×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Слънчев бряг е като Вавилон


Слънчев бряг е като Вавилон
За британците той е като лакмус, що за поколение расте в държавата им
06 Август 2015, Четвъртък, 05:23 ч.
Автор: Драгомир СИМЕОНОВ, Дарик радио

Риалитито “Слънце, секс и недоверчиви родители” всъщност би трябвало да се казва “Алкохолен сървайвър”


Риалитито “Слънце, секс и недоверчиви родители”, което Би Би Си пуснало от Слънчев бряг, всъщност би трябвало да се казва “Алкохолен сървайвър”. Понеже телевизионните сървайвъри общо взето действат на един и същи принцип - група сравнително цивлизовани хора с някакви качества биват изпращани да оцеляват на някакво много нецивилизовано място.

По същия начин група цивилизовани млади и по-възрастни британци с очевидни качества да оцеляват след мощни алкохолни запои отиват на нецивилизованото място, наречено Слънчев бряг, което ги посреща подобаващо с нещо като “Добре дошли в Дивия изток!”.

Оттам нататък започват и техните премеждия. И както във всеки “Сървайвър”, накрая вместо дивото място да бъде облагородено, всъщност то превръща благородниците в диванета.

Като зрители на този културен сблъсък можем да реагираме по два начина.

Единият е да си посипем главите с пепел с думите: “Ето какви сме ние в очите на британците!”. Да се измерим през вулгарното място, за което те ни имат, в което техните хлапета идват, за да си махнат главите окончателно. Такава реакция е на обида и срам.

Аз пък си мисля, че ако Би Би Си реши да ни обижда, може да намери много по-фини начини. Например като да хванат наш висш спортен функционер в опит да вземе подкуп. Или да пуснат филм, в който наше социално учреждение третира по кофти начин хората. Всъщност реално това вече се е случвало, тоест ние от Би Би Си вече сме си патили.

Вторият начин е да погледнем на риалитито от Слънчев бряг по-позитивно и истински патриотично. Защото онова, което се случва със заснетите английски хлапета и поразява зрителя, е от много отдавна. И както местните в Камбоджа или Африка не се стъписват от маймунджилъците на приходящите цивилизовани чужденци от бели държави, така и ние не трябва да се сащисваме особено от пиянството на малките британчета. Напротив, това си е сатира за самите тях. Признание, че британците имат нужда от България като лакмус за това що за поколение израства в държавата им.

Ние като прочути рушители на империи - съсипахме Византийската и Великата съветска империя, сега очевидно сме на път да съсипем и Британската, ако продължим да бъдем толкова гостоприемни домакини на техните хлапета. Затова не бива да се докачаме от образа си в риалитито на Би Би Си. Те да си му мислят.

Има и трета гледна точка - Слънчев бряг като територия на обедняващия британец, поддържащия нивото си немец, на средния поляк и чех, на забогатяващия руснак. Така Слънчев бряг се превръща в едно космополитно място, което събира всички гледни точки. Къде иначе ще видите заедно руснаците, които харесват Путин, британците с техните житейски дертове, немците, поляците, чехите, изобщо източните и западните европейци? В този Вавилон, в който Слънчев бряг се превръща не само като сблъсък на различни култури, но и физически (толкова е застроен, че може да расте единствено нагоре), единственият общ език е този на алкохола и вулгарното веселие. В този смисъл Слънчев бряг сплотява всички любители на елементарните удоволствия от всички краища на света и прави така, че да им лъснат срамотиите.

Масовият българин обаче много добре знае, че Слънчев бряг не е място за почивка. Казва си: “Я да им го оставим, да си правят с него, каквото си искат, а ние да си отидем на море в Гърция, Испания или Италия”. И така става./24 часа



Ергенът бил смотаняк
Ергенът бил смотаняк 19/05/2024, Неделя 19:16 6
10
Коментара по темата
10.
Касабова
06.08.2015 15:50:10
1
3
Тази пък!
Бива ли да си такава безсрамница?!
На мен няма ли да дадеш малко???
9.
*********
06.08.2015 15:48:57
0
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
8.
До номер 6
06.08.2015 15:38:29
1
10
Ти знаеш ли през комунизма какви германски туристи са идвали тука е смешник. Сега същите тези ходят в Монако и на разни острово,щото в БГ сами си прецакахме всичко тука!!! По времето на Царицата бурготски почна бума на бетона тука!!!
7.
До 6
06.08.2015 14:54:02
3
6
До 6: Бойко ти е дал свобода. Ти какво си построил какво си написал, какво си продал, нещастник?
6.
ГАД ЗМЕЕВИ
06.08.2015 14:44:33
8
3
СПОРЕД МЕН БОЙКО ВЪРШИ МНОГО ДОБЪР ОБМЕН , ТУКА ПУСКА ЗАПАДНИ ДЕБИЛИ ДА ПОВРЪЩАТ , А ОТ ЗАПАДА ТОЧИ ПАРИ ЗА МАЙКА БЪЛГАРИЯ ОТ ТЕХНИТЕ ФОНДОВЕ , ТАКА СЕ ПОЛУЧАВА ЕДИН КРЪГОВРАТ ТЪРГОВИЯ ........ ПОВЪРНЯ СРЕЩУ ЕВРОПЕЙСКИ ФОНДОВЕ ...... ДЕТ СЕ ВИКА СЛИВИ ЗА СМЕТ.......КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ДЕМОКРАТИЧНА ПОВЪРНЯ , ТОЛКОВА ПЪК НИЙ ТОЧИМ ПОВЕЧЕ ЕВРОПЕЙСКИ ФОНДОВЕ, А ДА ВИДИМ КОЙ ПО ХИТЪР , БОЙКО И МИТКО ИЛИ ЗАПАДНЯЦИТЕ ..........АПРОПО .......АЗ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА МИТКО ИБОЙКО А ВИЕ ?????????
5.
ъъъъъъъъъ
06.08.2015 14:41:37
4
6
Aвтора ако направи справка ше види че Английската валута току що би рекорда за височина, това значи че британеца е богат, че правителството му е супер ефективно, че се търси всичко което произвеждат. Защото са десни и анти-социалисти.
Сравнете това със най ниското ниво на рублата ще видите че Русия е тръгнала надолу и е диктаторски провал отвсякъде, нестабилна и непредвидима, никой бизнесмен не би правил бизнес с руснаците.
4.
Тракиец анти-Руснак
06.08.2015 14:34:12
4
3
Ало какво глупости пишете горе, какво е това "велика съветска империя" хахахаха май автора, много си учил по времето на пропаганда. Велико ли беле че изгони фабриките и инфустриащците които хранеха източна Европа, и докара беззаконието на комунистите и тяхноте корумпирани лъжци, коит ви караха да чакате 10 години за телефон, и 10 години за телевизор, защото целта им беше да унищожат България и да я накажат за това че е люлка на Западна Европа.
3.
Нонка
06.08.2015 14:28:53
0
10
Няма такова нещо като Слънчев Бряг. Има само, колко пари изкара днес???????

Ако четеш тази статия, явно си скаран със търговията и прогреса.
2.
*********
06.08.2015 14:25:58
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
1.
Глупости
06.08.2015 13:44:58
11
18
Глупости на търкалета.Каквато ни е държавата,министърката,такъв и туризма ни.Дайте да правим реклама на Турция,Гърция..
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Eксперти твърдят, че Момата е бил социопат, но не е имал психически разстройства Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Той вече се е срещал със собственика на варненци Павлин Николов Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Стaвa дyмa зa пpoизвoдcтвeнaтa бaзa нa ĸoмпaниятa зa дoгpaми и фacaдни peшeния "Kpyпaл" EOOД Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Цените на имотите у нас растат по няколко причини Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп На място са пристигнали няколко екипа на полицията, пожарната и Бърза помощ Ергенът бил смотаняк Ергенът бил смотаняк В интернет се появиха стари негови снимки, които предизвикаха същински взрив и лавина от коментари, за жалост повечето от които подигравателни Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Червенокосата дама, която бе синоптичка на Нова тв, преди да излезе за втори път в майчинство Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Изтипоса на снимката на жена, която набеди за крадла  Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Жилищата били продадени за 100 хил. лева Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Той е на мнение, че ако трябва в държавата на някого най-много да се увеличават заплатите, това са университетските преподаватели, учителите, лекарите и медицинските работници
Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък Падна хеликоптер с президента на Иран Падна хеликоптер с президента на Иран Инцидентът е станал близо до Джулфа, град на границата с Азербайджан С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче?
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори