×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Започна премахването на старите и опасни дървета до храма "Свети Александър Невски" в столицата
  • Израелски танкове обкръжиха източната част на Рафах
  • Официалният правописен речник на българския език вече е онлайн
  • Над 190 служители на 6 институции влязоха в данъчните складове на "Лукойл Нефтохим Бургас" АД и "Лукойл България" ЕООД, почна инвентаризация
  • Сърбия ще построи с китайски компании слънчева електроцентрала и петролопровод
  • Русия започна настъпление в Харковска област – това е нов фронт във войната
  • Повишението на пенсиите от 1 юли няма да е с 11 %, а с 10%, заради по-ниската инфлация
  • Днес започват Младежките музикални дни "СоЛиСиМи" - фестивал, насочен към класическата музика
  • ПП-ДБ ще дадат мощен старт на кампанията си, в 18 часа водачът за Бургас акад. Николай Денков се среща със симпатизанти в експоцентър Флора
  • Водачът на листата на БСП за 2 МИР Бургас инж. Петър Кънев днес ще открие кампанията на социалистите в региона в 18:00 часа на шатрата на Часовника
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Издирваните чужденци снимани от охранителни камери в Слънчев бряг?


Издирваните чужденци снимани от охранителни камери в Слънчев бряг?
Френската гражданка от ирански произход Езида Елхам и румънският гражданин Мимо Попеску, които се издирват от полицията, са били в Слънчев бряг на 8 август.
11 Август 2015, Вторник, 03:25 ч.

Езида Елхам и Мимо Попеску, за които има съмнения, че са свързани с „Ислямска държава“, са били в курорта на 8 август

Френската гражданка от ирански произход Езида Елхам и румънският гражданин Мимо Попеску, които се издирват от полицията, са били в Слънчев бряг на 8 август. Двамата чужденци, за които има съмнения, че са свързани с терористите от „Ислямска държава“, са снимани от охранителна камера пред голям търговски обект. Собственикът на магазина Златомир Николов заяви пред камерата на Нова телевизия, че жената е говорила на развален английски, а мъжът – на румънски. Заедно със свой колега от магазина той е разглеждал записите от охранителните камери и смятат, че приликата е много голяма.
Николов разпространи запис, на който се виждат лица, приличащи на Езида Елхам и Мимо Попеску. Според него, приликата между документите и кадрите от камерите е много голяма.
Снощи късно Николов и колегата му са разглеждали записите от охранителите камери и случайно са попаднали кадрите, които тази сутрин бяха излъчени в „Здравей, България“.
Водещата Ани Цолова уточни, че лицата им са замазани, защото все още не е потвърдено дали сниманите са издирваните чужденци.
„Не може да покажем лица на хора, които може просто да са отишли по джапанки в Слънчев бряг, а на някой му се сторили джихадисти. Гледах кадрите, преди колегите да им замажат лицата и мога да кажа, че приликата е много голяма“, заяви Цолова.
„Записът е правен на 8 август. В Интернет изтече информация за издирвани лица и мой приятел снощи ми прати кадрите, за да проверя дали има прилика между неговия запис и снимките, които изтекоха в публичното пространство. Констатирах, че тя е ужасно голяма. Записът е правен в 23:17 часа. Всеки греши понякога, но на 90% даваме гаранция, че няма грешка. Подали сме сигнал към органите на реда. Не мога да кажа нищо повече, защото това е взривоопасна тема. В полицията на територията на Несебър и Бургас работят професионалисти. Нека да си свършат работата докрай“, заяви Николов.
Липсата на доверие в МВР и в специалните служби може да ни доведе до много тежък терористичен акт, каза експертът по сигурност Николай Радулов в „Здравей, България“.
„Кашата от информация е ястие, което вече сме консумирали. Преди около два месеца пак имаше нещо, което изглеждаше като засилена опасност от терористичен акт, но след това вътрешният министър направи опровержение и каза, че всичко е под контрол. Факт е, че местата, на които се събираха много хора, като например университетът, в който работя, получиха писмо от МВР и завишиха мерките за сигурност. Има нещо много сбъркано в стратегията за работа с хората на МВР. В съвременните антитерористични мерки много се разчита на обикновения човек, тъй като тероризмът излиза от рамките на тясно конспиративните организации“, обяснява Радулов.
Той припомни, че в турските вестници излезе голяма статия за това, че специалните служби имат точна информация, че „Ислямска държава“ ще се опита да извърши атентати на териториите на Турция и на България чрез хора, които се движат с бежанския поток. „Може би около една седмица след тази публикация се извърши атентатът на границата. Ние нямаме никакво основание да смятаме, че ще избегнем тази участ. Сами преценете кога е имало толкова широкомащабна акция! По цялото Черноморие хората са били разпитвани за двамата чужденци, влизано е и в частни жилища. Показвани са снимките им. Нямам спомени за фалшификатори на документи или на валута да е имало такива акции. Има опит да се успокои населението, че всичко е под контрол и че е умерена заплахата от терористичен акт. Истината е, че трябва да има напрежение, за да знаят хората, че има заплаха и да помагат с каквото могат на МВР и на ДАНС“, каза още експертът.

В категории: Крими


Автор
14
Коментара
14
Коментара по темата
14.
rar
11.08.2015 16:35:04
0
0
Ако това е лъжа, защо навсякъде гъмжи от полицаи, в това число и цивилни и проверяват всичко наред?
13.
john
11.08.2015 14:08:14
0
1
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2015/08/10/2588238_kak_jultite_medii_suchiniha_istoriia_za_teroristi_ot/

не че нещо амааа... това са излишни истерии - жълти медии - опровергана за неистина "новина"
12.
*********
11.08.2015 11:39:42
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
11.
Иво
11.08.2015 11:38:22
0
3
Те са отишли да си избухват в Слънчака.. вие па ги търсите да им развалите купона :D
10.
И аз
11.08.2015 11:23:39
0
3
Изида е и така наречената статуя на свободата...
9.
Аз
11.08.2015 10:28:27
0
5
Абе, флагман, може ли цял свят да пише правилно името - İzida Elham, а само вие - Езида Елхам?
М/у другото, Изида е почитана от масоните!
Странно съвпадение на имена,а :D
8.
12
11.08.2015 10:25:03
3
3
Това че са свързани с ИД е медийна измислица
7.
Аз
11.08.2015 10:24:15
0
3
Пращайте очилатата пръмова-кунева при тях - да ги гони!
Охлюви заспали!
6.
12
11.08.2015 10:24:09
4
4
Издирват ги защото са фалшификатори , а не защото са терористи
5.
пърен обрат
11.08.2015 10:20:41
0
2
Нали нямаше терористи?! Уж "пълен обрат", а полицияга отричаше, че търсят туристи?!
В КРАЙНА СМЕТКА ИМА ЛИ, НЯМА ЛИ?!?
4.
поправка
11.08.2015 10:08:22
1
2
hui, търсената жена е иранка, не израелка, за другото си прав...
3.
Слай
11.08.2015 09:33:05
0
8
Нека поне да се изчуластрим с тая а пък после като иска да се взривява на някои безлюден плаж.Само за джазкане е ;)
2.
Неа
11.08.2015 09:10:10
2
6
Струва ми се , че на летището ще има екшън... Хубаво е наистина да засилят сигурността ...
1.
hui
11.08.2015 08:54:09
1
12
Израелката има хубав гъз.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Лимон срещу излишни килограми: Защо е полезно да го ядете през нощта Лимон срещу излишни килограми: Защо е полезно да го ядете през нощта Той насърчава дренажа на излишната течност от тялото, помага в борбата с подуването и дава усещане за лекота Тази актриса сватосала Алекс Богданска с новото ѝ гадже Тази актриса сватосала Алекс Богданска с новото ѝ гадже Сестрата на Мартин Иванов споделила на Ваня Щерева, че той си търси гадже Антибългарският патос на Силяновска ще се пренесе и върху политиката й към нас* Антибългарският патос на Силяновска ще се пренесе и върху политиката й към нас* София не разполага със значими ресурси за промяна на двустранните отношения Стартират областните състезания на младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец” Стартират областните състезания на младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец” Основен приоритет в дейността на Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас е свързана с повишаване на противопожарната култура на подрастващите Внимание! Най-мощната магнитна буря удря Земята Внимание! Най-мощната магнитна буря удря Земята Заради силното слънчево изригване ще се появят и северни сияния "Artелие" ви канят на спектакъла "Един от нас", събират средства за деца с увреждания "Artелие" ви канят на спектакъла "Един от нас", събират средства за деца с увреждания Всички събрани средства ще са за Дневния център за деца и пълнолетни лица с увреждания, който се намира в Морската градина Катастрофата с въгледобива ни стигна до "Франс прес", докато българските медии мълчат Катастрофата с въгледобива ни стигна до "Франс прес", докато българските медии мълчат Министърът на труда и социалната политика обещава подкрепа за преквалификация на работниците Вдовицата на един от най-богатите българи отиде на неочаквано място Вдовицата на един от най-богатите българи отиде на неочаквано място Тя бе в Исландия  Випуск 2024 на ППМГ "Акад. Никола Обрешков" отпразнува завършването си с интересен спектакъл в Летния театър Випуск 2024 на ППМГ "Акад. Никола Обрешков" отпразнува завършването си с интересен спектакъл в Летния театър Вчера абитуриентите представиха в Летния театър спектакъл, наречен „Като за последно“ Баскетболният отбор на ППМГ "Акад. Никола Обрешков" е шампион на България Баскетболният отбор на ППМГ "Акад. Никола Обрешков" е шампион на България Финалът, до който възпитаничките на бургаската гимназия достигнаха без загубена среща, се проведе в Търговище
Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Ще има куп проблеми с мобилните приложения и онлайн банкирането в следващите два дни  Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Според местната прокуратура, жертвите са четири Шок! Булка се оказа младоженец Шок! Булка се оказа младоженец 27-годишна китайка от провинция Хубей неочаквано преди да сключи брак научи, че всъщност е биологичен мъж Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сезонът започна с около 80 000 свободни работни места Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Железни договори на участниците ги карат да пазят мълчание, но... Отнемат книжката за хвърлен фас Отнемат книжката за хвърлен фас Забранено е да спите с колата си Всички го пием, цената му скача драстично заради... Всички го пием, цената му скача драстично заради... Има глобален недостиг Почина легенда в бойните спортове Почина легенда в бойните спортове Роденият през 1963 г. боец е починал в дома си заобиколен от близки Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Европейските политици не разбират голямата опасност която се крие от смяната на посоката на Скопие, коментира проф. Христо Матанов Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Тежко ранен е и нападателят
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори