×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Несебър има крещяща нужда от работеща стратегия за младите хора


Несебър има крещяща нужда от работеща стратегия за младите хора
Атанас Чулаков владее четири езика, специализирал е в Московската духовна академия, а в момента учи в СУ "Климент Охридски"
Тема в развитие
виж още
скрий
14 Октомври 2015, Сряда, 14:20 ч.
Автор: Георги ДИМИТРОВ

Време е ново поколение да поеме управлението и бъдещето на този град, смята Атанас Чулаков

Атанас Чулаков –най-младият кандидат за общински съветник от Коалиция „Зора”. На 22 години, завършил Пловдивската Духовна семинария. През 2011-2012 специализира в Московската духовна академия. От 2012-2014 завършва  Богословски факултет към Великотърновски Университет.
От октомври 2015 година продължава образованието си в СУ „Климент Охридски”-специалност „политология и дипломация”. Владее четири езика.


-Вие сте най-младият от кандидатите за съветници от листата на коалиция "Зора" и като един от тях как искате да се промени общината ни в полза  на младите хора?

-Общината има крещяща нужда от работеща стратегия за младите хора. Младежта не е ангажирана по никакъв начин в живота й, като че ли не е част от нея. Най-големия проблем е реализацията на младите хора. В тази насока градът  и общината ни не ни  дават никаква перспектива за  живот. Всеки се отправя към по- голям град или още по- лошо, към друга държава. Несебър трябва да върви към целеустремена европейска интеграция, младите хора да намират онова, което търсят навън, тук, в родния си град. Виждаме, че след сезона, градът умира, 7-8 месеца тук няма живот, няма работа. Сега е времето младите да поемат управлението и бъдещето на този град. А това, че сме млади, не ни прави неспособни, с времето ще научим онова, което  трябва. Не само аз, а и всички  млади хора трябва да се обединим около каузата за по-добър живот. По- голямата част от младежите са  засегнати от това, че градът и общината не се развиват. Нашата, най- главна цел е да сменим статуквото и начина на управление. За жалост нашите съседни градове, през последните години постигнаха много, а ние " Перлата на Черноморието" сякаш вървим само надолу. Много искам да се работи за дългогодишната идея в Несебър да има университет. Да се изградят нови, модерни спортни съоръжения, където всеки. ще може да усъвършенства  своя талант. Културните мероприятия са ограничени  до минимум, а живеем в Несебър- град на световното културно наследство. 

-Имате по-различно образование,завършил сте Духовна семинария, специализирал сте в Москва и Великотърновския университет. Как мислите , ние жителите на Несебър духовни хора ли сме?
 
-За жалост, проблема с духовността на хората не е само в Несебър, той е глобален. Съвременният човек обръща централно внимание само и единствено на материалното и преходното. Грижите за тялото и външността, изместиха в пълнота грижата за душата и ценностите на човек. Хората живеят само за да преживяват. Както е казал древния философ Диоген Синопски- " Хора много, човеци малко". В човека е заложено грижата за душата, когато човек измени своята същност, както правим сега, от разумна същност, той се превръща, просто в един консуматор. За разлика от животните, човек не е част от творението, а част от твореца. На него е даден дар да създава и оставя след себе си. Затова сме образ и подобие на Твореца. Ако човек върне духовността си, несъмнено той ще стане и добър гражданин. Нашата история показва, че именно духовните хора са били главните дейци на страната ни във всяко едно отношение. Така, че докато народът ни не осъзнае потребността от духовното, много трудно ще тръгне напред.

-За кое е по правилно според вас да се говори на децата- за религия или за вяра?

-Винаги казвам, че не съм религиозен, а вярващ човек. Според мен религията е нещо ограничено, нещо изкуствено. Християнството не може да се нарече религия, защото тя дава свобода, тя ти дава правото да живееш, както искаш, тя те напътства но не те задължава. Против съм изучаването на религия, вероучение да. Децата трябва да се запознават с това, с което техните предци са живели, защото те наистина са живели с вяра. Докато в България хората са обръщали внимание на вярата си, всичко е вървяло добре. Несебър е град, в който вярата е била издигната на пиедестал. Били сме една от най-авторитетните архиепископии в древния свят. В града е имало повече от 40 храма. Тук е кипял духовен живот. Благодарение на вярата, българския народ е запазил своята писменост и култура. Целият живот на хората е бил свързан с вярата. Ако искаме наистина да имаме стабилно общество, трябва да работим върху духовното образование, както на децата, така и на възрастните. Ако успея да стана общински съветник, една от главните ми посоки на работа, ще е точно тази, хората да разберат, че без вяра, човек не може да живее пълноценно. Митрополит Климент търновски( Васил Друмев) е казал: " Има ли православие, има България". Много бих искал Несебър да стане наистина едно духовно средище. Тук могат да се провеждат научно-богословски мероприятия, от които първо хората. ще могат да се образоват, второ градът ни ще се популяризира. Имаме уникален шанс да развиваме поклонически туризъм,  благодарение на вярата, която е обгръщала  нашия град, можем да вървим със страшно темпо нагоре.

-Днес ние живеем във времето на аудиовизията, когато на младите хора се правят внушения по различен начин.Трудно ли се усвояват християнските ценности в такава среда?

-Иисус Христос е същия вчера и днес и вовеки. Християнството е актуално през всички етапи от развитието на света. Защо ли?- защото то учи човека, как да е човек. Вярата не изисква абстрахиране и отчуждаване от света. Тя ни напътства, как да живеем по- добре. Интернет и  телевизията,  са  нож с две остриета. Всеки може да черпи това, което иска. Ако човек има вяра в себе си, той ще търси там това, което ще му помогне, което ще го обогати. Ако човек има съзнание, той ще учи и ще се развива към добро, чрез масовата информация. Напълно погрешно е мисленето, че да вярваш трябва да се отчуждиш от света. Напротив, вярата без дела е мъртва. Ако нямаме трудности, много трудно ще пожънем и успехи. Хората са податливи, както към добро, така и към зло. Просто трябва да има лидери и истински водачи, които да им покажат пътя, да ги поведат към добро. 

-Построяването на нови християнски храмове в общината ще направи ли младите хора по вярващи?

-Храмовете няма да направят хората по вярващи. Няма нищо лошо да се строят храмове, но първо трябва да покажем на хората, че  вярата е начин на живот. Има много учебни заведения, но виждаме, че не всички са образовани. Няма смисъл храмовете да са пълни само на празници, трябва да се работи върху изграждането на стабилен християнски и верови живот. Трябва хората да осъзнаят, защо са в храма, а не да ходят само заради традицията. Човек не е машина, в която е зададена команда за изпълнение, всяко едно действие трябва да е осъзнато. Влизайки в храма трябва да знаем защо сме там. 

-Какво според вас е мястото на културния живот в община Несебър?

Както казах по- горе, Несебър е град на световното културно наследство. Ако ние не бъдем носители и не успеем  да съхраним тази култура, тя няма да се запази и развива. Имаме уникален потенциал да творим културен живот. Не сме място, без история, без култура. Места лишени от такива дадености работят и се развиват, а ние рушим губим  това, което ни е дадено. Тук не се иска много, ние го имаме. Просто трябва да се стегнем и да работим. 

-В заключение, какво ще кажете на избирателите от община Несебър?

-Искам да кажа на всички хора от община Несебър да осъзнаят положението, в което се намираме. Дайте шанс на града и общината да се развиват. Трябва да прекъснем с мисленето за лични интереси и да се обединим в нелекото начинание за развитие. Помогнете ни да дадем на хората нормален живот. Несебър трябва и заслужава да върви напред. Нека да задържим младите тук,  да не им позволяваме да напускат страната и града ни , а да работят за тях.   Няма да обещавам нищо, защото, както на мен така и на всички им е омръзнало от обещания. Край на красивите обещания, време е за тежка работа!
Бог да благослови Несебър!

В категории: Несебър


23
Коментара
Флагман.БГ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън 28/03/2024, Четвъртък 10:26 3
Голям скандал в Денсинг старс
Голям скандал в Денсинг старс 28/03/2024, Четвъртък 10:23 4
23
Коментара по темата
23.
ФЕН
15.10.2015 16:13:31
1
7
Обичам Несебър! Дано да го управляват достойни хора!
22.
flegman
15.10.2015 15:31:55
2
0
Flegman, zashto triete komentarite?

Q si kajete tarifata..
21.
Успех
15.10.2015 09:57:55
1
6
Успех на момчето-млад е още не знае какво го чака , но щом има смелост
20.
Към смелчага
15.10.2015 09:56:26
0
5
Амиии тия които плюят са едни и същи мишки-анонимници с малки душици и малки.....п-ки
19.
Смелчага
15.10.2015 09:55:04
0
6
Направо се чудя на смелостта на тези, които се кандидатират-всички скачат да ги плюят
18.
Канибал
15.10.2015 09:53:42
0
5
какво е това самоизяждане в несебър-скриха ми шапката-канибали
17.
koko
15.10.2015 09:52:18
0
4
Който каквото и да каже ще го оплюят-това е манталитетът
16.
Теле
15.10.2015 09:50:52
3
1
Стига предизборна агитация-омръзна ми
15.
*********
15.10.2015 08:14:31
5
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
14.
До "muchu и някойси"
15.10.2015 00:20:56
2
9
Май ви заболя а. Заболя ви, че има и нормални и учени деца в този порочен град. Има да, и те ще ви управляват много скоро. Повярвайте ми. На хората им писна от стари, оядени, мазни и нагли муцуни. Промяната идва и колкото ида ви се иска не можете да я спрете. Довиждане.
13.
някойси
14.10.2015 23:02:25
7
2
Ебахти и простотията е това, нямам думи направо. Още един, който иска да се наяде.
12.
muchu
14.10.2015 22:47:49
6
3
духовно развит . ВЕТРОВЕЕЕ,а
11.
Николай
14.10.2015 22:47:47
1
7
Това момче е кандидат за общ. съветник от коалиция ЗОРА . Колкото и да гледам няма други , като тях. Браво от такива хора имаме нужда в нашата община.
10.
Nesebar
14.10.2015 22:30:03
1
6
Да това момченце е по различно от вашите деца то е светлинни години пред тях и го показва всеки ден с теб сме
9.
az
14.10.2015 22:02:03
3
3
Кое е това момченце и от къде е...???
8.
Гражданин
14.10.2015 21:32:04
1
4
чакай малко момчето ще си прави каквото иска и няма никой които да му казва какво да прави !!
7.
колега
14.10.2015 20:08:10
7
4
Наско само един съвет спри да ловуваш животни не е библейско да колиш ранени животни и да си съпричастен с убийствата на елени и сърни.
6.
Някой
14.10.2015 17:46:04
2
4
Хубаво момче е Наско. Не го познавам лично, но такива са ми впечатленията. Дано само не се претопи в масата (ако успее да влезе в съвета, разбира се)
5.
Ели
14.10.2015 16:36:52
1
9
Браво Наско, ако има повече такива млади хора като теб и мислят по същия начин със сигурност града ни ще има развитие
4.
Гражданка
14.10.2015 16:22:59
6
1
Стратегия ясно, а предложения и решения михис!
3.
Гражданин
14.10.2015 15:58:57
1
12
Между другото стратегия има. Всички млади момчета от Оризаре и Гильовца работят в Общинското звено за самоохрана. По цял ден се разхождат из града ни.
2.
Стоян
14.10.2015 15:46:51
1
18
" Няма да обещавам нищо, защото, както на мен така и на всички им е омръзнало от обещания. Край на красивите обещания, време е за тежка работа! Бог да благослови Несебър!"
Браво младо момче! Такива като теб са бъдещето на града ни.
1.
Сотир
14.10.2015 15:35:53
1
17
Браво Наско. С вас сме.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Юксел Кадриев разкри интересни подробности от личния си живот Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Дамата по чудо се размина без сериозни травми, след като обърна Хондата си на шосето Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Не трябва да се слушат такива кретени. Глупаците хич не ме интересуват и не им обръщам внимание, категоричен е Фънки Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Нещо лошо се случи с този известен българин Нещо лошо се случи с този известен българин Човекът глас стана жертва на хакери Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Повод за хапливия й коментар стана решението н Митко Щерев да разреши на Лили да пее песните му Той ще води новото шоу на Маги Халваджиян Той ще води новото шоу на Маги Халваджиян Новото шоу е световен формат, който се излъчва в двайсет страни по света, включително САЩ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън ​​ Ангелов побесня от това, което му предостави Галин и заедно със своите хора започна да го замеря с хляб, но постъпката му срещна бурно неодобрение след зрителите на риалитито за готвене по Нова телевизия
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Не искам лидерска среща, те се държат невъзпитано Виц на деня Виц на деня - Какво си мисли истинският мъж, когато види хубава жена?
- Моята е по-хубава!
Виц на деня Виц на деня Из женски форум:
- Защо когато го Искаш той не те иска, а Когато те иска ти не го Искаш...?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато една жена иска да знае мнението на мъжа, тя всъщност иска да чуе собственото си мнение, само че с бас.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори