×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български тир се обърна и блокира магистралата Ниш - Белград
  • Черногорският премиер не се яви на среща с президента Радев
  • Украйна унищожи всичките 10 дрона, изстреляни срещу нея от Русия
  • Започва двудневното посещение на Путин в Северна Корея
  • Килиан Мбапе е със счупен нос в мача на Франция с Австрия на Евро2024, ще бъде опериран
  • Очакват се слаби вторични земетресения в Пловдивско
  • България срещу Турция във волейболната Лига на нациите днес, срещата е от 17,30 ч българско време в зала "Арена Стожице"
  • Пиян шофьор е блъснал патрулка край Крумовград, бил и в насрещното
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Хотелиери се карат с концесионера на Южния плаж в Несебър, рекетирал клиентите им


Хотелиери се карат с концесионера на Южния плаж в Несебър, рекетирал клиентите им
Концесионерът на Южния плаж в Несебър Ваня Илиева и хотелиери се скараха заради липсата на свободна зона.
15 Юни 2015, Понеделник, 06:00 ч.

Гостите останали излъгани, защото им гарантирали, че ще има свободна зона пред хотелите, чужденците искат от хотелиерите компенсации, няма повече да стъпят в България

Концесионерът на Южния плаж в Несебър Ваня Илиева и хотелиери се скараха в ефира на Нова телевизия заради липсата на свободна зона.
Шезлонгите, които са най-отпред на плажната ивица, буквално са във водата и морската вода мие краката на туристите. За това удоволствие обаче те трябва да плащат между 8 и 10 лева. Още толкова струва платената сянка. Преди седмица обаче там е имало свободна зона.
Според закона, половината от плажната ивица трябва да е свободна от чадъри. Концесионерът на плажа обаче е поставил чадъри и шезлонги почти навсякъде. Той не е спазил и обещанието на хотелиерите, което е дал, че ще остави свободни зони за гостите на хотелите им.
„Обявихме пред всички туроператори, че разполагаме със свободна зона. В случая гостите ни остават излъгани“, споделиха пред камерата на Нова телевизия хотелиери.
За да стигнат до свободната зона, гостите на хотелите, трябва да изминат 200 метра между чадърите.
Пред нашия хотел е забранено дори да се минава и да къпят туристите с водни колела и други атракционни, оплаква се хотелиер.
В момента цената на стая в хотел е между 60 и 70 лева. Семействата трябва да платят още 30 на ден за сянка.
„Ние нали плащаме за хотела? Защо трябва да даваме още пари, за да легна на плажа пред него? Сега трябва да тичаме и да се чудим къде да си сложим кърпите“, споделя чужденец.
Хотелиерите смятат, че концесионерът не спазва закона. Те настояват държавата да им обърне внимание.
„Гостите ни пишат оплаквания и си искат компенсации. Те настояват да им дадем обяснения защо нещо, което е било до 10 юни на тяхно разположение, в един момент изчезва. Чужденците мислят, че ние сме инициаторите на това безобразие и печелим на техен гръб. Те казват, че повече няма да дойдат тук“, оплаква се собственичка на хотел.
Концесионерът Ваня Илиева обаче заяви, че схемата, по която са разположени чадърите и шезлонгите, е одобрена от Министерството на регионалното развитие. „Съгласно нея имаме 52% свободна зона. Тя е разположена в централната и в южната част на плажа. Ивицата е неравномерна. В северната част е много тясна, докато в средата се разширява. Струпването на хотели предполага търсенето на чадъри и шезлонги. Тук в тези 300 метра търсенето е най-голямо. Свободната зона е на 200 метра оттук“, поясни Илиева.
Тя предлага хотелите да плащат по 120 лева за турист, за да ползват шезлонгите и чадърите. Те обаче не са съгласни.
„Ние ще плащаме компенсации заради това, че сме подведени и сме дали лъжлива информация. Сезонът е тежък и едва смогваме да се справим. Как да ви платим 120 лева, като даваме стаи на безумно ниски цени? Догодина може да няма и хотели, защото никой няма да дойде“, заплашиха хотелиери.
„В момента концесионерната такса е в размер на 225 000 лева. Персоналът ни е от 62 души. Длъжни сме да имаме водни спасители, медицинско осигуряване. Разходите ни са над 400 000 лева. Няма как да намалим цените на този етап“, обясни Ваня Илиева.

В категории: Несебър


11
Коментара по темата
11.
spasitel
15.06.2015 20:51:36
0
6
Аз работих миналата година като спасител в слънчев бряг и мога да ви кажа че доста добри пари печелят концесионерите, ами само се правят.97
10.
пепи
15.06.2015 19:10:32
0
9
Ами затова българите ходят на почивка в чужбина.
9.
Местен
15.06.2015 18:08:31
3
9
Сметнете 1500 чадъра по 30 лв на ден колко е сумата/ 45 000/ и после правете сметка дали не се печели. Ами да го оставят тоя пусти плаж като са на загуба. Освобождават го и готово. Всички ще са доволни.
8.
Тодор
15.06.2015 13:46:47
4
8
Мое лично мнение след почивката ми миналата година в Несебър е,че хотелиерите иамт доста по-голяма вина за отлива на туристи отколкото концесионера,съгласете се,че 250 лева нащувка за двама ALL INCLUSIVE(в един от хотелите първа линия няма да назовавам името)и да ям кренвирши с яйца за закуска е малко неприемливо,да не говорим,че камериерката е лукс-1 път на 3 дена...
7.
KONCLAGER
15.06.2015 13:32:53
3
7
super gaden e plaja s tia hoteli otrgore mu a s teq shezlongi i patechki mejdu tqh ne znam kakvi sa tiq hora da se tapchat tam i da davat pari
6.
Слънце
15.06.2015 12:56:33
3
19
Алчни задници! Никой да не ви стъпва!
5.
Несебър
15.06.2015 12:05:16
3
19
Всички помним какво беше преди да построят хотелите. Това беше плаж. Факт е, че цената на чадър и шезлонг е много голяма, но и хотелиерите са виновни.
4.
грък
15.06.2015 11:40:21
2
21
Бедни концесионери в България няма, има нагли концесионери.
Поздрави от Атина!
3.
Крумов
15.06.2015 11:19:37
9
25
При концесионерна такса от 225 000 лева мисля, че Г-жа Илиева е абсолютно права. Аз лично бих забил чадъри и на шосето, защото тези средства нямат избиване. От клошари като украинци, сърби, македонци, поляци, словаци, англичани и разни други фалирали утайки, които са по-бедни дори и от нас, няма как да се очаква полза. Просто сезона го пишете дъждовен. Онези "бели хора" от Москва, които не се стискат да платят 200 лева за един стек или някви си 20 лева за плаж, си харчат парите в Турция, Гърция, Островите и Египет. За съжаление бъдещето на българския туризъм ще е занапред социален дом за почиващи, социално слаби клошари. Обзалагам се, че този жалък сезон, като всеки друг, ще бъде спасен с клизма от парите, които ще похарчат български туристи.
2.
морския
15.06.2015 11:04:48
4
16
Ми аз и в другата тема го казах.хем безбожна концесия хем да осигурят място
хотелиерите като си лъжат туристите да си наемат шезлонги за целия сезон ко са правят пак на ощипани.Скъсаните ни туристи са такива искат да дадат 6 лв за бански и до там
зимата като си плащат за хотел да не им дават карти за пистите и влековете ?!!!
плажът пред хотела не е собственост на хотела !!!
1.
Аз
15.06.2015 10:31:13
6
26
Гледах ги сутринта по НТВ и ги разбирам и двете страни.
И хотелиерите са прави, и концесионера е прав!
Проблема според мен е в държавата!
Не може да искаш такава цифра за концесия и да чакаш всичко да е ок! 400 000 лв /това е със заплатите, осигуровките на наетите хора и т.н. други разходи/ !!! Как се избиват за един сезон?
И аз да съм и аз ще нацвъкам чадъри и шезлонги на целия плаж!
Държаватааааа, нямаме държава вече!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Рая Назарян е предложението на ГЕРБ за председател на 50-ото Народно събрание Рая Назарян е предложението на ГЕРБ за председател на 50-ото Народно събрание Към днешна дата съставяне на правителство не е възможно, посочи лидерът на ГЕРБ Извънредна ситуация по Черноморието! Хиляди рокери от мотоклуба Hells Angels MC се изсипват в Слънчев бряг Извънредна ситуация по Черноморието! Хиляди рокери от мотоклуба Hells Angels MC се изсипват в Слънчев бряг Тази вечер каца огромен транспортен самолет, който ще докара и моторите им  Кметът на Несебър откри IX–тa Международна конференция по картография и ГИС Кметът на Несебър откри IX–тa Международна конференция по картография и ГИС В него   участват  над 140 картографи от 27 държави Звезделина Каравелова – от рок бара в Несебър до 50-ото Народно събрание Звезделина Каравелова – от рок бара в Несебър до 50-ото Народно събрание Костадин Костадинов е кръстник на детето й, звездата й изгря на ковид протестите Кола седя в 2 г. пред блок в кв. Победа, паякът я премести на 50 метра Кола седя в 2 г. пред блок в кв. Победа, паякът я премести на 50 метра Бургазлийката Нина недоволства, че е оставена отново пред нейния блок На бляскава церемония областният управител проф. Мария Нейкова ще връчи статуетката „Личност на годината 2023“ На бляскава церемония областният управител проф. Мария Нейкова ще връчи статуетката „Личност на годината 2023“ След официалната част екипът на Флагман ще отбележи своя 13-и рожден ден В ГЕРБ оптимисти след срещата с ИТН, имало покритие по определени политики В ГЕРБ оптимисти след срещата с ИТН, имало покритие по определени политики ГЕРБ - СДС искат да направят правителство, но подкрепа не е дадена на 100% от ДПС и ИТН Ще спре ли някой този баща да пребива двете деца и жена си, изхвърлил ги като "боклуци" от дома им Ще спре ли някой този баща да пребива двете деца и жена си, изхвърлил ги като "боклуци" от дома им Майката е подала множество сигнали до институциите, но всички свиват рамене, без да вземат мерки Сигнал до Флагман.бг: Защо пети ден няма кой да премахне този бус от парк "Света Троица" Сигнал до Флагман.бг: Защо пети ден няма кой да премахне този бус от парк "Света Троица" Стои като паметник на глупостта на пешеходната пътека, недоволства бургазлия  Президентът Радев празнува рожден ден! Майка му Станка: Румене, не ме забравяй Президентът Радев празнува рожден ден! Майка му Станка: Румене, не ме забравяй Наследил е най-силното качество, което го завърши като човек, а именно упоритостта. Благодарение на нея се превърна в това, което е, споделя Станка Радева
Как ще се промени европейската политика с новия състав на ЕП Как ще се промени европейската политика с новия състав на ЕП ИТН влезе на преговори за правителство с ГЕРБ-СДС ИТН влезе на преговори за правителство с ГЕРБ-СДС Очаква се двете формации да обсъдят възможността за подкрепа на  редовно правителство с първия мандат 70 нови коли за 4 млн. лв. за депутатите 70 нови коли за 4 млн. лв. за депутатите Изискванията предвиждат месечният лизинг да не надвишава 1190 лв Пътничка се съблече чисто гола на летище (+18) Пътничка се съблече чисто гола на летище (+18) Виетнамката спокойно преминала през проверката за сигурност и се приближила до гишетата за имиграционни въпроси Анджелина Джоли изплиска легена Анджелина Джоли изплиска легена Бившата жена на Брад Пит продължава да изумява света Кейт ще победи рака -  непоколебима пред лицето на безпокойството и загуб Кейт ще победи рака - непоколебима пред лицето на безпокойството и загуб Принцесата на Уелс се появи публично за първи път от началото на химиотерапията Посрещат Владимир Путин в Северна Корея с парад Посрещат Владимир Путин в Северна Корея с парад САЩ изразиха загриженост  Лидерите на ЕС не се разбраха за Урсула фон дер Лайен Лидерите на ЕС не се разбраха за Урсула фон дер Лайен Те не успяха да постигнат съгласие за топ позициите в общността Избирателите са гладни не за политически тези, а за истински хора, които казват истината Избирателите са гладни не за политически тези, а за истински хора, които казват истината 24-годишен кипърец без политически опит и без официална диплома за висше образование става част от ЕП, след като получи внушителна подкрепа  Футбол с екстри: Германия спешно търси проститутки да обслужват Евро 2024 Футбол с екстри: Германия спешно търси проститутки да обслужват Евро 2024 Феновете масово търсят жрици на любовта, британците са мераклии номер 1
Ивайло МИРЧЕВ, Демократична България Ивайло МИРЧЕВ, Демократична България Пеевски да подбира антикорупционната комисия е все едно Чикатило да прави конкурс за детска рисунка Виц на деня Виц на деня Интервю:
- Умеете ли да работите добре в екип?
- Не.
- Вълк-единак, значи?
- Не, аз и сам не работя добре.
Виц на деня Виц на деня В полицията:
- Къде ви бяха парите?
- Тук в сутиена!
- А защо не му попречихте?
- Ами мислех, че е с добри намерения...!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да не изневерява мъжът, жената трябва да се променя. А за да не изневерява жената, мъжът не трябва да се променя.


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори