×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Камелия Иванова управител на Atlantis SPA: Процедурите с кал, луга и горещи камъни са най-сигурният начин за добро здраве през зимата


Камелия Иванова управител на Atlantis SPA: Процедурите с кал, луга и горещи камъни са най-сигурният начин за добро здраве през зимата
След всяка една от процедурите се препоръчва релакс в термална зона - басейн, арома сауна, парна баня или финландска сауна
15 Януари 2016, Петък, 20:42 ч.

Масажът с горещи и хладни камъни подобрява кръвоснабдяването, премахва мускулните болки и насища тъканите с кислород

С настъпването на зимния период човешкият организъм има нужда да се презареди с нови сили. Ниските температури, епидемиите от вирусни инфекции и грип, недостатъчната слънчева светлина и свързаната с това депресия са основни врагове на нашето здраве.

Един от най-ефективните начини да поддържаме тялото си в добра кондиция е периодичното провеждане на балнеолечебни процедури. Противно на разбирането, че това е скъпо удоволствие, цените на тези услуги стават все по-достъпни. Това ги прави предпочитан метод за повишаване на имунитета, възстановяване на защитните сили на организма и зареждане на тялото с енергия.  Създаването на големи спа и балнеологични центрове в града улеснява допълнително достъпа до тези процедури.

Характерно за студените месеци е изострянето на хроничните заболявания на опорно-двигателния апарат и периферната нервна система. За превенция и лечение се препоръчва периодично провеждане на балнеолечебни процедури с лечебна зелена глина, калолечение, луголечение и не на последно място масажът с горещи камъни. Добре е профилактиката да се провежда поне веднъж месечно, като тя трябва да бъде  добре  съобразена с индивидуалното състояние на човека.

„За лечебните свойства на калта може да се говори много. Калта представлява ценен природен продукт, богат на химични и биологични съставки, които са особено важни при лечението на много заболявания. Тя оказва комплексно лечебно влияние, върху тялото. В резултат на проведена терапия, с лечебна кал, се наблюдава подобрение на обменните процеси, повишават се защитните сили на организма, нивото на кръвната захар и холестерола спада. Стимулира се половата система и много други дейности на човешкия организъм.“, казва рехабилитаторът Камелия Иванова управител на Атлантис Спа.
Друга препоръчвана от специалистката процедура е луголечението. То е изключително подходящо през зимата и има многостранен ефект – действа противовъзпалително, повишава регенерационните процеси, стимулира имунобиологичните реакции на организма. Лугата се прилага в натурален или в разреден вид, с различна концентрация и количество. Най-широко използвани луговите компреси и луговите вани . Те се прилагат главно при заболявания на опорно - двигателния апарат.

Зелената глина също има изключително благоприятно действие. Благодарение на своите качества тя използва като лечебно средство за кожата и целия организъм. Богата е на елементите, съдържащи се в морската вода.  Помага при зарастване на рани и бързото им регенериране. Тя дренира и чисти организма. Повърхността на най-малката ѝ частица е като сюнгер, поради което има огромна абсорбираща сила. Глината поема нечистотията, която се намира понякога в кръвта и в лимфата и я отстранява. Неутрализира бактериите и отровите, които действат токсично на организма. Има силно антитоксично действие и повишава природния имунитет. Зелената свръх пречистена глина може да се използва самостоятелно или в комбинация с етерични масла.

„Искам да обърна внимание и на процедурите възвръщащи тонуса,  положителната енергия  и съвършения баланс на физическото и психическо ниво. Терапията Hot Stone Massage е перфектният избор през студения период на година.“, съветва Камелия Иванова.



Масажът с горещи и хладни камъни подобрява кръвоснабдяването, премахва мускулните болки и насища тъканите с кислород. Той е идеалното средство при борбата със стреса натрупан през седмицата. Комбинация на движенията на масажиста с релаксираща музика, създават незабравимо усещане за сетивата. След процедурата ще се почувствате спокойсвие, релакс и голям приток на енергията.

Тази терапия помага също при артрит и остеохондроза,  стимулира извеждането от организма на токсините и излишните течности.
След всяка една от процедурите се препоръчва релакс  в термална зона - басейн, арома сауна, парна баня или финландска сауна. Това засилва ефекта от терапията и помага за пълното преодоляване  на стреса, изчистването на токсините от тялото, стимулирането на жизнените процеси и здравето.
 

В категории: Здраве , Лайфстайл


България Всички новини
6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа Рецепта за агнешко с кисело мляко Рецепта за агнешко с кисело мляко Един от шедьоврите на българската кухня Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) От близко заведение са съдействали, за да бъде върната акулата обратно в морето Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Тревожността е бич на нашето време и психолозите обръщат все повече внимание на преодоляването ѝ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ 37-годишният бургазлия бе спипан с дрогата миналото лято до блок 13 в комплекса Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Цънцарова вече не се справя добре със задачите си  Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Екатерина отглежда дъщеря си след загубата на татко й - ливанеца Абдул Гани. Той бил банкер и тъкмо на него двете жени дължат охолния си живот
Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Европейската централна банка ще намали лихвените проценти през юни Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Виетнамката често пропускала обяда или вечерята и ги заменяла с любимата си сладка напитка Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Мрежата от около 300 души е работила с 20-процентна комисиона и е прехвърляла бебета от интензивните отделения на държавни към частни болници
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори