×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Не деля хората на леви и десни, заради това съм в листата на БСП Бургас


Не деля хората на леви и десни, заради това съм в листата на БСП Бургас
Десният политик Радослав Петков е голямата изненада в листата на БСП Бургас
08 Септември 2015, Вторник, 13:55 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Вотът за кмет не е предрешен, да оставим избирателите да преценят
До миналата седмица политическата кариера на Радослав Петков бе свързана с Движение "България на гражданите". Той бе сред учредителите на партията и най-значимите фактори в бургаската структура в първите две години. След парламентарните избори през 2013 година Петков се дистанцира от обществено-политическия живот на Бургас до миналата седмица, когато стана ясно, че ще влезе в листата с кандидати за общински съветници на БСП като представител на гражданската квота. Източник от редиците на социалистическата партия разкри, че активът на БСП в Бургас изобщо не се е усетил, че им предлагат откровено дясна кандидатура. Листата обаче вече е утвърдена и Радослав Петков ще бъде един от представителите на гражданската квота, които ще се борят за преференциалния вот. Шансовете му са сериозни и нищо чудно той да влезе в следващия общински съвет.

- Г-н Петков, как десен човек като вас се озова в листата на БСП Бургас?

- Не разделям хората на леви и десни, а на можещи и неможещи. Това е било водещо при избора ми. В случая получих поканата от Евгений Мосинов, познавам го, прецених, че може да донесе нужната промяна и приех предложението да вляза в листата на БСП, независимо от това как ще се приеме.

- Не беше ли по-логично да избере листата на някоя дясна партия и не смятате ли, че ще станете политически труп, ако сега не бъдете избран за общински съветник?

-Приех поканата, защото това е единствената истинска опозиция. Като гражданин няма как да скрия, че не съм доволен от сегашното управление, а за силно управление трябва силна опозиция. Каквото и да си говорим истинската такава е само БСП. Всички други са влезли в политически картел, който е вреден за Бургас и България.

-Кога се дистанцирахте от Движение "България на гражданите", на която бяхте учредител и какво ви разочарова?

-Движение „България на гражданите“ бе учредена като партия, изцяло от противници на тогавашното мнозинство на противници на ГЕРБ. След насилственото влизане в Реформаторския блок беше ясно, че се търсят само властови позиции. Беше подменена идеологията при зараждането, което лично мен ме разочарова и накара да се дистанцирам.

-Как ви прие активът и Общинският съвет на БСП Бургас? Очаквате ли удари под кръста, някои от партийните апаратчици може би са притеснени, че местата им за следващия общински съвет ще изстинат?

-Засега всичко е нормално, не е имало каквито и да е проблеми. Надявам се, че така ще бъде и занапред. Виждам, че в листата попадат професионалисти, пожелавам им на всички успех и се надявам гражданите на Бургас да ни гласуват доверие.

-Като външен човек как виждате БСП. Струва ли ви се по-демократична от някои десни партии, например?

-В България се разви това понятие за ляво и дясно като проформа и начин на управление. За Бургас е важно да изберем можещите хора, а де да ги делим на леви и десни.

-Вие, Тодор Георгиев и Георги Караилиев сте външни за партията хора. Доколко може да убедите целия актив на БСП, че ще бъдете докрай лоялни и няма да влезете в следващия общински съвет, за да задоволите личния си интерес?

-Декларирам, че съм лоялен човек, който държи на думата си и изпълнява поетите ангажименти. А и разчитам на подкрепа от всички страни, не само от актива на БСП. Това е идеята да бъда част от листата на партията.

-В тази връзка, предрешен ли е изборът за кмет на Бургас? Димитър Николов изглежда без конкуренция.

-Дали е така не може да казваме аз или вие, а ще се реши на изборите. Надявам се гражданите на Бургас, най-вече негласуващите да направят правилния избор. Такъв според мен е г-н Евгений Мосинов. Това е най-силната кандидатура за кмет на Община Бургас в цялата и история досега.

-Г-н Петков, давате много смела прогноза за Евгений Мосинов. Вероятно никой друг не го е правил.

-Да оставим избирателите да го преценят. Заради това е предизборната кампания, да видят визитката на хората, да се запознаят с тях, да разберат, че не биха могли да гласуват само по партиен принцип, а да изберат истинската личност.

-Как оценявате управлението на Димитър Николов?

-Не съм човек, който може да му поставя оценка. Като цяло той направи доста неща за града, но все още има много проблеми, които са навсякъде около нас. Харчат се стотици милиони за неща, които не са от първа необходимост за гражданите на Бургас. Сегашните управници не успяха да решат проблемите на града, а и много от проектите, които се изпълняват са на кредит. Някой ще трябва да плати сметката накрая и това ще са гражданите на Бургас.

-Ще успеете ли да разбиете мнозинството на ГЕРБ в новия общински съвет и как виждате разпределението на силите след 25 октомври?

-Глас народен, глас Божий. Личните ми очаквания са силите да бъдат изравнени. Така ще има дебат по всеки въпрос, касаещ важен проблем.

-Не смятате ли, че мнозинството на ГЕРБ в последния общински съвет разглези администрацията и тя започна да работи на по-бавни темпове.

-Голяма част от администрацията може да бъде намалена, да се използват различни методи, електронни услуги. В момента всичко е в предизборни ремонти, които ще се проточат във времето, поради елементарни грешки на хора, които явно са некомпетентни и са заели постове по партийна линия без нужната квалификация. Тези грешки струват много пари и излизат от джоба на всички данъкоплатци.

В категории: Политика


27
Коментара по темата
27.
Клиент
11.09.2015 09:43:48
1
4
Познавам го и му пожелавам успех. ДБГ наистина се прецакаха като тръгнаха с ГЕРБ.
Беше нормално истинските хора да се дистанцират.
26.
ЧЕРВЕН
11.09.2015 09:17:54
1
1
Поредната издънка на Мосинов. Прочети за Проектът "Корал Бийч Елит" на Ибердрола Инмобилиария.
25.
Dr
09.09.2015 23:41:31
3
3
Познавам лично въпросния господин и бих искал да кажа че е изключително неколегиален ,подмазвач ,интригант .не бих гласувал за него .той е един политически хамелион както са писали по надолу ту у лево ту у десно без ясна позиция
24.
selski
08.09.2015 22:30:58
5
5
Живко тапаков N 2
23.
smesho
08.09.2015 21:01:11
3
3
Smeshnik, s Mosinow 6te ste si lika prilika - samo, 4e toi w Obs, a ti w magazina.
22.
XL
08.09.2015 20:57:34
3
4
" Той бе един от най-значимите фактори в бургаската структура на ДБГ в първите две години. "
Ако значим означава да идваш от време на време на сбирки, да гледаш недоумяващо като тапир, да се съгласяваш с всичко, което се предлагаше, да не проявяваш грам инициатива, да не знаеш въобще политическите документи които се обсъждаха, да нямаш идея от устава на партията, да не те познават членовете и симпатизантите на партията, то тогава ТОЙ беше значим фактор.
21.
DуПе
08.09.2015 20:50:11
2
6
Щял да стане политически труп, а сега какво е ??? Тоя сме го виждали в шоурума на ауди, не можеше да върже две смислени изречения, каква политика, какви 5 лева.
20.
duduk
08.09.2015 20:46:38
0
2
Duduk ne6tasten, hodi se skrii nqkade be keleme.
19.
fff
08.09.2015 20:45:47
0
2
Аман от предатели, плюя на вас.
18.
хохо
08.09.2015 20:44:39
0
1
"Беше подменена идеологията при зараждането...., търсят се само властови позиции"
Г-н Петков, ако въобще сте знаели някога и разбирали идеологията на ДБГ, нямаше да говорите такива глупости - идеологията никога не е подменяна, напротив. Стремеж към властови позиции - това май се отнася за вас - от десно у лево, само и само да се докопа до нещо. Срам, срам и погнуса от вашето поведение.
17.
Ай стига
08.09.2015 20:12:05
3
4
Тва сериозно ли? Явно бсп действително са го закъсали здраво. Бил основен фактор в ДБГ - скоро не бях се смял така, флагман вземете сверявайте инфото, което ви се праща по имейла преди да го пускате
16.
Десен
08.09.2015 17:50:30
2
6
Ето такива са пример за предатели!!! От партия в партия и говори за лоялност. Никога не бих гласувал за такъв.
15.
*********
08.09.2015 17:06:57
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
14.
Smith
08.09.2015 16:58:56
3
5
Като гледам каква комунистическа гушка е заформил изобщо не е чудно, че се е ориентирал към партийните другари на баща си!
13.
*********
08.09.2015 16:46:24
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
12.
Истината
08.09.2015 16:44:03
0
6
Това влечуго имало десни разбирания но влязало в лява партия и не знаело разликата между ляво и дясно! За какво говорим!!!!!!
11.
*********
08.09.2015 16:25:49
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
10.
Истината
08.09.2015 16:00:48
1
5
Аз го помня тоя от мойто училище, никой не му беше приятел, никой не го смяташе за готин, самотак, баща му партиен номенклатура, влечуги и никаквеници.
9.
Отворено писмо до Общината
08.09.2015 15:57:18
1
2
Пича иска да е комунен организатор, не му се работи като фермер или инжинер той иска на възглавницата мекото и Ще прави морални грешки докато ви излъжи. Започнете лицето на коварството и некадърноста.
8.
Истината е в бачкането!!!
08.09.2015 15:49:42
2
2
Moмче, крий се от мислещите хора. Няма по големи търговци от Бургазлиите, потомци на гърци, римляни, траки и евреи. Не се опитвай дори да говориш за социализъм, защото тов е да делиш труда на работливите със мързеливите. Анатема!!!! Крий се. Бягай про другаря ти Путкин и Северна Корея, те може да те погледнат!!! Не тук! Не във най свободния град!!!!
7.
йстория
08.09.2015 15:43:15
2
2
Пич, кажи ми защо ти не познаваш нито един президент от 500те най големи западни компании които биха инвестирали във България. Как тогава искаш да ставаш нещо във най Европейския град на България, дето всеки втори има син назапад. Как? Тука се иска човек със западни връзки на най високите постове да направи града богат и проспериращ, свободен и позлатен!!!!
6.
х
08.09.2015 15:40:22
2
4
Сталин е най големия убиец, и ти защитаваш неговите идеали, тъпак. Срам!!!!
5.
Холандската Преса
08.09.2015 15:38:45
2
3
Ей пич покажи имаш ли диплома от Харвард или Лондон, и ако нямаш какво правиш, ти не може дори да четеш още на езика на цивилизацията!!!!! Сини демократи, сложете един млад Аполон да го смачка тоя ченге комунист.
4.
ех, Нонке,
08.09.2015 15:37:08
2
3
Много е важно да си пиеш редовно хапчетата! Не ти ли го е казвал хиляди пъти личният ти лекар? Останалото остави на мислещите хора.
3.
Samuil + Simeon Kings of Bulgaria
08.09.2015 15:34:54
3
3
Човек, вие прегрешихте към закона, към частната собственост и свободата на пазара към свободата на човека! Как имаш очи да се пишеш във статия? Ти нормален ли си? България още кърви заради вашето предателство и диктатура!!!!! Никога повече!!! Комунизма е болест на слабите народи. Но ние се излекувахме!!!! И ни струваше прескъпо!!!!
2.
Жорж Български
08.09.2015 15:32:16
5
4
Пич, ти сещаш ли се твоята партия е виновна да се окраде частната собственост на хората, да се затворят във диктатура да на могат да излизат на Запад и да се окраде всякаква пазарна стойност и валута и да се изнесе. Ама ти си много малък да помниш, че твоите предшественици бяха не висшисти от Оксфорд, нито индустриалци които строиха фабрики и самолети в България, ами бяха купени предатели, селяни които нямаха никакви дипломи а бяха слабаци и убийци!!!! Смърдиш на нелеп избор. Твоите обещания сме ги чували. Само преди 26 години вие банкрутирахте България. Света се вдигна срещу вас. Марш обратно във търговската гимназия, учи се на честен труд и частни капитали не ми говори лъжи и несвободи. Вие сте клопка и лъцжи!!!!
1.
Нонка
08.09.2015 15:25:59
8
2
Изрод мръсен. Как не те е срам да си в листата на комунистите ве! Не ве ли е срам убихте 27 милиона източно европейци и към 160,000 тук. Прогонихте Българските индустриалци и предадохте страната на Сталин да издържаме армията на окупатори със долари и пари които нямахме. Как не те е срам. Ти имаш ли мозък! Мислиш че ще забравим? Мислищ че не помним как трябваше да бягаме и още бягат нашите деца. Изрод! Комунистите във затвора. Червен изрод, кой ти плаща, диктатора Путин нали. Предатели!!! Убихте народа. комунистите в затвора. Помнете, че ако това се повтори още веднъж със България е свършено!!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Астрономите предупреждават, че въпросното изригване ще окаже влияние на навигационната система в някой райони по света Държавната хазна излиза от релсите Държавната хазна излиза от релсите Приходите от корпоративни данъци намаляват Внимание, кърлежи: Вижте съветите на здравните власти Внимание, кърлежи: Вижте съветите на здравните власти Ето как да използвате репелент Стана ясно какво е състоянието на детето, блъснато до "Родевата къща" в центъра на Бургас Стана ясно какво е състоянието на детето, блъснато до "Родевата къща" в центъра на Бургас Вчера момиченцето бе пометено от товарен автомобил на ул. "Славянска" Рекет пред КАТ: Дай пари или ти съсипвам колата Рекет пред КАТ: Дай пари или ти съсипвам колата Който откаже да плати - си пати жестоко   Защо някои домакини не мият суровото месо преди готвене Защо някои домакини не мият суровото месо преди готвене Всъщност измиването може само да увеличи риска от разпръскването на бактериите в месните сокове по други храни, прибори и повърхности в кухнята Фермерите искат да се създаде гаранционен фонд при щети в земеделието Фермерите искат да се създаде гаранционен фонд при щети в земеделието Те призовават служебния кабинет за навременна помощ и съдействие Жена пострада на паркинг, удари я кола на заден ход Жена пострада на паркинг, удари я кола на заден ход Пострадалата е с фрактура на прешлен, без опасност за живота Роден фермер проговори за огромна далавера с млякото у нас Роден фермер проговори за огромна далавера с млякото у нас Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечните продукти да са с такива надути цени по магазините Битката за националния вот започна. Вижте къде ще има челен сблъсък на лидери Битката за националния вот започна. Вижте къде ще има челен сблъсък на лидери Експремиерът Николай Денков ще води в Бургас на мястото на Константин Бачийски, Пеевски с голяма вероятност ще води и в Кърджали, тъй като вече е партиен лидер, под въпрос като цяло е Лена Бориславова
Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори