×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

След празника бургазлии се изцвъкаха на метеното, заляха града с боклук


След празника бургазлии се изцвъкаха на метеното, заляха града с боклук
Така изглеждат зелените площи зад повечето блокове днес, боклукът е хвърчал заедно с пиратките и продължава да лети през балконите
01 Януари 2015, Четвъртък, 05:17 ч.
Автор: Флагман.бг, снимка Илонка ИВАНОВА

Освен пиратки, от терасите хвърчаха бурканчета, найлонови пликове, фасове, хартии и обелки от портокали, зад блоковете стана сметище

По стара традиция част от бургазлии отбелязаха празника с фойерверки от боклук. В тъмната празнична нощ се оказа много по-лесно да си метнеш отпадъците от терасата, вместо да ходиш в студа до контейнера.
Масова гледка в момента са засипани с отпадъци зелени площи, които за благоприличие все пак са от задната страна на блоковете. Хартийки, опаковки от подаръци, обелки от банани и портокали, празни бутилки, че даже и парчета от строшени чинии /явно някъде са си играли на таверна/, заляха поувяхналата трева.
Уморени булки, разтребващи маси в ранните часове на нощта, решиха, че е по-лесно да се хвърлят отпадъците директно навън, вместо да се разкарват до контейнера в студа. Дечица пък, чиито боеприпаси привършиха, започнаха да мятат картофи, или огризки от ябълки.   Празник е. Веселба голяма. И падат задръжки и боклуци едновременно.
А кой ще чисти? Сега е моментът общината да приложи наредбата и след като не може да се установи извършителят, да глобява направо всички в блока. Обща глоба, наложена на домоуправителя, а той ще я разпредели между семействата.

В Германия, ако си изтървеш фаса на тротоара, веднага олекваш с 50 евро. В Австрия и през ум няма да ти мине да го изтървеш, защото всички минувачи ще ти направят забележка и ще те накарат да го вдигнеш. У нас спокойно можеш да изхвърлиш целия пепелник и на никого няма да му направи впечатление. И кофата за боклук да изтърсиш през тересата, пак няма да направи впечатление, освен ако няма пряко попадение върху нечия глава.
Започна нова година, а ние си останахме същите. В домовете чисто като в аптека, а под тях бунище. Има ли надежда някога не само да се водим европейци, но и да се държим като европейци?
Има, но където го няма съзнанието, трябва да ги има глобите. Глоби до дупка, само те могат да променят нещата.
А вие днес изхвърлихте ли си боклука? А къде?  

В категории: Бургас


19
Коментара
19
Коментара по темата
19.
до 18
01.01.2015 22:01:27
0
0
То хора не останаха, ти заря искаш.
18.
:)))
01.01.2015 19:46:53
2
2
Hahaha
Burgas e ghetto.
17.
old school
01.01.2015 17:59:06
2
5
От година на година празничната новогодишна заря става от вяла по вяла в Меден Рудник.Преди преди 10 години си беше цяло военно действие всички миньори,военни като изкарат арсенала от взривове беще си една канонада също и миниум-бронзките малее,ако имаш смелостта в 12:00 да излезеш може да се върнеш без ухо с изгоряла коса и най-малкото с временна загуба на слуха фоерверките,който едва едва се появяваха не бяха на мода беше модерно Взрива да събори блока.Като хвърляха миниум бронзки до блока,тока премигваше.А за боклуците след нова година пак нищо не е това,излизате цялата тайфа на терасата или горе на блока и започвате хвърлянето на взривовете,като свършат започват всички да се мислят за опълченците на шипка.Буркани пълни или празни,турший картофи чиний,шампанското,кофата с боклука,обшо взето каквото ти попадне пред погледа даже маси и столове.
16.
TITAN za 2015 e s 18 miliona za CISTENE .
01.01.2015 17:40:52
0
4
Are da go duhate, podmazvaci gerberski ! Za kakvo im plashtame DANYK SMET i to NAI-GOLJAM v cjalata strana na obshtinarite burgaski ... AMI ZA DA CISTJAT NAVSJAKYDE. Pyk i za 2015g sumata za CIGANKITE CISTACKI i TITAN stana ot 14 miliona za 2014g na celi 18 miliona za 2015g.
Aide molja, da trygvat i da cistjat kato popove i da ne cuvam skimtene i hlenc !
15.
Gotti
01.01.2015 17:25:00
1
12
Автора на тази статия никога не е виждал явно Германия на живо. Ще кажа за всички граждани че тук в Германия след едночасовите фойерверки улиците са буквално заринати от боклуци и остатъци от тях.както и множество бутилки и строшени такива навсякъде. Така е на нова година, по карнавала и няколко други дни в годината , в които се празнува масово. Следващия ден е почивен в повечето случай и така боклукът престоява един ден и никой не поше тъпи статии затова. На първия работен ден идва и ролята на общината и фирмите за сметосъбиране, на който всеки гражданин живеещ в Германия плаща доста високо такси по един или друг начин, да си свършат работата. След няколко часа няма и помен от боклука. За събаление в България голяма част от хората се превърнаха в мрънкалници...

Много здраве и успехи на всички през 2015.

ПС.: ако има някой невярващ в думите ми, веднага съм готов да юриложа и снимки
14.
до 13:
01.01.2015 16:20:46
4
6
Do13: да, чистотата е ценност. За коментара 'За Бургас'. -- просто трябва да знаем историята на града за да се пазим, това е моя подарък към града. Пазете го този документ, поглеждайте го когато правите важни решения, и помнете кои сме и на какво е основан града.
13.
Meriliana
01.01.2015 16:12:07
4
5
Za Burgas - голямо мъдрене се е мъдрило докато измъдриш това мъдрило, ама май обърка мястото, където да го постнеш :) Иначе - хвърлянето на боклука през терасата е стар наболял бургаски проблем. За съжаление, на този етап не виждам как може да се разреши.
12.
Do 11
01.01.2015 16:03:44
7
4
Do 11: duhai supata,komunist!
Shte vi skusam ot sudene.
11.
Байно
01.01.2015 16:01:30
5
7
Соросоидните к**ви не спят! Za Burgas е живо доказателство.
10.
12345
01.01.2015 15:58:45
5
5
Za Burgas Тъпото на троловете като теб е, че си личат отдалеч и затова никой не ги взема на сериозно, както и че постигат обратен ефект. Чорбаджиите няма да ти платят .
9.
до 8
01.01.2015 15:00:54
7
12
Теб май рано са те пуснали от психото. Я вземи си пий хапчетата. Навсякъде твоите тъпи коментари.
8.
Za Burgas
01.01.2015 14:55:08
12
13
До 1920 града изглежда като супер готин Гръцки резорт със интернационални квартали и къщи строени от Италянски и Щвейцарски архитекти, развита индустрия, хубава храна, и така до 1945та. Рамо до рамо в града са живяли Българи, Гърци, Италианци, Евреи, Арменци, Германци, Турци и са търгували и живяли като братя.

През 1950 идват Руснаците, обявяват ни война, казваме им няма нужда не сме ви врагове, но те влизат и почват да арестуват, крадат, инсталират режима на комунистите, интелигенцията бяга или е затворена, разбиват се заводи със Германска техника и се пращат в Москва, Българите се затварят нямат право да излизат навън "защото лошата западна Европа ни е враг". Евреите и гърците разбират заплахата и бягат от Бурас към по надеждни места.

Снимките не показват опашките за един хляб на Тройката са по 2 часа. Опашките за салам, какъв салам само комунистите и селяните ядяха салам, беше лукс. За една кола хората чакаха по 10 години, пък за телефон не го дочакаха. Руската хунта продължи да граби и да иска и да дава оказания как да се малтретира Българскя капиталист и че "всеки бил равен". Частната собсвеност се отнема.

През 1980та бай Тошо разбира че страната ще банкрутира и почва да иска заеми от Германия, зад гърба на хунтата в Русия. Заемите не помагат, комунистите източват България.

Но до 1989 страната фалира, комунистите изнасят спестяваниата си на запад, никои не е осъден, и валутата пада към 1500%. България е толкова бедна колкото никога през историята си.

Сега сме вече Европа. Пак почваме да строим. Пак се чува гласа на това куче Путин, опитва се да ни преебе щото си мисли че нашите партньори в Европа спат. Но грешна му излезе сметката. Оказва се че целия свят разбра какво куче е, дори наивния Обама не иска да го види. Оказва се че наѝ накрая пак Западна Европа ни приема във семейството си, ако обещаем да сме отговорни и зачитаме цивилизацията в която има закон, частна собственост, само-отговорност, свобода, и морал. Германците пак ни дават ръка, и милиони Българи почват да изхранват бедните си майки в Българиа чрез спестяванията на имигрантите ни в Европа. Убийството на България от Русия е третия опит да ни изтрие от цивилизацията (веднъж ни помогна на Шипка на път да завземе Истанбул ама не само не можа, ами после ние като си помогнахме ни пречеше да се съединим съд Македония да не станем силни)

Кмета днес дава нов тласък на Бургас. Ще го бъде.
Но още грозния паметник на окупаторите стои на Тройката.
Още гетата извън центъра напомнят за комунизма. Още жиците стърчат без организация над града, и хората са изгубили търговсия си дух, само-оцеляването, това да говорят по 3-4 езика както старите Бургазлии на пазарите. Още нашите пазари на зеленчуци не могат да се мерят по красотата, чистотата, и дисциплината която беше на Европейско ниво през 1930та година. Тогава България беше във средата на Европа по доходи, по добре от Гърция, Турция, Испания, и много други страни.
Тръгнали сме към прогрес.

2015 ще е година на Бургас. Ще се отвори града както беше през 1920-1940 година. Помнете кое ни направи световна сила през 1930те. Помнете как по времето нс нашите Траки, сме основали Атина, Константинопол, и люлката на Европейската цивилизация. Това са ценности като толерантност, отворена култура, отворен пазар, технология, предприемачество, търговия честност, милост към по бедните, владеене на езици, чистота, дисциплина, позитивно конкурентен дух и партниране със най доказаните. Също, владеене на финанси и науки, и тачене на тези учители които преподават най практическите науки.

Пожелавам на всяко дете да учи да се труди, да милее, да е толератно, и има може да се изхранва като най доброто от Европа.

Честита Нова Година!
7.
FREE BULGARIA
01.01.2015 14:30:20
2
4
Bravo, Flagman!!!
6.
ga`o
01.01.2015 14:15:50
6
4
Всеки сам си прави живота и го живее както си го направи,.Тия приказки траен застой,слаба държава,странджа ,цървули са за слабите духом .Силните не могат да бъдат спряни нито от партия държава и власт -те правят каквото поискат.А това ако е зелена площ/на снимката значи съм далтонист.Зелено не виждам.
5.
славейков
01.01.2015 14:15:07
2
12
Това го прави всеки божи ден някой селянин от 64 блок славейков , изхвърля си боклука през терасата от край време .... Селяци
4.
томи
01.01.2015 14:09:27
2
8
Бай Ганя,както винаги верен на себе си!
3.
.
01.01.2015 13:54:47
3
19
точно тая част от бургазлии са трето поколение селяни от странджанските села дошли да живеят в града , още си държат цървулите с изрязани пети пред вратите на апартаментите върху тъканото чердже от село
2.
Факт
01.01.2015 13:25:11
2
18
Прост народ, слаба държава!
1.
wsw
01.01.2015 13:05:35
2
10
Така ще да е през "първите" 100 години-то възпитанието еволюира непрестанно,само тук сме в траен застой!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори