×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Лекари: Жена ви ще умре, така че си я приберете вкъщи!


Лекари: Жена ви ще умре, така че си я приберете вкъщи!
Тази жена няма да се усмихва повече, понеже здравеопазването ни й е издало смърна присъда приживе
03 Декември 2014, Сряда, 22:01 ч.

Ева наистина починала днес, но не от рак, а от пневмония, която никой не лекувал,  плаче отчаяният й съпруг

Ева Георгиева, която почина тази сутрин в болница „Токуда” от тежка дихателна недостатъчност е могла да бъде спасена. В това са убедени близките й и най-вече съпругът Антон, който до последно е до жена си. Младият мъж е докаран до пълно отчаяние и преживява личен ад през последните седмици, когато се налага да се грижи сам за Ева и за двамата им малки сина, които са на 4 и 8 годинки. Съпругата му е с диагноза Ходжкинов лимфом, получава и тумори в мозъка. Започва химиотерапия и лекарите дават надежди, че състоянието й се подобрява. През ноември се влошава и я приемат в болницата в Благоевград. Там лежи няколко дни в реанимация, след което е преместена в отделение по неврология. Там обаче началникът на отделението Красимир Стойчев отказва повече да лекува Ева.

Отказва и да й бъде направена пункция, независимо, че лекарите в други болници препоръчват това за облекчаване на състоянието й.
Нещо повече – просто я отписва с мнението, че не й остава още много време живот.

„Каза ми - тази жена ще умре. Как може така да я отпише? Тя имаше надежда и можеше да бъде спасена. С линейка я откарах вкъщи и дойдоха, направиха й абокат, но аз какво знам – да пускам натриев хлорид и рингер, това, което научих с течение на времето. Антибиотици не съм пуснал и оттам тръгнаха нещата. Една седмица стоя вкъщи, изписаха ни в петък”, разказва пред БЛИЦ съпругът на Ева Антон. През цялото това време той се грижи за болната си жена и за двете им малки деца. Опитва доколкото може да сменя системите в ръката й, но самият той няма медицинско образование и се страхува да взима сам решения за допълнителни медикаменти. Когато Ева започва отново да се влошава, той вика Бърза помощ и пак я откарват в болницата в Благоевград. Там всичко се повтаря – след престой в реанимацията я местят в отделението по неврология, откъдето я изписват и Ева пак се озовава вкъщи, оставена само на грижите на съпруга си.

„Никога не съм искал да се пише нещо негативно, но аз съм убеден, че тя можеше да бъде спасена, ако не ни размотаваха така по болниците. Ако само се бяха съгласили да я оставят на лечение при тях, защото аз виждах как влиза и се подобрява и как се влошава, когато е вкъщи. Сигурен съм, че с това забавяне и влизане и излизане от болници състоянието й се влоши и затова и се получи тази бронхопневмония”, убеден е Антон Георгиев.

Докато Ева е вкъщи, той отчаяно опитва да намери болница, където да приемат жена му, за да продължи лечението й. До последно влюбеният мъж вярва, че младата и красива Ева може да бъде спасена. Накрая лекарите в Токуда приемат жена му. Нещо повече – след консултация с невролози Антон разбира, че дори има надежда, ако спешно се започне лечение с нов медикамент и се направят пункции. Първите дни сякаш се случва чудо – туморът се е смалил до 90%. Правят й скенер и дори казват, че може би няма да се налага и операция. Тогава обаче настъпват усложненията от залежаването и Ева започва да диша все по-зле и по-зле заради настъпила пневмония. Майката на двете малки момченца умира на 3 декември в 4 часа сутринта.

В категории: Животът


6
Коментара
Те се завръщат в бТВ
Те се завръщат в бТВ 20/05/2024, Понеделник 10:15 0
Флагман.БГ Заслужаваха ли да спечелят Един за друг Заслужаваха ли да спечелят Един за друг 20/05/2024, Понеделник 10:13 0
Ще превали... пак
Ще превали... пак 20/05/2024, Понеделник 09:31 1
6
Коментара по темата
6.
baihui
04.12.2014 20:46:05
1
2
Една латинска поговорка гласи: "Природата лекува ! Лекарят или помага или вреди !" Моите съболезнования !
5.
ДО 777
04.12.2014 08:44:57
8
3
ЛЕКАРИТЕ СА ВИНОВНИ ЗА ДИАГНОЗАТА- Ходжкинов лимфом,а МОЖЕ БИ И ЗА ЮЖЕН ПОТОК... СЪЖАЛЯВАМЕ ЗА ЗАГУБАТА НА СЕМЕЙСТВОТО,НО МОЛЯ НЕ ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ С КОИТО СЕ ГОНЯТ СЕНЗАЦИИ."Лошата новина е най -добрата новина за четене..."
4.
111
03.12.2014 22:13:32
0
6
Горката жена, горките деца...
3.
препатил
03.12.2014 21:06:31
2
9
същото ми се случи в александровска болница с баща ми-професорката ми каза" Вземете си го да умре в къщи,че ако стане тука знаете ли колко бумаги има да се пишат и колко пари ще платите"
2.
Тета
03.12.2014 21:04:55
2
16
Светла и памет на тази млада майка.Моля се за мъжа и да намери сили и отгледа тези малки създания и да не се предава.ДА не ги изостави .Сигурна съм ,че ще се справи .С него съм и има ли нужда от човек с когото да сподели аз съм на среща.
1.
777
03.12.2014 20:52:13
2
27
Да случиш на ЛЕКАР в нашата мила РОДИНА е като да играеш на ТОТО, ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ! Да почива в мир, милата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Заслужаваха ли да спечелят Един за друг Заслужаваха ли да спечелят Един за друг Финалната игра подложи на тест добрата работа в екип и волята за победа на трите двойки Бургаската полиция се сдоби с такъв джип, конфискува го от дрогиран шофьор Бургаската полиция се сдоби с такъв джип, конфискува го от дрогиран шофьор 34-годишен мъж от Братово остана без возилото си Батерия на винтоверт гръмна, едва не изпепели къща в село Драчево Батерия на винтоверт гръмна, едва не изпепели къща в село Драчево 17-годишен е приет с обгазяване в болница  Той взе книжка съвсем наскоро, но си пийна порядъчно, качи се зад волана и катастрофира край Минералните бани Той взе книжка съвсем наскоро, но си пийна порядъчно, качи се зад волана и катастрофира край Минералните бани 19-годишният водач от Кръстина остана без кола и книжка  Има ли раздор в Сливенската епархия? Новият митрополит ще е избран в неделя Има ли раздор в Сливенската епархия? Новият митрополит ще е избран в неделя Само двама духовници от Малко Търново и от Бургас подписаха с особено мнение протокола за епархийския избор, разкри варненският владика Йоан Край на евтиния ток заради скъпото ядрено гориво? Синдикален лидер очаква цента да не скочи с над 30 на сто Край на евтиния ток заради скъпото ядрено гориво? Синдикален лидер очаква цента да не скочи с над 30 на сто Това ние да си избираме доставчика след либерализацията и да следим борсовите индекси е безумие, коментира Димитър Манолов Защо злодеите, които пребиха афганистанец и карат жена му да го зареже, още са на свобода Защо злодеите, които пребиха афганистанец и карат жена му да го зареже, още са на свобода В края на март мъжът бе удрян с метални пръти в София, а по съпругата му хвърляха камъни  Ако ПИН кодът ви е такъв - имате проблем, сметете го незабавно! Ако ПИН кодът ви е такъв - имате проблем, сметете го незабавно! Изcлeдoвaтeлитe aнaлизиpaxa 3,4 милиoнa ΠИH ĸoдa, изтeĸли oнлaйн и ycтaнoвиxa, чe тaзи ĸoмбинaция пpeдcтaвлявa пoвeчe oт 10% oт изпoлзвaнитe Тя е дъщеря на една от най-известните българки и имаше доста състоятелни мъже до себе си, но днес... Тя е дъщеря на една от най-известните българки и имаше доста състоятелни мъже до себе си, но днес... Днес е близка единствено с мениджъра на майка си - Евгени Боянов Протест на таксиметровите шофьори в София Протест на таксиметровите шофьори в София Кметът Терзиев не е отговорил на исканията им нито за среща, нито за връщане на закритите стоянки
Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Няма признаци на живот в останките, съобщи ръководителят на иранския Червен полумесец Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Хороскоп за деня – 20 май 2024, понеделник Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък Падна хеликоптер с президента на Иран Падна хеликоптер с президента на Иран Инцидентът е станал близо до Джулфа, град на границата с Азербайджан
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори