×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ахмед Доган вдигна твърде високо летвата за лидер на ДПС


Ахмед Доган вдигна твърде високо летвата за лидер на ДПС
Да се намери удачен наследник на Сокола е практически невъзможно
26 Декември 2015, Събота, 04:50 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов, снимка: БГНЕС

Авторитетният Лютви Местан не успя да детронира Сокола, но може да разбие партията му



ДПС има сериозен проблем с лидерството. Това е един от изводите, които може да се направят покрай лавинообразното развитие на събитията в партията от последните дни.

Кой можеше да предположи, че Лютви Местан не е удачен избор за водач, след като той видимо бе успял да се наложи на председателския пост.

Наследникът на Доган заемаше мястото му вече почти три години. И като че ли имаше интелекта и авторитета да се справи със задачите.

Местан се бе превърнал в основна фигура на властта по време на правителството „Орешарски“. Пред кабинета му в парламента почти всеки ден имаше върволица от молители от всички сфери на държавата – очевидно всичко се решаваше от ДПС. Въпросът беше само #КОЙ е на върха (и зад кулисите).

Лютви Местан изпъкваше над всички водещи български политици и като политически стратег и изглеждаше, че наистина е поел нещата в ДПС в свои ръце. Особено след като Ахмед Доган се скри напълно от публиката.

Днес Сокола явно не иска да се връща оперативно и открито в политиката. Неговият политически образ е силно компрометиран – затова и се състоя смяната с Местан през 2013 г., който трябваше да формира по-приемлив имидж за ДПС. Мисията в това отношение всъщност претърпя тежък провал, защото партията днес е по-очернена от всякога. В мандата на Лютви Местан се случиха безпрецедентни протести за морал в политиката след безумното назначение на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. В продължение на месец и половина всяка вечер хиляди искаха оставката на Орешарски, макар че той бе дошъл на власт едва преди броени седмици. Затова обаче вината е на стратега Ахмед Доган, който - едва ли някой се съмнява - стои зад силовото назначение.

Сокола е вече на 61 и спешно трябва да намери наследника си след провала с привидно най-добрия и може би единствен възможен избор, който бе направил в лицето на Местан.

В сегашния временен триумвират – Мустафа Карадайъ, Четин Казак и Рушен Риза, трудно може да се види новият истински лидер и наследник на Доган.

Летвата е вдигната високо, защото, както казва известната преподавателка на Сокола Елка Константинова: „Той е чудото, което съм видяла в дългата си преподавателска практика. Всичко знае. Никога не съм имала толкова умен студент... Той е гениален и го знае.“

Продължението на коментара на Константинова за Доган е, че е много лош човек, подъл и долен, но това е друга тема.

Въпросът е, че Ахмед Доган е наистина незаменим като лидер, като мислител и стратег и на неговото място като вожд в ДПС не може да вирее друг. Последните събития го доказаха напълно – първо с речта му от 17 декември, която накара за пореден път цяла България да ахне.
И с последващите скоростни събития около отстраняването на Местан.


Видя се, че въпреки бързината на процесите почти никой от ДПС не се поколеба кой е истинският авторитет и лидер и след кого следва да се тръгне. Лютви Местан се опита да получи подкрепа и да детронира Доган, но последователите му се оказаха само шестима и падна жестоко.

Едва ли след Сокола някой друг ще може да постигне успехите на партията. Достигнатият връх от над 610 хиляди гласа на парламентарните избори през 2009 г. вероятно ще остане най-големият изборен резултат за ДПС.

А след ерата „Доган“, чийто край е вече заложен, пътят като че ли е само в посока на постепенно отслабване на формацията, погледнато в по-дългосрочна перспектива.

Това се потвъждава и от последните събития днес, които показват, че ДПС може да се разцепи. Трима депутати обявиха, че напускат парламентарната група и тръгват с Лютви Местан. Той пък загатна, че ще се опита да създаде нов политически проект на турското малцинство. 

Това поставя в още по-сложна позиция ДПС, в чиято ниша е на път да се появи силен противник, с който едва ли може да се справи друг лидер освен самият Ахмед Доган. 




В категории: Политика


Автор
23
Коментара
Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
23
Коментара по темата
23.
lgsogspgspgspyspydpyspydpydh
27.12.2015 12:08:44
2
0
ДА СА НАДЯВАМЕ ЧЕ ВСЕ ОЩЕ НОРМАЛНИТЕ ХОРА СА ПОВЕЧЕ ОТ ХУЛИГАНИТЕ ......ВИЕ ВЕРВАТЕ ЛИ .....
22.
Айтозлия,само че не съм хулиган
27.12.2015 11:52:11
0
2
Защо винаги троловете плюят против "aytoski huligan",когато коментира Ружди Хасан или Стоян Колев?Изкарахте го гербаджия,националист,работник в телевизия СКАТ/сигурно имате предвид някой журналист/,човек на Георги Янев,човек на Васил Едрев,какъв ли не.Твърдите,че Хюсеин Хафъзов или доктор Хаджимехмед се крият за това име "aytoski huligan".Твърдите,че жена му се съвкуплявала и се съвкуплява с българите,за да го обидите и унижите.Твърдите,че бил хомосексуалист.От какво точно ви е страх,че вземате толкова навътре коментарите му?Ако сте напълно сигурни в себе си,защо реагирате по този начин?
21.
Последния нормален
27.12.2015 09:53:27
0
2
Бахси и откачалките,дето коментират в тоя сайт.
20.
хаетэмедатхэьдетафъдутхаъвтуегъдукеъгузнхеъвупъзсу
27.12.2015 09:32:13
1
4
СЪЩО НА НАШИТЕ МЮСЮЛМАНИ МОЖЕ КРОТКО ДА СЕ ОБЯСНИ КАКВО ДИ ЧАКА В ДЪРЖАВА НА ЕВРЕЙСКИТЕ ОЛИГОФРЕНИ ЕРДУГАН И ТАПАКУГЛУ ..... СЪЩО МЛАДЕЖИТЕ ДОБРЕ ДА СИ ПОМИСЛЯТ КЪДЕ Е ПО ДОБРЕ В БЪЛГАРИЯ ..... ДО КЪСНО ПО ДИСКОТЕКИТЕ И С КЪСИ РОКЛИЧКИ И ГОТИНА МУЗИКА ..... ИЛИ ПРИ СРЕДНОВЕКОВНИЯ ЕРДОГАН С ФЕРЕДЖЕТА И ПУТУРИ ПРИ МАМА И ТАТИ ЦЯЛ ДЕН В ОДАЯТА ..... ДА СИ ХАПВАТ И ПИЙВАТ ИЛИ ПО ЦЯЛ ДЕН ДА УЧАТ КОРАНА И ПО 5 ПЪТИ НА ДЕН В ДЖАМИЯТА ВМЕСТО ПО 5 ПЪТИ НА ДИСКОТЕКА ..... БЕЗ КАЗАРМА В БЪЛГАРИЯ ИЛИ 5 ГОДИНИ АСКЕР В ПЛАНИНАТА АРАРАТ НА СТУД МИНУС 20 ГРАДУСА ДА СА ГОНИТЕ С КЮРДИТЕ .... .......ПОМИСЛЕТЕ МЛАДОТО МЮСЮЛМАНСКО ПОКОЛЕНИЕ СЕГА .... ЩОТО ПОСЛЕ ЩЕ Е КЪСНО .......АХМЕТ ДОГАН ВИ ПРЕДЛАГА ДА СИ СПАЗВАТЕ ВАШТЕ МЮСЮЛМАНСКИ ОБИЧАИ ТУК В БЪЛГАРИЯ КАТО СИ ХАПВАТЕ И ХОДИТЕ НА УЧИЛИЩЕ С ДЪНКИ И ВЕЧЕР НА ДИСКОТЕКА А МОМИЧЕТАТА МОДЕРНО ОБЛЕЧЕНИ ....... ИЛИ ИСКАТЕ ЧИЧКО МЕСТАН ДА ВА ПРАТИ АСКЕР В ТУРЦИЯ СРЕЩУ КЮРДИТЕ И ПОВЕЧЕ ДА НЕ СЕ ВЪРНЕТЕ ПРИ БАЩИТЕ СИ И МАЙКИТЕ СИ А ГАДЖЕТАТА ВИ ДА ВА ЧАКАТ ТУК ЗАБРАДЕНИ С БУРКИ И ПОДЧИНЕНИ ВЕЧЕ НА ВНЕСЕНИЯ ОТ ИСТАНБУЛ БЕЙ ........ ИЗБОРА Е ВАШ ...........
19.
севрна корея
27.12.2015 09:21:02
0
0
И монголо-мангала Доган.
18.
северна корея
27.12.2015 09:16:14
1
0
От 1917 Русия е като магнит за всички боклуци и отрепки от цял свят.
От функционерите на Коминтерна до Жерар Депръддийо и руския негър Рой Джордж.
17.
емигрант
27.12.2015 09:01:25
1
1
Това което четем в медиите още веднъж показва показно , няма значение етност - на каква фаза са нещата в България.Винаги се цитира дпс- партия турска, но с много българи в нея. още в самият старт , определено винаги сме казвали че Доган е един от умните държавници в България и го доказа,Тои се оказа че е повече патриот от много българи политици. Факт че министър председателя на Турция се моли за Местан, посланик на Турция в Бургас зад Местан следва въпросът - защо? Все пак 25 г начело бе Доган. Може би болните амбиции на Турция деистващи на българска територия срещнаха сериозен отпор в лицето на Доган.И както писа Карбовски не българин а един турчин каза гластно това което не смееше никои .Още веднъж тои твърдо доказа че е умен държавник. Да ние сме българи , имаме негативното към даден етност - но ние говорим за България - да защитаваме интересите и и тук няма етност според мен. Има един опасен момент - Закона не е достатъчно ясен - 1. нормално е даден депутат ако не е с партията която го е издигнала в парламента - да напусне и тази партия да си сложи нови хора, все пак това е тяхната квота. Защото като независими те са в бестегловност. 2. нова формация- ами нека да сложим краи на болните амбиции на хора стигнали до върхът и да правят нова партия - правете я но не с парите на държавата - т е спрете субсидиите за партиите . 3. защо така фиксираме -до сега имахме една ДПС след това се появи Касим Дал ако сега доиде и Местан с партия - това е България и не може да се роят на основа етност толкова партии- доста опастно е хора това . А и България няма нужда от толкова партии,Просто те са бедни без идеологии.
16.
TOP
27.12.2015 07:27:11
2
4
прав е г-н Бахри Юмер. ТАМ КЪДЕТО СЕ РОДИ ДПС ТАМ И ЩЕ УМРЕ
15.
Рецепта
26.12.2015 21:55:28
3
10
След две годишно боледуване без поставена диагноза от страна на нормалните лекари...бай Ибрям от с.Сападжа (хайван доктору) демек ветеринар. След задълбочен анализ на медийните изяви на ХАЙВАНИНА ХАЙЪРСЪЗОФ постави диагноза: Безнадежден случай на ТУРБО ПОМАШКА ОЛИГОФРЕНИЯ 1-ва степен.
ЛЕЧЕНИЕ:
1.СУТРИН 1ЧАС ПРЕДИ ЯДЕНЕ ДА ГО ЛАПА НА МЕСТАН
2.НА ОБЯД 1 ЧАС СЛЕД ЯДЕНЕ ДА ГО ЛАПА НА ДОГАН
3.ВЕЧЕР ПРЕДИ ЛЯГАНЕ ДА СЕ МАМАЖЕ С ВАЗЕЛИН И ДА ПОЧИВА ПЪЛНОЦЕННО В КОМПАНИЯТА НА РУЕНСКИЯ ЖРЕБЕЦ БАЙ САБРИ.
И така цял живот.
14.
ХЮСЕИН ХАЙЪРСЪЗОФ
26.12.2015 20:55:46
3
7
Аз съм велико ДЬОНМЕ ОТ МАНГАЛСКИ произход.
13.
dooo aytoski huligan
26.12.2015 20:41:57
0
5
Хулиганчооо ,тоя Ружди Аааасан маѝ те е обезчестил анално ,че не можеш да го забравяш
12.
ШУМНАЛИЯ
26.12.2015 20:03:34
0
0
ЕЛКА КУКУТО В СИБИР
11.
Гигълс
26.12.2015 19:56:16
3
1
Стига сте го хвалили Джолан.И що ми цитирате тая изкуфяла бабичка Зелка Константинова,а не Рачо Чавдаров от Шуменския кой,как и защо го е натискал да пише тройки на "свръхинтелигентния" Джолан.Също така да ни обяснят защо набързо е прехвърлен от Шуменския университет в Софийския.
10.
До Айтоския Хайърсъзоф
26.12.2015 19:47:11
1
12
Ах ХАФЪЗОФ ХАЙЪРЗЪЗОВ ЛАПНА ПЛУВКАТА НА ДПС
9.
Свободна България
26.12.2015 19:29:56
2
3
Нещата започнаха бавно, но сигурно да се обръщат против агент Сава!
Кметът на Джебел и един от основателите на ДПС г-н Бахри Юмер напуска Савата!

"ДПС се роди в моя дом. Каузата беше ясна за всеки един от учредителите – правата и свободите на хората. Още тогава предупредих всички присъстващи на учредителното събрание, че ако се отклонят от тази кауза, не могат да разчитат на мен”
8.
До Шарафет
26.12.2015 19:21:34
3
6
Черен циганин с обратни наклонности, отивай да те задоволяват анално в комлука и не се бутай, където не трябва!
7.
До Шарафет
26.12.2015 19:21:34
4
6
Черен циганин с обратни наклонности, отивай да те задоволяват анално в комлука и не се бутай, където не трябва!
6.
Шарафет Мехмет
26.12.2015 19:17:08
7
2
Аз ще стана лидер на ДПС! Крайно време е и ние ромите да влезем управлението на партията!
5.
Исмаил
26.12.2015 19:09:20
1
2
Да
4.
otstsysys6d6sp6syspyxyxhx
26.12.2015 18:40:06
0
7
ЗА ДА КОМАНДВАШ ТАКАВА АМОРФНА МАСА КАКВАТО Е ДПС В МОМЕНТА Е НУЖНО ДА СИ ВИЗИОНЕР. .......ВОДАЧ .....КАКЪВТО НАШИТЕ МЮСЮЛМАНИ В МОМЕНТА НЯМАТ ........ИМАТ МЕСТНИ ЛИДЕРЧЕТА ПО СЕЛА И ПАЛАНКИ. ...ДАЖЕ И ВИСОКОТО ОБРАЗОВАНИЕ НЕ ВЪРШИ РАБОТА ......ПОГЛЕДА НА НОВИЯ ЛИДЕР ТРЯБВА ДА Е ДАЛЕЧ ОТ НОСА МУ ......ТРЯБВА ДА Е ИЗВЕСТЕН И СРЕД МЮСЮЛМАНСКИТЕ ЛИДЕРИ ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ НО НЕ И ФЕН НА ТУРЦИЯ КАТАР И САУДИТСКА АРАБИЯ , ЧОВЕК КОЙТО КРОТКО ЩЕ ОБЯСНИ НА НАШИТЕ МЮСЮЛМАНИ ЧЕ Е ПО ДОБРЕ ДА УСВОЯВАТ ЕВРОПЕЙСКИ ПРОГРАМИ ОТ ЕВРОПА ОТКОЛКОТО ДА СМЕНЯТ ГОЛЕМИТЕ СИ КЪЩИ В РОДОПИТЕ И ПЛОВДИВСКО ЗА ЗЕМЛЯНКИ КАТО ДОЙДАТ ИСТИНСКИТЕ БЕЙОВЕ ОТ ИСТАНБУЛ , И ТИХО И КРОТКО ДА ИМ СЕ ОБЯСНИ ЧЕ Е ПО ДОБРЕ ДА СИ ХАПВАТ И ПИЙВАТ В СВОДИЯТА В БЪЛГАРИЯ ОТКОЛКОТО ДА ГИ ВЗЕМАТ ЗА ПУШЕЧНО МЕСО В ТУРСКИЯ АСКЕР ЗА ВОЙНА СРЕЩУ КЮРДИТЕ , САМО ТОВА ДА КАЖЕШ НА МЮСЮЛМАНИТЕ В РОДОПИТЕ , ДЕЛИОРМАНА И ДРУГАДЕ Е ДОСТАТЪЧНО ХАСАН ДА СЕ ПОЧЕШЕ ПО ГЛАВАТА И ДА МУ СЕ ОТЩЕ ОТ ЛУКУМИТЕ НА ЕРДОГАН , ДА СЕДНЕ НА МИНДЕРА , ДА ХАПНЕ И ПИЙНЕ И ДА НЕ МУ СЕ СЛУШАТ БРЪТВЕЖИТЕ НА МЕСТАН И КОМПАНИЯ .......
3.
do flagman
26.12.2015 18:36:58
0
5
zapaliha kafe hawai a vie mi davate tyka za toia magal znaci tova ce Byrgas gori ne e ot znacenie
2.
aytoski huligan
26.12.2015 18:29:32
7
7
Меди Доанов е наистина долен и подъл агент на съветските служби.Това е типично за всички съветски агенти,като агент Наско или Ружди АаасънДокат ДПС търпи съветски агенти в редиците си ,тази партия ще отслабва и накрая ще бъде изхвърлена на политическото бунище,което е жалко за електората му.
1.
КЕМАЛ АТАТЮРК
26.12.2015 17:55:59
2
22
да сложи данчо ,бе . данчо ментата или ицето бисеров .я ,кви юнаци са с алтън калпаци
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори