×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Касоразбивачът Савко Калата: Моят път е избран от една жена, тя превърна жабата в принц


Касоразбивачът Савко Калата: Моят път е избран от една жена, тя превърна жабата в принц
Тръпката бе да отворя касата, а не да взема парите, споделя Савко Петров, който бе представен като аристократ с вълчи поглед.
26 Август 2015, Сряда, 13:04 ч.

И до днес Наска пита всеки непознат, който търси съпруга й, къде е лежал и споделя, че е подавала три пъти молба за развод, но съдбата й е да остане с Калата

Моят път е избран от една жена и нейното име е Наска. Това каза в интервю за БНТ легендарният касоразбивач Савко Петров - Калата. Той отдавна е спрял да разбива каси, но някои от старите му познати не са го забравили и му отправят примамливи предложения. Отхвърля ги в името на любовта. Съпругата му Наска не му позволява да кривне.
Савко Петров бе представен в „Денят започва“ като аристократ с вълчи поглед.
„Попаднах в затвора на 24 години. Един следовател ме изпрати зад решетките в Пазарджик. Той бе за изключително опасни за обществото рецидивисти. Има една арабска поговорка за това, че ако попаднеш в гьола, започваш и ти да крякаш като жаба. Влязох като обикновен крадец на бензин и на гуми. Тогава, за да си я купиш, трябваше да се нареждаш на опашката в „Балкантурист“. Не можеш да караш колата си, защото КАТ ти я спира от движение и аз намерих нишата. В затвора бе един от великите касоразбивачи – Стефан Германеца. Бяхме в една килия и от него усвоих тънкостите“, разказва Калата.
Той сподели, че е оставил занаята, след като срещнал Наска. „Тя е човек не с труден, а с железен характер“, добавя бившият престъпник.
„Първото нещо, което ми направи впечатление, е че той говори, но не ме гледа. Имаше вълчи безизразен поглед. Попитах го винаги ли гледа като вълк. Три пъти съм подавала молба за развод и не съм могла да се разделя с него. Непрекъснато бяхме с извадени томахавки, а аз не съм човек, който се дава лесно“, споделя Наска.
„Предполагам, че доста е патила, защото не може да легнеш жаба и да се събудиш принц. Тормозила се е с мен, защото си поддържах старите връзки“, признава Савко. В Бургас имаме супермаркет и когато се появи някой да ме търси, тя излиза и го пита първо къде е лежал, добавя той.
„Имах едно невероятно приключение с покойния Иво Карамански. Дойде, когато копаех доматите. Подиграваше ми се за това. Каза ми, че имал предложение за бизнес по Черноморието. Наска се върна от Бургас и ме пита защо не съм изкопал градината. Обясних й, че ми предлагат бизнес“, разказва мъжът, който се е превърнал в едно от култовите лица в Созопол.
Казах му, че докато живее с мен, това няма да стане, добавя Наска. Така желанието за съвместен бизнес с мафиота Карамански се изпарило.
„Всичко мога, но не и да излъжа. Измамата не ми е в кръвта. Имах удоволствието да лежа с най-големия измамник Илия Баровеца. Тодор Колев се вдъхнови от него и имаше такава роля в „Опасен чар“. Илия бе барман на началника на затвора и вечерта водката се внасяше и се продаваше при нас. Той докато е седнал срещу теб и вече ти е влязъл в джоба. През 1976 г. обрах касата на затвора и то от любопитство, защото тогава за първи път видях бял ленен костюм. Пазя си го като спомен. Той е от едни араби. Тогава се прекарваше парно и бяха надупчили всичко. През дупките влязох в касата и си го взех за спомен“, споделя Калата.
„Една вечер бях в Приморец с приятели. Сервитьорката се оплака, че мъжът й се е прибрал от рейс и я изгонил с детето, а тя няма с какво да се отоплява. Един от приятелите подхвърли, че отсреща в офисите са донесли нафтови печки. Предложи й да почерпи по едно питие, а ние да й занесем печка. Влязох през прозореца и видях, че има каса. Ръцете ми се разтрепериха. Отворих я, а вътре имаше около 20 000 лева. До три-четири дни ги раздадох. Тръпката бе да отворя касата, а не да взема парите“, добавя касоразбивачът.
Той споделя, че най-трудно от всичко му е да изпълнява нечии нареждания.
„В момента, в който започнеш да чакаш аванс и заплата, се превръщаш в роб. Аз не мога и не искам да съм такъв. Не обичам да се подчинявам. Такъв съм си“, каза още Савко Петров.

В категории: Животът


Флагман.БГ Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка 02/05/2024, Четвъртък 22:00 1
Май ще е прекрасен за 4 зодии
Май ще е прекрасен за 4 зодии 02/05/2024, Четвъртък 21:20 0
10
Коментара по темата
10.
Каталина Минева внучката на Сафко Калата
19.02.2019 23:17:47
0
1
Аз съм внучката на Сафко Калата.И едва ли знаете истинската история на този мой ,,ДЯДО". Искам той да види този коментар и да се замисли какво губи. Той знае че има един внук Станимир. А всъщност 3 внуци.
9.
на
31.08.2015 22:53:24
0
1
той се отказа от дъщерите си
8.
bgman
31.08.2015 21:14:57
0
6
"Кой?" ви плаща за да профанизирате обществото. Общество, което има Григор Димитров, златни медалисти от олимпиади по математика и физика, Ивет Лалова, Димитър Бербатов, златен ансамбъл по художествена гимнастика и т.н. и т.н., а Вие героизирате един престъпник???
Всяко общество заслужава медиите си...
7.
Боби
31.08.2015 15:23:01
0
4
По същото време и аз се въртях край батката и му помагах но тоя за тоя Аз нямам спомен.Ти сигурно си се натискал тебе да оправи.Абе капут аз поне съм виждал с какви мадами ходеше.Ако нещо ти си искал и не те е оправил разбирам злобата ти.На нас от тайфата редовно ни даваше стотинки и черпеше.Стига с тази злоба бе хора.Темата е че човек ако попадне на достоен партньор загърбва миналото си.Чел съм и трите му книги и съм възхитен и това не е само мое мнение а и на доста известни критици и издатели.Ето заради такива дребни души като вашите сме на дъното.
6.
Аз
29.08.2015 20:44:04
2
8
Бях в 6-ти клас, когато тоя искаше да е*е гаджето ми тогава, която беше в 4-ти клас! Лапешка любов...
Имаше лунапарк на тогавашната площадка, на мястото на която сега е Била в Славейков! "Ела в караваната ми, ще ти дам дъвки..." и т.н. глупости! Не се спря тоя 2 седмици, докато беше там лунапарка! Имам чувството че ни дебнеше само да се появим и започваше да ходи след нея...
Вие си направете изводите за какъв човек става въпрос!
5.
пепина
27.08.2015 20:58:46
4
11
През различни периоди попадам на една и съща информация за този човек. Все си разказва една и съща история.... скука. Този човек герой ли е някакъв? Какъв е? Бивш затворник и какво? Достойни хора в България няма ли?
4.
Vanko
27.08.2015 20:50:47
4
7
Ей,ама направо робин худ!!!дае селянина странджански!!!
3.
До до кika
26.08.2015 18:49:02
1
10
Познавам и двете му дъщери, прекрасни дами са, а тези кавички които си добавил/а от хорска злобичка ли са!!! И въпросния господин познавам ето за там са кавичките.
2.
до kika
26.08.2015 17:49:13
5
2
Не съм сигурен, че ще ме разбереш, ама "прекрасни" имат ли кавички!?
1.
kika
26.08.2015 14:56:53
2
14
За двете си прекрасни дъщери нищо не казва...!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка Никога не изневерявайте на себе си 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват Мъжете следят за това дали имате общи интереси и хобита Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Изминаха 9 години - черното БМВ на бургазлията влачи 40 метра детето, без да спре Май ще е прекрасен за 4 зодии Май ще е прекрасен за 4 зодии Вижте кои са късметлиите Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Ето кои са те  Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Отговорът на председателя на образователната комисия НС Красимир Вълчев Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Астрономите предупреждават, че въпросното изригване ще окаже влияние на навигационната система в някой райони по света Държавната хазна излиза от релсите Държавната хазна излиза от релсите Приходите от корпоративни данъци намаляват Внимание, кърлежи: Вижте съветите на здравните власти Внимание, кърлежи: Вижте съветите на здравните власти Ето как да използвате репелент
Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори