×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Местан: Дори да бях убеден, че ще ми отрежат главата, пак щях да прочета декларацията


Местан: Дори да бях убеден, че ще ми отрежат главата, пак щях да прочета декларацията
Ключови думи: Местан, ДПС, Доган
26 Декември 2015, Събота, 18:13 ч.

Турция е истински приятел на България, с нея трябва да имаме стратегическо партньорство


Декларацията за сваления руски самолет се роди в Парламентарната група на ДПС, не мога да бъда обвиняван, че решението е било еднолично. Това каза пред журналисти в Момчилград бившият лидер на ДПС Лютви Местан, който беше изключен от партията на 24 декември.

"Декларацията е писана в парламентарната група. Диктувах я пред колегите. Мога да изброя имената на колегите, които присъстваха, а някои от тях взимаха участие с подсказването на идеи", коментира Местан, цитиран от агенция "Фокус".

"Декларацията не ми е дадена от друга държава, през този период не съм и напускал страната, за да има такова твърдение", каза още той. "Пуснете видеозаписа от Народното събрание, по време на което прочетох декларацията за сваления самолет. Ще видите възторженото ръкопляскане на всички от парламентарната група на ДПС", допълни още Местан.

Хиляди пъти да бях убеден, че ще ми се отреже главата след тази декларация, пак щях да я прочета, подчерта сваленият председател на ДПС.

На въпрос дали е грешка прочитането на декларацията в подкрепа на Турция Местан посочи, че "ние не можем да стоим като неутрален наблюдател между Русия и НАТО. България трябва да търси балансите, осъзнавайки статута си като член на НАТО".

Решението за моята оставка е факт, аз го приемам, но не приемам начина, по който се взе, посочи още Местан. Той отрече, в отговор на въпрос, да е изнасял секретни документи от деловодството на Народното събрание, което можело и да се провери.

"Ще бъда пределно публичен и съм публичен, както винаги съм би. Това е отговорът на въпроса. Тезата, която се съдържа във въпроса ви е толкова вярна, колкото са верни и другите помии, които се изсипват върху мен. Бил съм изнесъл секретни документи. Влезте в секретния отдел на парламента да видите дали има мой подпис", призова Местан.

Според него кампанията срещу неговата персона се прави, за да се прикрие очевидният факт за снемането му от позициите в партията, която не се приема от широката маса от представителите на ДПС.

Той посочи, че дори осъдените на смърт имат право на последна дума.

"За последните 19 години съм защитавал почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган и в най-критични ситуации не съм позволявал да падне прашинка върху публичния му образ. Не знам с какво заслужих дори без да ми се поиска официално оставката да бъде свикано заседание, до което да нямам достъп", посочи още той.

По-рано Местан заедно с турския посланик у нас Сюлейман Гьокче и областният председател на ДПС в Кърджали се поклониха пред гроба на една от жертвите на така наречения възродителен процес в село Могиляне, без да участват в церемонията. В нея участие взе новоизбраното официално ръководство на ДПС.

За присъствието си в посолоството на Турция на 23 декември днес Местан обясни, че не е искал подкрепа, а имал няколко часа да организира сигурността си. Уточни, че бил там закратко. "Много, много кратко време. Причините ще ги коментираме друг път. Сега само ще Ви кажа, че изконно право на всеки български политик е да осигури собствената сигурност при критична ситуация. Бях за много кратко време там, през останалото време бях със семейството и децата си", заяви той. 

Попитан от кого се чувства застрашен, Местан посочи, че е рано да даде отговор на този въпрос.

Хората, с които работихме, много добре знаят, че Местан не може да бъда представен като национален предател на България, обяви още Местан. 

"Благодаря за съвместната ни работа, знам какво им е и затова още на 24-ти сутринта отправих един човешки призив, да не загубим именно човешкото си достойнство, защото загубим ли достойнството си, губим всичко. Декларацията се подкрепя от огромната маса избиратели на ДПС точно защото регистрирам и това днес и на Тюркян чешма, и на този площад в Момчилград. За мен важният приоритет е не кой с какви механизми държи партийната машина", коментира Местан.

Той допълни, че подкрепяната "линия на евроатлантизма" е не линията на Местан, а обща кауза на ДПС, на цялата парламентарна група.

"Те (хората, с които е работил - бел. ред.) по-добре от мен знаят, че точно евроатлантизмът ще измие от публичния образ на ДПС от години насажданото внушение, че сме скритата проруска партия. Няма друг път за развитие", заяви бившият лидер на партията.

На въпрос защо е придружаван от голяма група от турски дипломати Местан отговори, че изконно право на дипломатите е да уважат подобни митинги.

"Когато става въпрос за дипломати и представители на неправителствени организации от Република Турция, следва да се има предвид, че това е страна, която е истински приятел на България и партньор в НАТО, с която ние трябва да имаме стратегическо партньорство, от което България на първо място ще има ползи", посочи Местан.

По думите му, България трябва да изработи стратегия за приятелство с всички свои съседни държави, особено когато са заедно в НАТО, без исторически комплекси. "Това е оптимистичната ми теория за развитие на Балканите. Точно в тази връзка се разполага и идеята ми за необходимостта от разширяването на ЕС", каза още Местан.

В категории: Политика


8
Коментара
Ергенът бил смотаняк
Ергенът бил смотаняк 19/05/2024, Неделя 19:16 6
8
Коментара по темата
8.
бай Ставри
26.12.2015 23:05:32
0
0
Местане ти си долна подлога, ибрикчия, манаф. Бъди равен с тея турски тарикати ве кенеф. Да та иба в гъзъ Местанееее
7.
до 6
26.12.2015 21:56:51
1
0
zатвор за доган заради просъветското му отношение
6.
_nib_
26.12.2015 21:49:32
1
2
Затвор за Местан заради протурското му отношение.
5.
мишо
26.12.2015 17:43:07
0
6
Местан е турчин и да си ходи в Турция да си развява оная работа. Работил е за турците и явно е техен шпионин, чиято задача е да вкара България в конфликта между Турция и Русия. Купи и ромите. Мръсник и подривник.
4.
hkgdcukgw.kucg.wukegc.kuawgec.kuwgekcugwekcugwechk
26.12.2015 16:16:38
0
5
ДО НОМЕР 2 .....УНИКАЛНО ......ТУРСКО РИАЛИТИ С ПРИВКУС НА ШАЛВАРИ И БАКЛЪВЪ ...........
3.
TOP
26.12.2015 15:50:12
1
7
Всички знаем че електората ви и депутатите на ДПС са като ОВЦЕТЕ - накъдето тръгне една всички са натам
2.
s
26.12.2015 15:31:39
1
3
Халил Ергюн Али Ръза Текин Главата на семейството, женен за Хайрие. Има 5 деца.
Гювен Хокна Хайрие Текин Съпруга на Али Ръза.
Бенну Йълдъръмлар Фикрет Текин Най-голямото дете в семейство Текин, гордостта на баща си, съпруга на Тахсин, мащеха на трите му деца и майка на Умут. Баща й съжалява, че е позволил да се омъжи.
Дениз Чакър Ферхунде Гювен Съпруга на Шевкет (1-2 сезон) и Митхат (4 сезон). Любовница на Левент Тунджел (2 и 3 сезон).
Фахрие Евджен Неджля Текин Дъщеря на Али Ръза и Хайрие. Любовница на Оуз (1 сезон), съпруга на Джем (3-4 сезон) и Али (4 сезон).
Толга Карел Оуз Айхан Съпруг на Лейля (1 сезон), любовник на Неджля (1 сезон) и Джейда (1, 2 сезон). Става съпруг на Джейда (3-5 сезон), има дете от нея - Каан, любовник на Лейля (3-5 сезон) и момиче от нея - Аху. Малко след раждането й, той бива предаден на полицията за убийството на Сейфи и е прострелян фатално.
Джанер Куртаран (1-3 сезон)
Хасан Кючукчетин (3-5 сезон) Шевкет Текин Съпруг на Ферхунде (1-2 сезон), единственият син в семейство Текин.
Гьокче Бахъдър Лейля Текин Дъщеря на Али Ръза и Хайрие, съпруга на Оуз (1 сезон), по-късно негова любовница (3-5 сезон), психично нестабилна след събитията от 1 сезон до края на втори.
Седа Демир Седеф Дъщерята на Нехир, която е влюбена в Шевкет.
Шебнем Чичели Айше Най-малкото дете в семейството.
Ахмед Сарачоолу Тахсин Башсой Съпруг на Фикрет (1-5 сезон).
Гюлер Йоктен Джеврие Злата свекърва на Фикрет. Тя само мърмори и се опитва да убеди Тахсин, че Фикрет му изневерява, защото я мрази
Башак Сайан Джейда Съпруга на Яман (1 сезон) и Оуз (3-5 сезон), майка на детето на Оуз.
Ерен Балкан Гюлшен Най-добрата приятелка на Ферхунде.
Мустафа Ашкиран Митхат Кара Собственик на къщата на Али Ръза (3-5 сезон)
Бедиа Енер Нехир Майка на Седеф, най-добра приятелка на семейство Текин.
Нихат Алпту Алтънкая Левент Тунджел
1.
s
26.12.2015 15:27:48
0
0
https://www.youtube.com/watch?v=6JiJ-Omkr4k
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Eксперти твърдят, че Момата е бил социопат, но не е имал психически разстройства Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Той вече се е срещал със собственика на варненци Павлин Николов Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Стaвa дyмa зa пpoизвoдcтвeнaтa бaзa нa ĸoмпaниятa зa дoгpaми и фacaдни peшeния "Kpyпaл" EOOД Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Цените на имотите у нас растат по няколко причини Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп На място са пристигнали няколко екипа на полицията, пожарната и Бърза помощ Ергенът бил смотаняк Ергенът бил смотаняк В интернет се появиха стари негови снимки, които предизвикаха същински взрив и лавина от коментари, за жалост повечето от които подигравателни Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Червенокосата дама, която бе синоптичка на Нова тв, преди да излезе за втори път в майчинство Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Изтипоса на снимката на жена, която набеди за крадла  Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Жилищата били продадени за 100 хил. лева Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Той е на мнение, че ако трябва в държавата на някого най-много да се увеличават заплатите, това са университетските преподаватели, учителите, лекарите и медицинските работници
Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък Падна хеликоптер с президента на Иран Падна хеликоптер с президента на Иран Инцидентът е станал близо до Джулфа, град на границата с Азербайджан С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче?
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори