×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Съпругата на бившия премиер на Пакистан Имран Хан влиза в затвора
  • Създадоха звено за противодействие на изборните престъпления
  • „АстраЗенека" изтегля всичките си ваксини
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Осъдиха 80-годишен мъж, защото се влюбил на старини, но не уведомил НОИ, че се оженил


Осъдиха 80-годишен мъж, защото се влюбил на старини, но не уведомил НОИ, че се оженил
80-годишният Кешиф Топалов от село Старцево е осъден да плати на държавата 3363 лева, защото получавал вдовишка надбавка за починалата си съпруга и след като се оженил за втори път
11 Май 2015, Понеделник, 13:27 ч.

Трудноподвижният дядо Кешиф от Старцево ще трябва да върне на държавата 3363 лева

80-годишният Кешиф Топалов от село Старцево е осъден да плати на държавата 3363 лева, защото получавал вдовишка надбавка за починалата си съпруга и след като се оженил за втори път. Добавката е в размер на 21 лева. Старецът се опита да обясни пред камерата на Нова телевизия защо не е уведомил НОИ, но болният мъж трудно говори и се наложи близките му да разкажат как разбрали, че е натрупал дълг към държавата, който не може да върне.
Всичко започнало през 2001 година. След смъртта на жена си, дядо Кешиф започнал да получава вдовишка пенсия от 21 лева на месец. Преди 9 години обаче срещнал добра и самотна жена. Тя се съгласила да се грижи за него и сключили граждански брак.
Директорът на териториалното поделение на НОИ в Смолян Валентин Гаджев обясни, че старецът е бил длъжен да уведоми държавата, че се е оженил.
Кешиф разбрал, че е нарушил закона през есента на миналата година, когато получил писмо от НОИ, че му спират вдовишката пенсия.
Кешиф не знаел, че трябва да информира властите, че се е оженил. Било заведено обаче дело, а старецът не могъл да отиде на процеса, защото е трудноподвижен. Няма пари и да обжалва и затова решението вече е в сила. Пенсията му вече е спряна и е погасена първата вноска по дълга от 137 лева.
Роднините обмислят да потърсят за помощ от президента Росен Плевнелиев, който да опрости дълга на възрастния човек.

В категории: Лична драма


10
Коментара по темата
10.
69
12.05.2015 13:51:47
0
1
Този дядка да не се е женил в Лас Вегас,нали тази държава го е оженила.Е б-си Държавата!!!
9.
лихви и пак лихви
12.05.2015 09:20:57
0
4
21*12=252*9=2268-3363=1095 лв. лихви такси комисиони и други за това ,че никой не го е предупредил!
Законно ли е ? ДА
Морално ли е ? Трябва да си отговори всеки за себе си!!!
8.
Рейса
11.05.2015 16:05:45
0
11
На държавата и е изгодно да не съобщава такива неща и да минават и да се натрупват във времето. Значи ако имаш да даваш лихви глупости едно писмо не ти пращат, а ако надвнесеш не връщат там ползи нямаш само те лъжат, че ще ги приспаднат за да не си ги вземеш. Добре де на 20лв данък 2-3 лева годишна лихва, а ако си вкарал 20лв повече нищо е айде малко да помислят и за нас де!
7.
да
11.05.2015 15:53:29
4
5
Не му завиждаме на стареца,но от тарикатлъците на "незнаещите"сме в това положение!
Законите трябва да се прилагат,а не удобно да не се знаят,когато не им оттърва.Да иска вдовишка пенсия е знаел.
6.
az
11.05.2015 14:38:25
1
10
е на ви електронно правителство! норм,ално ни нило по елетронен път да от една държавна институция инфрмацията да отива към друга... не евиновен само дядото, но и организацията на институциите..
не му завиждайте на човека за 20 лв....като гледам снимката си е жив труп от бедност и старост...
5.
HORA
11.05.2015 14:15:43
3
4
SPRETE SE
4.
до3
11.05.2015 12:23:32
5
10
Гледам фона на снимката - голямата джамия в Мека , не знам фототапет,или стенен килим е,ама ясно откъде му идват и знанията и законите.На Президента ще се жалва.Президентската институция с това ли се занимава - да прощава на неспазващите законите.Ако е така ... отиде ни държавицата!!!
3.
***
11.05.2015 11:45:10
6
8
Циганска работа! Правата си знае, ама за задълженията е неграмотен.
Знае да поиска вдовишка, ама не знае, че тя му се дава защото е сам.
Старец бил сега, а като се женеше на 72 г възраст не беше старец, а?
2.
Митьо
11.05.2015 11:26:50
6
7
А ако почине и втората му жена и за нея ли ще иска втора вдовишка пенсия,щото не знаел,не разбирал и бил неграмотен.
1.
Митьо
11.05.2015 10:50:18
6
11
Да бе,не знаел!
Ами пенсията е ВДОВИШКА,след като не е вдовец как ще я получава.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Намериха пистолети и патрони на ГКПП Лесово Намериха пистолети и патрони на ГКПП Лесово По случая е образувано досъдебно производство Ето кой с какъв номер ще се яви на вота 2 в 1 Ето кой с какъв номер ще се яви на вота 2 в 1 ЦИК изтегли жребия за изборите Изненада или не: Слави Трифонов лично повежда листи на "Има такъв народ" Изненада или не: Слави Трифонов лично повежда листи на "Има такъв народ" Трифонов ще води листата в родния си край - Плевен Два български филма влизат в конкурсната програма на „Златната липа“ 2024 Два български филма влизат в конкурсната програма на „Златната липа“ 2024 Търсят спешно продавачи и служители в хотелиерството по Черноморието Търсят спешно продавачи и служители в хотелиерството по Черноморието Предложенията през април са нараснали с 5% спрямо март Гръмнала батерия на тротинетка подпали апартамент във Варна Гръмнала батерия на тротинетка подпали апартамент във Варна Щетите по имота са сериозни Бум на кражби в магазините в моловете - липсите са за над 100 хил. лв. за година Бум на кражби в магазините в моловете - липсите са за над 100 хил. лв. за година Ревнивец наряза с ножица главата на приятелката си в Елена Ревнивец наряза с ножица главата на приятелката си в Елена Пострадалата е в болница с множество рани по главата Веселин Маринов спасил този тв водещ от самоубийство Веселин Маринов спасил този тв водещ от самоубийство Шоуменът стигнал до тежка депресия след като загубил гласа си В Черноморец ще отключат морето на летния Никулден В Черноморец ще отключат морето на летния Никулден Денят ще започне с литургия в храма "Св. Никола"
Две трети от евродепутатите припечелвали в частни компании Две трети от евродепутатите припечелвали в частни компании Напълно законно е да имаш странична работа, но е необходима прозрачност Тръмп казал на порноактриса, че му напомня на дъщеря му Тръмп казал на порноактриса, че му напомня на дъщеря му Двамата имали  връзка за една нощ след голф турнир през 2006 г. Силвестър Сталоун пуска на търг колекцията си часовници Силвестър Сталоун пуска на търг колекцията си часовници Само за един от нея се очаква да бъдат платени 5 млн. долара Европа забранява партиите, взели пари от Русия Европа забранява партиите, взели пари от Русия Мерките се вземат, за да се ограничи намесата на Путин в евроизборите Трагедия: Майка с трите си деца се хвърли река Трагедия: Майка с трите си деца се хвърли река Арестуван е бащата, той е с обвинение за подтикване към самоубийство Естония прие закон за гласуване по мобилен телефон Естония прие закон за гласуване по мобилен телефон Промяната в закона трябва да влезе в сила през октомври и няма да може да се използва за изборите за Европейски парламент през юни Удариха с US далекобойни ракети руска база в Луганск, горят украински ТЕЦ-ове Удариха с US далекобойни ракети руска база в Луганск, горят украински ТЕЦ-ове Рано сутринта Русия започна въздушна атака срещу Киев и Лвов, чуват се взривове Ето я новата лимузина на Путин Ето я новата лимузина на Путин Бронираното возило със система за нощно виждане Дидие Дрогба ще запали олимпийския огън в Марсилия Дидие Дрогба ще запали олимпийския огън в Марсилия Той няма да е единственият футболист, който ще носи огъня в града Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Наборите ѝ не са сред живите...
Калина КРУМОВА, бивш депутат Калина КРУМОВА, бивш депутат Българският избирател е като нацупено дете Виц на деня Виц на деня Жена в аптеката:
- Може ли едно лекарство?
- Какво точно лекарство?
- Препоръчайте ми някое по ваш вкус!
Виц на деня Виц на деня Ако на кораб са Байдън, Путин и други лидери, и потъне, кой народ най ще тъгува? Българския - от мъка че и нашия не е бил там!

Статус във фейсбук Статус във фейсбук Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори