на Кевин от "Сам вкъщи" Знаете ли колко струва къщата на Кевин от "Сам вкъщи" Запазено е стълбището, по което Кевин се спускаше с шейна Жена се натъкна на нещо зловещо в дома на братовчедка си (СНИМКИ/ВИДЕО) Жена се натъкна на нещо зловещо в дома на братовчедка си (СНИМКИ/ВИДЕО) В една от стаите тя видяла малка врата, която се намирала на височина метър от пода Светът скърби: Почина един от най-известните рокаджии (СНИМКА) Светът скърби: Почина един от най-известните рокаджии (СНИМКА) Ингъл бе вокалист и органист на групата, която е основава през 1966 г., и изпява 17-минутния им хит „In-A-Gadda-Da-Vida" Превърнаха резиденцията на президента в хотел Превърнаха резиденцията на президента в хотел Състои се от 6 просторни стаи, от които се разкрива зашеметяваща гледка към природата Унгария е блокирала 41% от решенията на ЕС за Украйна Унгария е блокирала 41% от решенията на ЕС за Украйна Въпреки натиска Будапеща ще продължава да блокира военната помощ за Украйна   Макрон притеснен от възхода на крайната десница, била зъл вятър Макрон притеснен от възхода на крайната десница, била зъл вятър Заедно трябва да изградим нова концепция за обща сигурност, каза той 300 000 души без ток в САЩ след торнадо и бури 300 000 души без ток в САЩ след торнадо и бури  През уикенда лошото време отне живота на най-малко 23 души Ирландия, Норвегия и Испания признаха палестинската държава Ирландия, Норвегия и Испания признаха палестинската държава Израел веднага обяви, че отзовава своите пратеници в Дъблин и Осло Украйна загуби още две селища, а носител на "Пулицър" обвини Байдън, че тласка САЩ към война с Русия Украйна загуби още две селища, а носител на "Пулицър" обвини Байдън, че тласка САЩ към война с Русия  Взривове разтърсиха контролирания от Москва Луганск
Калин СТОЯНОВ, вътрешен министър: Калин СТОЯНОВ, вътрешен министър: Няма да допуснем намеса и дезинформация в изборите Виц на деня Виц на деня - Ех, колко е хубава пролетта, ама лошото е, че започват да излизат гадините. Днес например видях змия и гущер.
- Аз пък видях бившия си!
Виц на деня Виц на деня - Тате, може ли да гледам Евровизия?
- Не! Пусни си порно, като всички нормални деца!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Болшинството българи считат, че болшинството българи са идиоти!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори