×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Няма да подавам оставка! Загубихме всички общини в Бургаска област заради съюза с ДПС, а не заради наши грешки


Няма да подавам оставка! Загубихме всички общини в Бургаска област заради съюза с ДПС, а не заради наши грешки
Спадът в нашите гласове е двоен в сравнение с миналите парламентарни избори, но вина на местното ръководство можеше да се търси само, ако резултатите бяха по-различни от тези в страната, а те не са, смята областният лидер на БСП-Бургас Николай Тишев
13 Октомври 2014, Понеделник, 15:10 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА, снимка Радостина ГЕОРГИЕВА

Наши гласове отидоха в Патриотичен фронт, АБВ и Движение 21, вълната засегна дори населените места с най-стабилни партийни структури

- Г-н Тишев, мина седмица след изборите, анализирахте ли подробно резултатите по общини, навсякъде в Бургаска област БСП губи позиции. Има ли населено място, където да сте задържали резултата си близък до този, който получихте на парламентарните избори 2013 г.?

- В сравнение с миналите парламентарни избори – няма такова място.

- Къде отчитате най-голям спад?

- Спад има навсякъде, във всички общини. Това е обща тенденция. Миналата година ние имахме около 46 хил. гласа, сега имаме 21 500., т.е. повече от два пъти спад на областно ниво.

- На какво се дължи това - на разочарование от БСП, на организационни проблеми или на появата на партии като АБВ и Движение 21, които привличат леви избиратели и вземат от вас?

- Причините са комплексни. Според мен основната е, че ние бяхме в управлението. Като се има предвид социалната политика на правителството на Пламен Орешарски,  резултатите от това управление не бяха толкова зле. Но от гледна точка на това как се вземаха решенията не стана ясно на обществото точно кой и как взема решенията, затова се стигна до тези негативни цифри.

- Коалицията с ДПС ли ви нанесе най-големият удар?

- Да, дори фактът, че не разписахме някакво коалиционно споразумение с ДПС, за да е ясно кой каква отговорност носи. Това се отрази на резултатите.

- Загубата на подкрепа в кои общини ви боли най-много, на второ и трето място сте до и в Карнобат, Камено, Средец, които шаблонно бяха наричани крепости на БСП?

- Като има вълна тя засяга всички общини. Дори тези места, където партийните организации са по-здрави, няма как да не бъдат засегнати. Случи се така, както миналата година, когато имаше такава вълна в ГЕРБ и много гласове дойдоха към БСП като партия, която е в опозиция и предлагаше промяна на ситуацията в България. Така има отлив сега, което е нормално. Навсякъде резултатите не са много добри. Предстои да видим къде какво трябва да направим, за да подобрим позициите си за следващите избори, които не се знае точно кога ще са. Но така или иначе ще има местни избори след 1 година, които са изключително важни за всички населени места.

- Отливът от гласове за вас къде се е насочил? Хората не са излезли да гласуват или са предпочели друга политическа сила?

- Според мен една част от нашите избиратели, които са ни подкрепили преди 1 година, не са излезли да гласуват. Друга част от гласовете са отишли в други партии - като Патриотичен фронт, АБВ, Движение 21, а може би и в други, но няма как точно да преценим това.

- Какви са най-сериозните вътрешнопартийни критики към вас в момента?

- Не съм чул да има директни критики към нас. Какво значи критики?! Ако нашите резултати бяха доста по-различни от тези в цялата страна – тогава има логика да се търси конкретен специфичен проблем тук. Но като резултатите в цялата страна са подобни, с 1-2% разлика, е ясно, че това не е по вина и отговорност на местното ръководство, а че касае всички области.

- Ще има ли оставки в Бургас?

- Аз не смятам да подавам оставка, при положение че съм от 11 месеца, а моята работа, която е трябвало и е можело – съм я свършил. А и тя предстои.

- С водата на вашата листа Петър Кънев чувате ли се след изборите?

- Да, ще направим скоро пресконференция.

В категории: Политика


Ергенът бил смотаняк
Ергенът бил смотаняк 19/05/2024, Неделя 19:16 6
16
Коментара по темата
16.
Професор Вучков
15.10.2014 15:17:55
0
2
Много интересно интервю, даже бих казал -историческо, затова моят експресен коментар - препоръка е крайно наложителен.
Очевидно е, че БСП почти стигна до политическите гробища и остава съвсем малко за да бъде погребена окончателно. Това е добрата новина след проведените предсрочни избори, поради което си заслужава да бъдат изпити няколко империалистически "Бъдуайзър" -а, за "Бог да прости". А още по-хубавото е, че там ще се окажат и останалите производни на БСП: ББЦ, Атака, АБВ и някои други. Мерки за това вече са взети и само чакаме да мине предвиденото технологичното време и да отворим и шампанското. В интерес на истината обаче, никога не е било трудно да бъде водена тази партия по пътя към тоталното й анихилиране, просто защото тя е ръководена от абсолютни дебили, а избирателното й тяло е съставено от пълни идиоти. Това обяснява и защо празненството е толкова скромно.
А сега препоръката към другаря Тишев:
Тишев, комсомолецо, браво, само така. Ти и онези дебелаци Зафиров и Мосинов трябва да удържите постовете си на местно ниво в партията ви на всяка цена. Само такива умни и предприемчиви комсомолци като вас могат да затрият окончателно БСП. Е, дай Боже да надминете Станишката по деятелност, но се съмнявам - доста по -тъпички сте. Все пак ние от Лабораторията знаем как да се отплащаме на верните си агенти, дори и да не могат да си вършат добре работата. Тишев, давайте все така и незабравяйте, че за следващите парламентарни избори имате за задача БСП да получи под десет хиляди гласа. Ако успеете да докарате работата до пет хиляди гласа - ще има бонуси (екскурзия до Сибир). И така уважаеми зрители и вече безброй почитатели, това беше от мен за днес. Очаквайте още експресни и експертни коментари, ако нашата любима медия предостави възможност за това. До нови срещи.
Завинаги ваш п.д.ф.н. Юлиян Вучков.
15.
дпс
14.10.2014 14:13:56
1
3
Пичове от БСП,ЗАГУБИХТЕ,ЗАЩОТО СТЕ АЛЧНИ,НАДМЕННИ И не познавате какво е това партийно стройтелство,какво е дисциплина и какво е да поемеш обещания и да не ги изпълняваш.
14.
до 12
14.10.2014 12:45:31
0
2
абе ,резултат от турска чикия,къв си ти че да викаш че Русия е болна и грозна? Ако не беше тя щеше да ходиш с разпран гъзец и да говориш миеко.
13.
Радослава
14.10.2014 12:41:44
0
2
При положение, че сме загубили изборите не означава, че нямаме и ние вина. Вярно е че, хората не ни простиха съюза с ДПС, но и ние не играхме като единен отбор.
Има много върху какво да се мисли.
12.
ggg
14.10.2014 00:27:59
5
4
Zashto vzeimate interview SUS KOMUNIST!!!!
KOMUNSISMA E BOLEST.
RUSSIA E BOLNA< GROZNA< TOTALITARNA DURGAVA.
Tozi tupak niama resume.
Tozi tupak niama postigenia.
FLAGMAN< ZASHTO VZIMATE INTERVIEW SUS KOMUNIST?? VIE TAKIVA LI STE??? ZASHTO NE PODDURGATE HITLERISMA TOGAVA? TO E EDNA i SUSHTO.
11.
Оставка
13.10.2014 23:18:29
5
7
Истината е,че го няма Михалевски да ви изнесе кампанията на гърба си
10.
Edin
13.10.2014 21:51:11
4
12
Боже Господи! Да не знае човек да се смее ли, да плаче ли! Тишев, тишев, такава трагедия сте с онзи рибния търговец и другия дебелак, че ако имате акъл за пет стотинки да се видите отстрани, ще идете да си прережете вените някъде. Ама много си тежиш на мястото - точно като всички в националния съвет на Станишката - никога не сте виновни, винаги някъде другаде е проблема, вие всичко сте направили както трябва. АМа - 40 депутата. Браво, момче! Унищожихте сума ти ППО-та, само и само да се докопате до някой пост. Отговорност - никаква "ама не бях аз". Браво, некадърници! Слушай нещастнико, ако такива като тебе бяха избрани по волята на редовите членове на партията, а не заради машинациите на станишев и сие, резултатите на изборите щяха да бъдат значително по-добри. Ама ти няма как да го признаеш това публично, въпреки че и на тебе ти е ясно. Унижожихте 100-годишна партия от мераците си за лапачка. Поне да бяхте малко умни мамка му, ами то тъпак до тъпака. Е... БСП върви към логичния си край, с такива "ръководители" като тебе. Ако ти и такива като тебе имахте капчица достойнство, щяхте да си подадете оставките от всякакви партийни постове, и да поискате отново доверието на редовите партийци. Ама къде достойнство у такива като тебе, къде?
9.
дан
13.10.2014 21:00:20
4
9
че съюза с ДПС не е ли грешка бе тъпанар червен безумен...акъл нямате за 20ст
8.
Питане
13.10.2014 20:29:59
4
11
Какво направихте, за да не се коалирате с ДПС? Бездействието не е ли грешка?
7.
Гражданин
13.10.2014 16:48:34
7
26
Мосинов и Зафиров могат да победят само в състезание по ядене на кюфтета. За избори и за работа ей такъв ще е резултата.
6.
седесар
13.10.2014 16:43:47
8
23
Давай, Тишев, МОЛОДЕЦ!!! ТАК ДЕРЖАТЬ!!! Никакво напускане на поста, защото ще вземат да изберат някой свестен, вместо теб - и свободното падане на партията ти в Бургаския район ще спре. А не трябва. Желая ви приятно търкаляне надолу по урвата. И не забравяйте вазелина. Долу ви чакат агите със свалени гащи и еректирали членове...
5.
До Чичо Манчо
13.10.2014 16:33:44
5
23
А за коалиция с ДПС не гласуваха ли депутатите на БСП и членовете на НС на БСП като Зафиров и подлогата му Тишев? Нали Зафиров се фука че навартял 6000 км за кампанията а Тишев уж бил любимеца на областта? Сега кой пак им сра в гащите, че направиха бургаското БСП вече 4-та сила? Така че Тишев да не се прави на ударен - САМО В БУРГАС партията не е дори 3-та, а е 4-та сила!!!
4.
Чичо Манчо
13.10.2014 16:10:32
3
13
А съюза с ДПС не е ли грешка
3.
Разочарован социалист
13.10.2014 16:09:14
12
20
Абе гьонсурат я се скрий бе! Кой ми сра в гащите? Нали се правеше на голямата работа бе? Нали "вдигаше хората" уж бе, нали беше уж водач на хората? Серсемино - само на приказки си мачо, а по душа си лайно дет се е вкопчило в мижавото си политическо постче щот на всички вече им стана ясно, че вие с прасето за друго не ставате! Ай сектир и от поста и от партията бе! Заради такива кат теб и Зафиров загубихме повсеместно, а не заради ДПС! Такива като вас докараха редовите партийци да се срамуват от своята партия! Марш сам че да не дойдем ние с вилите и сопите и да ви ритаме от Фердинандова до Позитано! Келеш с келеш, имай срама поне пред белите ни коси, като немаш свест!
2.
Д. гочев - гоча
13.10.2014 15:44:06
9
16
Скоро бсп го виждам като онова сдс - тоест нищо не остана, само вожд. И все някой друг им е виновен на тия мазни муцуни.
1.
111
13.10.2014 15:27:54
6
23
OMG, голям идиот!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Eксперти твърдят, че Момата е бил социопат, но не е имал психически разстройства Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Той вече се е срещал със собственика на варненци Павлин Николов Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Стaвa дyмa зa пpoизвoдcтвeнaтa бaзa нa ĸoмпaниятa зa дoгpaми и фacaдни peшeния "Kpyпaл" EOOД Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Цените на имотите у нас растат по няколко причини Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп На място са пристигнали няколко екипа на полицията, пожарната и Бърза помощ Ергенът бил смотаняк Ергенът бил смотаняк В интернет се появиха стари негови снимки, които предизвикаха същински взрив и лавина от коментари, за жалост повечето от които подигравателни Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Червенокосата дама, която бе синоптичка на Нова тв, преди да излезе за втори път в майчинство Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Изтипоса на снимката на жена, която набеди за крадла  Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Жилищата били продадени за 100 хил. лева Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Той е на мнение, че ако трябва в държавата на някого най-много да се увеличават заплатите, това са университетските преподаватели, учителите, лекарите и медицинските работници
Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък Падна хеликоптер с президента на Иран Падна хеликоптер с президента на Иран Инцидентът е станал близо до Джулфа, град на границата с Азербайджан С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче?
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори