×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Жалко, ИКЕА!


Жалко, ИКЕА!
“Нито сте първата, нито сте последната, която се оплаква от това...” - простичко българско обяснение от служителя на Икеа
05 Февруари 2015, Четвъртък, 15:23 ч.
Автор: momichetataotgrada.com
Източник: momichetataotgrada.com

Известната шведска фирма работи в България типично по български, като унижава клиентите си

За моето дете „детско меню” винаги е означавало неясно изкушение в ресторантите за бързо хранене – някаква храна с чуждоземно звучащо за него име, задължително с пържени картофи и играчка. За мен това е бил неизбежният компромис  с правилното хранене, който правя мнооого рядко и с огромно неудоволствие. Представете си тогава каква приятна изненада беше за мен фактът, че в ресторанта на ИКЕА, след топлата витрина, попаднахме на симпатични картонени кутии, наречени „детско меню”, които съдържаха ябълка, плодово кисело млекце и сок от бъз. Моят син сам разбра, че кутията е предназначена за деца и за моя радост поиска да му взема.

Когато стигнахме до касата обаче, ни очакваше повече от неприятна изненада, да не кажа нещо доста близко до унижение. Касиерът отсече, че детските менюта вървят само с порция кюфтенца и че трябва да върнем кутията. В объркването си аз подадох на сина ми злополучната кутия и го помолих да я върне на щанда – нещо, което той категорично отказа и беше напълно прав. Да вземеш храна от ръцете на дете и да го накараш да се чувства, все едно я е откраднало – не знам дали има нещо по-ненужно и дори жестоко. Когато се окопитих, завих на касиера, че обвързването на детското меню с друга храна е необмислено и лишено от смисъл действие. Служителят сви рамене и ми заяви, че нищо не можел да направи. Аз пък му заявих, че винаги има какво да се направи – например да предаде на управата, че като клиент смятам, че маркетинговата им политика в този случай е доста глупава. На което той отговори: “Нито сте първата, нито сте последната, която се оплаква от това...”. Оставихме кутията на касата и си отидохме.

Това е историята. Ще коментирам съвсем накратко. Почитател съм на ИКЕА години преди да отворят магазина си в София, който посрещнах наистина с възторг. Харесват ми не само заради продуктите си, но и заради философията и ценностите, които марката изповядва. Не съм сигурна, че сред тях фигурира необходимостта от повишаване на консумацията на кюфтенца чрез стимули като детски менюта, нито възпитанието на децата, че здравословното хранене зависи от изпълнението на някакви условия, а не е препоръчително и естествено начинание само по себе си.

Аз лично си обяснявам тази случка с обикновено недоглеждане и липса на сериозен размисъл в нечия глава. Как да обясня нещата на сина си обаче, е друг въпрос.

Жалко. Много жалко.

В категории: Животът


Ергенът бил смотаняк
Ергенът бил смотаняк 19/05/2024, Неделя 19:16 5
11
Коментара по темата
11.
I TOYA
06.02.2015 10:57:34
0
0
IKEA си е твърде добър магазин.В Хамбург например има три магазина от веригата.Но обслужването зависи само донякъде от собственика.Българският "собственик" си налага своите правила.Впрочем за срам на веригата електронно пазарене от българския магазин не съществува.
10.
ниско качество
06.02.2015 09:03:53
1
1
в Щатите никой не ги купува,защото с а ниско качествени,поне така казват мои роднини зад океана,а аз съм склонен да им вярвам,а за побългаряването е факт и в други вериги заведедия като събуей,нямаща нищо общо със закусвалните им по Света
9.
flagtr
06.02.2015 07:07:42
0
0
Това е нужна статия ?! Четете! Страх.
8.
Другия
05.02.2015 19:43:14
9
4
От което прочетох излиза,че Икеа са виновни,че някаква овца не можа да гледа,да се ориентира,да чете като хората и най-вече да признае на детето си колко проста патка е майка му в същност.
7.
бат Бойко
05.02.2015 17:57:32
2
5
Щом те ви цакат по бългаски, отвърнете им със същото - вземете стоката без да я платите, да ви гонят по паркинга глупаците.
6.
бай Ставри
05.02.2015 15:33:45
1
6
Пишете едно оплакване до Швеция и друга песен ще пеят
5.
иво
05.02.2015 14:55:04
1
6
neznam kolko ot vas znaqt no IKEA e mnogo dobar nagazin na dobro nivo shto se otnasq pak do shveciq specialno...tova che tuk e palno s nekadarnici i menidjmanta ni e komichen ne znachi che ikea e jalkata.tuk vseki gleda da prekara drugiq..
4.
Ахмет
05.02.2015 14:52:21
6
9
Един път само влязох там и повече няма да повторя!!! Все едно бит пазар.....много мръсно и неприветливо ми се стори и само боклуци продават !!!
3.
иво
05.02.2015 14:51:51
1
7
Ave bai ganiovci, stiga ste pisali shtqlo i neshtqlo i ste uprekvali IKEA, tq nqma nishto obshto, balgarshtinata tuk e smeshna i jalka...mnogo ste vlizali v ikea po evropa che pishete tuka gluposti, kolkoto da ima statii.
2.
хасан
05.02.2015 13:03:39
5
17
икеа та икеа,кенеф та кенеф,не виждам разликата
1.
хасан
05.02.2015 13:03:39
5
16
икеа та икеа,кенеф та кенеф,не виждам разликата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Той вече се е срещал със собственика на варненци Павлин Николов Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Стaвa дyмa зa пpoизвoдcтвeнaтa бaзa нa ĸoмпaниятa зa дoгpaми и фacaдни peшeния "Kpyпaл" EOOД Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Цените на имотите у нас растат по няколко причини Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп На място са пристигнали няколко екипа на полицията, пожарната и Бърза помощ Ергенът бил смотаняк Ергенът бил смотаняк В интернет се появиха стари негови снимки, които предизвикаха същински взрив и лавина от коментари, за жалост повечето от които подигравателни Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Червенокосата дама, която бе синоптичка на Нова тв, преди да излезе за втори път в майчинство Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Изтипоса на снимката на жена, която набеди за крадла  Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Жилищата били продадени за 100 хил. лева Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Той е на мнение, че ако трябва в държавата на някого най-много да се увеличават заплатите, това са университетските преподаватели, учителите, лекарите и медицинските работници Ако ще сменяте книжката задължително прочетете тази новина Ако ще сменяте книжката задължително прочетете тази новина Поради надграждане на електронните системи временно са затруднени част от процедурите - ускорена и бърза услуга - за издаване и замяна на свидетелство за управление на моторно превозно средство
Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче? Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Шеф Ангелов ще му е кум на сватбата с Камелия Почина световноизвестна знаменитост Почина световноизвестна знаменитост Той беше звезда в няколко култови ленти 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори