×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Започна премахването на старите и опасни дървета до храма "Свети Александър Невски" в столицата
  • Израелски танкове обкръжиха източната част на Рафах
  • Официалният правописен речник на българския език вече е онлайн
  • Над 190 служители на 6 институции влязоха в данъчните складове на "Лукойл Нефтохим Бургас" АД и "Лукойл България" ЕООД, почна инвентаризация
  • Сърбия ще построи с китайски компании слънчева електроцентрала и петролопровод
  • Русия започна настъпление в Харковска област – това е нов фронт във войната
  • Повишението на пенсиите от 1 юли няма да е с 11 %, а с 10%, заради по-ниската инфлация
  • Днес започват Младежките музикални дни "СоЛиСиМи" - фестивал, насочен към класическата музика
  • ПП-ДБ ще дадат мощен старт на кампанията си, в 18 часа водачът за Бургас акад. Николай Денков се среща със симпатизанти в експоцентър Флора
  • Водачът на листата на БСП за 2 МИР Бургас инж. Петър Кънев днес ще открие кампанията на социалистите в региона в 18:00 часа на шатрата на Часовника
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

През 2035 година Бургас ще стане част от Турция, твърди анализ на "Обозревател".


През 2035 година Бургас ще стане част от Турция, твърди анализ на "Обозревател".
България ще бъде засегната от промените в Европа и немалка част от територията й ще премине към Турция заради многобройното турско население у нас, прогнозира "Обозревател"
17 Февруари 2015, Вторник, 08:00 ч.
Източник: 24 часа

Картата на цяла Европа ще бъде драсктично прекроена, твърди сайтът, чиито прогнози за Украйна вече се сбъдват
Въпреки икономическата си и политическа мощ Европа ще преживее сериозни катаклизми в следващите десетилетия, които ще променят сериозно границите й, пише украинският сайт "Обозревател", цитиран от "24 часа".
Освен чисто географски, Старият континент ще се промени икономически, тъй като центърът на световния бизнес ще се премести окончателно в Азия, демографски, защото населението му остарява стремително, етнически - поради нестихващия огромен наплив на бежанци, и дори ментално заради изменението на ценностите и ориентирите.
Изследвайки и анализирайки всички тези тенденции, журналистите от "Обозревател" са съставили карта на Европа, каквато ще изглежда през 2035 г. Според тях България също ще бъде засегната от промените и немалка част от територията й ще премине към Турция заради многобройното турско население у нас. На картата на "Обозревател" Бургас се намира в Турция.
Значителни изменения ще има на Пиренейския полуостров. Увеличаващата се безработица в Испания (това е страната с най-много безработни в ЕС) ще засили сепаратистките настроения. Баските и каталунците най-сетне ще успеят да се отцепят. Мадрид ще удържи властта над останалите региони, но те най-вероятно ще преминат към федеративно или дори конфедеративно устройство.
Още по-големи изменения ще претърпи Франция. Страната ще преживее колосални мултикултурни и политически катаклизми, които в бъдеще ще отслабят съществено централната власт. Така или иначе още сега е ясно, че французите няма да успеят някога да асимилират и претопят цветнокожото население на бившите си колонии. При скоростта на демографските и миграционни процеси във Франция, към 2035 г. белите французи ще се окажат малцинство, живеещо в резерват на собствената си територия.
За да не се стига дотам, единственото решение за Париж ще е да отцепи регионите с най-много цветнокожо население и да депортира там и останалите пришълци от колониите. Става дума най-вече за региона около Марсилия - Пиемонт и части от Южна Бургундия. Там най-вероятно ще се появи арабско ислямско държавно образувание. Вероятно и части на Аквитания ще се присъединят към баските, а Лотарингия ще се върне обратно в Германия. В такава ситуация няма да е трудно с независимост да се сдобият и корсиканците.
Процесите в Бенелюкс ще са много по-прости. Фламандци и валонци, които и без това са на нож в Белгия, ще се разделят мирно и тихо и фламандците ще влязат в икономически, а вероятно и политически съюз с Холандия.
Италия също няма да се размине с промените. Северна Италия ще пожелае сама да се отцепи от бедната южна част, като най-вероятно ще утеши южняците със съюз по примера на федерална Германия или конфедерална Швейцария. Сардиния и Сицилия ще се обидят и ще провъзгласят независимост.
Съществени изменения ще има на Балканите. Заради проблемите с мюсюлманското население най-вече във Франция и възникването дори на мюсюлманска държава на нейна територия, все по-силни ще са призивите Балканите да се поучат от това и да прекратят съществуването на Босна и Херцеговина. Нея ще си я поделят Хърватия и Сърбия. За да не бъде разгневена Турция обаче, териториите, населени с албанци, ще бъдат обединени. Велика Албания ще получи Косово и частите на Македония, населени с албанци. Значително може да се разшири Унгария, която при добро стечение на обстоятелствата би си върнала Трансилвания от румънците, както и Северен Банат от сърбите.
Румъния пък ще бъде компенсирана за отнемането й на Трансилвания с Молдова и дори части от Одеската област. Кавказките републики Чечня, Дагестан и Ингушетия ще обявят независимост. Грузия ще си върне Южна Осетия, а Абхазия ще бъде пришита към Краснодарския регион в Русия. Карабахският въпрос ще се реши единствено с установяването на обща граница между Русия и Армения. Грузия ще се раздели на Западна и Източна.
Заради загубата на влияние в карабахския регион, Анкара ще трябва да бъде компенсирана и най-вероятно Турция ще получи територии от България, като се простре чак до Бургас, пише в анализа си сайтът. В заключение "Обозревател" твърди, че тези прогнози може и никога да не се сбъднат, тъй като за всички тези промени е нужно да има голямо стечение на обстоятелствата. Но вероятността през 2035 г. Европа да изглежда по този начин, все пак съществува, твърди изданието.

В категории: Бургас


20
Коментара
20
Коментара по темата
20.
Анонимен
11.01.2021 11:22:11
0
0
Да най после мечатата ми се сбъдна Унгария ще се разширява
19.
аз
19.02.2015 09:42:07
0
6
Може и да стане, но не и без война. Ама те и горите ни изсякоха и сега не можем да се крием в тях и да водим партизански битки. Хахаха. Може и да има нещо общо вярно, но до 2035г. има много време и пътища много. Не се знае знае ли се.
18.
a3
18.02.2015 17:30:21
7
3
Подкрепям колегите 9., 10. и 15., жалка русофилистична пропаганда!
17.
Mafia
18.02.2015 16:13:33
0
2
Правителството обяви 12-километровия участък между Созопол и вилно селище Дюни за път общинска собственост.

Созополския ГЕРБерски кмет сега законно ще рекетира с паяка туристите
16.
Пехливан с Адидасль
18.02.2015 15:16:40
1
2
Боко построи СофийскотоМетро АвтомагисралаТРАКИЯ НОВОТО КРИЛОНАбУРГАСКОО ЛЕИЩЕСурскифирмиНЕСБЬЛГАРСКИ .Така консорциума ДОУШТиджарет прибра близо 2МИЛИАРДА евра от ерофондовете за Софийскоо Метро МАПА Ченгиз прибра около 1.5 милиарда за строителствтоо на магистрала Тракия а Теи Ичдашь прибра-80Милиона Евра от Ерофондовее засроежананоотокрило налетищеБУРГАС .пОСЕпарите-мИЛИАРДИТЕ бОЙКО ВЛОЖИ в ТУРСКАТА БАНКА ДЕМИР БАНК Т.А.Ш и свьрзаната с нея ЛЕБАНОН ГЬЛФ БАНК-Ливан които пьк са свьрзани сьс САУДИ БРИТИШ БАНК и HCBS-London която обича да пере мрьсни ариот наркорафик наМексикански Наркокартели Турски и Ирански трафиканти на Хероин .Ведно предааненаГригор ЛиловпоСКАТТВ бе изнесена инфо че чужди служби са засекли капитали от наркотрафика на СИНОЛА КАРТЕЛ-Мексико да се ПРЕПИРАТ в Бьлгарски Банки и приближени до Герб и Цветелина Бориславова-И така излиза че нашия премиер е ОБВЬРЗАН с ислямски и турски капитали с турската мафия и Ердоган.който не крие че ИСКА ТРАКИЯ ЗА СВОЯ турска територия
15.
до умното 13
18.02.2015 14:14:08
2
2
5-та колона се нарича това умнико, независимо в коя държава се намира.
14.
до 4,9 и 10
18.02.2015 13:01:19
0
3
Сайта е украински бе глупендери.
13.
до 4,9 и 10
18.02.2015 13:01:18
1
3
Сайта е украински бе глупендери.
12.
g
18.02.2015 10:27:26
0
3
saita e ukrainski
11.
baihui do#6
18.02.2015 10:07:42
1
5
Какъв растеж бе,мунчо? Турците само печатат пари като краварите !
10.
невярващ
18.02.2015 09:20:33
6
5
Сън Сънува Сатрапът Putkin
9.
Жорж Български
18.02.2015 04:16:39
6
7
Хаха, жалка руска лайняна пропаганда, я си ебете м славяно-убийци такива!!!!
8.
lappas
18.02.2015 02:56:12
0
6
a zashto tyrciq da se razrastva zashto nie ne si varnem chasta ot tyrciq i ot drugite ni sasedi ..znaete li zashto shtoto vaichki si stoim chesheme se po onaq rabota i samo laem ei tva sme balgarite i korympirani mafioti kolkoto i. da e jalko moje i da e po dobre za nas
7.
До: Нено Сенегалеца(турчина)
18.02.2015 01:36:12
7
6
Нено, няма какво да чакаш до 2035 година! Защо не си вземеш парцалките и не заминаваш да те обрязват в Анадола? Продажно псе!!!
6.
Нено Сенегалеца
17.02.2015 17:45:03
18
20
Ако Турция продължава или най-малко задържи икономическия си растеж,то няма лошо част от България даже ако е възможно цялата страна да попадне под турско управление за да може обикновенните хора най-сетне да заживеят като нормални хора с добър доход и без корумпирани управляващи!
5.
Yasar Abi
17.02.2015 16:56:40
8
23
ЯВИЖТЕ как БургаскатаОбщина нонстоп през няколко дена има сьвместни заседания и делегаци на Турски кметове от Кьрклаери Пьнархисар Едрине Чорлу.Областния Вьлчо всяка седмица си говори с турците от пограничните градове. Бургаски инспекторатки и Учителки ходят да ЧЕРПЯ опит и да ги черпят на кьорсофри Електрото било побратимено с някакво турско у-ще и ще ли да игрят заедно футбол на ново игрище .Кмета е стар авер на турчалята още от Шоколадовата фабрика.Турските фирми са ПРЕВЗЕЛИ строителсвото вьв Бургаските к-си и за малко турски бизнесмени да купят и ПРИСТАНИЩЕТО.А сайта Афера редовно пишат за врьтките на ГЕРБ хероин за Амфети през границаа . А Председателя на ППГерб ходи да дава 10хил за джамии вцигански села Твьрдица-Сливенско
4.
коментатор
17.02.2015 16:47:35
8
17
Това са глупости. Поредната сензационна статийка на някакво руско издание и нищо повече. Тези руснаци що не кажат как виждат Русия до 2050? Мюсюлманите в Русия са над 30 %. Нито Бургас ще стане турски, нито Румъния ще присъедини Молдова, нито повечето от описаното в статията. Това е част от информационната война и пропаганда на Русия срещу България.
3.
До нона
17.02.2015 16:44:25
11
12
Колко си проста само ако занеш
2.
НОНА
17.02.2015 16:20:02
11
20
ТУРЦИЯ ,ЗАТОВА СТРОИ ТОЛКОВА МНОГО ДЖАМИИ У НАС ЗА ДА СИ ПОДГОТВЯ ТЕРИТОРИЯТА И НАСЕЛЕНИЕТО,КАТО ИСЛЯМИЗИРА ПОМАЦИТЕ А ВЕЧЕ И ЦИГАНИТЕ!!САМО НИЕ---БЪЛГАРИТЕ СПИМ ЛИ СПИМ ОЩЕ?!!!
1.
НОНА
17.02.2015 16:20:01
10
31
ТУРЦИЯ ,ЗАТОВА СТРОИ ТОЛКОВА МНОГО ДЖАМИИ У НАС ЗА ДА СИ ПОДГОТВЯ ТЕРИТОРИЯТА И НАСЕЛЕНИЕТО,КАТО ИСЛЯМИЗИРА ПОМАЦИТЕ А ВЕЧЕ И ЦИГАНИТЕ!!САМО НИЕ---БЪЛГАРИТЕ СПИМ ЛИ СПИМ ОЩЕ?!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Катастрофата с въгледобива ни стигна до "Франс прес", докато българските медии мълчат Катастрофата с въгледобива ни стигна до "Франс прес", докато българските медии мълчат Министърът на труда и социалната политика обещава подкрепа за преквалификация на работниците Жечо Станков: Голям открит урок по народни танци ще се проведе в Бургас, елате на „Тройката“ Жечо Станков: Голям открит урок по народни танци ще се проведе в Бургас, елате на „Тройката“ Началото на открития урок ще бъде дадено в 11 часа, неделя, на площад „Тройката“ Откриха мечтаната и дългоочаквана детска градина в поморийското село Гълъбец Откриха мечтаната и дългоочаквана детска градина в поморийското село Гълъбец Направихме всичко възможно, за да реализираме този проект и съм радостен, че децата на Гълъбец вече имат този прекрасен нов дом, каза на откриването кметът на община Поморие Иван Алексиев Семействата на трите руси финалистки от "Ергенът" подплашиха Алек Семействата на трите руси финалистки от "Ергенът" подплашиха Алек Родителите на момичетата добрали се до финала на „Ергенът” се срещнаха с евентуалния си зет Смазаха от бой в затвора касапинът от дискотека „Соло“ Смазаха от бой в затвора касапинът от дискотека „Соло“ Илян Тодоров бил откаран на носилка в лечебницата на пандиза Не се прави на Майка Тереза, чантата ти струва 4 хил.лева, избухнаха фенове на Ергенът към тази участничка Не се прави на Майка Тереза, чантата ти струва 4 хил.лева, избухнаха фенове на Ергенът към тази участничка  Всичко би било в реда на нещата, ако все пак тя не твърдеше, че луксът никак не я блазни и даже си пада по палатките Как можа да се напъха в леглото на ергена, питат зрители Как можа да се напъха в леглото на ергена, питат зрители Разкрепостената Надя потресе зрителите  Тя още не може да го забрави, ходи на гроба му и пуска общата им песен Тя още не може да го забрави, ходи на гроба му и пуска общата им песен Ходя с много любов при Денис, казва чаровната брюнетка Корабът "Руен", освободен от пиратски плен, вече е във Варна Корабът "Руен", освободен от пиратски плен, вече е във Варна Екипажът му беше държан от сомалийски пирати над 3 месеца Шофьори точат лиги по убийствено Ферари, ето къде е засечен джипът Шофьори точат лиги по убийствено Ферари, ето къде е засечен джипът Автомобилът се продава, цената е около 750 000 евро
Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Ще има куп проблеми с мобилните приложения и онлайн банкирането в следващите два дни  Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Според местната прокуратура, жертвите са четири Шок! Булка се оказа младоженец Шок! Булка се оказа младоженец 27-годишна китайка от провинция Хубей неочаквано преди да сключи брак научи, че всъщност е биологичен мъж Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сезонът започна с около 80 000 свободни работни места Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Железни договори на участниците ги карат да пазят мълчание, но... Отнемат книжката за хвърлен фас Отнемат книжката за хвърлен фас Забранено е да спите с колата си Всички го пием, цената му скача драстично заради... Всички го пием, цената му скача драстично заради... Има глобален недостиг Почина легенда в бойните спортове Почина легенда в бойните спортове Роденият през 1963 г. боец е починал в дома си заобиколен от близки Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Европейските политици не разбират голямата опасност която се крие от смяната на посоката на Скопие, коментира проф. Христо Матанов Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Тежко ранен е и нападателят
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори