Агрономи предупредиха: Отровни дини заливат българския пазар
15 Юли 2015, Сряда, 22:29 ч.
Пълни са с пестициди и нитрати, казват родни производители
Избягвайте да ядете от първите за сезона дини, защото не струват, а и на всичкото отгоре са натъпкани с отрови. Това предупредиха водещи агрономи, потресени от ниското качество на любимия на цяла България летен плод, съобщава dunavmost.bg.
15-20 минути - максимум половин час е нужен след разрязването на динята, за да стане на чорба. Любеницата омеква мигновено и става на нещо като глетаво пюре без пасатор. „Парчетата, колкото и на едро да са нарязани, за нула време се спихват и заприличват на стара дунапренова гъба, с която са измити куп мръсни чинии", жалват се потребители.
„Пълни са с пестициди и нитрати. Ранните дини у нас са предимно вносни, най-вече от Турция, където използването на растителна защита и на изкуствени торове не е така контролирано, както в ЕС", коментираха родни производители.
В категории:
Животът








Учителка съблазни ученик, ще лежи в затвора
15/09/2025, Понеделник 19:03
1

Не правете тази грешка зад волана, може да е фатална
15/09/2025, Понеделник 18:33
1



Конър Макгрегър се отказва от надпреварата за президент на Ирландия
15/09/2025, Понеделник 18:01
0

1156 българи с доход над 1 млн. лв., декларираха ги пред НАП
15/09/2025, Понеделник 17:45
1







Министър Мирослав Боршош откри учебната година в Професионалната гимназия по туризъм „Пенчо Семов“ в Габрово
15/09/2025, Понеделник 16:53
0



Лесна и вкусна панирана коприва, която става за минути
15/09/2025, Понеделник 16:40
0