×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

МБАЛ-Бургас кандидатства за изграждане на център за деца от неравностойни социални групи


МБАЛ-Бургас  кандидатства за изграждане на център за деца от неравностойни социални групи
Изп.директор на МБАЛ Бургас д-р Георги Матев съобщи, че проектът вече е разработен и подаден за финансиране
06 Април 2015, Понеделник, 20:06 ч.

Днес се проведе информационна среща "Инициативи за обществено здраве"
Бургаската многопрофилна болница кандидатства за изграждане на център за деца от неравностойни социални групи. Проектът вече е готов и е подаден за участие в европейско финансиране. Това съобщи днес изпълнителният директор на МБАЛ Бургас д-р Георги Матев по време на информационна среща „Инициативи за обществено здраве“, организирана от Община Бургас, Министерството на здравеопазването, със съдействието на МБАЛ Бургас.

„Инициативи за обществено здраве” е финансирана от финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Норвежкия финансов механизъм 2009-2014 г. Програмата се изпълнява чрез Министерството на здравеопазването  и има за цел да увеличи ефекта от финансирането в няколко приоритетни области, които отговарят в максимална степен на националните приоритети в сектора на здравеопазването, произтичащи от международни, европейски и национални договори и законодателството в България. В частност, Програмата има за цел да допринесе за постигане на следните резултати: Подобряване на управлението в областта на здравеопазването; подобряване на достъпа и качеството на здравните услуги, включително репродуктивно здраве и профилактика; подобрени психично-здравни услуги; специфични предизвикателства за здравето на ромите.

В днешната среща участваха директори на здравни заведения от Бургас и региона, както и представители на неправителствени организации.

Форумът бе открит от зам.-кмета по здравеопазване на Община Бургас д-р Лорис Мануелян, който за пореден път припомни колко важни са европейските пари за Бургас и как те са променили облика на града ни. Д-р Мануелян добави, че привлечените средства от Европа в сферата на здравеопазването в Бургас са по-малко в сравнение с тези в другите сфери и подобни срещи ще спомогнат изоставането да бъде компресирано. Гост лектор бе д-р Елвира Фотева от Министерството на здравеопазването. Тя разясни механизмите за кандидатстване по европейските програми в новия период.

„Ние ще кандидатстваме по мярка 5 от програмата, която е свързана изграждане на рехабилитационни бази  за деца от неравностойни социални групи, а те са пряко свързани с дейността на МБАЛ-Бургас. Те изискват работа по клинични пътеки, а Бургаската болница е единствената, която може да работи по пътеки, които бих нарекъл диагностични. В нашия регион ще бъдем почти единствените, които ще работим  в  тази сфера. Общината може би също ще работи в приоритетните за нея области в рехабилитацията на децата и ще си сътрудничим”, каза доктор Георги Матев. Той поясни, че става дума и за деца със специфични здравни проблеми – аутизъм, ДЦП и др.

„Тези центрове за деца от неравностойни социални групи ще бъдат разположени на територията на МБАЛ-Бургас. Имаме необходимия сграден фонд, имаме добра база, която би могла да се реновира и тя ще бъде от полза, защото ще се съчетаят двете основни процедури -  рехабилитационна и лечебна. Много малко здравни заведения в региона биха могли да предоставят едновременно и двете пера в здравеопазването”, добави още д-р Матев.



3
Коментара
Флагман.БГ "Петлите" с фурор на фестивал в Прага "Петлите" с фурор на фестивал в Прага 19/05/2024, Неделя 15:53 0
3
Коментара по темата
3.
i otgovor
07.04.2015 12:26:31
0
3
%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%
2.
и въпрос
06.04.2015 18:42:14
1
8
Ами то целият проект си мирише на " гювеч"... И какъв ще го дири МБАЛ в рехабилитацията на деца в неравностойно положение? Щото оправиха рехабилитацията на децата в "равностойно"... От къде рехабилитатори,социални работници,психолози, дори и доброволци...? От къде?Та тука няма един читав детски специалист .....Кадри няма,Матев,кадри.....
1.
ВЪПРОС
06.04.2015 18:13:50
1
5
Може ли някой да поясни какво е участието на РЗИ-Бургас че цялото му ръководство е изтупосано там.Или както винаги те са там за гювеча.Ако падне нещо те трябва да знаят за да се облажат мръсниците
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тони Стораро хвърли една торба пари за ново Ферари Тони Стораро хвърли една торба пари за ново Ферари Справка показва, че цената на подобни модели е почти като на музейни експонати – най-евтиният модел достига почти 200 000 евро Той е мамино момченце - разглезен е до безобразие, сега КАТ го остави без книжка Той е мамино момченце - разглезен е до безобразие, сега КАТ го остави без книжка Безразсъдният на пътя фолкаджия преди 2 години остана без контролен талон при проверка в ранните часове на нощта в столичния „Студентски град“ Иска ли ЕС да забрани любимия на българите розов домат Иска ли ЕС да забрани любимия на българите розов домат Преди десетина години смут и тревога предизвикват гръмки медийни заглавия Помните ли тази чалга звезда, вижте какво се случва с нея днес Помните ли тази чалга звезда, вижте какво се случва с нея днес “Пее постоянно навсякъде, но предпочита да пее сам, с мен не иска, харесва му да бъде център на внимание”, разказва Весела Прокси на пловдивския митрополит и дежурен аутсайдер отиват на финална битка за нов сливенски митрополит Прокси на пловдивския митрополит и дежурен аутсайдер отиват на финална битка за нов сливенски митрополит Изборът ще бъде направен на 25-ти май от Светия синод Телевизията на Слави била пред фалит Телевизията на Слави била пред фалит перацията по спасяване на „7/8 ТВ” е задвижена миналия месец от фирма „Седем осми”, която контролира дружеството собственик на телевизията Слави се е оженил тайно, потвърди негова близка Слави се е оженил тайно, потвърди негова близка Дългия вече е семеен мъж, но не е правил тържество, а просто е подписал в гражданското, при това в делничен ден и при пълна конфиденциалност Почина уважаван лекар-иноватор от Бургас Почина уважаван лекар-иноватор от Бургас Д-р Красен Генев разработваше щадяща методика за хемодиализа  Три момчета от бургаския ж.к.“Зорница“ направиха нещо нечувано Три момчета от бургаския ж.к.“Зорница“ направиха нещо нечувано „Радвам се, че има и такива деца“, каза тяхна съседка, която е очарована от акцията им Нана, върни се, зоват продуцентите на Нова ТВ Нана, върни се, зоват продуцентите на Нова ТВ Наскоро водещата беше гост в епизод №1000 на култовата тв рубрика и отново тръгнаха коментариите дали блондинката няма да се завърне в Нова телевизия
Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче? Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Шеф Ангелов ще му е кум на сватбата с Камелия Почина световноизвестна знаменитост Почина световноизвестна знаменитост Той беше звезда в няколко култови ленти  Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори